Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @Aprilia!

Conectare imprimanta Brother WiFI

Renault Zoe
 Dobanda Trezorerie

inghetare ecran Iphone XS Max

Noul program Rabla incepe in octo...

Alegere sistem supraveghere dahua...
 Comunism si democratia?

Placa video RTX 3060, la doar 120...

Parere estimativa despre dauna

Romania - Bosnia (26.09.2022 21:4...
 Subwoofer-ul nu porneste!

Garantie pentru mufa de incarcare

2 ISPs - parere config - sfat ach...

Recomandare reparatie sursa PC
 

Cum montezi un Cd player la Casetofonu de la masina

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
sorinac

sorinac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 08.01.2004
Am avut aceasta problema si am rezolvat-o - in doua(trei) variante - astfel :
1.casetofonul are intrare de linie - de tip RCA - pt. cd si CD-player-ul are
iesire de linie - de tip jack stereo,atunci e simplu : iti faci un cablu adaptor cu mufele complementare ;
2.exista RCA dar nu si lineout - faci un cablu la fel ca la 1. dar la cd-player il
conectezi direct pe iesirea de casti si ai grija ca volumul cd-ului sa fie cat mai mic(pt. distorsiuni minime),regland doar volumul casetofonului ;
3.fara RCA la cas - vezi raspunsul lui ionuzb
In privinta alimentarii,unele cd-playere se vand cu adaptor pt. bricheta,altfel,iti trebuie un mic stabilizator intre tensiunea auto si cei 3-4,5V necesari cd-ului(un LM7805 inseriat cu  o dioda 1N4001...7  este suficient)
La prinderea mecanica...descurca-te !

#20
arthurdeme

arthurdeme

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 30.07.2003
se poate face o tiganie... de genul... montezi pe fata casetofonului -- daca ai loc-- un jack mama stereo din acela care deconecteaza difuzoarele cand bagi cuiul in el :) ---cu 5 picioare... Cauti intrarile in potentiometrul de volum al casetofonului (daca are asa ceva) intrrupi firele (traseele) di intercalezi jack-ul respectic in asa fel ca atunci cand este scos "cuiul" din el sa treaca semnalul audio prin el....atunci cand bagi "cuiul" care vine de la cd sa se duca semnalul de la cd la potentiometrul de volum...
Nu stiu daca am fost suficient de explicit dar....

#21
cniky

cniky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 24.05.2003
piese necesare:

- 1buc. CD-rom (cu 2 butoane , Stop/Eject si Play/Next)
- 1buc. cablu audio pt. CD-rom ,cu mufa aferenta de cuplare la acesta,se taie 1 cablu audio de conexiune CD-Placa de sunet si il obtineti.
- 1buc. conector+cablu alimentare CDrom, se taie 1 cablu cu tot cu mufa de la 1 sursa de comp(preferabil 1-na defecta  :P )
- 1buc. amplificator,se poate lua electronica (amplificatorul) de la un set de boxe desktop

- 1buc. stabilizator pentru alimentare
  acesta se obtine cu ajutorul a 2 circuite de stabilizare specializate: 7805 -pt. tensiunea de 5V, respectiv 7812 -pt.tensiunea de 12V,schemele practice de aplicatie a acestor circuite le gasiti pe net.
Bineinteles aceste circuite se monteaza pe un radiator,cel de 5V in special avand o disipatie de caldura mai mare.

Mai departe,distractie placuta ....  :cya:

#22
arthurdeme

arthurdeme

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 30.07.2003
Intrebarea lui era unde baga semnalul audio in casetofonul lui Opel, care nu poseda intrare de linie sau cd-in pe fata. Eu am incercat sa-i explic cum sa faca cd-in --eu am facut asta la cateva casetofoane auto.

#23
cniky

cniky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 24.05.2003
da,am inteles gresit,era dimineata rau :D (oricum solutia e buna pt. cei ce vor sa-si puna 1 CDrom de calculator in masina pe post de CDplayer)

Ok,pt. `problema` data,rezolvarea este destul de simpla,se ia 1buc. caseta adaptoare,se gasete in comert asa ceva.
Aceasta caseta arata ca orice alta caseta normala,doar ca nu are banda magnetica ci are 1 cap de casetofon care calca pa capul din casetofonul din masina (sau orice alt casetofon unde o introduci),si niste sisteme mecanice in interior care se comporta ca o caseta normala la rularea de catre sistemul mecanic al casetofonului.
Din aceasta caseta iese 1 cablu cu mufa jack care-l bagi in CD-player.

...sper ca de de data asta nu am luat-o prin tufisuri iara cu explicatile :D

#24
BM

BM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 08.01.2004
Am si io o problema. Am urmatoarea configuratie: +12 V de la baterie, intra intr-un deparazitor, apoi un 7805 si un 7812 ce alimenteaza un amplificator de 15 W cumparat din comertz shi un cd-rom. Cablu tata-tata de la cd-rom intra L. in si R in in amplificator iar masa mufei este legata la firul de masa ce-l folosesc pt tot montajul. Nu am absolut deloc probleme cu saritul cd-ului (e de 24X cu buffer mare), iar sunetul este super beton chiar shi cu nishte boxe mai amarate. Problema e ca atunci cand alimentez tot montajul, incepe sa invarta cd-ul (sa-l citeasca ) si mi se aude motorasul cd-romului in boxe. In plus, la volum mic al sunetului (din rotita cd-romului) mi se aud ceva paraziti pe fundal. Puteti va rog sa-mi dati o solutie pt a scoate aceste sunete? Nu am inteles de mai sus cum cum se pun exact condensatorii, shi oricum , nu ar fi trebuit sa aibe deparazitorul asha ceva? Pot sa fie probleme de la amplificator sau trebuie montat deparazitorul in alta pozitie pe schema? Va multumesc pentru ajutor. Daca e cineva interesat de montajul pe care l-am realizat pana acum, ii stau cu placere la dispozitie.

#25
iuli_T

iuli_T

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 02.07.2004
daca motorasul se aude pe semnalul de iesire al cd-romului ... nu prea ai ce face (doar sa te bagi in cd-rom sa filtrezi alimentarea amplificatoruluoi de acolo )  daca nu de acolo e problema ... incearcva sa alimentezi amplificatorul direct de pe baterie , apoi pui deparazitorul de care ziceai , de la deparazitor pui cd-romul ..., ar trebui sa dispara zgomotul de la motorasul cd-romului , da o sa iti apara paraziti de la alternator , insa pe astia stii sa ii scoti , nu ??:)

#26
BM

BM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 08.01.2004
Stiu ca trebuie pusi nishte condensatori dar nu am inteles exact ce anume. Mai este un forum similar pe softpedia http://forum.softped...&threadid=29765 o sa incerc sa ma dumiresc :) Daca nu, o sa te rog tot pe tine sa-mi dai o solutie. Merci.

#27
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Ce nu ai inteles de "acolo"?

Quote

Filtrul de deparazitare instalat intre un casetofon si alimentarea masinii are rolul de a taia zgomotele din circuitul motorului.  
Pe tine te deranjeaza zgomotele create local, exemplu motorul de actionare CD si care se transmit prin partea comuna a traseului de masa-> motor + iesirea de semnal - iar solutia este combaterea acestor zgomote la "sursa" si o separare a traseelor de masa (daca este posibil). Ar trebui sa folosesti ceva condensatoare puse intern linga motorul CD-ului si sa folosesti un fir de masa cit mai gros. In functie de cum este facuta conectarea la masa se poate testa daca se elimina perturbatiile cu firul de semnal avind ecranul legat doar la intrarea amplifului.


#28
pintea_adrian

pintea_adrian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 01.04.2004
Daca la cass nu ai CDin atunci vezi ca este de cumparat un fel de caseta adaptoare care o bagi in casetofon si din care iese un cablu audio cel bagi in cdplayer

#29
Lup

Lup

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 918
  • Înscris: 11.05.2004
Se gaseste pe piatza un MP3 player nu mai tzin minte firma ca sa iti spun(costa 2.5 mik) si venea cu adaptor de masina avea incarcator din ala care se baga la bricheta de la masina si cu un fir care se baga in MP3 player si celalalt capat e de fapt o caseta care se baga in casetofon.

#30
pintea_adrian

pintea_adrian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 01.04.2004
Eu am avut si CDROM si acuma am CDplayer fara memorie antishock si sare numai pe gropi mari...CDROMu nu sarea deloc era la 44X dar nu avea aceeasi calitate cu CDPlayerul

#31
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002

Quote

Originally posted by pintea_adrian
Eu am avut si CDROM si acuma am CDplayer fara memorie antishock si sare numai pe gropi mari...CDROMu nu sarea deloc era la 44X dar nu avea aceeasi calitate cu CDPlayerul


cam asa a stat si la mine...

cd-rom lg parca...52x....montat ad-hoc pe masina dintr-o joaca...si pus aiurea in torpedou...nefixat...bla bla...a merge ff bine...si nu a sarit mai deloc.....adik in 80 de km dintre care 2o in oras..a sarit doar de 2-3ori...la niste gropi destul de mari..;)

#32
ovidiu270

ovidiu270

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 02.10.2004

pintea_adrian, on Jul 13 2004, 12:56, said:

Eu am avut si CDROM si acuma am CDplayer fara memorie antishock si sare numai pe gropi mari...CDROMu nu sarea deloc era la 44X dar nu avea aceeasi calitate cu CDPlayerul

<{POST_SNAPBACK}>



#33
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,521
  • Înscris: 28.08.2003
Ma bag si eu in seama, dar as putea totusi sti unde anume ati vazut acele casete adaptoare? Nu de alta dar am un CD-player cu MP3 (care e si de vanzare, vezi bursa) pe care ma gandesc sa-l pun la masina (asta din cauza lipsei ofertelor).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate