Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 

Ar fi rentabila franciza unei gogoserii intr-un oras mediu ca marime

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#19
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,088
  • Înscris: 09.01.2007
NU prea mai vad lumea sa consume gogosi, au trecut pe covrigi umpluti.
Cu produs unic si demodat e risc mare.

#20
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009
si inca ceva : sincer, gogosile alea nu au nici-un gust, daca nu ar avea topping, zici ca mananci coca prajita uleioasa, fada, nici dulce, nici sarata. daca se racesc, devin gumoase, cauciucate, nu stiu cum sa explic.
cu alte cuvinte, dupa ce mananci o data, de doua ori, gata, te plictisesti si cauti altceva.
mai bine deschizi un stand cu clatite uriase, cu diverse umpluturi (gem, dulceata, crema de ciocolata, fructe). pe litoralul nostru merge afacerea asta de duduie, erau singurele standuri unde seara erau in permanenta cozi.

#21
User107

User107

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 990
  • Înscris: 13.01.2017
Ai studiat conditiile altor francize, gen Donuterie etc. ? Francizorul iti impune sa cumperi de la el totul, ceea ce poate fi prea scump pentru un oras ca al tau. Du-te in alte orase si discuta cu cei care au franciza de la Fitosica si vezi ce spun. Nu te apuca de ceva fara sa studiezi bine toate aspectele.
Asa cum spun si altii mai sus, se pare ca merg mai bine placintarii care ofera si covrigi si gogosi. Asa ai o paleta mai larga, desi evident ca investitia este mai mare.

#22
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009

 on64, on 22 februarie 2017 - 11:58, said:

e posibil ca la inceput sa fie mare tambalau, si sa se adune cozi in fata gogoseriei ca pe vremea lui Ceausescu, dar dupa vreo luna doua sa bata vantul pe acolo. Asa am vazut ca s-a intamplat la cluj cand s-a deschis o gogoserie pe centru

Donuteria inca are succes.
Si-au facut un target super bun.

Au avut idee buna, asta a contat.
Chiar daca acum nu e coada ca la inceput, inca le merge foarte bine.

#23
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 arg, on 22 februarie 2017 - 11:48, said:

de pe site-ul "oficial":
"In calitate de francizor, nu percepem nicio alta redeventa din derularea activitatii dumneavoastra sub licenta Fitosica. In acelasi timp, pentru a asigura calitatea produselor Fitosica, toate ingredientele si topping-urile necesare obtinerii produsului finit vor fi furnizate de catre noi. De asemenea, va punem la dispozitie si cosuletele de carton si diverse materiale promotionale purtand marca Fitosica."
Cu complectarea : la preturile noastre. Nu puteti cumpara din alta parte mai ieftin. Sau mai calitativ.
Este cam ca si cu lumanarile la biserici: ori de la noi, ori de lanimeni.

#24
Estel

Estel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,356
  • Înscris: 13.01.2007
Depinde. De exemplu in Iasi pe Copou linga corpul B al Al.I.Cuza este o fitosica si era trafic. Mai era una in Parcul Expozitiei si acolo cel putin vara iar era trafic. Conteaza foarte mult vadul. Amplaseaza-l undeva pe linga un campus studentesc/parc cu multe alei/gradina botanica si vei avea ceva trafic. Daca mai ai si un dozator de cafea/frigider cu sucuri/apa plata sau minerala cu atat mai bine.
Succes !

#25
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006
Vara, cand e vacanta, poti sa iei taraba si sa te muti sus, la Vidraru. Si pe acolo e o nebunie continua si cumpara lumea tot ce vede. :)

#26
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,800
  • Înscris: 13.07.2011
Singurele lucruri care ti le ofera ei sunt Know-How-ul, ca in rest nu merita sa oferi 3000eur pentru ce. Normal tu ai nevoie de masina de amestecat coca, si baia de ulei unde le prajesti. Umplutura se face manual. Le dai cu zahar deasupra si le vinzi direct.

Dar largeste-ti gama de produse, cu gogosii o sa ai o perioada castiguri dar odata si odata se plictiseste lumea. Incearca sa vinzi si sarat si dulce, bauturi, cafea, astfel o sa aiba lumea din ce sa aleaga. Fiind un oras relativ mic, fara circuit turistic marit, orienteaza-te spre locuri aglomerate, strazi principale, camine studentesti, facultati si asa mai departe.

#27
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
in iasi la mine de exemplu, in parcul copou este ceva de genul, adica a fost (si) asta vara, vanzarea merge ca pe roate, mereu este cineva la coada.

#28
denache

denache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 18.01.2016
Fitosica se vinde duminica in parc sau targ, chestii de genul. In centru trece lume grabita nu la plimbare, nu sta nimeni sa se manjesca de creme si sa infiga cu scobitoarea aia si in mana cealalta sa tine cutia.
Mai degraba un Fornetti, ala e mai universal.

Apropo - franciza la McDonalds este 1 mil de euro/ restaurant, si dreptul de achizitie este exclusiv a persoanei/firmei care detine licenta pentru o anumita tara. Cine naiba a mentionat asta, ca nu sufera nici o comparatie.

#29
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009

 business11, on 22 februarie 2017 - 12:28, said:

Singurele lucruri care ti le ofera ei sunt Know-How-ul, ca in rest nu merita sa oferi 3000eur pentru ce. Normal tu ai nevoie de masina de amestecat coca, si baia de ulei unde le prajesti. Umplutura se face manual. Le dai cu zahar deasupra si le vinzi direct.

Dar largeste-ti gama de produse, cu gogosii o sa ai o perioada castiguri dar odata si odata se plictiseste lumea. Incearca sa vinzi si sarat si dulce, bauturi, cafea, astfel o sa aiba lumea din ce sa aleaga. Fiind un oras relativ mic, fara circuit turistic marit, orienteaza-te spre locuri aglomerate, strazi principale, camine studentesti, facultati si asa mai departe.

gogosile fitosica nu sunt umplute. sunt gogosele cu gaura la mijloc, se pun intr-o cutioara de carton si pe deasupra se toarna toppingul (sirop) dorit de client : ciocolata, vanilie, zmeura, etc.
intra pe net si gasesti imediat site-ul acestui brand, precum si imagini cu magazinele/punctele de vanzare, unii vand din rulota, altii dintr-o ghereta de termopan, altii au ceva mai elaborat gen stand (in mall-uri, probabil), unde vand si racoritoare/apa.
[ http://static2.evz.ro/image-original-605-388/2010-03/74b5558a1c10cb6aebab697c1f3d6510.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.fitosica.ro/wp-content/uploads/2013/07/Poze-Franciza-gogoserie_11.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.fitosica.ro/wp-content/uploads/2013/04/Image000131.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.fitosica.ro/wp-content/uploads/2013/04/Image000131.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.fitosica.ro/wp-content/uploads/2013/07/Poze-Franciza-gogoserie_11.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.fitosica.ro/wp-content/uploads/2013/08/poza-1-slider-960x350.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#30
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

 business11, on 22 februarie 2017 - 12:28, said:

Singurele lucruri care ti le ofera ei sunt Know-How-ul, ca in rest nu merita sa oferi 3000eur pentru ce. Normal tu ai nevoie de masina de amestecat coca, si baia de ulei unde le prajesti. Umplutura se face manual. Le dai cu zahar deasupra si le vinzi direct.

Nu e chiar asa simplu ... Poate sezonier, cu taraba in parc sau pe plaja merge asa dar altfel nu prea e rentabil. Ei iti dau produse facute in serie mare si congelate, cu acte si responsabilitatea productiei la ei. Tu stai cu ele in conditii corespunzatoare si produci cate vinzi, restul le ai in congelator pentru cand e nevoie. Daca vrei sa faci coca trebuie scule si o anumita cantitate pe care daca nu o vinzi in 5 ore poti sa o arunci ca nu mai e buna nici coca si nici gogoasa ca se duce de suflet imaginea, gustul si calitatea ... (ex. McDonalds are pt produse intre 5-15minute termen in care sunt la "varful" de forma dupa aia e mai naspa ...)

Edited by superm, 22 February 2017 - 15:04.


#31
sstoys

sstoys

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.02.2017
Multumesc de raspunsuri.
Tim sa precizez ca anul trecut,in apropiere de locul unde vreu sa fac eu ,undeva intr-o parcare ce apartine primariei ,era o rulota ce facea gogosi si vindea in jur de 300 pe zi.
Apoi primaria a interzis vanzarea in astfel de locuri.
Unde vreu eu sa fac e mai mult traffic,este un parc mare in apropiere si multe magazine.
E greu sa-mi da seama,unii zic ca merge,altii ca nu.

Si ,apropos,e vorba de fitosica.

#32
un_dac

un_dac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 13.06.2011

 corinadaniela, on 22 februarie 2017 - 15:02, said:


de ce faci tu d-astea...? Posted Image

Edited by un_dac, 22 February 2017 - 15:49.


#33
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
In doua luni ai pierderi ....in 4 dai faliment . Nu-s profet , chiar am cunoscut doua persoane care au fitzo_shit gogosica . In primul rand sunt orbile . In al doilea ...afacerea este pentru francizor , sa isi vanda marfa. Uita !

Edited by JurasikMan, 22 February 2017 - 16:10.


#34
sstoys

sstoys

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.02.2017
Oare un fornetti ar merge m bn?
Sau o covrigarie?
Poate o saormarie.
Poate donnar khebab sau mancare chinezeasca(take away)?
Spatiu ar fi de 18 mp.
Ce alceva as putea vinde,fie si non-alimentar?
Astept pareri.

fish and chips?

#35
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Shaorma . Posted Image

#36
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,062
  • Înscris: 04.03.2014
sstoys,

De ce nu te gandesti la ceva ce nu e inca pe piata?  ca sa gasesti o asemenea idee investeste putin si mergi la cateva festivaluri/targuri de street-food din Europa, cauti chestii inovative nu a100a gogosarie sau a100a saormerie.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate