Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Biblia si Astrologia

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
303 replies to this topic

#55
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

View Postdark, on 27 februarie 2017 - 16:22, said:

Confunzi astronomia cu astrologia! Posted Image
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image
Ia ma si studiaza: https://www.google.r...QHsGNsgGkrZjoBw !

Chiar si agricultura poate fi facuta dupa zodiac. N-ai auzit de an bun pentru vin? An bun pentru cereale?...

View Post_-_, on 24 februarie 2017 - 14:14, said:

Mai spune-mi, de exemplu, cum o dau in bara astrologii care analizeaza sute de astrograme (harti natale) pentru a pune in evidenta anumite corelatii! Pentru ca daca acele corelatii raman pur intamplatoare, atunci inseamna nu ca astrologia o da in bara, ci ca statistica o da in bara si ca toate stiintele care utilizeaza statistica o dau constant in bara, deoarece statistica nu ofera credibilitate.
Daca ar fi doar asa ar fi acceptabil. Din pacate foarte multe informatii vin prin tehnici oculte.
In urma cu ceva timp am auzit pe cineva zicind ca a intrebat spiritul unuia plecat de mult dintre noi. Asta nu mai este o sursa corecta.

Edited by barbu78, 27 February 2017 - 21:54.


#56
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postbarbu78, on 27 februarie 2017 - 21:52, said:

Din pacate foarte multe informatii vin prin tehnici oculte.
In urma cu ceva timp am auzit pe cineva zicind ca a intrebat spiritul unuia plecat de mult dintre noi. Asta nu mai este o sursa corecta.

Eu n-am auzit de o astrologie construita pe baza invocarii spiritelor celor decedati, dar pana la urma este posibil orice.
In fond, culturile vechi care nu aveau inca o credinta in zei, comunicau cu spirite ale naturii sau ale propriilor stramosi. Deci este posibil ca astrologia sa isi aiba originea in cine stie ce culturi primitive care si-au intemeiat credintele pe baza contactului cu entitati supranaturale (sau poate extraterestre).

Mai plauzibila mi se pare, totusi, ipoteza conform careia oamenii primitivi observasera ciclurile naturii, corelandu-le cu anumite evenimente astronomice, dupa care au folosit cunostintele acumulate pentru a face predictii asupra anumitor schimbari din natura (cand incepe anotimpul secetos sau ploios, cand incepe perioada imperecherii la animale s.a.m.d.). In etapele ulterioare s-au format marile civilizatii care au inceput sa dezvolte constructii dedicate observarii anumitor fenomene astronomice, diverse calendare si sisteme astrologice integrate credintelor spirituale.
Urmele astrologiei se regasesc astazi inclusiv in cadrul unor religii moderne: hinduism, buddhism, daoism, islamism si chiar in religia crestina. Probabil ca urmele astrologiei sunt mai putin evidente in crestinism, dar unele elemente au supravietuit si alimenteaza gandirea cercetatorilor care se ocupa cu studiul astroteologiei - un domeniu de cercetare ce investigheaza elementele de astronomie si astrologie care stau la originea religiilor (pe langa alte elemente care au format religiile).

De exemplu (pentru ca tot imi propusesem sa aduc in discutie acest lucru, avand in vedere tema topicului), in Apocalipsa lui Ioan este posbil ca "cele 7 stele" sa reprezinte cele 7 astre traditionale, "Ierusalimul ceresc" - Zodiacul, "leul", "fiinta asemanatoare vitelului", "fiinta cu fata de om" si "fiinta asemanatoare vulturului care zboara" probabil ca reprezinta Leul, Taurul, Varsatorul si Scorpionul (adica semnele fixe din Zodiac), "cele 7 peceti" reprezinta o parte din Zodiac in succesiunea Zodiilor (citez dintr-o sursa de pe Internet):
"Şi m-am uitat şi iată un cal alb şi cel care şedea pe el avea un arc; şi i s-a dat lui cunună şi a pornit ca un biruitor ca să biruiască." - Sagetator / Casa a IX-a (a calatoriilor), domiciliu al lui Jupiter.
"Şi când a deschis pecetea a doua, am auzit, zicând, pe a doua fiinţă: Vino şi vezi. Şi a ieşit alt cal, roşu ca focul; şi celui ce şedea pe el i s-a dat să ia pacea de pe pământ, ca oamenii să se junghie între ei; şi o sabie mare i s-a dat." - Scorpion / Casa a VIII-a (a mortii), domiciliu al lui Marte.
"Şi când a deschis pecetea a treia, am auzit pe a treia fiinţă, zicând: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal negru şi cel care şedea pe el avea un cântar în mâna lui." - Balanta / Casa a VII-a, domiciliu al lui Venus.
"Şi când a deschis pecetea a patra, am auzit glasul fiinţei a patra, zicând: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal galben-vânăt şi numele celui ce şedea pe el era: Moartea; şi iadul se ţinea după el; şi li s-a dat lor putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabie şi cu foamete, şi cu moarte şi cu fiarele de pe pământ." - Fecioara, Casa a VI-a (a bolii), semn de pamant, mobil, feminin, domiciliu al lui Mercur (in semn feminin).
"Şi când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiaţi pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia pe care au dat-o." - Leu, Casa a V-a (a copiilor), domiciliu al Soarelui.
"Şi m-am uitat când a deschis pecetea a şasea şi s-a făcut cutremur mare, soarele s-a făcut negru ca un sac de păr şi luna întreagă s-a făcut ca sângele, [...]" - Cancer/ Rac, Casa a IV-a, domiciliu al Lunii.
"Şi când Mielul a deschis pecetea a şaptea, [...]" - Gemeni, Casa a III-a, tot domiciliu al lui Mercur (in semn masculin).

Persoanelor care au un oarecare interes in Astrologie cred ca le este imposibil sa nu observe anumite corelatii intre Astrologie si cartile crestine, corelatii ce par mai mult decat simple coincidente. Totusi eu, fiind mai putin preocupat de religie (sau de crestinism, in particular) nu am cercetat decat superficial aceasta problema si nici nu am cunostintele teologice necesare ca sa pot exprima opinii documentate. Totusi, presupun ca exista suficienta literatura pe aceasta tema, desi nu cred sa fie publicata de catre teologi, dat fiind modul negativ in care este considerata Astrologia de catre crestini (cel putin pe canalele oficiale).
Citisem pe undeva ca in primele secole ale crestinismului altarele Bisericilor crestine aveau zodiacul reprezentat sub forma unui patrat.
Mai tarziu, cumva, Astrologia a fost oficial respinsa de catre autoritatile bisericesti alaturi de alte stiinte sau practici ezoterice cum ar fi Alchimia sau Magia, desi, neoficial au fost tolerate intre anumite limite sau chiar studiate in particular de catre anumiti preoti, calugari etc. In Romania, de exemplu, Biserica Ortodoxa parca a fost ceva mai toleranta relativ la anumite practici precrestine de natura samanica sau practici magice, in masura in care erau utilizate cu scopuri benefice precum vindecarea cu ajutorul descantecelor, plantelor etc., in Irlanda au supravietuit diverse scoli de magie, datorita unei implicari mai reduse a Bisericii Catolice in combaterea lor (spre diferenta de ceea ce s-a intamplat in perioada Inchizitiei, acolo unde i s-a permis sa isi desfasoare activitatea) s.a.m.d.

Edited by _-_, 28 February 2017 - 00:08.


#57
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011
Este interesanta ciclicitatea unor zodiacuri, ciclicitatea in divizarea timpului, legatura intre cele doua dar, nu sint de ignorat pseudostiintele evreilor si ale Orientului Mijlociu.

Astrologia clasica, bazata pe planete, inca nu este completa, mai este mult de studiat.

Am incercat sa ating aspectele dintre practicile interzise in Biblie si stiintele primite ca daruri de la Dumnezeu.
Nu este de ignorat, ca si confirmare doar, magia egiptenilor si magia facut de Moise.
Linia de demarcatie intre interzis si permis si modul in care este permis este interesanta.
Sa nu uitam ca magii au fost oaspeti la nasterea Lui Isus.

#58
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View Postbarbu78, on 28 februarie 2017 - 00:51, said:

Sa nu uitam ca magii au fost oaspeti la nasterea Lui Isus.
Partea cu magii e adaugire falsa la biblie . Daca era adevarata citeai si in evangheliile dupa marcu si ioan asa ceva . Ba ar fi aminti si ceilalti apostoli treaba asta (Pavel, Petru, fratii lui isus :iuda si iacov ) .
Cercetati treburile astea si lasati minciunile lui Satan care au patruns in biblie .

#59
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011
Sa vezi ca fiecare Evanghelie incepe cam in alt fel...

#60
Ayami

Ayami

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,062
  • Înscris: 08.12.2013

View Postbarbu78, on 23 februarie 2017 - 21:43, said:

Astrologia este o stiinta a ghicitului?
da
stiinta cucului

Edited by Ayami, 22 April 2017 - 00:21.


#61
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postbarbu78, on 23 februarie 2017 - 21:43, said:

Astrologia este o stiinta a ghicitului?
Sa vezi ce ziceau astrologii in horoscopul zilei/lunii/anului unei rude care a murit..... Numai victori, sanatate, bani, etc... Posted Image Posted Image

Edited by zexelica, 22 April 2017 - 11:01.


#62
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View Postbarbu78, on 27 februarie 2017 - 21:52, said:

Chiar si agricultura poate fi facuta dupa zodiac. N-ai auzit de an bun pentru vin? An bun pentru cereale?...
eu am auzit, dar numai la timpul trecut. Fără legătură cu astrologia ci cu meteorologia.

#63
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postbarbu78, on 27 februarie 2017 - 21:52, said:

Chiar si agricultura poate fi facuta dupa zodiac. N-ai auzit de an bun pentru vin? An bun pentru cereale?...

In functie de recolta se determina daca a fost sau nu un an bun, nu in functie de zodiac.

#64
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003

View Postbarbu78, on 23 februarie 2017 - 21:43, said:

Astrologia este o stiinta a ghicitului?
Nici nu e o stiinta. E o pseudostiinta....

#65
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

View Postandreic, on 23 aprilie 2017 - 21:22, said:

Nici nu e o stiinta. E o pseudostiinta....
O pseudostiinta facuta cu multa stiinta, arta si "stiinte oculte".

Odata cu potopul, astrologia ar fi trebuit sa dispara, impreuna cu alte indeletniciri transmise de ingerii cazuti.
Astrologia putea reapare fie prin spiritism, fie prin contact cu ingerii cazuti, fie prin ambele metode.
La momentul respectiv nu se cunosteau toate planetele, planetoizii, metodele de observare si interpretare pe indivizi luati din societate.
Totusi, in Biblie se zice ca in mod "legal" anumitor oameni li se vor da cunostinte specifice astrologiei.

#66
Travertin

Travertin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 04.10.2015
Astrologia zice ca daca intr-o maternitate se nasc 7 oameni la aceeasi ora, acei oameni au fix aceleasi caracteristici.
Un banal exemplu il reprezinta gemenii, care sunt diferiti. Pentru ca asa suntem toti. Unici in felul nostru.

#67
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003

View Postbarbu78, on 27 aprilie 2017 - 18:51, said:

O pseudostiinta facuta cu multa stiinta, arta si "stiinte oculte".
E o contradictie in acest enunt... nu e nicio stiinta intrucat nu regasim metoda stiintifica... cum am spus este pseudostiinta.

Edited by andreic, 28 April 2017 - 09:43.


#68
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011
Nu este contradictie de termeni.
Astazi exista programe pentru realizarea astrogramelor, ba exista chiar interpretari brute ale lor.
In trecut si chiar si acum, unii astrologi mai folosesc efemeridele.
Si mai exista si alte implicatii ale stiintei.

View PostTravertin, on 28 aprilie 2017 - 07:33, said:

Astrologia zice ca daca intr-o maternitate se nasc 7 oameni la aceeasi ora, acei oameni au fix aceleasi caracteristici.
Un banal exemplu il reprezinta gemenii, care sunt diferiti. Pentru ca asa suntem toti. Unici in felul nostru.
Astrologia nu are pretentia ca ar da informatii exacte sau pe intelesul tuturor.
Spre exemplu: pentru toti acei copii se poate spune ca vor avea profesii care implica matematica. Unul dintre copii poate ajunge matematician, altul inginer, altul vinzator, altul fizician, altul stastistician,...
Un alt exemplu: intr-o saptamina astrologia zice ca cei nascuti intr-o zi anume vor folosi aparate consumatoare de curent fabricate undeva departe. Ai habar cita diversitate poate exista?

View PostDaculScoril0, on 22 aprilie 2017 - 21:21, said:

eu am auzit, dar numai la timpul trecut. Fără legătură cu astrologia ci cu meteorologia.
Nu prea ai fost curios sa vezi ce este in
https://www.google.r...QHsGNsgGkrZjoBw
Exemple:
http://www.agricultu...repetnicul.html
https://www.astanost...zilele-noastre/
Astrologia poate spune care perioada a unui an este secetoasa, care este ploioasa si chiar mai mult.
Un agricultor poate folosi asta in folosul lui.

Edited by barbu78, 28 April 2017 - 10:26.


#69
Travertin

Travertin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 04.10.2015

View Postbarbu78, on 28 aprilie 2017 - 10:23, said:

Astrologia nu are pretentia ca ar da informatii exacte sau pe intelesul tuturor.
Spre exemplu: pentru toti acei copii se poate spune ca vor avea profesii care implica matematica. Unul dintre copii poate ajunge matematician, altul inginer, altul vinzator, altul fizician, altul stastistician,...
Un alt exemplu: intr-o saptamina astrologia zice ca cei nascuti intr-o zi anume vor folosi aparate consumatoare de curent fabricate undeva departe. Ai habar cita diversitate poate exista?

Eu stiu ca e foarte relativ.
De exemplu doi astrologi din orase diferite au insistat sa imi faca astrograma.
Cel mai tare a fost ca mi.au dat ascendent diferit. Si chestii diferite in ce ma priveste. Culmea, mi.au cerut aceleasi date. Eu ma asteptam ca al doilea sa imi zica aceleasi lucruri, dar uimire. Erau altele.
Am mai citit pe undeva ca atunci cand iti afli viitorul, viitorul se schimba.
Si ca e bine sa nu anticipezi cand vrei sa se intample lucruri, tocmai ca atunci cand iti doresti, de fapt le schimbi.


#70
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

View PostAyami, on 22 aprilie 2017 - 00:20, said:

da
stiinta cucului

View Postbarbu78, on 23 februarie 2017 - 21:43, said:

Biblia Ort; Cartea lui Iov; Cap. 38.
Dumnezeu zice:
31."Poţi tu să legi cataramele Pleiadelor sau să deznozi lanţurile Orionului?
32.Poţi tu să scoţi la vreme cununa Zodiacului şi vei fi tu cârmaci Carului Mare şi stelelor lui?
33.Cunoşti tu legile cerului şi poţi tu să faci să fie pe pământ ceea ce este scris în ele?"

De ce s-ar osteni Dumnezeu sa faca pe pamint ceea ce scrie in stele, daca ar fi interzisa astrologia? Pentru cine ar face Dumnezeu aceste lucruri?


#71
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

View Postbarbu78, on 23 februarie 2017 - 21:43, said:

33.Cunoşti tu legile cerului şi poţi tu să faci să fie pe pământ ceea ce este scris în ele?"

in contextul dat, "cer" are alta semnificatie decat sensul fizic (spatiu cosmic in care se afla corpurile ceresti).

poti citi aici:
http://www.crestinor...erul-82869.html
http://www.crestinor...spre-80045.html

deci n-are nicio legatura cu astrologia.
de-aia este bine, daca esti interesat de religie sa apelezi la profesionisti sa iti explice. altfel nu intelegi nimic.
mergi la popa si discuta cu el!

Edited by Pollux, 19 May 2017 - 18:25.


#72
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

View PostPollux, on 19 mai 2017 - 18:21, said:

in contextul dat, "cer" are alta semnificatie decat sensul fizic (spatiu cosmic in care se afla corpurile ceresti).

poti citi aici:
http://www.crestinor...erul-82869.html
http://www.crestinor...spre-80045.html

deci n-are nicio legatura cu astrologia.
de-aia este bine, daca esti interesat de religie sa apelezi la profesionisti sa iti explice. altfel nu intelegi nimic.
mergi la popa si discuta cu el!
Se refera exact la astrologie dar, semnele din cer nu sint pentru toata lumea.

View Postbarbu78, on 23 februarie 2017 - 21:43, said:

Biblia Ort; Cartea lui Iov; Cap. 38.
Dumnezeu zice:
31."Poţi tu să legi cataramele Pleiadelor sau să deznozi lanţurile Orionului?
32.Poţi tu să scoţi la vreme cununa Zodiacului şi vei fi tu cârmaci Carului Mare şi stelelor lui?
33.Cunoşti tu legile cerului şi poţi tu să faci să fie pe pământ ceea ce este scris în ele?"

View Postbarbu78, on 24 februarie 2017 - 22:50, said:

Isaia; Cap 44.
25."Eu zădărnicesc semnele mincinoşilor şi pe ghicitori îi fac să fie nebuni, ruşinez pe cei înţelepţi şi înţelepciunea lor o prefac în nebunie.
26.Eu sunt Domnul Care întăreşte cuvântul slugilor Mele şi împlineşte sfatul trimişilor Mei. Eu am zis Ierusalimului: "Va fi locuit" şi cetăţilor lui Iuda: "Zidite vor fi". Şi Eu le voi ridica din dărâmături!"

Probabil mai sint si alte raspunsuri.
Se poate trece peste prezicerile astrologilor!

View Postbarbu78, on 27 aprilie 2017 - 18:51, said:

Totusi, in Biblie se zice ca in mod "legal" anumitor oameni li se vor da cunostinte specifice astrologiei.

Fiind aparent izolati in lumea noastra nu vedem intregul lumii.
Cerurile pot fi alte lumi in alte dimensiuni.
Exista entitati interdimensionale, pentru confirmare.

Edited by barbu78, 09 June 2017 - 20:53.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate