Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Constructie casa cu firma...2017

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#1
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
Buna ziua. Nevoie de sfat…din partea domniilor voastre..
Pe scurt... doresc sa contruiesc o casa. Nici mare, nici mica, undeva cam 140-150 m2, parter + etaj, fara beci dar musai cu garaj. Bugetul? Cam 60-70 000 de euro la cheie. Zic ca e rezonabil, cam 500 E /m2. Am atasat si ceva poze. Cam asa am vrea sa arate, poate micsorand putin suprafetele pentru a ne putea incadra in cei 150 m2.
Unde? Zona din nordul Bucurestiului, Tunari, Balotesti. Inca nu avem terenul, suntem inca in faza de vizionari, prospectari, etc. Dar va avea cam 500 m2 si pe cat posibil acces la utilitati: apa, gaz, curent electric. Cel putin asa ne dorim.
Ce nu am reusit inca sa ma dumiresc este daca exista totusi in Bucuresti o firma de constructii serioasa, cu care sa reusim sa punem in practica planurile noastre. Varianta regie proprie nu ma atrage deoarece implica mult timp pe santier si ceva cunostinte in materie de contructii pe care nu le detinem.
Da, stiu, ar trebui sa umblu pe la diverse firme si sa vad cam care reuseste sa ma convinga. Din pacate, cel putin pentru moment, varianta aceasta nu e fiabila pt ca nu ma aflu in tara. Si incerc sa profit de aceasta perioada pentru planificare.
Deci, va rog pe cei care ati avut experiente placute cu o firma de constructii sa imi faceti recomandari. Pe mine m-au incantat cei de la c...binefacute. Nu stiu nimic despre ei, dar cel putin pe partea de site par relativi coerenti. Cu preturi individualizate pt fiecare etapa de constructie, manopera... A avut cineva de-a face cu ei? Pareri? Sugestii?

Multumesc anticipat

Attached Files


Edited by ech, 02 March 2017 - 17:38.


#2
virtualx

virtualx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,600
  • Înscris: 30.05.2005
cam 60-70mii nu scoti casa cu o firma , eu cu echipa am scos-o la 65 mii , pune cel putin inca 25% cheltuieli neprevazute

#3
Ditian

Ditian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 04.07.2007
O scoti, dar la rosu.

#4
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
La rosu??? Pare cam exagerat totusi...

#5
Ditian

Ditian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 04.07.2007
Cunosc pe cineva care a ridicat de un an o casa, intr-un oras mic de provincie si atat a iesit prin firma cu materiale si manopera. Avea ce-i drept si beci.
Eu cu mari eforturi si multe dintre lucruri chiar le-am facut in regie proprie si tot am depasit suma repsectiva cand m-am muntat si inca mai sunt multe de terminat.
Trebuie avut in vedere si costul utilitatilor care poate fi o suma considerabila din bugetul respectiv. Sunt multe care nu tin efectiv de constructia casei, imprejmiure teren, amenajare curte, porti, etc Totusi acest buget este pt un apartament la bloc. Si intotdeauna apare neprevazutul care de fiecare data este importiva beneficiarului. Eu nu spun pt a descuraja ci pt a vedea lucrurile realist. Finisajele cer foarte mult, la fel si tot ce tine de instalatii sanitare si sistemul de incalzire.

Edited by Ditian, 02 March 2017 - 22:10.


#6
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
Da, asa e, vor fi multe costuri neprevazute. Nu am luat in calcul pentru suma aceasta gardul, usa de garaj, porti si alte "amanunte". Se vor putea face cumva si in timp.
Dar totusi, o recomandare de firma de constructii, pentru oameni care nu au castigat la loto, chiar nu exista? Toti oamenii calificati si seriosi au emigrat? Posted Image

#7
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016
Pot sa va spun...sunt in stadiul in care incep Constructia in Ilfov...ca ofertele de la Firme au fost ~100% peste ofertele primite in Regie proprie.(35-50 euro vs. 70-80 euro mpc).
Daca vreti scrieti-mi si va dau datele de contact.Va puteti uita pe Jurnaul lui Ovidiu Ene ca sa va faceti o idee despre ei.
PS...imi place Proiectul ales...daca as fi avut deschiderea mai mare si eu tot pe acesta l-as fi facut.Posted Image

#8
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Din pacate nu as alege o firma asa numai dupa un site (chiar daca arata ok si pretul e in zona bugetului) . Nu recomand nici construirea case asa de la distanta, dar cu toate asea umea e ok sa vina de 2 ori pe an sa arunce un ochi pe santier ca dupa alti 10 sa stai in casa respectiva . In rest oferte vei gasi , in mod cert vei primi si de pe site.
Personal as face o camera in loc de garaj si as ine cont si de o camara de alimente. Masina poate sa stea si afara sub un acoperis  inchis cu osb Posted Image

#9
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012
cu firma nu te incadrezi in banii aia deoarece azi s-a trecut la un nou nivel al izolarii termice
astfel, te costa mult mai mult ferestrele (neaparat tripan cu sticla speciala), grosimea caramizii de cel putin 30 cm, la care adaugi o izolatie de cel putin 15 cm
se izoleaza si podeaua cu cel putin 5 cm XPS
iar la acoperis trebuie bagat izolatie la greu, deoarece pe acolo sunt pierderi foarte mari! (caldura se ridica...)

sistemul de incalzire: calorifere + centrala sau IPAT (incalzire in pardoseala, se pare ca mai eficienta economic) costa cat pastele azi!

eu, in regie proprie, (si truda la greu) am iesit la 400/mp pt o casa aproximativ identica ca suprafata... adauga tu restul: profitul si TVA-ul  firmei

View Postlestad_25, on 03 martie 2017 - 09:30, said:

Personal as face o camera in loc de garaj si as ine cont si de o camara de alimente. Masina poate sa stea si afara sub un acoperis  inchis cu osb Posted Image

ce naiba sa faca cu atatea camere?? sa aiba pe ce sa arunce banii de incalzire??
garajul va fi si pe post de camera tehnica, magazine de unelte, iar dedesubt ORICUM va trânti un beci (chiar daca acum zice ca nu vrea; noi baietii stim de ce...)
peste iarna acolo vor intra si masina de tuns gazonul, scarificatorul, compresorul de aer, freza de zapada, catelul... :)

Edited by gushpi, 03 March 2017 - 09:38.


#10
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
@ gushpi - pentru cele mentionate de tine se poate construi o anexa cu costuri si materiale ceva mai ieftine decat la casa, acel garaj poate fi folosit  ca si loc de joaca pentru copii, birou personal daca ai un job mai flexibil . Masina oricum se schimba perioadic . Eu asa am facut jos am o camera care mai incolo cand mai imbatranesc am in plan sa imi desfasor activitatea mea fara a mai merge in alt loc sa platesc chiri si alte minuni penru a ii zice "birou"

#11
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
Casa nu vreau sa o construiesc de la distanta. Eu ma voi intoarce in tara mai intai in mai pentru aprox o luna si apoi definitiv la sfarsitul lui septembrie. Ideea e ca aceste luni sa le pot folosi pentru planuri, proiecte, avize...sfaturi. Si exista si "jumatatea" in tara care ar mai putea face cate ceva. Dar din pacate timpul lui este limitat si asa ca incerc eu sa fac o triere a informatiilor. Da, stiu ca nu e chiar "treaba de femei" dar...credeti-ma ca de vreo 15 ani lucrez intr-un domeniu rezervat aproape barbatilor deci... I can handle it...
Din pacate la construit case nu prea ne pricepem niciunul...si nici cunoscuti in domeniu nu prea avem...Posted Image
Garajul va ramane garaj, iar cu beciul am negociat deja ca il taiem definitiv de pe lista.
Mai departe, inca sunt la intrebarile acelea fundamentale: cine, ce, unde, cand si la ce pret... Momentan stim aproximativ unde, ce, pretul e stabilit pentru ca mai mult nu ne prea putem intinde.... of, greu...

#12
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Nu m-am referit ca asta "nu e treaba de femei" , este foarte ok sa te implici sa ai niste pareri care momentan par bune, M-am referit ca e bine sa fie cineva (tata, mama, sotul, catelul, purcelul ...) cu ochi pe santier zi de zi. Altfel risti sa te amane firma , sa munceasca 1-2 peroane  in loc de mai multi, seara sa ma plece cu masina plina din materialele tale. Eu am facut in regie proprie cu manuta mea  pana la acoperis,
La finisaje tencuieli  si alte chestii am dus niste baieti ,  m-au furat de fata cu mine, tata il ducea dimineata  si eu il aduceam de acolo seara , clestele de tabla la subtilizat, iar pistolul de la tuburile de silicon la cerut de la mine imprumut pentru 2 zile ca la final sa imi zica ca mi la dat, Asta se intampla de fata cu mine. Nici nu imi imaginez ce se intampla pe un santier nesupravegheat. Posted Image . Un vecin mi-a zis ca a cumparat de 3 ori materialele de la electrice si a schimbat vreo 4 mesteri pana a ajuns la final.

Edited by lestad_25, 03 March 2017 - 10:51.


#13
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
As ruga pe cineva care se pricepe si are si putin timp la dispozitie sa intre pe site-ul celor de la c...binefacute la capitolul portofoliu si sa se uite un pic pe pozele de acolo. Mi-ar placea sa stiu daca din punctul de vedere al unor "specialisti"  constructiile sunt ok. Pentru mine nu par rele dar...nu ma prea pricep la betoane.

va multumesc

#14
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
Of...deci nimeni nu are chef, timp samd... Nu-i bai. Astazi de ziua fetelor un LA MULTI ANI pentru toate "personajele" feminine din viata voastra.
Una peste alta, sper ca in cateva luni sa mutam discutia la capitolul JURNAL... si vom vedea cum vor decurge lucrurile.

#15
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016
La multi ani si tie cu ocazia zilei de 8 Martie

#16
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
La Multi Ani !!! Diana  Din pacate din poze arata bine ce fac  baieti pe acolo dar, trebuie vizitat, intrebat cei care stau in casele lor (au case pe site de 2-3 ani din ce am vazut, nu este o firma cu vechime aparent.

#17
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 962
  • Înscris: 21.03.2012
Din poze e greu sa apreciezi cum e facuta o casa. Cred ca este si o chestie de noroc, dar oricum o documentare temeinica este obligatorie. Recomandarile si ele pot fi relative. Unii ne pricepem mai mult la constructii, alti ne pricepem mai putin. Am vazut proprietar care nu a spus nimic constructorului cind dupa ce s-a turnat betonul in santul temeliei, baietii au aruncat grinda de fundatie si au inceput sa joace cu picioarele pe ea pina a disparut in beton! Va puteti imagina?
Politica mea a fost: nu se face nimic fara sa fiu de fata! Am avut si sansa de a avea timp disponibil.

#18
Diana_001

Diana_001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.03.2017
Multumesc pentru urari si pentru raspunsuri. Asa e, din poze nu iti dai seama decat partial de calitatea unei lucrari. Cred ca pentru cei care au "ochiul format" sar in evidenta totusi neregulile grave. Problema e ca pana in mai cand voi ajunge acasa nu pot vizita decat virtual santierele. Oricum, momentan ne chinuim sa cumparam terenul. Abia apoi vom vedea cum incepem. Multumesc inca o data si va mai tin la curent

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate