Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!
 Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...
 orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus
 Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...
 

Probleme Rca accident si constatare

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
danybyby

danybyby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.05.2014
Salut, am avut un accident destul de urat acum 2 zile lovit in lateral si proiectat frontal intr-o alta masina, am luat toate actele de la politie inclusiv procesul verbal copii asigurare tot intrebarile mele vin referite la:
-Am declarat accidentul la asiguratorul lui ASIROM ieri si azi am revenit cu pretentia mea legata de service-ul unde o voi repara, masina este acum in alta localitate(acolo unde stau eu, cam la 40 km de service) si este catalogata ca imposibilitate de transportare pe roti, radiatoare sparte si altele.De la asirom mi s-a spus ca inspectorul de daune nu se poate deplasa si ca sunt obigat sa o duc eu la service pt constatare(platforma achitata de mine) desi de la service mi s-a spus sa astept inspectoru de daune sa vina la mine unde am masina, ce trebuie facut ?
-Nu pot sa o programez urgent asa cum mi s-a facut programarea ( miercuri adica 2 zile) din cauza ca eu nu sunt proprietaru si abia acum am luat actele sa fac procura pt a reprezenta proprietarul la toate procedurile(acesta nu poate sa se prezinte) deci nu pot sa ma duc la data stabilita de ei la constatare, daca care nu a vrut sa fie schimbata de cei de la call center asirom, fara procura aceea de la notariat eu nu pot face nimic nici macar constatarea nu ?
Multumesc!

#2
Digynykraf

Digynykraf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.02.2016

View Postdanybyby, on 27 februarie 2017 - 20:46, said:

fara procura aceea de la notariat eu nu pot face nimic nici macar constatarea nu ?

Nu numai atat. Si cand o sa suni sa intrebi stadiul dosarului, ei vor sa discute strict cu proprietarul.

#3
danybyby

danybyby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.05.2014

View PostDigynykraf, on 27 februarie 2017 - 20:52, said:


Nu numai atat. Si cand o sa suni sa intrebi stadiul dosarului, ei vor sa discute strict cu proprietarul.
Procura e pe drum in 2 zile maxim o am

#4
C63AMG

C63AMG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 672
  • Înscris: 21.06.2012
Din ce stiu eu a fost recent o stire la un post Tv in care spunea ca: agentii constatatori de daune auto SUNT OBLIGATI SA CONSTATE DAUNA LA SERVICE-UL UNDE ESTE MASINA,si unde se doreste repararea acestuia.Nu esti obligat sa mergi cu masina dupa agentul constatator ca nu o poti cara dupa tine ca pe telefonul mobil.Cauta pe net ce ti-am spus eu.

#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,021
  • Înscris: 07.11.2006

View PostC63AMG, on 28 februarie 2017 - 08:24, said:

De la asirom mi s-a spus ca inspectorul de daune nu se poate deplasa si ca sunt obigat sa o duc eu la service pt constatare(platforma achitata de mine) desi de la service mi s-a spus sa astept inspectoru de daune sa vina la mine unde am masina, ce trebuie facut ?

In ultima instanta,te-ai putea intelege cu inspectorul de daune sa-l transporti tu tur-retur pana la locul unde ai masina.Ziceai ca-i vorba de 40 de km.
Eu cred ca trebuie sa faci anumite compromisuri,favorabile tie.Cine stie,poate ca vei reusi (daca esti descurcaret).

ps.
Este bine de stiut si ce zice legea,dar in asemenea momente poti muri cu legea-n brate,avand in vedere ca ai nevoie cat mai repede ca masina sa fie functionala.

View PostC63AMG, on 28 februarie 2017 - 08:24, said:

Din ce stiu eu a fost recent o stire la un post Tv in care spunea ca: agentii constatatori de daune auto SUNT OBLIGATI SA CONSTATE DAUNA LA SERVICE-UL UNDE ESTE MASINA,si unde se doreste repararea acestuia.Nu esti obligat sa mergi cu masina dupa agentul constatator ca nu o poti cara dupa tine ca pe telefonul mobil.Cauta pe net ce ti-am spus eu.

Dupa stinta mea,cele spuse mai sus au ramas la nivelul de stire.S-ar putea sa gresesc.

#6
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006
Nu e chiar la nivel de stire......iar legislatia nu este foarte clara.

ASF zice ca nu exista o reglementare care sa oblige prejudiciatul sa duca masina intr-un service/spatiu agreat de asiguratorul RCA ci doar sa permita accesul la ea si sa fie intr-un service/spatiu care respecta normele de protectia muncii. Daca ai masina intr-un service/spatiu/cladire care este in stare de degradare sau nu are autorizatiile la zi agentul  poate refuza constatarea daunelor .

Autoritatea de Supraveghere Financiară
9 februarie la 16:53 ·
În situația producerii unui eveniment asigurat prin contractul RCA, obligația asigurătorului de a constata daunele produse nu este condiționată de existența unei relații contractuale între asigurător și unitatea service în care persoana păgubită alege să repare vehiculul. Important de reținut este faptul că obligația persoanei păgubite este de a permite accesul la vehiculul avariat și nu la locația unde se află vehiculul respectiv. Totodată, asigurătorul RCA are obligația de a efectua constatarea prejudiciilor în termen de 5 zile lucrătoare de la data notificării primite de la persoana prejudiciată. Procesul de constatare trebuie să respecte cadrul legal cu privire la protecția muncii iar în cazul în care bunul avariat nu este localizat într-un spațiu ce permite efectuarea în condiții de siguranță, persoana prejudiciată va trebui să asigure condițiile necesare derulării procesului de constatare.

ASF invoca Art. 2, pct. 5 din OUG 54/2016 si art.16, alin (4) și (5) din Norma 39/2016

ARTICOLUL 2
Definiţii
5. avizarea daunei - notificarea asigurătorului de către persoana prejudiciată, asigurat sau mandatarii
acestora cu privire la producerea evenimentului asigurat, însoţită de documentele necesare stabilirii
răspunderii asigurătorului RCA;
Articolul 16
(4) Asigurătorul RCA efectuează constatarea prejudiciilor în termen de 5 zile lucrătoare de la data notificării primite de la persoana prejudiciată.
(5) Obligația prevăzută la alin. (4) poate fi invocată de către persoana prejudiciată numai în condițiile în care aceasta permite accesul asigurătorului RCA la bunul avariat în vederea efectuării constatării.

P.S. danybyby 1.Astepti procura  2.Apelezi la ASF si le prezinti situatia.

Edited by polizei, 28 February 2017 - 16:31.


#7
danybyby

danybyby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.05.2014
Baieti multumesc mult ! O sa tin cont de toate sfaturile, trebuia sa o scot la capat cumva.. multumesc lui Dumnezeu ca e al 3 lea grav in 2 ani si deja devin cam dese.
Toata problema e timpul, ca ma lungesc si sper ca asta sa nu cauzeze la dosar.. in rest, rabdare multa asa cum e mereu in cazurile astea

#8
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,836
  • Înscris: 26.02.2010
Conduci mult zilnic?

#9
danybyby

danybyby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.05.2014
Destul de mult in timpul saptamanii urban(buc) si in weekenduri extraurban deci da .. stau destul de multe ore in masina
LE:Am facut rost de toate actele si acum trebuie sa vedem cand cade programul meu cu al inspectorului(care apartine de climexpert) .. dupa discutiile la telefon i.am trimis pe mail toate actele poze si scanate

Edited by danybyby, 03 March 2017 - 08:50.


#10
danybyby

danybyby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.05.2014
Revin cu detalii dupa o gramada de timp (MULTUMESC ASIROM PENTRU GRABA CU DOSARUL MEU) si concluzia lor a fost asa
"In urma analizarii documentelor din dosarul de dauna mentionat mai sus, va comunicam faptul ca vehiculul se incadreaza intr-un caz de dauna majora." - In conditiile in care masina e mai mult decat dauna majora (Lonjeron stramb parbriz radiatoare etc)
Ce optiuni imi dau ei :
"a) Valoarea maxima a despagubirii pentru situatia in care pagubitul nu face dovada repararii vehiculului, este in suma de: 7151.38 Lei.
Calculul este realizat pe baza valorilor de piata ale unor vehicule de aceeasi marca, tip, model, caracteristici tehnice si dotari, an de fabricatie, avand un parcurs in kilometri si o stare de intretinere comparabile.
In acest caz, valoarea ramasa a fost stabilita la suma de: 2383,80 lei."
Sau :
"B) Valoarea maxima a despagubirii pentru situatia in care pagubitul face dovada repararii vehiculului, conform notelor de constatare si reconstatare emise de reprezentantii ASIROM, este in suma de: 9535.18 Lei.
In cazul in care decideti realizarea reparatiei vehiculului, va rugam sa apelati numai la una din Unitatile service legal autorizate sa efectueze reparatii la vehicule.
Facem precizarea ca prezenta adresa reprezinta o instiintare referitoare la valoarea maxima a despagubirii, insa decizia finala in cazul dosarului de dauna, se stabileste de ASIROM numai dupa ce se prezinta toate documentele solicitate in acest dosar."
Ce documente ??!
Suma propusa de ei mai mult ca sigur nu acopera reparatia in service !
Ce pot face ? Oricum prima varianta cu 2000 si ceva de lei nu intra in calcul !
Multumesc!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate