Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Constructie casa cu firma...2017

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#19
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Una este sa vezi niste poze postate pe site-ul lor, cu totul altceva sa vezi poze de pe santier. La fel cum este cu divele...intr-un fel arata pe coperta photosopata, altfel in viata de zi cu zi.
Iti dai seama ca pozele de pe site sunt selectionate atent, trebuie sa fii mult prea prost sa arati niste poze in care stii ca ai facut compromisuri.

#20
floringhe

floringhe

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 91
  • Înscris: 16.05.2016

View Postlestad_25, on 03 martie 2017 - 09:30, said:

Din pacate nu as alege o firma asa numai dupa un site (chiar daca arata ok si pretul e in zona bugetului) . Nu recomand nici construirea case asa de la distanta, dar cu toate asea umea e ok sa vina de 2 ori pe an sa arunce un ochi pe santier ca dupa alti 10 sa stai in casa respectiva . In rest oferte vei gasi , in mod cert vei primi si de pe site.
Personal as face o camera in loc de garaj si as ine cont si de o camara de alimente. Masina poate sa stea si afara sub un acoperis  inchis cu osb Posted Image
camara de alimente ?!?!?!?!??pt  muraturi si compoturi ?!?!?!Posted Image Posted Image Posted Image ai ramas cuplat pe modul inainte de '89 ? sti ca in magazin costul unui borcan de sfecla rosie  ii 2,5  lei , un compot de capsuni ii 3 lei , la preturile astea banuiesc ca nu ai de gand sa te apuci de zacusca , iasa mai scump gazu decat valoarea la zacusca .

#21
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

View Postfloringhe, on 09 martie 2017 - 22:09, said:

camara de alimente ?!?!?!?!??pt  muraturi si compoturi ?!?!?!Posted Image Posted Image Posted Image ai ramas cuplat pe modul inainte de '89 ? sti ca in magazin costul unui borcan de sfecla rosie  ii 2,5  lei , un compot de capsuni ii 3 lei , la preturile astea banuiesc ca nu ai de gand sa te apuci de zacusca , iasa mai scump gazu decat valoarea la zacusca .


Si daca mananci doar din astea cu conservanti la maxim ai toate sansele sa te canonizeze Prefericitul si sa ajungi sfânt.
De la conservantii in exces corpul nu mai putrezeste in unele cazuri se mumifica.

Mai bine camara si conserve facute in casa.

Edited by trestie-de-balta, 09 March 2017 - 23:09.


#22
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
@ floringhe - camare este o recomandare, binenteles serviciul de pitzza livreaza si de anu nou pentru cei care nu gatesc nimic niciodata  (chiar daca risti sa iti serveasca si o flegma). In 89' din pacate eram mult prea mic sa imi aduc aminte, dar eu personal recomand daca tot stai la casa sa incerci sa iti cresti macar o legatura de menta sa o pui pe limonada. Eu plantez  si niste zarzavaturi  ceva legume si da pun cateva borcane am si niste pomi deci imi rezulta si niste fructe proaspete din cand in cand .
Daca cumperi muraturi si iei un borcan de ala mare nu il maamci odata la o masa si va ramane asa inestetic pe undeva impreuna cu o dulceaca si alte chesti  posibil putin neplacute ochiului, lumea mai face si un cartof prajit ca la urma urmei e cel mai usor de facut  din nou nu vvei cumpara 1 kg, si uite asa aduni mai multe chesti care sigur nu incap in cele 2-3 corpuri de bucatarie , deci da o camara de alimente este ok, chiar si numai cat sa ti un rastel cu niste vinuri bune la o temperatura mai scazuta.
Mai are rost sa iti zic ca bucataria ar trebuie sa aibe 2 zone disticte bucataria calda , bucataria rece  dotate cu aparatura diferita, si undeva trebuie sa ti acea rezerva de cafea , o bere , o cutie cu biscuti , niste paste ....., nu pot incapea in frigider toate astea, si nici sa stea asa la vedere,  
Dar este decizia ficaruia cum anume are stilul de viata si cum isi va utila si functionaliza spatiul de locuit

#23
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
Stiu ca nu am mai scris nimic...dar nici nu prea am vesti... E bataie mare de cap si nici macar nu am inceput... Vesti? Doar una si buna si rea in acelasi timp: am gasit terenul, 440 m2, pret bun, apa, curent, gaz peste drum, canalizare in curs de amenajare. Partea mai dificila e ca abia acum se face impartirea in loturi si probabil va dura ceva pana vor fi gata hartiile. Dar macar am reusit sa tai ceva de pe lista de sarcini...

#24
Taumatao

Taumatao

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 13.09.2014
Buna Diana!
Din experienta proprie (construit + finisat casa in perioada 2010-2014) cred ca pot sa-ti fac unele recomandari:
- NU construi dupa proiecte "de gata"! Arata foarte bine in poze insa, din pacate functionalitatea si confortul sunt deficitare. Inainte sa m-apuc de casa am studiat cel putin 1 an reviste si site-uri de specialitate plus ca m-am dus si am vazut foarte multe case, in constructie, sau terminate. Proiectul pe care l-ai prezentat e un proiect prost si pot sa-ti exemplific de ce. Locul de gatit (caci asa ceva nu se poate numi bucatarie) nu are o camara, chiar daca altii considera asta un moft, cu siguranta nu stau la casa. Parterul open-space nu este indicat pt Romania, unde 6 luni pe ani este frig, sau foarte frig, pierderile de caldura sunt imense, plus mirosurile emanata din locul de gatit Dormitoarele de la etaj de 12 mp sunt o gluma, evident proasta, un dormitor decent pt casa personala (construita de proprietar, nu cumparata de la "dezvoltator") trebuie sa aibe minim 15 mp. Acoperisul, iarasi, nu se preteaza Romaniei, ploua si ninge, acoperisul clasic cu sarpante cit mai inalte e de preferat fiind un foarte bun tampon termic cit si util, spatii de depozitare, camera-bibilioteca-hobby room, etc.
- Ce latime are terenul pe care l-ai gasit? ideal ar fi sa fie cit mai lat, minim 18 m, insa daca zici ca e pe un teren ce urmeaza sa fie lotizat m-as mira sa aibe mai mult de 15 m. Fiind teren ingust te limiteaza foarte mult la constructie, cu siguranta n-o sa-ti mai poti face garajul atasat casei. Foarte important este drumul de acces, ar fi perfect ca sa ai acces la o strada, preferabil asfaltata/betonata/pietruita, cu o latime minima de 6 m (unde-si parcheaza oaspetii masinile?) si sa nu fie "drum de acces", sau "Intrarea X" cu latimea de maxim 4 m, din care utili doar 3,5 m (cutiile de gaze, gardurile, etc). Ce inseamna "gaze peste drum"? Daca l-ai gasit la "pret bun" fii foarte atenta sa nu ai surprize neplacute, sigur terenul respectiv are ceva "bube", ieftin, frumos si bun nu s-a inventat pina acum. Canalizarea "in curs de amenajare" cine o plateste, primaria, sau vinzatorul? Poate ar fi bine ca pina termina vinzatorul hirtiile sa mai cauti si alte terenuri, conditii minimale: latime 18-20 m, acces direct la strada lata, obligatoriu gaze "la poarta". Casa poti s-o mai modifici pe parcurs, insa terenul nu. Stiu, asta costa, insa se spune ca odata-ti faci o casa in viata. Prima casa.
- Dupa ce-ai cumparat terenul tocmeste cel mai bun arhitect disponibil, scump, dar face! Cea mai mare greeseala a mea e ca mi-am proiectat singur casa, inginer de meserie, iar arhitectul ales, unul foarte ieftin, doar mi-a desenat-o in AutoCad. Nu zic, casa e frumusica si, mai ales foarte utila si confortabila, fara open-space, bucatarie 22 mp, camara 12 mp, garaj 28 mp, dressing 12 mp (apropo, unde vrei sa-ti instalezi masa de calcat?), mansarda-birou 18 mp, etc, insa abia dupa ce m-am mutat am vazut unele deficiente pe care cu siguranta un arhitect bun mi le-ar fi sesizat de la inceput.
- O alta greseala a mea pe care am platit-o destul de scump, e c-am vrut sa fiu "smecher" si am lucrat in regie proprie. Am inceput constructia cu nea Gica-mesterica, "pret bun", sub medie, l-am inlocuit cu Costica-meseriasul, ca sa-mi remedieze greselile comise de Gica, evident cu un pret mai mare la manopera, plus diferenta de materiale pt rectificare si am incheiat casa "la rosu" cu Vasalie-meserie, deoarece Costica a dat in bilbiiala la acoperis, alti bani alta distractie. Per total pretul constructiei casei la rosu m-a costat cu ~ 5% mai putin decit pretul mediu obtinut la firmele de constructii, insa pretul nervilor consumati... exact, de nepretuit! Sfatul meu, Stan-Patitul, e sa-ti constuiesti casa "la rosu" cu firma de constructii! Un avantaj major pe care-l ai daca o sa construiesti cu o firma de constructii, evident serioasa, e ca fac si curat dupa terminarea constructiei, nu te lasa cu curtea plina de moloz si lemne, o minunatie, timp bani si, evident, nervi cheltuiti ca sa faci curat dupa mesterici. Asa ca dupa ce ai proiectul definitivat mergi cu el la diferite firme, evident la firme recomandate de cei care au fost multumiti de rezultat si tocmeste constructia casei la rosu. Pt finisaje insa iti recomand echipe de meseriasi, insa la cei buni si, normal, scumpi, trebuie sa-ti lasi sacosa la rind cu cel putin 6 luni inainte, timp sa mai stringi niste bani. NU trebuie sa accepti finisajele cu firma, meseriasii adevarati nu stau la firme, lucreaza pe cont propriu, iar daca "la rosu" se mai accepta unele mici greseli, greselile de finisaje sunt vizibile si stresante.
- Asa ca preturi orientative la nivelul anilor 2010-2014 casa la rosu in regie proprie 140 euro/mp SCD (Suprafata Construita desfasurata), cu firma un pret mediu de ~ 150 euro/mp SCD. Pret casa finisata (finisaje calitate/pret peste medie: gresie, faianta, parchet peste 120 lei/mp, usi interior peste 2500 le/buc, tripane si tocarie exterioara QFort, glafuri granit, tapet, caramida sticla, scara inbracata in lemn masiv, semineu) 420 euro/mp SCD. Ca un pont, toate materialele in cantitatt si valori mari ( caramida, fier-beton, lemn, beton pompabil, ciment, gresie, faianta, parchet, tocarie interioar/exterioara, materiale tencuit/gletuit, termosistem exterior) le negociam la singe cu banii jos in Ianuarie cind ii prinzi pe toti vinzatorii in foame si poti obtine discount-uri foarte bune. E adevarat ca-ti cam tremura mina cind le numeri "mlioardele", insa merita. Bineinteles asta daca ai rabdare si, evident, bani si nu te grabesti sa te muti in 2 ani. Nu te bucura ca n-ai scapata doar cu atit, urmeaza mobila, electrocasnicele, perdelele, corpurile de iluminat, gardul si, mai ales curtea - amenajarea peisagistica. Ca sa te poti muta in casa noua total utilata si curtea aranjata, la o casa de 200 mp SCD, adica o suprafata utila de maxim 180 mp pe un teren de 440 mp bugeteaza-ti realist minim 125,000 de euro. E adevarat ca te poti muta si cu 2 camere finisate mai spartan in care-ti muti mobila de la bloc, o baie si bucataria utilata cu aragazul si masina de spalat vechi, insa o sa tot bagi bani in casa aia ani de zile, iar factura finala o sa fie mai mare. In cazul meu: 388 mp SCD pe un teren de 504 mp = 246,000 euro - pretul terenului (40 euro/mp in 2007) + casa complet utilata si curtea amenajata. "Scump, dom'le scump..."

#25
doome27

doome27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 16.08.2009
corecte observatiile de mai sus, la care as mai adauga si eu cateva:

- living-ul e imens; ai acolo o gramada de spatiu pe care nu o sa il poti folosi in nici un fel, ci va fi doar de trecere. Aproape jumatate poti considera ca ti-ai facut hol.
- baia de jos e mica, iar baia de sus e prea mare. Era de preferat sa ai 2 bai sus (una cu cada normala si una cu dus) - eventual una cu acces direct dintr-un dormitor. Si dimensionarea dormitoarelor e cel putin ciudata - unul e prea mare si celelalte 2 sunt extrem de mici. Gandeste-te cum e sa deschizi usa si sa dai cu nasul direct in coltul dulapului. Asta e una. Apoi in 2 dormitoare tu nu o sa poti pune decat paturi de cate o persoana. De ce ai face asta?
- fa si la etaj un mic balcon/terasa sa poti iesi dupa ce te-ai trezit. Ai cu totul alta perspectiva cand stai la o cafea pe pamant sau cand stai la o mica inaltime.

Concluzia mea e ca arhitectul care a facut proiectul asta or nu are pic de exprienta, or l-a facut in graba si fara sa acorde atentie nici unui detaliu. Pune-ti problema cum o sa mobilezi living-ul, de exemplu. Iti pui canapeaua in geam? Te uiti la televizor in diagonala? Coltar nu ai unde pune, decat in mijlocul camerei ca apoi sa nu mai ai pe unde trece. Mai e de inteles cand te muti intr-un apartament la bloc sa dai peste astfel de probleme, dar e pacat sa ti le creezi singur cand iti faci o casa.

#26
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
@ doome27 - relax inca nu a facut nimic, proiectul este unu luat de pe net, stai linistit sunt oameni care isi doresc dormitoare de 9-10 mp pentru copii (chestii pe care nu le scoti din tartacuta alaora),   de fapt cam majoritatea proiectelor  "moderne " vin dintr-o poza  luata de pe net, de la casa lu' unchiu (numa eu vreau livingul mai mare ...). Arhitectura dezvoltata la noi pe meleaguri este un fel de copia a ceva , un pic mai ieftina, Este exact cum e  cultura omului pe la noi (toata lumea isi doreste o biblioteca sa para destept dar nu cumpara carti din librarie ca sunt un pic cam scumpe umple rafturile cu cartle livrate odata cu ziarul , oricum nu conteaza ca nu au timp de citit in final).
Mai e si treaba cu balconul, ala e mai mult loc de fumat daca unu din familie fumeaza Posted Image , preferabil un balcon francez, in rest toata  dimineata merge jos la bucatarie facea cafeaua urca  inapoi in camera sa bea cafeaua pe balcon, sau are expresorul direct in camera Posted Image .

#27
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
of... rautaciosi mai suntem uneori... da, asa e, proiectul e unul luat de pe net. Presupun ca toti am plecat de la asta, mai ales cei cu studii in alte domenii decat arhitectura. Da, stiu, proiectul trebuie facut de un architect si asa se va intampla si la noi, doar ca mi se pare normal sa existe o baza, o idee... Si pana la urma fiecare are o anumita viziune despre cum vrea sa arate casa lui, de exemplu eu nu vreau sifoniere in dormitor... mi se pare dificil ca atunci cand unul doarme celalalt sa-si caute sosetele, iar noi fetele stim ca baietii nu isi prea gasesc lucrurile prin casa... no offence please...
Intre timp,proiectul(ala de pe net) l-am schimbat... (tot cu unul de pe net, dar mai apropiat de nevoile noastre)Posted Image
Am renuntat la garaj ca e prea scump si poate fi facut si mai tarziu, am mai adaugat o baie la etaj...un dormitor/birou/loc de fumat la parter ca deh, 2 fumatori si ierni grele la noi in tara...
Unul din dormitoarele de la etaj va fi transformat in dressing, iar cel de la parter in birou.
Stiu ca e patrata casa, stiu ca nu e cool si feng-shui, dar avem un buget si prefer sa imi placa mai mult interiorul...

Attached Files



#28
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
Si sa revenim cu un update: reusit si cumparat terenul. Done deal. La notar, cu hartii, cu toate cele. Restul?? Cam in aceeasi faza: zero. Proiectele (ideile de proiect) le schimbam cam la 2 saptamani, ba cu mansarda, ba cu etaj, ba 3 dormitoare ba 4... greu. Dar ce e mai tragic, nicio decizie despre o firma de constructii. Greu. Prea greu sa gasesti ceva informatii. Si pe masura ce citesc mai mult se adanceste neincrederea.
Deci revin cu aceeasi intrebare: poate cineva recomanda o firma de constructii (PM ca sa nu fie reclama)? Sau chiar e imposibil???
In rest cateva poze cu "proiectul de saptamana asta"  Posted Image pe care nu-l lasam chiar asa: scoatem terasa si in loc de dresing sus inchidem si facem baie mica. F. mica...
Help cu idei de firma ca ma urc pe pereti...

Attached Files



#29
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Nu am recomandari de firma, postez ca sa ai parte si de o alta opiniefata de ce s'a postat pe acest topic, iar la sfarsit sa hotarasti pt tine ce e mai bine.

Am open space si imi place la nebunie. Ata de mult, incat si la noua casa tot la fel am facut. Acolo e viata casei, stam, mancam, tv, relaxam, bem, ocazional ne'o tragem etc.
Nu sta nimeni ostracizat in bucatarie si singur pe motiv ca trebuie sa gateasca. Se mananca intre bucatarie si living, intr'un spatiu un pic separat unde am pus masa. Dar totul este la vedere.
Mirosuri? Da. Sunt mirosuri de mancare. Cand intru in casa miroase a casa de om, ca la bunica'mea pe vremuri. Dimineata mirosul de cafea se raspandeste in toata casa.
Mai mult ma ingrijorez cu mirosul de la buda, dar nu de la bucatarie.
Frig? Daca este izolata bine nu ai probleme. Mai pui si o soba semineu si aia e. Eu sunt in zona de munte unde in unii ani am 6-7 luni zapada, nu doar frig

Pentru ca stam in living si acolo e viata familiei, nu am simtit nevoia dormitoarelor mari. Am dormitoare de 15, 12, 10 si 9 mp. Perfect functionale si practice. Ala de 15 tine loc de camera de depozitat.
Spatiu pierdut aiurea. 10-12mp sunt suficienti pt un pat. Mergi acolo ca sa dormi.
Ideea e sa vezi aspectele practice ale unui astfel de aranjament si sa treci peste conceptele asta inradacinate in minte: tre sa fie de min x, trebuie bucatarie separata ca miroase etc. Asa adaugi mp si ajungi la hardughie mare si apoi aaaa pai nu iti ajung banii.

#30
kondas

kondas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,012
  • Înscris: 01.10.2014
Sa inteleg ca manopera pt o constructie facuta cu firma este dubla fata de una facuta cu echipa?
Adica din ce se vehicula aprox 40-50E/mp, cu firma va fi 80-100E/mp la rosu?

#31
tanasegabrielcatalin

tanasegabrielcatalin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 16.06.2017
Baieti astia https://www.facebook.com/MLCcaselemn/ va ofera consultanta gratuita , incercati.

#32
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
Multumesc. Dar eu vreau casa din caramida. Lemnul e bun dar din pacate traim in Romania si lemnul nostru il exportam ca nu suntem in stare sa il uscam si trata asa cum trebuie pentru o casa...

#33
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Stai linistita, caramida e sfanta.
Asta cu lemnul e jucarie noua in romania si pe acest motiv e cautata.
In tarile dezvoltate, unde se construieste cu lemn de generatii, sa construiesti in caramida e prohobitiv. Sunt cheltuieli f mari. Lemnul merge usor.
Fundatie usoara, si ajungi in 3-4 zile cu o echipa gata sa pui acoperisul.

Casele pe lemn, framing sunt ok. Dar isi gasesc rostul ca sunt mult mai ieftine decat cele pe caramida. Cand o casa pe caramida va costa de 3 ori mai mult decat una pe lemn si in romania, o sa vezi cum or sa infloreasca si o sa se gaseasca si lemn de calitate uscat cum trebuie. Atata vreme cat diferenta se masoara in cateva procente, maxim 30%, nu se justifica sa mergi pe lemn. Poate doar daca ai niste termene stranse si nu poti astepta.

#34
guest_FR

guest_FR

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 08.07.2017

View PostDiana_001, on 09 martie 2017 - 14:21, said:

Multumesc pentru urari si pentru raspunsuri. Asa e, din poze nu iti dai seama decat partial de calitatea unei lucrari. Cred ca pentru cei care au "ochiul format" sar in evidenta totusi neregulile grave. Problema e ca pana in mai cand voi ajunge acasa nu pot vizita decat virtual santierele. Oricum, momentan ne chinuim sa cumparam terenul. Abia apoi vom vedea cum incepem. Multumesc inca o data si va mai tin la curent
Nu prea-mi dau seama de asteptarile dvoastra. Regret!
Presupun in schimb ca doriti, ca orice cuplu cu vise justificate, sa estimati pistele de economie si eventualele derapaje posibile intr-un proiect de viata.
Bref, sper sa va regasiti in cateva din observatiile de mai jos:
1) Proiect si management de proiect.
Cunosc foarte bine parghiile folosite de unii arhitecti incapabili profesional si sictiriti de viata si de "persecutiile ei implacabile" (in fine, le cunosteam acum ceva timp).
D-voastra sunteti seful de orchestra atata vreme cat platiti onorarii pentru serviciile si prestatiile intelectuale contractate. Romania incepe sa functioneze din ce in ce mai bine din acest pdv.
Dincolo de un plan 1/100 cu sectiuni transversale ectzetera necesar pentru autorizare, cereti in faza de executie documentatia completa:
Planuri 1/50 + detalii de executie --> praguri, cornise, hidroizolatii, plansee etczetera. E vital si nu e deloc o gluma. "Cantareste" cam de vreo 3-4 ori mai mult decat povestile initiale 3D.
2) Structura.
Idem : Planuri 1/50, sectiuni 1/20, tablouri de armari, borderou de calcul, detalii de executie. E contractual.
3) Faza santier:
Scenariul (a) (nerecomandabil) --> regie proprie.
Scenariul (B) Diriginte de santier ---> referinte persoana, contract "beton", planning cu termene si penalitati, documente materiale la zi (date de furnizare_cantitate_calitate). Asigurati-va spatele din toate directiile.
4) E o faza mai subtila, dar am vazut adesea apetitul inginerilor tineri in "a-si baga picioarele" (sorry) in buzunarul clientului si asta din pura incompetenta. Rezultatul cumparaturilor e o casa monstruoasa cu grinzi  supra-armate in sufragerie.
Deh, turcu' plateste! Gasiti-va un profesionist cu referinte juste. Eftin si bun a cam trecut si devine riscant.
5) NICIODATA nu legati pseudo-prietenii cu executantii. E riscant de asemenea. Cand treaba e facuta e just, dar pana ce n-a cantat grasana de la opera, e pueril.
Curaj si succes.

View Postargentum, on 27 iunie 2017 - 19:28, said:

Stai linistita, caramida e sfanta.
Asta cu lemnul e jucarie noua in romania si pe acest motiv e cautata.
In tarile dezvoltate, unde se construieste cu lemn de generatii, sa construiesti in caramida e prohobitiv. Sunt cheltuieli f mari. Lemnul merge usor.
Fundatie usoara, si ajungi in 3-4 zile cu o echipa gata sa pui acoperisul.

Casele pe lemn, framing sunt ok. Dar isi gasesc rostul ca sunt mult mai ieftine decat cele pe caramida. Cand o casa pe caramida va costa de 3 ori mai mult decat una pe lemn si in romania, o sa vezi cum or sa infloreasca si o sa se gaseasca si lemn de calitate uscat cum trebuie. Atata vreme cat diferenta se masoara in cateva procente, maxim 30%, nu se justifica sa mergi pe lemn. Poate doar daca ai niste termene stranse si nu poti astepta.
No shit! 0(zero) argumente +  0(zero) experienta in domeniu. Marmota aia nu degeaba se juca cu ciucalata. Care-s nene, tarile alea dezvoltate unde esti la curent ca cica_caramida e prohibitiva. ?
Ar fi dragutz sa ne esplici si la noi astia mai colorati ca la cat ie ciasu' cu "fundatiile usoare". Mersic :-)

#35
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Nu e dragut si nu am de gand sa explic unui necioplit, ca tot vorbim de lemne.

#36
liviudavid

liviudavid

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 26.03.2010
Buna Diana,
Si noi ne aflam exact in aceasi situatie ca si tine: momentan locuim in strainante, suntem in discutii avansate de a cumpara un teren iar anul viitor cand probabil ne vom intoarce in tara vrem sa construim o casa.
Asadar de cateva luni cautam foarte atent pe internet oferte de preturi si proiecte. Din pacate nu prea ne este clar, ca si tine site-ul case...binefacute pare a avea cel mai decent site, cu oferta mai clara cat si cu pareri ale clientilor. Din pacate le-am trimis un email la care nu am primit nici un raspuns iar entuziasmul a mai scazut. Inca mai cautam, teoretic mai e timp dar cred ca e dificil de avut discutii mai complexe daca nu esti face to face.
Succes cu proiectul tau si mai tine-ne la curent cu progresul!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate