Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Casa din cânepă

* * * * - 18 votes
  • Please log in to reply
2659 replies to this topic

#2449
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,549
  • Înscris: 03.04.2013
Pfoaa ce pamant negru acolo.... cum sa nu creasca.

#2450
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Ce bine ar fi fost sa avem pamant, dintr-asta, negru ... de la mama natura! Din pacate, avem un pamant lutos, galben, beton. Nu se paote sparge nici cu cazmaua asa ca ... am gradinarit cu tarnacopul Posted Image

Spart, pamantul, cu tarnacopul. Carat "la mal", cu roaba; acolo unde, oricum, trebuie pus ceva, fiindca se erodeaza, de la un an la altul. Adus pamant negru, depozitat in partea de jos, a terenului. Carat, apoi, cu sacul, cu roaba, cu sacosa ... cred ca am carat aproape doua remorci, cu pamant, sa-mi pot porni gradina. Doua remorci, deocamdata ... A fost multa, multa munca si mai urmeaza, inca. Pe langa caratul pamantului, in sus si-n jos, "taiatul" pasunii, ca sa delimitam gradina, ridicarea zidului - din bolovani de rau - si celelalte munci par o nimic toata.
Recunosc ca am avut, insa, ajutor. Nu am facut nici una din chestiile astea, de una singura.

#2451
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 31.03.2018
Voluntarii aia ce au construit casa din canepa, acei oameni au invatat ceva de la munca prestata la casa DVoastra ?!
Au predat stafeta,au invatat ceva,ati reusit sa ii convingeti ?

Nu am mai citi /auzit nimic pe massmedia dupa aventura voastra.

#2452
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Asta era si ideea. Sa invete ceva, hands-on. Si nu, nu mi-au construit, ei, casa Posted Image Cu voluntarii, am ridicat, practic, un perete. Adica s-a lucrat la doi  pereti, fara sa se fi ajuns la nivelul de sus; dupa cum se vede, in poza.
In aceeasi masura, nu, nu a trebuit sa-i conving de nimic. Voluntarii au participat, la proiectul meu, din convingere. Eu doar le-am oferit sansa sa participe la o aplicatie reala, nu la un wokshop in care faci o caramida, din beton de canepa, intr-o cutie.

Da, de predat stafeta, mai departe, au facut-o! Cel putin doi, dintre ei Posted Image Cei care si-au construit case din canepa Posted Image
Cat despre povesti mass media ... eu am lasat balta aspectul asta; din motive personale. In rest, sa nu uitam ca, din 2020, lumea are altele pe cap.

Attached Files



#2453
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Intrebare: cum se comporta, in timp, amorsa pentru var lavabil?
Ma pregatesc sa vopsesc usile (da, cu var lavabil) si ma gandeam sa diluez varul, cu amorsa. Varul va fi aplicat cu pistolul.
Oare risc sa se ingalbeneasca, in timp?
Multumesc.

#2454
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,161
  • Înscris: 28.06.2005
Din puținul pe care-l știu eu din construcții, amorsa e folosită la spălat pereții și apoi ca substrat adeziv pentru vopseaua lavabilă/varul lavabil.
Nu am diluat niciodată cu amorsă, dar nu cred că face rău.
Cât despre vopsitul lemnului cu așa ceva, nu am executat vreodată. Dar am vopsit țevi și calorifere. Inclusiv țevi de cupru. În 8 ani nu am sesizat vreo urmă de îngălbenire.

#2455
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Here goes nothing Posted Image
Am dat o mana de amorsa si doua de var, cu amorsa, pe usi. Daca nu s-ar fi scurs, condens, pe ele - in "paint booth" - erau gata de montaj. Asa, tre' sa le mai dam o mana de vopsea cu amorsa si ... gata! Arata bine. Arata exact cum mi le-am dorit.

#2456
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Cum trecu si vara asta!!!
Cu ce ne-am mai distrat? Cu amanunte si detalii.

- Am debitat / pregatit / vopsit patru usi, interioare, din ... sase. Mai mult, chiar, trei dintre ele sunt montate; cu feronerie, rama de asezare (habar n-am cum ii zice) si ce mai trebuie. Acum asteapta ramele (ancadramentele) sau cum le-o spune si astora. Am vrut usi simple-simple si, negasind asa ceva, le-am facut din panel (lemn masiv, intre doua straturi de MDF, grosime totala 39mm) de 900mm x 2110mm.
Cea mai mica, dintre usi, a fost taiata gresit; mai mica, desigur Posted Image Asa ca acum ma gandesc cum sa scot, din ea, o masuta pentru terasa si tabliile pentru doua noptiere. Am refacut usa, ocazie cu care am constatat ca pretul panoului aproape ca s-a dublat.
Usa dintre vestibul si camera tehnica astepta montarea pardoselii, in cea din urma.
Usa dintre vestibul si open-space asteapta ... sa aleg scandurile, din care o s-o construim (va iesi un fel de barn door). Sa le aleg, sa le smirgheluiesc, sa le nuantez & tratez, etc. si, cel mai important! - sa fac proiectelul ei.
Si, ca sa termin cu capitolul usi, am rezolvat si cu usa de intrare. Asta e gata, gata! Cu ancadramente, cu prag, cu tot ce-i trebuie. Nu va pot spune cat de mult imi place usa asta, din sticla, simpla de tot. Si cat de mult imi place sa vad afara, direct.

Si, fiindca tot am pomenit de praguri, am reusit sa fac si pragul (la interior) usii inspre terasa. Pacat ca, intre timp, mi-a pocnit o sticla (pe exterior) a uneia dintre usile acestea.
Atat pragul usii spre terasa cat si cel al usii de la intrare sunt din panou de stejar, 1 strat, imbinat in dinti, de 20mm. Adica, dintr-ala pentru blaturi de bucatarie, doar ca destul de subtire. Am folosit acelasi material si pentru tocurile usilor asa ca, evident, pragurile au fost facute din ce-a ramas.
Usile de interior nu au praguri, pardoseala "curgand" liber dintr-un spatiu, in altul.

- Am finalizat dormitorul de oaspeti. Yey!!!! Ma rog ... mai sunt cateva chestii care tin de decor dar, altminteri, e gata. Am finalizat peretii, pafonul Posted Image si instalatia electrica; in cea din urma intrand si corpurile de iluminat, prizele si intreruptoarele. Am montat patul si sifonierul (... cum altfel?.. ca doar avem doua intreruptoare si doua prize montate in placa laterala a sifonierului) si ... urmeaza noptierele. Am ramele noptierelor dar tabliile ... dupa cum spuneam, mai sus. Momentan, cele doua veioze stau, una pe jos Posted Image iar cealalata pe un taburet care va ajunge, intr-un final, in camara.
Am scurtat si montat perdelele si draperiile si le-am si pus, la fereastra. Da, am si covoare si asternuturi de pat si oglinda si tot ce mai trebuie. Am avut chiar si musafiri! Mai greu cu musafirii si o singura baie,  functionala, in toata casa dar ... se putea si mai rau.
Nu avem plinte dar ... putini observa Posted Image chestia asta.  Si, dupa cum spuneam, lipsesc - aproape cu desavarsire - accentele de decor.

Am construit scara!!!! Si a iesit exact asa cum mi-o doream!! Unde mai pui ca e si foarte confortabila Posted Image Scara am construit-o din grinzi de molid, imbinate in dinti, de 260m x 60mm x 13,000mm; atat vangurile cat si treptele. Am optat pentru o scara deschisa, asa ca nu are contratrepte. Urmeaza sa nuantez placutele metalice care sustin treptele. Si urmeaza, desigur, "balustrada". In ghilimele, fiindca numai a balustrada nu va arata ... sper ...

Daca nu luam in calcul corpul de iluminat, ce va fi poizitionat deasupra blatului bucatariei, putem spune ca bucataria e gata. Dulapuri, corpuri de iluminat de perete, hota, spoturi, prize, blaturi, peninsula, etc., electrocasnice - e gata totul. Evident, lipsesc plintele, in zona peretilor, si alte amanunte. Important este ca avem "statie" de cafea; blatul cel mic, adica Posted Image
Sunt super-incantata de bucataria mea neagra, cu pereti & tavane gri antracit!!

Din pacate, corpul de iluminat ce va fi pozitionat desupra blatului ... e o chestie mai complexa. De-aia tot pritocesc la el si nu ajung sa-l fac. In constructia sa, vom incorpora si alimentarea & comanda pentru corpurile de iluminat din zona de servit masa, controlul ventilatorului suplimentar ce va fi montat pe tubulatura hotei si controlul spoturilor din zona bucatarie-camara. Asa ca, deocamdata, nu avem lumina in zona de servit masa. Asta n-ar fi o problema, fiindca, oricum, n-avem nici masa Posted Image Posted Image Iar lumina din bucatarie-camara se "aprinde" in cel mai hazardat mod, cu putinta; se "leaga" firele, direct.

In schimb, am finalizat mansarda. Am inchis parchetul, in dreptul scarii, am montat plinta, am finisat peretii ghenei in care avem instalatiile, etc. E gata!

Daca ignor faptul ca nu am apucat sa construiesc bancheta si cuierul, pentru vestibul ... si daca constientizez ca ultima bucata de plinta, se va putea monta abia dupa ce montam usa inspre camera tehnica ... si daca recunosc ca e vina mea ca nu am usa inspre open-space ... vestibului e aproape gata Posted Image Posted Image Adica plafonul & peretii sunt finalizati, usa de intrare este montata si toate finisajele aferente sunt gata, plinta este montata in proportie de 80%, dulapul si "comoda" (de fapt, o noptiera care se potriveste perfect!) sunt pe pozitie si fumos luminate de un corp de iluminat care ma incanta grozav!
Initial am dprit un dulap inzidit, cat peretele vestibulului. Acum ma felicit ca am optat pentru un dulap destul de mic, "completat" cu o bancheta si un cuier, deasupra banchetei. Arata, deja, mai aerisit si, intr-un final, va arata ... mai ca la tara.
Da, in dulap am trei rafturi, pentru pantofi, pe care am tavi din plastic. Chiar daca ... incep sa castig batalia cu noroiul.

Si uite-asa, ajung la lucrarile din exterior.

Cat urasc, eu, betoanele, iaca mi-am facut trepte, din beton Posted Image intre garaj si casa. Poa' sa ninga, poa' sa ploua, eu nu ma mai fac Robocop!!! Acum nu stiu cum sa finisez betonul asta. Mi-as dori sa reziste, cat mai mult, in timp. Treptele din apropierea casei sunt tratate cu amorsa bituminoasa si imbracate in lemn. Asta e ok. Doar ca nu le imbrac, pe toate, in lemn, asa ca ... repet intrebarea: cum as putea trata treptele din beton? Le-as putea vopsi cu ceva vopsea care sa reziste, in exterior, in intemperii?? Astept sugestii. Multumesc, in avans!

Tot la calpitolul beton si tratamente aferente. In sfarsit, avem acces, din drum, pana la garaj. Am betonat Posted Image si in curte, pana in zona garajului. Odata ajunsi pe platou, ne-am oprit. Poate ca, la anu', vom continua cu ceva mai putin enervant. Ma gandesc la ceva dale care sa margineasca o zona cu pietris ... Aveti ceva sugestii??

Si, tot la capitolul lucrari de exterior, am construit terasa, din lemn, inspre ... priveliste. A iesit chiar fain si sunt tare incantata!!! Am folosit-o, la greu, de dimineata, pana seara, tarziu. E pe V, asa ca soarele nu ne deranjeaza decat dupa ce ne-am mai terminat, din treburile de zi.
Terasa e din lemn (scanduri de 105mm x 35mm) pe care l-am tratat de am ametit; si noi, si lemnul. Vom vedea cum si cat tine, asa, fiindca lemnul e de brad. Mai raman de finalizat fel de fel de chestii care tin de decor; intre acestea, fiind iluminatul de figuri, fiindca ala de baza e rezolvat. Ma gandesc, acum, la ceva "mobil", daca tot avem prize.

Mai avem (sper) lemn de-un deck, pe partea de N, unde este si intrarea casei. Asta, insa, cred ca trebuie sa astepte sezonul urmator. Nu de alta dar, ca fiecare dintre proiectele noastre, deck-ul cel simplu, pe care l-am avut in vedere, initial, se va dezvolta intr-un proiect complex: deck + pergola + gratar.

Din scandura de 105mm x 45mm am facut balconul (la etaj, adica), fiindca deschiderea e mare, intre punctele de sprijin. Pana acum, e super ok. Doar ca tocmai ce-am comandat niste tepi, dintr-aia, impotriva pasarilor, fiindca dumnealor mi-au facut, din balcon, expozitie de arta abstracta.

Am finalizat toate electricele casei, pe exterior: lumini, reflectoare, prize, alimentare pentru camere video.
Imi puteti recomanda niste sisteme de supraveghere, bune si ... simple? Ce avem acum e cam vechi si am dori sa facem o treaba ca lumea.

Am finalizat traseele burlanelor. Cu aceasta ocazie, am mai scormonit, pe ici si pe colo, prin drenurile facute in 2017. Situatia e de lauda!!! Zau. Taaare multumita sunt de cum se prezinta si de cum functioneaza.

Am finalizat gardul si pe partea dinspre drum. Urmeaza sa gandim portile, pentru care am montat stalpii si atat. Si urmeaza sa gandim si poarta pietonala care va fi amplasata ... intre salcii. Vedem noi cum negociem cu dumnealor. Ma gandesc la niste porti simple, din ... teava metalica?! Imi puteti da ceva idei? Lemnul pe care-l folosesc nu-i cel mai cel (adica e cel mai cel din ce gasesc Posted Image ) asa ca as vrea ca portile sa se chinuie, un pic, daca vor sa se lase.

Despre cum functioneaza instalatiile (din aprilie, dupa ninsoare, pompa de cladura nu a mai consumat niciun strop de curent electric), alta data.
Despre gradina, pornita de la zero, chiar ca trebuie sa scriu o goraza, asa ca ... tot alta data.

Urgentele, in continuare, raman:
1. Plintele. Am cumparat OSB de 12mm si vom taia, noi, fasii de 16cm. Le vom vopsi si gata plintele.
2. Usa dintre vestibul si open-space.
3. Pardoseala & izolarea tevilor in camera mecanica.
4. Toate (!!) automatizarile instalatiilor - cu care suntem nepermis de in urma!!!
5. Usa intre vestibul si camera tehnica.
6. Rame, ancadramente, montaj usi.

Restul de o mie de alte chestii ... nu sunt urgente Posted Image

Din micile mari bucurii ale vietii la tara. Avem fibraaaaaa!!! Da, am mai ridicat doi stalpi, in mare graba, dar ... avem fibra. Mai ales atunci cand nu ne-a smulge vreun camion forestier Posted Image , la drumul "mare".

Am pus, mai jos, o postare mai veche, asa, ca referinta.
Multumesc ca m-ati ascultat.

P.S. Nu va ingrijorati. Nu am muncit chiar non-stop. Am reusit sa facem si vreo cateva vacante, mai mici sau mai mari.

View PostDIY, on 30 iulie 2021 - 18:38, said:

Ce-am mai facut ... Cu ce ne-am mai distrat ...

La interior.
Trebuie tinut cont de faptul ca mai avem de facut/vopsit/instalat usile interioare, ancadramentele usilor si plintele. Cu astea, suntem tot in stadiul zero Posted Image Ma rog ... stadiul unu, daca ma gandesc ca am achizitionat panourile din care vom face usile. Si circularul cu care vom face debitarile.

Altmineri ... am:
- instalat parchetul (asta se stia Posted Image )
- finalizat baia secundara, cu care ocazie am finalizat si ventilatiile pentru cele doua bai
- finalizat Posted Image  dormitorul matrimonial unde mai avem de facut walk-in-ul si, desigur, plintele si amanuntele pomenite mai sus
- semi-finalizat dormitorul de oaspeti unde nu vom avea walk-in dar pare o idee buna sa inchidem plafonul Posted Image Momentan, jumatate din plafon este deschis in vederea montarii scarii
- montat gresia (care-mi place enorm!) in baia matrimoniala - restul ... in aer (peretii nu sunt inchisi pe partea baii, fiindca nu m-am hotarat unde sa pun chiuveta iar plafonul nu este inchis ca ... asa a fost sa fie)
- finalizat toti peretii interiori cu toate electricele si ce mai trebuie
- finalizat toate plafoanele (mai putin cel pe care l-am facut, deja, de rusine)
- finalizat montajul spoturilor, acolo unde ne-am dorit asa ceva - pana la urma, merg bine si astea de big box store cu plafonul de culoare antracit
- finalizat camara - cu rafturi cu tot !
- adus bucataria la stadiul de 75% - mai raman, de montat, plita, hota si corpul de iluminat pe care ... mai inatai, trebuie sa-l facem/construim
- montat gresia in vestibul si ... comandat tot, tot ce ne trebuie acolo doar ca toate trebuie ba montate, ba construite
- reparat toti peretii care necesitau reparatii si re-varuit totul; cred ca, in sfarsit, s-au oprit si peretii mei din "strans"

In rest, amanunte.
Am montat cateva jaluzele cu lamele, cateva venetiene (parca asa se numesc), cateva perdele. Daca te uiti, concentrat, pe cate o directie, aduce a casa de oameni. Daca scapi privirea, pe langa, aduce a santier Posted Image

Mult? Putin? Nu stiu. Asta e.


#2457
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Stai! Ce?! Am citit tot si nu sunt poze? Sper sa vina si ele curand, sa vedem scara si usile.

#2458
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,161
  • Înscris: 28.06.2005
Mândro, de ce nu ai dat tu fuga la Măgura să ceri pietrarilor de acolo să-ți facă/cioplească niște trepte din piatră?
Încă o poți face, și să dai betonul jos. :)

View PostDIY, on 23 septembrie 2021 - 11:00, said:

Ma gandesc la niste porti simple, din ... teava metalica?! Imi puteti da ceva idei?
Pot recomanda un meșter care face asta, în zonă. Mai jos, spre oraș.

#2459
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Eu azi am luat niste platbanda pentru porti. Rama e din teava si inauntru vor fi puse lamele de platbanda, vopsite negru.
Sper sa fie OK, ca mi se pare cam prea flexibila. O sa vina maine oamenii.

#2460
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007

View Postcumparator, on 23 septembrie 2021 - 11:52, said:

Stai! Ce?! Am citit tot si nu sunt poze? Sper sa vina si ele curand, sa vedem scara si usile.

Hmmm .... ma mai gandesc ...
In mintea mea, am avut niste comentarii foarte ... vehemente Posted Image la adresa unor lucruri (mai ales din sfera decoratiunilor!) pe care le-am considerat a nu fi pe gustul meu. Lucruri prezentate, aici, pe forum. Asta inseamna ca gusturile mele nu se impaca cu ale multora. Ceea ce mai inseamna si ca gusturile altora nu se impaca cu ale mele Posted Image Sa pui, pe forum, chestii care tin de gustul personal reprezinta un act de curaj. Apreciez curajul altora dar nu stiu daca am suficient incat sa le urmez exemplul.
Poate voi reveni cu ceva detalii constructive si ... prim-planuri.

BTW Cand am vazut, pe forum, ceva sa-mi placa, am spus-o. Cand nu mi-a placut ceva si deciziile nu fusesera luate, am intrebat de ce una sau alta si am spus cum as fi facut eu. Cand nu mi-a placut ceva, ce se pusese-n opera, n-am mai spus nimic; ca doar nu-si smulge, omul, decoru' doar de gura mea. Si nu, nu am spus ca-mi place ceva, daca nu mi-a placut Posted Image

#2461
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007

View Postsfantu.dracu, on 23 septembrie 2021 - 12:38, said:

Mândro, de ce nu ai dat tu fuga la Măgura să ceri pietrarilor de acolo să-ți facă/cioplească niște trepte din piatră?
Încă o poți face, și să dai betonul jos. Posted Image

Aaaaa ... din comoditate. Adica, n-am stiut si simt ca, acum, e un pic cam tarziu. Am obosit. Am cam obosit si incerc sa termin cat mai multe, cu cat mai putine resurse. Aici ma refer si la consumul nervos de-a avea, prin curte, mesteri care nu-mi cunosc fixismele cu curatenia si organizarea santierului. Stiu eu prin ce-am trecut. Oricum, treptele sunt pe segmente asa ca, in timp, as putea sa le inlocuiesc. Asta, desigur, daca ceea ce scot poate fi refolosit, pe undeva. Si am ceva trepte, nu gluma!

Oricum, unde-s mesterii aia? Da-mi niste lamuriri, in pm, fiindca tot mai am de unele si de altele, prin curte. Multumesc.


View Postsfantu.dracu, on 23 septembrie 2021 - 12:38, said:

Pot recomanda un meșter care face asta, în zonă. Mai jos, spre oraș.

Ma intereseaza. Multam!!! Astept pm.

#2462
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Te inteleg. Si eu am obosit. Atat de rau, incat i-am lasat pe mesteri sa calculeze cata platbanda trebuie pentru porti. M-am gandit ca e simplu. In plus, era dimineata cand am vorbit cu ei si am zis ca nu e posibil sa fi baut inca. Au comandat dublu.Posted Image
Am calculat si eu azi dimineata, inainte sa vina sa o monteze. Ei nu cred nici acum, asteapta sa termine sa vada cat intra.Posted Image

#2463
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,475
  • Înscris: 06.01.2014
Lasă că e bine. O vorba zice : " cea mai buna investiție e în aur".  Sa o creadă ei ! Ai "fer", ești bazat/a.
Deci, oamenii s-au gândit la viitorul lui mătăluță.
(Sau al lor -vezi sa nu plece cu ce ramane)

#2464
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostDIY, on 23 septembrie 2021 - 11:00, said:

Cat urasc, eu, betoanele, iaca mi-am facut trepte, din beton Posted Image intre garaj si casa. Poa' sa ninga, poa' sa ploua, eu nu ma mai fac Robocop!!! Acum nu stiu cum sa finisez betonul asta. Mi-as dori sa reziste, cat mai mult, in timp. Treptele din apropierea casei sunt tratate cu amorsa bituminoasa si imbracate in lemn. Asta e ok. Doar ca nu le imbrac, pe toate, in lemn, asa ca ... repet intrebarea: cum as putea trata treptele din beton? Le-as putea vopsi cu ceva vopsea care sa reziste, in exterior, in intemperii?? Astept sugestii. Multumesc, in avans!
P.S. Nu va ingrijorati. Nu am muncit chiar non-stop. Am reusit sa facem si vreo cateva vacante, mai mici sau mai mari.

Poti sa le dai cu niste vopsea direct pe beton dar doar cand sunt fooarte bine uscate! Asta e o solutie de avarie, bineinteles ca placate cu piatra e altceva dpdv design si rezistenta in timp (dar si alte costuri/efort). Am mai vazut ciment turnat cu impermeabilizant (bun!) in el - arata foarte bine dupa 3-4 ani de la turnarea lui. Sau pe la tara trepte de beton turnate cu aracet in compozitie, dupa vreo 8-10 ani aratau "sticla" deci sunt si astfel de solutii. Macar niste poze cu decorul exterior cred ca poti sa iti faci curaj... Posted Image

View PostDIY, on 23 septembrie 2021 - 11:00, said:

Tot la calpitolul beton si tratamente aferente. In sfarsit, avem acces, din drum, pana la garaj. Am betonat Posted Image si in curte, pana in zona garajului. Odata ajunsi pe platou, ne-am oprit. Poate ca, la anu', vom continua cu ceva mai putin enervant. Ma gandesc la ceva dale care sa margineasca o zona cu pietris ... Aveti ceva sugestii??

Si, tot la capitolul lucrari de exterior, am construit terasa, din lemn, inspre ... priveliste. A iesit chiar fain si sunt tare incantata!!! Am folosit-o, la greu, de dimineata, pana seara, tarziu. E pe V, asa ca soarele nu ne deranjeaza decat dupa ce ne-am mai terminat, din treburile de zi.
Terasa e din lemn (scanduri de 105mm x 35mm) pe care l-am tratat de am ametit; si noi, si lemnul. Vom vedea cum si cat tine, asa, fiindca lemnul e de brad. Mai raman de finalizat fel de fel de chestii care tin de decor; intre acestea, fiind iluminatul de figuri, fiindca ala de baza e rezolvat. Ma gandesc, acum, la ceva "mobil", daca tot avem prize.

Poate niste borduri mai discrete ingropate langa beton?
Pentru ultima parte cred ca merge o exemplificare photo...:)

Edited by catalijns, 28 September 2021 - 10:07.


#2465
mircea812

mircea812

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,967
  • Înscris: 08.06.2005
@diy


Stii cumva cum se comporta betonul de canepa lipit de beton?

In combinatia structura de cadre din beton armat si ziduri perimetrale din hempcrete.

Am gasit acest clip unde nu par sa aiba o problema

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/JWGXVlmfQ5M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2466
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007

View Postmircea812, on 08 noiembrie 2021 - 12:53, said:

[...] Stii cumva cum se comporta betonul de canepa lipit de beton?[...]

Da, stiu. Nu fac casa buna.

Am vazut o constructie a carei structura de rezistenta (P+1) e din beton, iar peretii, de umplutura, sunt din Hempcrete. Dupa numai un an, erau niste distante de bagai mana, intre stalpii din beton si umplutura.
In filmulet, stalpii din beton sunt in "interiorul" peretilor din canepa. Teoretic, asta ar imbunatati situatia. Practic, cu cei approx 5-8cm de canepa care raman, in exteriorul betonului, problema nu e rezolvata.
Mai mult ... acest strat, subtire, din beton de canepa, nu este rezistent d.p.d.v mecanic. Nu cred sa dureze mult pana cand respectivul strat crapa sau se sparge.

Betonul si Hempcrete-ul au comportamente total diferite, la frig & cald. Asta inseamna ca se dilata / contracta la rate diferite si, intr-un final, se formeaza spatii goale, intre cele doua materiale.

Asta asa, pe scurt.

Oricum, eu nu inteleg de ce si-ar putea propune, careva, sa foloseasca beton pentru structura de rezistenta a unei case din canepa.
... my 2c ...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate