Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 

singurătate & depresie

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
eaforum02

eaforum02

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.02.2017
Salutare tuturor,
Am o problemă și m-am gândit să vă cer sfatul aici.
De aproximativ 4-5 ani mă simt din ce în ce mai singură. Nu am reușit să-mi fac prieteni în județul în locuiesc. Discut despre problemele mele cu o prietenă care locuiește în altă țară, dar am impresia deseori că nici ea nu mă înțelege și că e cam impasibilă. Singurătatea mea a dus la instalarea depresiei, pe care încerc să o tratez. Sunt tânără, mai am un an și termin facultatea. Colegii de facultate sunt diferiți față de mine, nu avem mai nimic în comun și nu am legat prietenii. Iubesc să citesc, să merg la teatru, să ascult muzică clasică, să mă plimb în parcuri, să călătoresc... dar toate acestea le fac singură, deoarece nu am cu cine. Ce ar trebui să fac pentru a mă integra, pentru a scăpa de singurătate? E foarte dificil când nu găsești persoane cu aceleași pasiuni, cu un mod asemănător de gândire, cu aceleași principii de viață etc. Nu mă pot împrieteni cu cineva care nu m-ar înțelege, care m-ar judeca, care m-ar descuraja. Am avut în jurul meu persoane de-a lungul timpului care m-au descurajat și mai mult rău mi-au produs. Nu mai caut astfel de persoane.
Mulțumesc.

#2
Afrikaner76

Afrikaner76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 912
  • Înscris: 25.02.2016
Incearca sa ai in comun mai multe cu colegii.

#3
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009
hm, eu mai degraba cred ca tu esti diferita de restul colegilor tai. de curiozitate, ce profil are facultatea pe care o vei absolvi ? locuiesti la caminul studentesc sau cu chirie (singura sau cu alta colega) ? poate te-ar fi ajutat sa locuiesti in campus/camin (daca facultatea are) .
sa nu te superi ca iti spun, dar pentru o tanara de 20 si un pic de ani, ai preocupari si pasiuni prea serioase, un pic desuete sau batranicioase cum ar spune unii. parintii tai ce varsta au si cum te-au crescut/educat, in stilul "pension" cumva ?
nu spun ca ar fi ceva rau in asta, ci doar ca nu-ti gasesti locul printre colegi, pentru ca locul ales de tine nu este cel mai potrivit.
prea putini dintre tinerii de astazi mai citesc, merg la teatru sau asculta muzica (clasica). e suficient sa ne uitam pe strada, in mijloacele de transport in comun ca sa realizam asta.
macar iti place la facultate ? ma refer la profil, la specializarea pe care o vei avea dupa ce termini.
poate era mai bine daca intrai la o facultate care sa-ti ofere posibilitatea de a avea o cariera in domeniul teatrului, a muzicii clasice, a literaturii ? in felul acesta ai fi fost printre colegi cu aceleasi pasiuni si arii de interes si ti-ai fi putut face mai multi prieteni.

#4
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008
Este o diferenta intre singuratate si singura ... Singuratatea/Insingurarea din cate stiu eu duce la depresie si se poate termina rau ...
Vezi partea buna, esti doar singura momentan ... cauta sa te schimbi, sa accepti si asculti si pe altii posibil sa fie ok dar nu ai rabdare sa vezi ca nu sunt diferiti ei sau tu atat de mult. Suntem diferiti toti si de obicei "grupurile" se fac pe combinatii in care daca unuia ii place sa vorbeasca clar va trebui sa fie un altul in grup caruia ii place sa asculte... Nimic in comun inseamna uneori enorm ... Inseamna ca ai atatea lucruri noi de invatat de la altii si atatea lucruri pe care le stii si le pot impartasi cu altii care nu au fost interesati de ele ...

Cauta un psiholog destept sau cateva intalniri organizate de vreunul  ...

Edited by superm, 22 February 2017 - 15:17.


#5
castoras

castoras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 786
  • Înscris: 28.12.2006
ai incercat sa gasesti online. pe retele de socializare oameni care au aceleasi pasiuni cu tine? am observat ca oricat de ciudata aparent e pasiunea ta, se mai gasesc oameni cu aceeasi pasiune si te vei bucura sa-i cunosti.

#6
Reynolds

Reynolds

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,998
  • Înscris: 01.03.2006

Vizualizare mesajeaforum02, pe 22 februarie 2017 - 14:59, a scris:

Iubesc să citesc, să merg la teatru, să ascult muzică clasică, să mă plimb în parcuri, să călătoresc... dar toate acestea le fac singură, deoarece nu am cu cine.
Fara suparare, dar hobby-urile tale nu sunt iesite din comun ca sa nu poti lega o relatie de amicitie/prietenie cu 2-3 persoane din jurul tau. La naiba, in afara de muzica clasica si poate cititul, celelalte le gasesti in civi-ul tuturor fetelor de la pagina 5 din jafurile alea de ziare.

Mereu se gasesc persoane care sa te dezamgageasca, judece. Nu trebuie sa te sperie treaba asta.

Faptul ca nu iti gasesti locul printre colegii tai nu e ceva nou insa esti la varsta (asta daca nu ai 69 ani si urmezi o facultate pentru ca te-au dat pisicile afara din casa) in care trebuie sa-ti faci prieteni, sa cunosti cat mai multe persoane si sa renunti la altele cu care nu rezonezi, etc.

Edited by Reynolds, 22 February 2017 - 15:25.


#7
vimann

vimann

    Feed on Tragedy

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,714
  • Înscris: 06.07.2005
Hai sa-ti zic un adevar nasol: chiar si prietenii apropiati nu prea au chef sa iti asculte lamentarile.
In general oamenii se feresc de cei cu dispozitie proasta, depresivi, negativisti. Asta ne e natura.
Schimbarea tre sa vina din interiorul tau si petrecand timp cu persoane mai chill, deschise la minte/lipsite de prejudecati.
Lasa-mi mesaj privat si iti povestesc pe scurt de un grup pe fb putin altfel, care ajuta foarte mult la stima de sine. M-a schimbat atat pe mine cat si pe multi altii (in bine).

#8
Business_style

Business_style

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,207
  • Înscris: 10.07.2010
Nimeni nu o sa te inteleaga daca in primul rand, nu te intelegi tu pe tine !
De ce ai nevoie de prieteni ? Incearca sa profiti de faptul ca nu ai prieteni si incepe sa te descoperi pe tine insati. Prietenii nu te pot scapa de depresie si nici nu vor putea sa umple golul pe care il ai momentan in suflet.
Am fost si eu ca tine, si proabil multi altii. Dar am inceput sa experimentez diferite lucruri si sa ma pun in diverse situatii. Am inceput sa ma descopar pe mine ca persoana (eu si Ghandi ce mai le avem cu asta). Am descoperit ca imi place sa citesc. Am descoperit ca imi place sa scriu. Am descoperit ca imi place sa invat lucruri noi. Am descoperit ca am un dar in a asculta problemele altora. Am descoperit faptul ca 90% din camasile si hainele mele sunt verzi, desi culoarea mea preferata ii albastru. Am descoperit ca am o problema de perceptie a culorilor. Am descoperit faptul ca atunci cand vorbeam cu cineva, vorbeam prea repede, prea incetul, sau eram arogant. Am descoperit ca viata ii un dar si am decis sa devin maestru in lucrurile care imi plac indiferent de opinia sociala.

Momentan, problema mea ii ca am prea multi prieteni.
Cand citesti, inveti si devii bun la ceva, oamenii vor sa te cunoasca. Oamenii vor sa fie asociati cu tine. Oamenii vor sa invete de la tine. Iar cand tu ai ceva de oferit oamenilor...a-ti face prieteni nu mai este o problema. Dar a gasii timp intre a face ceea ce iti place si a intretine relatii sociale, uneori poate reprezenta o problema.

Acum, te rog spune-mi...de ce a-si vrea eu sa fiu prieten cu tine? Ce ai tu de oferit in comparatie cu ... vecina ta ?
Dupa ce raspunzi la intrebare, incearca sa intri in contact cu oameni care au nevoie de ceea ce ai tu de oferit = prieteni !

Scuze pentru greselile gramaticale Posted image

#9
EllaBeauty

EllaBeauty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 18.12.2011
ai nevoie de o pisica si ai rezolvat problema

#10
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008
eaforum02 ... deci a fost si un eaforum01 dar acum e alta personalitate versiunea 2.0
eaforum02 ... ea forum... o persoana citita, plimbata si cu perceptia unui nivel de superioritate  crescut ar fi fost mai probabil sa fi ales un nickname care sa arate ca e altfel, un neufert, stelvio, popa tanda era mai indicat Posted image

Deci pe scurt e cam ciudat sa deschizi primul topic la inscrierea pe un forum cu spalarea rufelor si victimizare ... ori vrei atentie ca persoana ori ca utilizator de SF ... o problema psihologica sau psihica pare oricum, cel putin in stare incipienta Posted image

Succes...

Edited by superm, 22 February 2017 - 15:58.


#11
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009
Atentie, trollingul se puncteaza.
Nu mai incurcati aria cu SL.

#12
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
+1 Alex!

Pentru initiator: tot universul lucrează pentru conștiința ce se miră zilnic de frumusețea SA și se înfruptă din imensa Sa bunătate.

Nici dacă ne-am dori, nu suntem niciodată singuri.
E demonstrat științific; entanglement cuantic.

#13
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006

Vizualizare mesajEllaBeauty, pe 22 februarie 2017 - 15:43, a scris:

ai nevoie de o pisica si ai rezolvat problema

De preferinta una englezeasca . Mangaiatul pisicii englezesti aduce multa pace si seninatate . Am citit si eu undeva , cugetarea nu-mi apartine .

#14
Handicarpati

Handicarpati

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,571
  • Înscris: 11.06.2010

Vizualizare mesajeaforum02, pe 22 februarie 2017 - 14:59, a scris:

Salutare tuturor,
Am o problemă și m-am gândit să vă cer sfatul aici.
De aproximativ 4-5 ani mă simt din ce ĂŽn ce mai singură. Nu am reușit să-mi fac prieteni ĂŽn județul ĂŽn locuiesc. Discut despre problemele mele cu o prietenă care locuiește ĂŽn altă țară, dar am impresia deseori că nici ea nu mă ĂŽnțelege și că e cam impasibilă. Singurătatea mea a dus la instalarea depresiei, pe care ĂŽncerc să o tratez. Sunt tânără, mai am un an și termin facultatea. Colegii de facultate sunt diferiți față de mine, nu avem mai nimic ĂŽn comun și nu am legat prietenii. Iubesc să citesc, să merg la teatru, să ascult muzică clasică, să mă plimb ĂŽn parcuri, să călătoresc... dar toate acestea le fac singură, deoarece nu am cu cine. Ce ar trebui să fac pentru a mă integra, pentru a scăpa de singurătate? E foarte dificil când nu găsești persoane cu aceleași pasiuni, cu un mod asemănător de gândire, cu aceleași principii de viață etc. Nu mă pot ĂŽmprieteni cu cineva care nu m-ar ĂŽnțelege, care m-ar judeca, care m-ar descuraja. Am avut ĂŽn jurul meu persoane de-a lungul timpului care m-au descurajat și mai mult rău mi-au produs. Nu mai caut astfel de persoane.
Mulțumesc.
Persoane care sa te descurajeze de la ce anume ? Sa nu mai mergi la teatru sau ce ?

#15
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

Vizualizare mesajHandicarpati, pe 22 februarie 2017 - 16:13, a scris:

Persoane care sa te descurajeze de la ce anume ? Sa nu mai mergi la teatru sau ce ?

Descurajarea in cautarea sensului vietii si a sinelui/eului metafizic. Nivelurile cognitive trebuie alimentate si mentinute, disonanta cognitiva duce la extreme prin spargerea boltei narative poti deveni un deschizator de drumuri sau poti sfarsi in insingurare, depresiv si prada sinergiilor concretului. Eu asta am inteles in simplitatea mea poate alti specialisti sa spuna mai elevat ...


Viktor E. Frankl spune că „între stimul şi răspuns există un spaţiu. În acel spaţiu este puterea nostră de a alege un răspuns. În acel răspuns constă creşterea şi libertatea noastră" ... dragut :)

Edited by superm, 22 February 2017 - 16:25.


#16
Reynolds

Reynolds

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,998
  • Înscris: 01.03.2006

Vizualizare mesajsuperm, pe 22 februarie 2017 - 16:20, a scris:

Descurajarea in cautarea sensului vietii si a sinelui/eului metafizic. Nivelurile cognitive trebuie alimentate si mentinute, disonanta cognitiva duce la extreme prin spargerea boltei narative poti deveni un deschizator de drumuri sau poti sfarsi in insingurare, depresiv si prada sinergiilor concretului. Eu asta am inteles in simplitatea mea poate alti specialisti sa spuna mai elevat ...
Posted image

#17
a3e6u9

a3e6u9

    ironic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,000
  • Înscris: 23.11.2012

Vizualizare mesajeaforum02, pe 22 februarie 2017 - 14:59, a scris:

Colegii de facultate sunt diferiți față de mine, nu avem mai nimic în comun
Diferențele dintre oameni sunt insignifiante în raport cu asemănările. Poate ar fi o idee bună să te concentrezi pe similarități în loc să te concentrezi pe diferențe, dacă vrei să ai prieteni.

Eu știu foarte bine cum e să fii singur, cu adevărat singur, să uit cum e să mă atingă cineva măcar. Nu cred că ai ajuns la acest stadiu. Știu că e dureros, omul e un animal social, dar trebuie să înveți să fii bine, nu ai de ales. Există lucruri mai groaznice decât singurătatea, te asigur. Orice situație are avantaje și dezavantaje, chiar și singurătatea e o oportunitate de a te cunoaște mai bine, de a învăța să te accepți și să te iubești pe tine însăți, e o oportunitate de a te detașa de condiționările sociale, de a-ți elibera mintea de prejudecăți și de a vedea clar.

#18
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Problemele tale nu sunt muzica clasica, teatrul si alte de'astea. Problema ta e ca esti introvertita, depresia o agraveaza. Nu initiezi o conversatie, daca cineva o initiaza tu nu o dezvolti. Oamenii din jurul tau simt ca nu vrei sa vorbesti cu ei si te lasa in lumea ta.
Angajeaza-te.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate