Ar fi rentabila franciza unei gogoserii intr-un oras mediu ca marime
Last Updated: Feb 28 2017 13:01, Started by
sstoys
, Feb 22 2017 11:06
·
0
#37
Posted 22 February 2017 - 17:17
La cei 27k locuitori ai orasului cu gogosi vei da faliment, pentru ca nu poti supravietui doar din asta. Trebuie sa te interesezi cate shaormeii, chinezesti take away, pizza take away, si asa mai departe exista, acolo unde sunt cei mai putini acolo te bagi. Te duci la concurenta si mananci de la ei sa vezi ce ofera, incerci sa faci totul mai bun, calitate mai buna si vei castiga teren in fata lor.
Pe 18m² iti recomand sa iti iei un cuptor de pizza (sh costa 5-700eur, pe 2 etaje), iti iei un grill kebab (sh - 350-500eur), iti iei o plita teppanyaki (2x1), o poti impartii in (1x1 / 1x1), pe o parte faci asiatic, pe cealalta parte pui carnati). Asa oferi o gama mare de produse si mancaruri astfel ca lumea poate sa aleaga si nu este blocat pe un singur fel de mancare. |
#38
Posted 22 February 2017 - 17:18
sstoys, on 22 februarie 2017 - 16:45, said:
Oare un fornetti ar merge m bn? Sau o covrigarie? Poate o saormarie. Poate donnar khebab sau mancare chinezeasca(take away)? Spatiu ar fi de 18 mp. Ce alceva as putea vinde,fie si non-alimentar? Astept pareri. fish and chips? in orasul meu au rasarit ca ciupercile dupa ploaie o gramada de agentii de pariuri, jocuri de noroc, farmacii si second-hand-uri. tu stii ce ar putea merge mai bine in acea zona, studiaza traficul pietonal, ce firme/ magazine/ cladiri de birouri /institutii/ banci/ scoli/ licee sunt in zona, ce vand si altii in zona respectiva, si apoi iti faci o imagine de ansamblu daca merita sa demarezi o afacere si cu ce profil, sau pur si simplu inchiriezi spatiul altcuiva si scapi de griji. |
#39
Posted 22 February 2017 - 17:24
Ar trebui sa piarda 2-3 zile sa vada cam ce oameni misuna pe acolo si pe la ce ore.
|
#40
Posted 22 February 2017 - 17:53
#41
Posted 23 February 2017 - 09:58
corinadaniela, on 22 februarie 2017 - 17:18, said: in orasul meu au rasarit ca ciupercile dupa ploaie o gramada de agentii de pariuri, jocuri de noroc, farmacii si second-hand-uri. tu stii ce ar putea merge mai bine in acea zona, studiaza traficul pietonal, ce firme/ magazine/ cladiri de birouri /institutii/ banci/ scoli/ licee sunt in zona, ce vand si altii in zona respectiva, si apoi iti faci o imagine de ansamblu daca merita sa demarezi o afacere si cu ce profil, sau pur si simplu inchiriezi spatiul altcuiva si scapi de griji. |
#42
Posted 23 February 2017 - 16:27
ionutzitaly, on 22 februarie 2017 - 17:00, said:
sstoys, De ce nu te gandesti la ceva ce nu e inca pe piata? ca sa gasesti o asemenea idee investeste putin si mergi la cateva festivaluri/targuri de street-food din Europa, cauti chestii inovative nu a100a gogosarie sau a100a saormerie. Problema la romani,am mai zis-o si cu alte ocazii,e ca au orizontul ingust.Problema cea mai acuta e lipsa informatiei.Din comoditate,lene sau neputinta nu exploateaza toate oportunitatile oferite de cea mai mare platforma de baze de date si informatii din lume,anume internetul.Mai bine se copiaza gogoserii,shaormerii si spalatorii de masini si se intreaba daca ar merge la ei in loc sa caute ceva inedit cu care sa rupa gura targului. Iata o simpla idee de afacere gasita in 5 minute de cautare pe google.O mancare de amiaza servita cu o masina speciala care se deplaseaza la firme mici sau mari cu sute de angajati care nu depind de vad.Se servesc supe,salate,sandwichuri preambalate pregatite in bucataria proprie.Dupa cum se observa din poze produsele sunt ambalate in cartoane cu brand propriu si sunt livrate cu masini mici sau mari in functie de necesitati. Attached FilesEdited by Kean, 23 February 2017 - 16:34. |
#43
Posted 23 February 2017 - 16:30
Kean, on 23 februarie 2017 - 16:27, said:
Problema la romani,am mai zis-o si cu alte ocazii,e ca au orizontul ingust.Problema cea mai acuta e lipsa informatiei.Din comoditate,lene sau neputinta nu exploateaza toate oportunitatile oferite de cea mai mare platforma de baze de date si informatii din lume,anume internetul.Mai bine se copiaza gogoserii,shaormerii si spalatorii de masini si se intreaba daca ar merge la ei in loc sa caute ceva inedit cu care sa rupa gura targului. Iata o simpla idee de afacere gasita in 5 minute de cautare pe google.O mancare de amiaza servita cu o masina speciala care se deplaseaza la firme mici sau mari cu sute de angajati care nu depind de vad.Se servesc supe,salate,sandwichuri preambalate pregatite in bucataria proprie.Dupa cum se observa din poze produsele sunt ambalate in cartoane cu brand propriu si sunt livrate cu masini mici sau mari in functie de necesitati. ce spui tu se numeste catering. La un oras de 27k locuitori tare greu imi este sa cred ca exista multi nationale cu mii de angajati. La fabrica de cauciucuri mai greu sa bage patronii catering pentru angajati. Astfel de afaceri merg in Bucuresti acolo unde multi nationalele au cantine proprii si locuri unde lumea poate manca, iar firmele de catering aduc mancarea zilnic proaspat preparata. Cealalta parte este faptul ca el detine un spatiu de 18m², ceea ce inseamna ca acolo ar trebui sa instaleze o bucatarie profesionista pt prepararea mancarii, daca el dorea un franchise de 3k de la gogosi, sa isi ia personal si aparatura + masinile de transportat il duce la 20k pe usor. Edited by business11, 23 February 2017 - 16:31. |
#44
Posted 23 February 2017 - 16:42
Pai la inceput ia una din aia pe 3 roti si cand se dezvolta trece pe 4. Avantajul principal e ca e mobil si poate sa-si aleaga clientii atat din orasul unde locuieste cat si din imprejurimi.L-as numi catering agresiv,intrucat nu astepti sa sune clientul la tine ci te deplasezi tu la el.In orice caz ar avea mai mare reusita decat sa se ridigizeze intr-un loc fix de care se vor satura clientii (mereu aceeasi) dupa 2-3 luni.Parerea mea.
|
#45
Posted 23 February 2017 - 17:36
Kean, on 23 februarie 2017 - 16:42, said:
Pai la inceput ia una din aia pe 3 roti si cand se dezvolta trece pe 4. Avantajul principal e ca e mobil si poate sa-si aleaga clientii atat din orasul unde locuieste cat si din imprejurimi.L-as numi catering agresiv,intrucat nu astepti sa sune clientul la tine ci te deplasezi tu la el.In orice caz ar avea mai mare reusita decat sa se ridigizeze intr-un loc fix de care se vor satura clientii (mereu aceeasi) dupa 2-3 luni.Parerea mea. Ceva de genul streetfood zici tu, si te muti acolo unde este cerere, la 1 au pauza cfr-isti pleci la gara, la 3 au pauza gunoierii te duci la groapa de gunoi, ceva de genul asta zici tu. Sa stii ca nu este chiar asa usor cel putin nu in Austria, Germania, Olanda acolo unde trebuie aprobare pe locul respectiv. In America spre exemplu te duci unde vrei tu, te opresti si ai grija sa nu deranjezi si vinzi, de acolo vine si acest business. Deoarece ai mereu nevoie de aprobare pe locul respectiv este foarte greu sa devi mobil in tarile mentionate, astfel ca ori gasesti rulote care defapt raman acolo ziua (pe un singur loc pt ca au aprobare pe locul respectiv) si noapte le duc acasa (sa nu mai plateasac chiria), ori la streetfood festivals. Ca sa iei aprobarea nu este foarte easy, nu trebuie sa deranjezi pe nimeni prin galagia produsa de clienti, mizeria facuta de clienti, mirosuri, si diferite alte tampenii care mi se par un bullshit si o birocratie care iti mananca afacerea. Poate in Romania sa fie ca in America, dar mi se pare o investitie proasta in automobil din moment ce el detine deja spatiul. Edited by business11, 23 February 2017 - 17:37. |
#46
Posted 23 February 2017 - 18:40
Din ce imi dau eu seama,afacerea cu gogosi fistosica a picat.pacat.lol
|
|
#47
Posted 24 February 2017 - 12:50
parca au stiut ce discutam noi pe aici :-). interesanta si informatia privind fondurile ce pot fi accesate pentru o astfel de afacere.
http://stirileprotv....ood-la-noi.html |
#48
Posted 26 February 2017 - 11:23
Deci se poate si in Romania.Nu e dracu chiar asa de negru.Dupa cum am spus,trebuie un pic de imaginatie si spirit antreprenorial.
|
#49
Posted 27 February 2017 - 11:30
Dar voi sper ca stiti ca daca doriti sa vindeti street-food nu doar masina si putin cascaval este esenta succesului. Ai nevoie de talent si creativitate, cu un sandwich cu sunca si cascaval nu o sa stea lumea la coada la tine. Ai nevoie de preparate speciale si noi pe care oamenii nu le cunosc. El pleaca de la un franchise de gogosi unde incepe cu materialul si termina cu know-howul puse pe masa de producatori. Deci el arunca gogosile in ulei si le da cu topping deasupra.
Voi ati trecut de la o franciza de gogosi la bucatarii street-food, ca si cum ar fi o joaca de copii mici. |
#50
Posted 27 February 2017 - 16:06
Eu as face o covrigarie McDrive style. Mi se intampla aproape zilnic sa vreau sa iau 2-3 covrigi si sa nu am unde sa parchez. Si decat sa parchez la 200-300 de metri mai bine ma las pagubas.
|
#51
Posted 27 February 2017 - 16:54
^^^
Pentru asta ar trebui sa vanda o gramaaaaada de covrigi zilnic doar ca sa acopere investitia in parcare si drive-through. McDonald's mai mult ca sigur are o marja de profit mult mai mare decat o covrigarie. |
|
#52
Posted 27 February 2017 - 16:56
dd13, on 27 februarie 2017 - 16:54, said:
^^^ Pentru asta ar trebui sa vanda o gramaaaaada de covrigi zilnic doar ca sa acopere investitia in parcare si drive-through. McDonald's mai mult ca sigur are o marja de profit mult mai mare decat o covrigarie. Ca sa faca drumul exact pe langa aprozarul lui de 18 m², costa mai mult decat castigul lui pe an din covrigi. Daca era o idee asa buna exista de mult. |
#53
Posted 27 February 2017 - 18:49
O idee bună părerea mea, și pe mine ma pune pe gânduri, chiar și pe lângă scoli, liceu în pauze mai toți sunt afara la țigară, fotbal, și o cafenea e ok
|
#54
Posted 28 February 2017 - 13:01
seby3g, on 27 februarie 2017 - 18:49, said:
O idee bună părerea mea, și pe mine ma pune pe gânduri, chiar și pe lângă scoli, liceu în pauze mai toți sunt afara la țigară, fotbal, și o cafenea e ok Daca mananci azi niste gogosi dalea, 1 saptamana cu siguranta nu mai vrei, ca sunt prea dulci si grase, doar de pofta iti cumperi. Cate gogosi sa vinzi sa faci un ban corect. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users