![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Caut informatii cu privire la emigrarea in Franta

Posted 27 February 2017 - 09:57

Salutare.
Anul trecut, eu (50) si cu sotia mea (40) ne-am hotarat sa emigram in Franta. Avem o fiica (10). Avem studii superioare si apartinem (sa zicem) clasei de mijloc. Eu sunt profesor de engleza, iar sotia mea lucreaza la banca. Fiica mea este buna cunoscatoare de engleza, in vreme ce sotia mea se descurca asa si asa. In privinta francezei, eu si sotia suntem un fel de incepatori avansati. Fiica noastra este absolut incepatoare. Vrem totusi sa emigram in Franta, unde ne-am petrecut cateva concedii (cu masina) si unde ne simtim ca acasa (e vorba de un ‘acasa’ metal, evident). Vrem sa vindem apartamentul din Romania si sa cumparam ceva mai mic intr-un orasel satelit al Parisului. Sa ne inscriem fiica la scoala acolo si sa ne gasim ceva de munca. Eu vreau sa lucrez in regimul self-employed, iar sotia s-ar bucura sa gaseasca ceva de lucru la o firma locala sau internationala, unde sa desfasoare o activitate in ‘back office’. Din motive de logistica, plecarea noastra nu poate avea loc mai devreme de doi ani si jumatate. Sotia mea este un geniu al planificarii si bugetarii. La orice moment, ea stie aproape cu exactitate cuantumul, datele scadente etc. ale platilor ce trebuie efectuate in oricare luna de acum in doi ani. Eu nu sunt la fel de exact, dar sunt un adept al planurilor, nu al visurilor. Am inceput cu totii sa invatam franceza, iar peste un an vom avea lectii aproape zilnic. Am studiat putin piata apartamentelor si piata muncii. Nu sunt multe surse de informatii si nu am gasit vreo comunitate de romani din Franta dispusa sa impartaseasca experienta lor si sa-i ghideze pe noii veniti. Nu prea sunt romani care sa ne ajute acolo. Bine-nteles ca noi vom face tot ce tine de noi ca sa fim bine pregatiti pentru aceasta re-locare, eufemistic vorbind. Cred ca daca avem informatiile necesare si suntem perseverenti (onesti, harnici, realisti, sanatosi etc.), ne vom putea pune planul in aplicare cu succes. Facem acest efort aproape in totalitate pentru fiica noastra, careia vrem sa-i oferim sansa unui viitor mai bun. Ieri am avut o discutie cu sotia mea, careia i-am spus de intentia mea de a lansa o discutie in cadrul acestui forum. Din pacate, am uitat intrebarile exacte pe care am hotarat noi sa le punem. Erau legate de achizitionarea unei locuinte, de cautarea unui loc de munca, de inscrierea la scoala a fiicei noastre, de relatia noastra cu Casa de Pensii din Romania sau modul cum ne vom pensiona si altele. Astept cu interes reactiile voastre si promit sa revin cu detalii. Edited by EnglishTutor, 27 February 2017 - 10:00. |
Posted 27 February 2017 - 10:09

In Franta nu este nevoie sa emigrati doar va mutati.
Din cate stiu va puteti gasi oricand de lucru legal. Deci faci bagajul pleci la munca (precum capsunarii), daca merge chemi si restul familiei, casa din Romania o inchiriezi sau o lasi nelocuita pana va lamuriti cum merg lucrurile. tot din auzite stiu ca se emigreaza in: america, canada, australia, nz, rusia,etc... Edited by arg, 27 February 2017 - 10:15. |
Posted 27 February 2017 - 10:17

Pentru voi este prea tarziu. Job la banca in back office pentru o romanca de 40+ de ani care vorbeste (si va vorbi) franceza comsi comsa este o gluma.
Daca vreti sa-i oferiti fiicei o viata mai buna, pregatiti-o de acum pentru viitor, incepand cu franceza intensiv. Strangeti bani pentru o universitate din Franta, pentru cazul in care nu intra pe locurile cu bursa. Ganditi-va de acum si cautati ce inseamna si ce presupune un master la Sorbona. Dupa ce iesiti la pensie si intre timp reuseste sa-si faca si ea un rost pe acolo, puteti calatori in Franta cat doriti. Edited by yesyesyesyo, 27 February 2017 - 10:18. |
Posted 27 February 2017 - 10:18

Nu stiu sincer cat succes poate avea engleza in Franta... francezii sunt idiot de nationalisti.
Si asta implica automat un impediment: sunt putini doritori de lectii de engleza. Insa franceza o inveti usor, asta dupa ce ii gasesti logica. Nici vinderea apartamentului de aici nu cred ca este o solutie buna, cel putin pentru primul an. O idee ar fi, ca sa vezi exact cum sta treaba, sa vorbesti rapid la scolile de vara&co pentru a-ti programa o sesiune de predat de 2-4 saptamani. Dar, de ce Franta? Daca situatia din Turcia nu era asa cum ii, as vi zis c-ar fi fost o optiune. Oameni mult mai ok, salarii bunicele in educatie (aproape 1000 USD/ 3500 TRY), doritori de invatat engleza cat cuprinde (pentru ca nu au invatat la timp si inclusiv profesorii lor sunt semi incapabili, asa ca importa...), limba usoara. Dar din pacate nu e momentul. Eu stiu o profa de engleza, tot romanca, stabilita in zona Antalya. ![]() |
Posted 27 February 2017 - 10:20

@Lex404
Cred ca se gandea la plecat in Anglia nu in Franta, sau poate Canada pe filiera franceza. Edited by arg, 27 February 2017 - 10:21. |
Posted 27 February 2017 - 10:23

@Lex404 Cred ca se gandea la plecat in Anglia nu in Franta, sau poate Canada pe filiera franceza. In Canada, zona franceza, aka Quebec, nuu ii mai roza decat Franta Metropolitana. In UK (Sau oricare alta zona vorbitoare de limba engleza) n-are ce face Trebuie gasita o tara cu multi doritori de invatat limba engleza. Btw. Iran. Mai e un cuplu romano-francez ajuns de vreo 2-3 ani, cu 2 copii. cauta IranIsGreat Edited by Lex404, 27 February 2017 - 10:46. |
Posted 27 February 2017 - 10:35

Tot emigrare se numeste. MAi ales ca, chit ca-i UE, ai nevoie de documente din momentul in care ajungi.
|
Posted 27 February 2017 - 12:32

Posted 27 February 2017 - 13:23

Indiferent de mediul UE, tot emigrare se numeste.
Statul Roman se delimiteaza prin granite. Depasirea lor pentru a te stabili in afara granitelor inseamna a emigra. Indiferent de dificultatea actului sau posibilitatile intalnite dincolo. EMIGRÁ, emigrez, vb. I. Intranz. A-și părăsi patria pentru a se stabili (definitiv sau temporar) în altă țară; a se expatria. – Din fr. émigrer, lat. emigrare. Emigrația este actul sau fenomenul părăsirii țării sau regiunii natale de către un individ sau grup de indivizi pentru a se stabili în alta. Momentan, Parisul nu este in Romania. Deci lasati-o mai usor cu treaba asta pentru ca sunteti offtopic. btw. in Romania nu iti trebuie nici sa-ti schimbi buletinul/ faci flotanta ca sa te angajezi in alt judet. Edited by Lex404, 27 February 2017 - 13:27. |
Posted 27 February 2017 - 23:36

Dar, de ce Franta?
Nu stiu sincer cat succes poate avea engleza in Franta...
francezii sunt idiot de nationalisti. .......................................................................................................................................................................................................... Multumesc mult pentru raspunsuri. Ii indemn pe cei ce au informatii concrete referitoare la problemele enuntate in postarea mea initiala sa sara in ajutorul meu si al celor ca mine cu lamuriri si sfaturi utile. Toate cele bune tuturor. Edited by EnglishTutor, 27 February 2017 - 23:37. |
|
Posted 28 February 2017 - 15:13

EnglishTutor-cele mai bune informatii le gasesti la fata locului.Fiecare caz este diferit fata de altul,Pareri pe forum vor fi si bune si proaste,evident din perspectiva celui care se afla in spatele monitorului.Evident,sunt multi comozi care dau sfaturi dar pentru ei este greu sa se duca pana la colt,sa cumpere o paine.
De cand sunt pe acest forum,desi nu am mii de posturi , mereu rasfoiesc,sfaturi cu adevarat utile,pe toate subforumurile sunt,sa zicem 10-15 %.In rest sunt certuri,pareri inutile,unele fara nici o legatura cu intrebarile initiale,etc,etc. Vrei sa pleci...este alegerea ta.Nu conteaza ce varsta ai.Daca ai in cap plecarea undeva,nu trebuie sa te lasi descurajat de cateva pareri negative,daca apar ale unor personaje pe care nu le cunosti. Tu stii ce poti,ce posibilitati,ce vei reusi sau nu. Important este ca daca iti doresti sa faci un lucru,atunci cu cat pui mai multe intrebari,cu cat auzi mai multe pareri si daca sunt si negative atunci se vor infiripa in mintea ta tot felul de ganduri. Evident,vor fi sfaturi peste sfaturi.Eu,personal,daca va doriti puteti incerca evident.In cel mai rau caz nu va merge si va veti intoarce.Dar daca nu incerci vei regreta mai tarziu. Va fi greu daca nu cunoasteti pe nimeni acolo,va fi foarte greu.Cum spunea cineva mai sus,ar trebui sa incerci singur cateva luni,sa vezi cum este acolo,ce poti face,daca poti gasi ceva.Sub nici o forma nu ar trebui sa vindeti apartamentul.Ala este polita voastra de asigurare,in caz ca nu merge treaba.Daca ajungeti acolo si vedeti ca va-ti stabilit si e treaba sigura,atunci te poti intoarce sa il vinzi linistit. Cum spuneam,este foarte greu daca nu ai pe cineva acolo. Eu de exemplu,am 4 veri in Germania,ultimul a plecat anul trecut acolo cu nevasta si doi copii de 3 ani.Dar a fost cineva acolo care era stabilit de multi ani,I-au ajutat sa isi gaseasca casa,serviciu,scoala pt copii.Conteaza enorm de mult sa ai pe cineva acolo si sa cunoasca mersul treburilor. De aceea am zis si eu...daca nu ai pe nimeni,pleaca singur 1-2-3 luni si vezi cum merge treaba acolo si daca reusesti ceva,apoi cheama toata familia.Sub nici o forma nu vinde apartamentul ca sa ai bani acolo.Daca nu merge ramai si fara apartament si fara banii pe care evident ii vei cheltui. Dar voi stiti mai bine ce calcule aveti.Dar daca ai idea asta in cap,incearca cel putin.Daca nu merge vei regret cateva luni pierdute pe acolo. |
Posted 28 February 2017 - 23:44

Dar voi stiti mai bine ce calcule aveti.Dar daca ai idea asta in cap,incearca cel putin.Daca nu merge vei regret cateva luni pierdute pe acolo. Multumesc pentru incurajari. Desi suntem intr-un stadiu incipient, eu si sotia avem deja o planificare a modului in care ne vom stabili in Franta. Ne-ar fi bucurat mult, insa, daca fi putut afla detalii de la cineva care a trecut prin acelasi proces, ca sa nu fim nevoiti sa ne descurcam din postura de 'spargatori de gheata' acolo. |
Posted 01 March 2017 - 15:27

Multumesc pentru incurajari. Desi suntem intr-un stadiu incipient, eu si sotia avem deja o planificare a modului in care ne vom stabili in Franta. Ne-ar fi bucurat mult, insa, daca fi putut afla detalii de la cineva care a trecut prin acelasi proces, ca sa nu fim nevoiti sa ne descurcam din postura de 'spargatori de gheata' acolo. cei care au reusit, nu sunt mandrii de isprava lor, caci francezi ii trateaza ca pe sclavi, si na sa fii sclav nu este o placere. cei care n-au reusit , nu sa-ti spuna ca sa te lovesti si tu de ce s-au lovit ei.Astfe, ei se simt mai confortabil ca si capra vecinului sufera ca si ei. C'est la vie. Toujour parchive |
Posted 01 March 2017 - 18:57

Parerea mea e ca e prea tarziu.Daca vei emigra la 52 de ani intr-o tara in care nu vrei sa lucrezi fizic dar nu cunosti bine limba pentru a lucra intelectual e faliment din primul an.Eu am venit la 33 de ani in occident si am considerat ca e la marginea varstei optime de emigrare.Acum am 61 si mai am 4 ani pana la pensie.Daca erai o somitate intr-un domeniu de varf(IT,medicina) nu conta,dar gandeste-te ca si ei au rata mare de somaj si la ei sunt profesori de engleza someri si pe cine crezi ca ar alege ca profesor pe unul roman sau unul nativ de-al lor?Cand esti in concediu toti sunt binevoitori ca stiu ca le lasi bani pe servicii,pe cand ar trebui ei sa plateasca se schimba problema.Daca te simti bine in concediu intr-o tara nu inseamna ca e si ideala pentru emigrare.Eu nu vreau sa te descurajez,dar parerea mea e ca ar trebui sa te informezi la sange vreo juma`de an despre conditiile existente si dupa aceea sa iei o hotarare.Si sa vinzi apartamentul sa ramai in curu gol spus mai pe romaneste ar fi cea mai mare greseala posibila.
|
|
Posted 01 March 2017 - 19:19

Eu va sfatuiesc sa nu va aruncati cu capul inainte in fantana. Nu de alta, dar un astfel de gest de obicei e moarte sigura.
Asa si cu planul vostru maret sa vindeti in Romania si sa cumparati in Franta. Eu zic asa: va mutati in Franta, stati cu chirie 1-2-3 ani. Vedeti unde va gasiti joburi, acolo unde gasiti joburi va inscrieti si copila la scoala si bagati tare pana la 60 de ani cand se cam duce pe copca capacitatea de munca mai ales cand vorbesti limba foarte slab. Greu sa concurezi cu un francez de 35 de ani scolit la Sorbona. Si vedeti si cu pregatirile alea minutioase ca le fel, timpul zboara si o sa fie extrem de greu sa te angajezi pe un post extrem de generalist la varsta pe care o vei avea atunci. Daca va merge bine, cumparati un apartament (boala grea, romaneasca, cumparatul de case, dar ma rog, viata voastra, valorile voastre). Daca nu, impachetat totul si mutat inapoi in Romania unde inca veti mai avea o casa. Ia intreab-o si pe nevasta experta in planing si buget daca e de acord cu ce zic eu. Edited by Groot, 01 March 2017 - 19:20. |
Posted 01 March 2017 - 19:30

Salutare. Anul trecut, eu (50) si cu sotia mea (40) ne-am hotarat sa emigram in Franta. Avem o fiica (10). Avem studii superioare si apartinem (sa zicem) clasei de mijloc. Eu sunt profesor de engleza, iar sotia mea lucreaza la banca. Fiica mea este buna cunoscatoare de engleza, in vreme ce sotia mea se descurca asa si asa. In privinta francezei, eu si sotia suntem un fel de incepatori avansati. Fiica noastra este absolut incepatoare. Vrem totusi sa emigram in Franta, unde ne-am petrecut cateva concedii (cu masina) si unde ne simtim ca acasa (e vorba de un ‘acasa’ metal, evident). Vrem sa vindem apartamentul din Romania si sa cumparam ceva mai mic intr-un orasel satelit al Parisului. Sa ne inscriem fiica la scoala acolo si sa ne gasim ceva de munca. Eu vreau sa lucrez in regimul self-employed, iar sotia s-ar bucura sa gaseasca ceva de lucru la o firma locala sau internationala, unde sa desfasoare o activitate in ‘back office’. Din motive de logistica, plecarea noastra nu poate avea loc mai devreme de doi ani si jumatate. Sotia mea este un geniu al planificarii si bugetarii. La orice moment, ea stie aproape cu exactitate cuantumul, datele scadente etc. ale platilor ce trebuie efectuate in oricare luna de acum in doi ani. Eu nu sunt la fel de exact, dar sunt un adept al planurilor, nu al visurilor. Am inceput cu totii sa invatam franceza, iar peste un an vom avea lectii aproape zilnic. Am studiat putin piata apartamentelor si piata muncii. Nu sunt multe surse de informatii si nu am gasit vreo comunitate de romani din Franta dispusa sa impartaseasca experienta lor si sa-i ghideze pe noii veniti. Nu prea sunt romani care sa ne ajute acolo. Bine-nteles ca noi vom face tot ce tine de noi ca sa fim bine pregatiti pentru aceasta re-locare, eufemistic vorbind. Cred ca daca avem informatiile necesare si suntem perseverenti (onesti, harnici, realisti, sanatosi etc.), ne vom putea pune planul in aplicare cu succes. Facem acest efort aproape in totalitate pentru fiica noastra, careia vrem sa-i oferim sansa unui viitor mai bun. Ieri am avut o discutie cu sotia mea, careia i-am spus de intentia mea de a lansa o discutie in cadrul acestui forum. Din pacate, am uitat intrebarile exacte pe care am hotarat noi sa le punem. Erau legate de achizitionarea unei locuinte, de cautarea unui loc de munca, de inscrierea la scoala a fiicei noastre, de relatia noastra cu Casa de Pensii din Romania sau modul cum ne vom pensiona si altele. Astept cu interes reactiile voastre si promit sa revin cu detalii. parerea mea este ca totul depinde de 2 factori: 1. noroc 2. calificare nu am vazut imigranti veniti la 50 dar intre 40 si 50 destui. viata lor a fost (si este) grea sau usoara functie de calificari, noroc si trainicia familiei. bafta. |
Posted 02 March 2017 - 01:05

Cel mai complet raspuns valabil pentru tine si pentru toata lumea l-a dat omul asta:
EnglishTutor-cele mai bune informatii le gasesti la fata locului.Fiecare caz este diferit fata de altul,Pareri pe forum vor fi si bune si proaste,evident din perspectiva celui care se afla in spatele monitorului.Evident,sunt multi comozi care dau sfaturi dar pentru ei este greu sa se duca pana la colt,sa cumpere o paine. De cand sunt pe acest forum,desi nu am mii de posturi , mereu rasfoiesc,sfaturi cu adevarat utile,pe toate subforumurile sunt,sa zicem 10-15 %.In rest sunt certuri,pareri inutile,unele fara nici o legatura cu intrebarile initiale,etc,etc. Vrei sa pleci...este alegerea ta.Nu conteaza ce varsta ai.Daca ai in cap plecarea undeva,nu trebuie sa te lasi descurajat de cateva pareri negative,daca apar ale unor personaje pe care nu le cunosti. Tu stii ce poti,ce posibilitati,ce vei reusi sau nu. Important este ca daca iti doresti sa faci un lucru,atunci cu cat pui mai multe intrebari,cu cat auzi mai multe pareri si daca sunt si negative atunci se vor infiripa in mintea ta tot felul de ganduri. Evident,vor fi sfaturi peste sfaturi.Eu,personal,daca va doriti puteti incerca evident.In cel mai rau caz nu va merge si va veti intoarce.Dar daca nu incerci vei regreta mai tarziu. Va fi greu daca nu cunoasteti pe nimeni acolo,va fi foarte greu.Cum spunea cineva mai sus,ar trebui sa incerci singur cateva luni,sa vezi cum este acolo,ce poti face,daca poti gasi ceva.Sub nici o forma nu ar trebui sa vindeti apartamentul.Ala este polita voastra de asigurare,in caz ca nu merge treaba.Daca ajungeti acolo si vedeti ca va-ti stabilit si e treaba sigura,atunci te poti intoarce sa il vinzi linistit. Cum spuneam,este foarte greu daca nu ai pe cineva acolo. Eu de exemplu,am 4 veri in Germania,ultimul a plecat anul trecut acolo cu nevasta si doi copii de 3 ani.Dar a fost cineva acolo care era stabilit de multi ani,I-au ajutat sa isi gaseasca casa,serviciu,scoala pt copii.Conteaza enorm de mult sa ai pe cineva acolo si sa cunoasca mersul treburilor. De aceea am zis si eu...daca nu ai pe nimeni,pleaca singur 1-2-3 luni si vezi cum merge treaba acolo si daca reusesti ceva,apoi cheama toata familia.Sub nici o forma nu vinde apartamentul ca sa ai bani acolo.Daca nu merge ramai si fara apartament si fara banii pe care evident ii vei cheltui. Dar voi stiti mai bine ce calcule aveti.Dar daca ai idea asta in cap,incearca cel putin.Daca nu merge vei regret cateva luni pierdute pe acolo. arg likes this Like This Back to top Quote MultiQuote Repor |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users