Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Gătit la abur. Electric vs Clasic (aragaz)
Last Updated: Sep 13 2017 15:44, Started by
ginseng
, Mar 03 2017 20:01
·
0
#1
Posted 03 March 2017 - 20:01
Salut,
Vreau sa cumpăr un aparat pt gătit cu abur. Avantajele gătitului cu abur le știți deci nu insist asupra lor. Ce ma interesează este opinia celor care au aparate de acest tip, electric sau oale de gătit cu abur. As vrea sa stiu care e mai ok de folosit. Am văzut multe comentarii la aparatele electrice, dar pt oalele de inox mai nimic (am căutat pe emag ca are multe comentarii). La cel electric ai unele avantaje ca programe, timer, alarmă, etc. Dar ai și dezavantajul ca trebuie sa il pui pe masă in apropierea unei prize si consumul de curent. Ce nu îmi place la aparatele astea e plasticul din care sunt făcute si nu îmi inspiră încredere sa mănânc din așa ceva. La un set de oale de gătit cu aburi mi se pare ca e mai ușor de pus pe aragaz si rezultatul final e același. Da, nu ai timer si alarmă, dar poți da stai in apropiere. Apoi gătitul e in oale de inox. Deci, voi ce ați alege, ce avantaje/ dezavantaje mai vedeți? La ce trebuie sa te uiți când le cumperi? Mulțumesc pt răspunsuri. |
#2
Posted 03 March 2017 - 20:15
Eu nu prea vad cu ochi buni combinatia plastic-temperatura ridicata-alimente. Daca e sticla sau inox e alta treaba.
|
#3
Posted 03 March 2017 - 20:30
Gatitul la abur e gatit la abur, egal care-i sursa de caldura. Ca e lemn, gaz sau electric, tot gatit la abur e.
E cam aiurea formulat titlul asta. |
#4
Posted 03 March 2017 - 20:34
Alege inoxul alimentar ! Iar pentru grill , alegeti fonta alba !
|
#5
Posted 03 March 2017 - 20:40
Ia o oala, 2 site care se pot suprapune, si experimenteaza.
|
#6
Posted 03 March 2017 - 21:18
eu sunt adeptul teoriei 'fiecare la timpul lui'
în tinereţe am păpat probabil 5 herghelii de porci la grătar, băut vre-o 5 garnituri de tren de bere, fumat 2 pachete Mărăşeşti zilnic. acum bag lunar ... ce era zilnic... şi încă nu am nevoie de doctori. important e să ştii cînd să te opreşti....şi să realizezi cît ţii la corpul ăsta... referitor la preparare părerea mea-i că nu contează la ce prepari e'urile iuliean50, on 03 martie 2017 - 20:34, said:
1 Alege inoxul alimentar ! 2 Iar pentru grill , alegeti fonta alba ! 2 aş alege carnea de animal crescut în curte.... Edited by sarac.lipit, 03 March 2017 - 21:16. |
#7
Posted 04 March 2017 - 07:39
Eu mi-am luat o oala sub presiune (de la Lidl) care are si functia de gatit la aburi, adica are un trepied in interior pe care se pune un disc cu niste perforatii pe unde sa poata circula aburul. Alimentele se asaza pe acel disc, in prealabil se toarna apa in oala, cca 300 ml.
Ce pot sa zic, din ce am experimentat, legumele gen ardei rosu/kapia ies foarte bune si se gatesc rapid, pestele (crap am incercat eu) la fel, excelent! Nu mi-a placut in schimb carnea de vita, trebuie pregatita destul de mult (40-45 min) si are gust prea "de spital" asa... |
#8
Posted 04 March 2017 - 07:59
Nu am incercat niciodata alimente gatite la abur. Dar daca am de alea intre alea sanatoase si alea nocive, de fiecare data le aleg alea nocive. Colesterolul ala prajit e al dracului de gustos.
Am o teorie a mea. Daca tin regim cand sunt sanatos, atunci ce o sa fac daca sunt bolnav? |
#10
Posted 04 March 2017 - 08:48
PoeOvidiu, on 04 martie 2017 - 07:59, said:
Am o teorie a mea. Pentru gatit la abur recomand asta. http://www.ikea.com/...ducts/30152346/ Se spala imediat, orice ai pune acolo, carne cu grasime gen ficat, pulpe piept, peste, creveti calamar, carnatzi, lasa grasime dar se spala imediat. Apa se schimba la fel. Din cauza ca e cu abur tot sistemul nu se formeaza uleiuri rancede pe vas care sunt dificil de spalat, asa ca o intretinere usoara asigura un produs mereu in parametri. De timere si alarme nu ai nevoie, marea majoritate a produselor gatite necesita ~10 minute (legume, ficat, carne de pui crestata, peste) dar depinde si de flacara si cantitatea de apa, gustul e superior unei mancari fierte. Daca dai flacara la aceeasi intensitate si pui aceeasi cantitate de apa, vei sti mereu cand e gata ceva anume. Poti pune si mancare inghetata. Edited by mofone, 04 March 2017 - 09:01. |
|
#11
Posted 04 March 2017 - 08:52
Sa traim putin dar bine.
Depinde de multe. Prefer oricand un gras si unsuros crescut de tata in cotet, decat un sanatos crescut cu chimicale din hypermarket. Inca nu a reusit nimeni sa ma convinga ca e mai sanatos sa mananci morcovi cultivati cu chimicale decat porc hranit cu cereale. Am vreo 2 prieteni care mananca sanatos. Toata ziua bat la usa medicului. Deci mancarea sanatoasa e pentru oameni bolnavi. Deocamdata analizele imi spun ca mananc mai sanatos ca ei desi nutritionistii spun invers. Si inca ceva. Nu prajesc niciodata carnea in grasime vegetala. Daca initial era strict legat de gust, acum vreo cateva luni am urmarit un documentar care facea comparatie intre grasimi. In stare cruda grasimea animala e mai nociva. Daca o incalzesti se schimba treaba, cea vegetala devine mult mai nociva decat aia animala. Asa ca [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/oI5ELUdvkgE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by PoeOvidiu, 04 March 2017 - 09:01. |
#12
Posted 04 March 2017 - 09:39
Am avut pe curent si s-a stricat, chestia ca oala de inox pe abur cred ca are peste 15 ani, Mai buna iasa pe inox, desi electric e mai comod, apesi doar un buton. Oricum astea is aparatele lui mama. Eu sunt bucatar doar la gratar ) . Acuma sa fim seriosi, dar cine o facut oala pe abur electrica cu plastic, sa nu te gandesti ca se topeste ala acolo. Nevasta zice ca e mai bine pe electric. Eu zic ca tigaia si gratarul e sfant
|
#13
Posted 05 March 2017 - 15:33
Cred ca am sa iau așa ceva
[URL][/http://www.emag.ro/set-oale-gatit-la-aburi-kalio-peterhof-5-5-litri-24-cm-4-piese-inox-log15118-24-342/pd/D6M007BBM/] Am văzut ca la cele electrice este un coșuleț special pt orez. La cele de inox nu. Are cineva idee cum e coșul sau daca orezul trebuie pus in ceva special? |
#14
Posted 06 March 2017 - 08:29
Cele mai bune sunt coșurile din bambus. Nu se produce condens pe capac...
Sculele vestice nu prea au nimerit tehnica de preparare corectă. Alimentele se pun pe o folie sau un recipient în interiorul steamer-ului. Așa se evită amestecarea gusturilor în cazul steamer-elor suprapuse. |
#15
Posted 07 March 2017 - 11:45
ginseng, on 05 martie 2017 - 15:33, said:
daca orezul trebuie pus in ceva special? Da, daca pui in vasul de abur orez care e pus intr-un vas(bol, farfurie) fara gauri, nu se va face in timp util si va fi tare, trebuie ca aburul sa treaca prin el. Nu am incercat cu abur prin el dar am incercat pus intr-un vas si nu se face. |
|
#16
Posted 07 March 2017 - 13:00
La oalele pentru gatit pe aburi nu nimeresc niciodata timpii optimi. Ori le tin prea mult si se flescaie ori le tin prea putin si legumele nu-s fierte.
|
#17
Posted 18 June 2017 - 12:16
PoeOvidiu, on 04 martie 2017 - 08:52, said:
Inca nu a reusit nimeni sa ma convinga ca e mai sanatos sa mananci morcovi cultivati cu chimicale decat porc hranit cu cereale. Comparatia e din start eronata...adica daca iti poti creste porc hranit cu cereale acasa la tine, nu e infinit mai usor sa iti cultivi propriul morcov fara chimicale? Plus ca , daca vrei sa fii sigur, va trebui sa-ti cultivi si propriile cereale, ca alea din comert daca le iei sa iti hranesti porcul, sunt crecute si ele cu chimicale. Ca sa nu mai zic de varianta in care cumperi porcul de la magazin.Pai atunci e VAI: porcul ala deja e hranit, una la mana, cu cereale cultivate cu chimicale, apoi doi la mana, i se dau tot felul de hormoni de crestere si antibiotice care raman in carnea lui si tu le vei manca, si apoi posibil, carnea deja taiata mai este inca o data injectata cu alrte substante ca sa o faca sa tina. Deci ai de 3 ori posibile chimicale. Oricum daca vrem sa comparam cerealele cu morcovii, cred ca mia degraba trebuie chimicale la cereale, decat la morcovi. Pentru ce ai folosi atatea chimicale la morcovi, ei oricum cresc sub pamant, nu trebuie stropiti, problema e doar daca e solul fertilizat artificial, dar nu cred ca e mare nevoie la morcov. Si ca sa iti raspuns :DA, e mult mai sanatos, MULT sa mananci legume cultivate chiar cu chimicale decat cea mai eco carne de porc. Asta pentru ca acea carne de porc este ea insasi nociva(datorita proteinei animale si a grasimilor/colesterolului), chiar daca ar fi cel mai curat crescut porc la tine in cotet... Nu crezi, problema ta, exista studii stiintifice care dovedesc asta (ai putea spre ex sa citesti cartea Studiul China de Colin Campbell). Explicatia la ce sustin mai sus e chiar simpla: in realitate ne temem prea mult de aceste asa zise chimicale si pesticide. Organismul uman a fost inzestrat de la natura sa se descurce cu acest chimicale toxice, de aceea are organe precum ficatul sua rinichii. Ficatul exact asta face: filtreaza si curata sangele de chimicale si toxine. rinichii, idem. Asta cu conditia ca ficatul tau sa fie SANATOS! Ei, si acum, daca tu mananci herghelii de porci cum spune cineva mai sus, grasimea aia si colesterolul vor "infunda" nu doar arterele si toate celulele din corpul tau, ci si ficatul, care nu va mai putea sa filtreze optim chimicalele din corp. Simplu, nu? In orice caz, solutia corecta e sa mananci legume crescute cu cat mai putine chimicale. si mai putina sau chiar deloc carne de porc. Sau lactate. A veni cu o astfel de fractura logica, incercand sa compari legume chimizate cu porc curat e putin eronat. Apoi, ce zici tu ca tu cunosti pe unii care "mananca sanatos" si fac coada la usa doctorilor...aici iar e putin inselatoare treaba. Nu ai tu de unde sa stii ca aia mananca chiar atat de sanatos! Chiar in absenta consumului de carne, chiar pe dieta vegetariana sa poate manca foarte nesanatos, spre exemplu poti sa consumi uleiuri sau grasimi vegetale in exces, poti sa consumi multe produse cu zahar rafinat, etc. Si apoi tu nu stii cand anume s-au apucat respectivii de dieta sanatoasa, ca poate stricaciunile provocate de o dieta anterioara daunatoare nu se mai repara niciodata... In orice caz, sunt studii stiintifice serioase care arata ca pe o dieta fara produse animale, si bazata pe alimente vegetale integrale(nu rafinate gen faina alba, zahar rafinat, uleiuri, alcooluri, etc), scade foarte mult incidenta bolilor grave precum cancer, diabet, boli de inima, etc. Nu crezi, studiaza si cereceteaza singur, ti-am dat mai sus o indicatie-cartea Studiul China scrisa de un profesor american renumit de la univ. Cornell, nu de duduite gen olivia steet. Dar e adevarat, organismul uman suporta multe, poti sa te hranesti daunator zeci de ani si sa iti para ca nu ai nimic, dar si cand va claca, nu vei mai sti ce sa mai faci sa te insanatoseseti, daca va mai fi posibil...Stiu ca mai ales tinerii ignora importanta alimenatiei sanatoase si in general toata lumea, asta pana cand ajung bolnavi grav. Nu e aiurea cat de putina importanta dam alimentatiei? Adica ne gandim si ne consultam mult pana si cand schimbam un rahat de ulei de motor, ca vai, daca nu ii face bine motorului, dar cand bagam in nou sunci de porc, o facem fara sa ne gandim daca ne face bine sau nu? Fiind axati doar pe placerea gustativa? Dar in definitiv fiecare isi va trai viata sa cum "isi asterne"...nu e nevoie sa ma crezi pe mine, tu da-i inainte cum vrei, mai vedem peste vreo 20 de ani. Edited by epetroiu, 18 June 2017 - 12:22. |
#18
Posted 13 September 2017 - 15:44
Sa te văd o zi la săpat cu doi morcovi și un măr si pe urma mai vorbim cât de sănătos ești când leșini de foame pe la prânz.
Când stai toată ziua pe la birou e alta treaba. Când munca pe care o faci presupune efort fizic Îți garantez ca în 6 luni nu mai ești capabil sa muncești cu mâncarea sănătoasă. Efectiv ramai fără energie. Deși mănânc mai mult și mai nesănătos vara totuși slăbesc de fiecare data 5-7kg. Recuperez iarna când munca e mai redusa. Studiile nu fac diferența între efortul depus ci doar intre mâncăruri. Cancerul nu e de la carne și nici de la grăsime altfel era de 2000 de ani. Este de la aditivii minunați utilizați. Dacă grăsimea e din salam și carne procesata sa știi ca nu de la carne faci cancerul ci de la procesare. Puiul din comerț nu are ce căuta la copiii mei pe masă, ampicilina este la farmacie nu trebuie sa le pun și în farfurie . Prefer nesănătosul porc cumpărat de la țară decât sănătosul pui și curcan crescuți cu antibiotice. Știu ca e nasol sa stai sa bagi carnatul în mat și ca e mai comod sa îl cumperi gata băgat și sa te plângi ca e nesănătos. Edited by PoeOvidiu, 13 September 2017 - 15:48. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users