Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

singurătate & depresie

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View Posta3e6u9, on 22 februarie 2017 - 16:35, said:

Diferențele dintre oameni sunt insignifiante în raport cu asemănările. Poate ar fi o idee bună să te concentrezi pe similarități în loc să te concentrezi pe diferențe, dacă vrei să ai prieteni.

Eu știu foarte bine cum e să fii singur, cu adevărat singur, să uit cum e să mă atingă cineva măcar. Nu cred că ai ajuns la acest stadiu. Știu că e dureros, omul e un animal social, dar trebuie să înveți să fii bine, nu ai de ales. Există lucruri mai groaznice decât singurătatea, te asigur. Orice situație are avantaje și dezavantaje, chiar și singurătatea e o oportunitate de a te cunoaște mai bine, de a învăța să te accepți și să te iubești pe tine însăți, e o oportunitate de a te detașa de condiționările sociale, de a-ți elibera mintea de prejudecăți și de a vedea clar.

De aia e bine sa se mearga la un specialist ... pe forum e periculos, vorbesc serios.

Poti fi SINGUR dar fericit, sa te accepti pe tine si sa te iubesti. Singuratatea NU este o oportunitate in schimb. Singuratatea este printre cele mai groaznice lucruri si dusa in depresie si in zona clinica duce spre moarte, dorinta sau sinucidere. Mai groaznic de atat sunt putine lucruri, sa fi sanatos dar sa vrei sa mori e nasol ...

Poti fi singur in incapere dar fericit ca te uiti linistit la meci sau telenovele ... Singuratatea insa poate fi si cand ai grup de prieteni sau la intalniri ... Singuri si in singuratate sunt cazuri rare si trebuie tratate si luate in serios.

Edited by superm, 22 February 2017 - 16:52.


#20
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,167
  • Înscris: 28.06.2005
Cum sa-ti zic eu pe limba ta? Hmmm.... Posted Image

Puterea e in noi, crescand prin investitii temporale in studiul propriului abis implementat in fiinta celorlalti.

Deci, go for it!

#21
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View Postsfantu.dracu, on 22 februarie 2017 - 16:54, said:

Cum sa-ti zic eu pe limba ta? Hmmm.... Posted Image

Puterea e in noi, crescand prin investitii temporale in studiul propriului abis implementat in fiinta celorlalti.

Deci, go for it!


Foarte corect, citeste "Inghite platon nu prozac" ( lou marinoff)  ca e scris mai detaliat ceea ce a zis colegul mai sus ... ca sa rezolvi o problema trebuie sa te detasezi si sa te pui si in situatia celuilalt si apoi sa gasesti solutia pentru win-win (asta e detaliata si de Covey S. in deprinderile omului de succes)

"Deci, go for it!" (citat s.d )

#22
turbocompresor

turbocompresor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 17.06.2013

View Posteaforum02, on 22 februarie 2017 - 14:59, said:

Salutare tuturor,
Am o problemă și m-am gândit să vă cer sfatul aici.
De aproximativ 4-5 ani mă simt din ce în ce mai singură. Nu am reușit să-mi fac prieteni în județul în locuiesc. Discut despre problemele mele cu o prietenă care locuiește în altă țară, dar am impresia deseori că nici ea nu mă înțelege și că e cam impasibilă. Singurătatea mea a dus la instalarea depresiei, pe care încerc să o tratez. Sunt tânără, mai am un an și termin facultatea. Colegii de facultate sunt diferiți față de mine, nu avem mai nimic în comun și nu am legat prietenii. Iubesc să citesc, să merg la teatru, să ascult muzică clasică, să mă plimb în parcuri, să călătoresc... dar toate acestea le fac singură, deoarece nu am cu cine. Ce ar trebui să fac pentru a mă integra, pentru a scăpa de singurătate? E foarte dificil când nu găsești persoane cu aceleași pasiuni, cu un mod asemănător de gândire, cu aceleași principii de viață etc. Nu mă pot împrieteni cu cineva care nu m-ar înțelege, care m-ar judeca, care m-ar descuraja. Am avut în jurul meu persoane de-a lungul timpului care m-au descurajat și mai mult rău mi-au produs. Nu mai caut astfel de persoane.
Mulțumesc.

Lasa persoanele alea multe cu care visezi tu sa te inconjori, asta ii o iluzie desarta. Te duce la pierzanie. Cauta-ti o singura persoana, preferabil ar fi sa-ti gasesti un IUBIT, nu prieten, pentru ca barbatii/baietii seriosi (cu care ar trebui tu sa stai) nu vor chestii volatile si superficiale. Nu iti trebuie zeci de oameni in juru tau, ai nevoie de un singur om care sa iti fie alaturi, sa ai pe umarul cui te sprijini si care sa te sustina, sa te iubeasca si eventual sa-i placa TOATE lucrurile care iti plac si tie. Tine cont totusi de faptu ca diferentele dintre oameni fac lumea si interactiunile intr eei mai interesante.
Lasa chestiile de genu depresiei si figurile astea pentru ca o sa-ti irosesti viata. Ia lucrurile cu un gram de sare si stabileste-ti scopuri pe care sa ti le indeplinesti si sa iti fie de folos. Ii greu de realizat, da nu esti prima si nici singura care se confrunta cu asta. Aduna-ti puterile si o sa reusesti.

Daca vrei o parere si mai personala: Apreciaza singuratatea, ii un lucru deosebit de frumos pe care nimeni nu pare sa-l stie aprecia

EDIT: O mica adaugare la cele scrise mai sus: Un prim pas ar fi sa incepi sa cunosti lumea, daca iti place sa citesti, citeste despre locuri, fenomene, stiinta si asa mai departe, te concentrezi prea mult pe ceea ce nu ai, decat pe ceea ce ai.

Edited by turbocompresor, 22 February 2017 - 17:26.


#23
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,974
  • Înscris: 18.09.2008
Să o luăm cumva dintr-un capăt.

Faptul că asculți muzică clasică și mergi la teatru nu este un lucru rău. Iar cei care te judecă nu au acest drept. Eu spun, oarecum rușinat, că am fost ultima dată la teatru acum nouă ani. De muzică clasică nici nu se pune problema. Deci pentru asta te apreciez. Faptul că nu ai prieteni nu este un lucru rău. Mai bine unul și bun, decât zece și proști. Acel un prieten trebuie să fie omul ăla căruia dacă îi bați la ora 2 noaptea la uță, să îți deschidă ușa și să îți ureze bun venit. Dacă fata aia din străinătate așa este, atunci e foarte bine. Poți spune că ai un prieten. Altfel, amici, cunoștințe, oameni pe care îi știi din vedere.

Legat de depresie: depresia vine tot din noi. Ea se naște de cele mai multe ori din întrebări pe care noi ni le punem nouă înșine. Legate de noi, de viața noastră, de viitor, dar mai ales de trecut. Un depresiv ajunge să idolatrizeze trecutul și să fie speriat de viitor. Dar uită ceva, să trăiască prezentul. Și asta e cel mai important. De ce să gândim că ieri ne era bine și mâine s-ar putea să ne cadă drobul de sare în cap? Asta e, ne cade, ne cade. Nu vom nici primii, nici ultimii. Deci eu cred că tu trebuie să îți faci curajul și să scoți capul în lume. Poate a cunoaște noi oameni te va ajuta.

Nu încerca însă să te schimbi după oameni. Mergi mereu în ritmul tău. Și încearcă să fii mereu pozitivă. O viață ai, trăiești-o frumos.

#24
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,053
  • Înscris: 10.09.2005

View Posteaforum02, on 22 februarie 2017 - 14:59, said:

să merg la teatru, să ascult muzică clasică, să mă plimb în parcuri, să călătoresc

Macar poti sa faci lucrurile astea chiar daca singura. Habar nu ai ce atu ai. Gandeste-te la scenariul in care nu poti sa faci absolut nimic din lucrurile astea plus singuratatea

Edited by gerbil, 22 February 2017 - 19:35.


#25
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Posteaforum02, on 22 februarie 2017 - 14:59, said:

De aproximativ 4-5 ani mă simt din ce în ce mai singură. Nu am reușit să-mi fac prieteni în județul în locuiesc. Discut despre problemele mele cu o prietenă care locuiește în altă țară, dar am impresia deseori că nici ea nu mă înțelege și că e cam impasibilă. Singurătatea mea a dus la instalarea depresiei, pe care încerc să o tratez.

Depresia este o boala care nu se poate trata decat prin munca, sport, iesiri in natura si un cerc de prieteni.  Leacuri minune nu exista iar psihologii sunt egali cu zero, in afara de abureala nu o sa afli nimic. La oras, de pilda, daca ai job la oras (la multinationala, sa spunem) dar castigi prost si nu iti permiti sa iesi in oras, la munte, sa pleci pe undeva, depresia de la job te poate pune la pamant in cel mult doi ani.  Practic tot ce castigi la job, vei cheltui in acesti doi ani sau ulterior cu depresia.

Consolarea este ca peste 80% din populatie este depresiva, nemultumita cu viata pe care o are si lipsita de orice solutii..... Deci, bine ai venit in club.

Edited by rosix, 22 February 2017 - 19:35.


#26
anygel

anygel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 762
  • Înscris: 01.02.2017
Vipera....

#27
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
si mie imi place  să citesc, să merg la teatru, să ascult muzică clasică, să mă plimb în parcuri...

-din ce judet esti?

#28
Celtic

Celtic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 821
  • Înscris: 24.12.2004
Fara sa stiu si fara sa fiu rautacios, daca nu esti o fata deschisa, prietenoasa, sociabila si nici nu arati cat de cat bine, sunt mici sanse sa iti gasesti pe cineva care sa isi doresca prezenta ta. Felul cum arati nu este o chestie superficiala sa stii, iar pentru un baiat/barbat e atractia care il face sa vrea sa te cunoasca mai bine sa iti descopere adevarata frumusete interioara Posted Image  La varsta ta ai nevoie de un prieten/iubit si ai sa vezi cum se mai schimba starea generala.
Bafta!

#29
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Un pic de spost schimba in bine chimia la creier . Daca te duci mai ales la sala , sau la o sala de dans gasesti un anturaj .

#30
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,974
  • Înscris: 18.09.2008

View Postcristirg, on 22 februarie 2017 - 20:47, said:

si mie imi place  să citesc, să merg la teatru, să ascult muzică clasică, să mă plimb în parcuri...

-din ce judet esti?
Sa inteleg ca esti pe treaba?

#31
sandoccanis

sandoccanis

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 27.11.2016
pentru initiatoare: chiar crezi ca asta iti doresti?
relatiile cu people-i inseamna compromis mai ales atunci cand esti asa: mai linist(a), tacut(a), sensibil(a).
grupurile sunt ca niste triburi in care (pseudo)lideri sunt aia cu gura mai mare, care au fost cultivati de mici ca fiind "dastepti".

am avut eu un coleg dintr-a cincea pana intra doispea..botzu de aur al familiei. avea o sora mai mare care era ca vai ea, nu se punea deloc in valoare.
probabil in casa aia tot ce era frumos,calitet, era pentru el. sora-sa primea eventual o palma peste fata daca ar fi comentat ceva.

eh, acest Mr. X era f increzator chiar daca la destule capitole fura curent. Si era un fel de "lider", baietii dar si fetele erau f "atrasi" de personalitatea lui, chiar daca am zis, mare branza nu era de capu lui.
Eu, de exemplu nu am suportat sa fiu din grupu lui si al altora si altora etc...

Cand ma calca cineva pe codita nu prea imi convine si ma oboseste sa ma duelez.

Ce vreau sa spun...sa socializezi inseamna sa faci compromisuri, sa lasi shtacheta jos, oamenii se valorizeaza prin chestii superficiale. Toata lumea are Iphone si masina nush de care, dar o conversatie inteligenta mai rar.

Vrei neaparat sa socializezi?
Experimenteaza. Poti sa incerci cursuri de teatru, dans, sa te inscrii la un voluntariat etc. Prosti ai sa gasesti peste totPosted Image

#32
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012

View Postmiki07, on 22 februarie 2017 - 22:21, said:

Sa inteleg ca esti pe treaba?

pe treaba sau de treaba?

#33
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Singuratatea este cea mai grea boala. Cine spune altceva inseamna ca vorbeste prostii. SI vine la comun cu depresia.

Un prieten (iubit) te va scoate din depresie, dar nu te poate gasi daca nu-l lasi.

Daca tot esti la facultate incearca sa te apropii de colegi si sa legi prietenii, pentru ca dupa o anumita varsta prieteniile se leaga mai greu, iar cele mai stranse sunt prieteniile din tinerete: scoala, liceu, facultate. La serviciu o sa ai colegi si mai rar prieteni. Prietenii poti lega prin pasiunile voastre comune. Daca nu gasesti persoane cu aceleasi interese prin jurul tau incearca in online, pe grupurile de Facebook. De cele mai multe ori se organizeaza intalniri intre cei de pe grup. Daca locuiesti intr-un oras mare iti va fi mult mai usor.

Esti tanara si este pacat sa-ti irosesti cei mai frumosi ani in aceasta stare. Fara o schimbare la tine este greu sa reusesti. Puterea este in mainile tale.

Edited by MembruAnonim, 23 February 2017 - 01:22.


#34
anygel

anygel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 762
  • Înscris: 01.02.2017
Eu cred ca e urata, altfel in 4 ani de facultate si-ar fi gasit macar un fuckboy. Initiatoare, tu esti de vina.

#35
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View Postanygel, on 23 februarie 2017 - 08:44, said:

Eu cred ca e urata, altfel in 4 ani de facultate si-ar fi gasit macar un fuckboy. Initiatoare, tu esti de vina.

...ai cam pus paie pe foc cu raspunsul, un pic in eroare logica si etichetare care poate insemna cam ce frustrari ai si tu. Uratenia este un termen ambiguu iar partea cu "fuckboy" e un pic deplasata, exista filme, sisteme electronice, cluburi si viata privata "sensibila" (homosexualitate, probleme de sanatate, handicap fizic, ...) care pot inlocui cu succes "fuckboy"-ul daca doar asta ar fi problema.

"Pentru a avea o comunicare eficientă, fiecare persoană trebuie să dea şi să primească ceva din conversaţie. Orice element care blochează o astfel de comunicare eficientă este o barieră de comunicare.
La nivelul procesului de comunicare, barierele pot fi încadrate în una din următoarele categorii:
- „judecarea” celuilalt;
- oferirea rapidă de soluţii;
- lipsa de interes pentru nevoile şi preocupările celeilalte persoane.
Barierele pot apărea şi la nivel mental, luând astfel forma de stereotipuri şi prejudecăţi. Aceasta, duce la faptul că, oamenii pornind de la aceste prejudecăţi, nu mai ascultă mesajul primit sau selectează din mesaj doar ceea ce se potriveşte ideii pe care o au în minte.
Privirea critică, etichetarea („eşti distrat şi dezordonat”), diagnosticarea(„spui asta numai pentru că te simţi vinovat”), toate acestea evaluează şi propun judecăţi de valoare asupra persoanei cu care se comunică, şi de aceea impun punctul de vedere al vorbitorului. Cealaltă persoană se va simţi nesigură, neînţeleasă, reacţionând într-o manieră defensivă aceasta ducând la piedici în comunicarea reală şi eficientă."

#36
Reynolds

Reynolds

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,998
  • Înscris: 01.03.2006

View Postsandoccanis, on 22 februarie 2017 - 22:29, said:

Ce vreau sa spun...sa socializezi inseamna sa faci compromisuri, sa lasi shtacheta jos, oamenii se valorizeaza prin chestii superficiale.

Duma zilei.
Slow clap.

Edited by Reynolds, 23 February 2017 - 11:14.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate