Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Momentul zero în sportul românesc !

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
3xteam

3xteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 10.01.2017

"O să facem Legea Sportului să fie foarte clară, vom cere și părea Curții de Conturi"



Într-o discuţie cu ministrul Marius Dunca, acesta a susţinut că Guvernul va pregăti o nouă Lege a Sportului, adaptată la perioada de azi

”O să facem Legea să fie foarte clară, vom cere şi părea Curții de Conturi. Orice vom face, vom cere şi părerea lor. Este un moment în care trebuie să ne punem toţi la masă, toţi factorii decizionali şi să găsim soluții. Să nu mai aruncăm vina, am făcut, e de vină Curtea de Conturi că a venit şi ne-a sesizat şi blocăm finanţarea. NU! Până să vină Curtea de Conturi, noi trebuie să respectăm legislaţia în vigoare”.

Ministrul Tineretului şi Sportului a definit anul 2017 ca un moment zero al sportului românesc, ”în care trebuie să conştientizăm că mai jos de atât nu putem. Avem nevoie de un restart pentru tot ceea ce înseamnă sport”. Primul pas în tentativa de a reclădi temelia sportului românesc a fost înființarea unui Consiliu Național al Mișcării Sportive, în care au fost implicate mai multe Ministere şi care va avea rolul să reglementeze mai multe probleme din punct de vedere legal.

”În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, am înființat Consiliul Naţional al Mişcării Sportive. Fac parte din acest Consiliu: preşedinte – ministru MTS, vicepreşedinţi - secretarul de stat şi subsecretarul de la MTS, membri, la nivel de secretari de stat – Ministerul Educaţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Mediului de Afaceri, Ministerul Afacerilor Interne, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie. În cadrul Consiliului, vom dezbate, o să discutăm Legea Sportului, vom asculta părerea oamenilor de afaceri, ce îşi doresc ei. Îşi doresc să finanţeze, dar vrem să auzim de la specialişti. Avem problemele de salarizare. Vă dau un exemplu, profesorii-antrenori au salariul minim pe economie, trebuie să reglăm şi lucrurile acestea. La orice activitate sportivă trebuie să implicăm toţi primarii, din acest motiv am cerut şi Ministerul Dezvoltării pentru că este un moment în care trebuie să conştientizăm problemele reale ale sportului. De când am venit ministru nu vreau să caut cine este vinovat, ştiu doar care sunt problemele. Am avut discuţii cu Federaţiile, cu Direcţiile Judeţene de Tineret şi Sport, cu cluburile care le avem în subordine, vreau să mă întâlnesc cu reprezentanţii presei pentru că ei ştiu foarte bine care sunt problemele, după care le analizăm, avem o radiografie clară şi cred că suntem responsabili de ceea ce se va întâmpla în viitor. Cu siguranţă, legislaţie, dacă eu stat nu pot să te sprijin financiar, măcar încerc să las o portiţă legală ca mediul de afaceri să vină în sprijinul sportului”, a detaliat ministrul Tineretului şi Sportului.

sursa..

http://www.prosport....u-2017-16169570

Edited by 3xteam, 22 February 2017 - 16:43.


#2
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Problema sportului romanesc e ca puletii care il controleaza fura de rup. Solutia? Sa finantam sportul si mai mult ca sa poata puletii fura si mai mult.
Exact asa e si in sanatate, si in educatie, si peste tot.

Edited by Friskey, 22 February 2017 - 16:52.


#3
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,783
  • Înscris: 27.01.2009
eu  nu sunt de acord cu finantarea nici unui sport

#4
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Corect. Cluburile sportive din afara care obtin performante foarte bune nu sunt finantate de stat, sunt de fapt firme private, societati pe actiuni, unele listate la bursa. Ex. Chelsea, Real Madrid, etc, etc. Traiesc din actiuni, sponsorizari private, vanzari diverse obiecte specifice, bilete, premii, etc. Performanta creste, vanzarile cresc, profitul creste; performanta scade, vanzarile scad.

Edited by Friskey, 22 February 2017 - 17:58.


#5
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,886
  • Înscris: 01.01.2010
Ce e in sanatate?!
De unde sa fure, cine? Profii?! Lol.

#6
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009
Si Gabi Szabo  dupa ce s-a instalat ministreasa tot cu textul asta a venit : trebuie sa facem o lege a sportului bla, bla ... Macar femeia are o scuza ca fost pusa acolo doar de paravan si nu se pune problema ca nu s-ar fi implicat .
In alta ordine de idei : daca tot e asa mare dezastrul din sport nu inteleg de ce primariile , ministerele  tin neaparat sa subventioneze cluburile profesioniste.  IMO scopul lor este sportul de masa  .

#7
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015

View PostYOUR_GOD, on 22 februarie 2017 - 19:04, said:

Ce e in sanatate?!
De unde sa fure, cine? Profii?! Lol.


In sanatate, fura de la director pana la femeia de servici... clasic romanesc. :(

#8
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,886
  • Înscris: 01.01.2010

View PostTruculMagic, on 22 februarie 2017 - 21:27, said:



In sanatate, fura de la director pana la femeia de servici... clasic romanesc. Posted Image
Eroare maxima. AM vrut sa scriu "invatamant". Eram indignat pentru caci cunosc domeniul de activitate si nu am observat niciun fel de posibilitate de suplimentare a castigurilor de catre profesori, alta decat meditatiile.

#9
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Lasa-ne cu apologia profesorilor. Castiga destul de bine raportat la orele de lucru, conditii nepericuloase de lucru, concedii vreo 3 luni pe an, etc, etc. Nu pot sa castige suplimentar pentru ca nu sunt capabili. Meseria de profesor nu e obligatorie asa ca sa faca bine sa nu se mai planga, sa isi caute alt job mai bine platit. Ah, stai, majoritatea de aia s-au facut profesori, pentru ca nu s-au putut angaja in alta parte.
Plus ca educatiei se aloca multi bani, vreo 6.000 de lei pe cap de student ceea ce e foarte mult iar rezultatele sunt dezastruoase. De pungi de DERO cumparate de Min Educatiei cu 1.000 de lei punga cand la market sunt 20-30 de lei, ai auzit? De scoli cu acoperisuri proaspat renovate cu milioane de euro care se prabusesc in cateva luni ai auzit? De scoli cu WC in curte fara apa curenta care au costat zeci de mii de euro bucata ai auzit?
Prin sanatate la fel. Cum sa nu aiba de unde fura? N-ai auzit de gramada de fraude prin spitale? De Hexi Pharma ai auzit, de seringi cumparate cu 150 lei bucata (cand la orice farmacie le gasesti cu 40 de bani), n-ai auzit, de paturi de spital ruginite cumparate cu 5.000 de lei bucata n-ai auzit.
Sunt bani cacalau in institutiile astea ca de aia se fac fraudele care se fac, daca n-ar fi bani n-ar avea de unde sa fure atat.
Si in sport la fel. Bani cacalau, gramada de burtosi cu radacini in bugetul public imbogatiti din ... sport. Rezultate zero.

#10
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009
@Friskey: Ref. la salarizarea profesorilor : nu ti-ai spus problema ca poate o fi si o reactie naturala  ? Adica de ce ar veni un om (mai) capabil in invatamant pe leafa aia cand isi poate gasi alta mai bine platita ? E un fel de intrebare : ce a fost mai intai : oul sau gaina ?  
Si  indiferent de raspunsul tau :  exista si la ora asta multi  profesori dedicati  meseriei care traiesc cu leafa aia de ajutor de zidar .
Scuze de offtopic pe aria de fotbal Posted Image

#11
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,906
  • Înscris: 07.11.2006
Titlul topicului este excelent ales:
Momentul zero în sportul românesc !

Mai avem foarte putin pana vom ajunge si acolo,adica sa fim zero la toate disciplinele sportive.Baschetul si handbalul incearca sa puna bete-n roate acestui deziderat,dar nu mai este mult pana cand si aceste ramuri sportive vor deveni istorie.
Medaliile si titlurile cucerite pe vremea cand nimic nu era bine si totul era prost stau in praf si asteapta sa fie impartit palmaresul.Terenurile si arenele care gemeau candva de spectatori au ajuns depozite de deseuri,in cel mai bun caz.
Ce se darama si distruge,asa ramane.

ps.
Noroc ca avem un capitan nejucator fost nr.1 WTA.In rest toate merg ca pe roate.Toate dezumflate.

#12
3xteam

3xteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 10.01.2017

View Postadisz, on 23 februarie 2017 - 09:22, said:

Titlul topicului este excelent ales:
Momentul zero în sportul românesc !

Mai avem foarte puțin pana vom ajunge și acolo, adică să fim zero la toate disciplinele sportive.

Ce se dărâmă și distruge, asa rămâne.

În rest toate merg ca pe roate.Toate dezumflate.


”Mai avem foarte puțin pana vom ajunge și acolo, adică să fim zero la toate disciplinele sportive.” ,

DA, ăsta-i adevărul, trist foarte trist !, ce-am fost ca nație în sport și unde-am ajuns (vezi numai ultimele rezultate de la Olimpiadă), cred că mai jos nu cred că se mai poate ! și pentru ce ? pentru că toți miniștrii de după 1989 care s-au perindat pe la minister au furat / sau s-au făcut că, fac ceva pentru sport și n-au făcut nimic, de aia am ajuns să urâm atâta sportul / sportivii în general și să nu mai avem încredere în el / ei și să le arătăm cu degetul mijlociu orice problemă apărută în legătură cu sportul, pentru că am ajuns să percepem că sport înseamnă = dopaj = furt = etc. !

Edited by 3xteam, 23 February 2017 - 09:50.


#13
Calderon-de-la-Barca

Calderon-de-la-Barca

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 33
  • Înscris: 19.12.2016

View PostFriskey, on 22 februarie 2017 - 16:51, said:

Problema sportului romanesc e ca puletii care il controleaza fura de rup.
Problema sportului românesc e subfinanțarea. Restul sunt afirmații cu caracter politico-populist. Să spui că dacă finanțezi se va fura mai mult, e de noaptea minții, n-ai absolut nicio dovadă în sensul ăsta. Întâi finanțăm, apoi deschidem gura. Pe ideea asta nu mai finanțezi nimic, nici educațe, nici cultură, nici sănătate.

Edited by Calderon-de-la-Barca, 23 February 2017 - 17:09.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate