Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Friteuza - ce sa aleg?, la ce este utila?, cum o folosesc?

- - - - -
  • Please log in to reply
130 replies to this topic

#109
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 MembruAnonim, on 14 februarie 2018 - 20:14, said:

Deci ai dat 170 lei. Eu am fost mai norocos, am gasit la reducere (nevandute) friteuza la Lidl, cu 163 lei parca (160 si ceva, nu mai tn minte bine) , aveam deja doua Philips, ca as fi luat mai multe de la Lidl, ca aveau vreo 12, cand am luat eu. Si e chiar ok. SilverCrest Hot Air Fryer. https://www.lidlcomm...9-99/td-p/31313

Stiu Silvercrestul. L-am vazut in functiune. Este bun. Il urmarisem timp de cateva luni, dar nu mai aparuse in oferte.

Eu sunt foarte incantat de Tefal-ul care amesteca singur produsele. Este realmente un produs de calitate ca si constructie. Insa nu poti prepara orice. Cuva este destul de lata, dar foarte scunda. Iar axul din mijloc (care ramane dupa indepartarea paletei pentru amestecare) te impedica sa pregatesti produse mai mari.

Star-Light-ul este copiat dupa Philips. Are cuva inalta si suficient de spatioasa ca sa prepari destule chestii. Si este mult mai rapid decat Tefalul. Plus ca permite setarea temperaturii, la fel ca cel produs pentru Lidl (Silvercrest), ceea ce Tefalul meu nu poate.

#110
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,088
  • Înscris: 09.01.2007
Star Light sau Siilver Crest amesteca produsul ? Daca nu, cum ii coace ?!

Aveti idee daca Tefalul de ex. contine celebrii PFOA care asigura non-aderenta ?

Edited by overseas, 26 February 2018 - 11:10.


#111
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Tu probabil nu intelegi principiul. Cum ii coace? Pai ce legatura are amestecatul cu coptul? Sa nu se lipeasca sau sa fie expusi egal? Coacerea se produce prin cufundarea cartofilor in curent de aer fierbinte, care, e pe toate partile. Faza cu amestecarea e valabila la cartofii pusi pe o tabla care se incinge, atunci trebuie intorsi.

Edited by MembruAnonim, 26 February 2018 - 12:44.


#112
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 overseas, on 26 februarie 2018 - 11:09, said:

Star Light sau Siilver Crest amesteca produsul ? Daca nu, cum ii coace ?!

Star-Light-ul are un fel de cos cu gauri jos si cateva santuri pe lateral. In acest cos se aseaza preparatele.
Cosul respectiv intra intr-o cuva mai mare cu maner (detasabila de friteuza) de care se fixeaza cu ajutorul unui buton, asigurat printr-o clapeta care coboara deasupra butonului pentru a nu fi apasat din greseala. Acesta "cos" se detaseaza de cuva doar in vederea curatarii, deoarece in timp se acumuleaza reziduuri sub el (la prima vedere par nedetasabile o componenta fata de cealalta).
Cuva impreuna cu acest cos se constituie intr-un sistem pentru recircularea aerului fierbinte. Intre cos si cuva exista un spatiu in partea de jos si pe lateral, iar deasupra, intre cele doua componente se afla o margine prevazuta, la randul ei, cu spatii pe unde trece aerul fierbinte. Practic aerul fierbinte circula din toate partile, astfel incat nu este propriu-zis nevoie de amestecare decat atat cat sa fie expus aerului fierbinte si produsele aflate la mijloc (daca este nevoie).

Tefalul nu asigura recircularea fluxului de aer fierbinte si aici isi face treaba paleta care amesteca/ rastoarna produsele de preparat, astfel incat acestea sa fie expuse uniform aerului fierbinte.

#113
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,458
  • Înscris: 03.11.2006
Revin cu recenzia friteuzei Star-Light AFB-2613WH.
Am avut astazi a 4-a tentativa de utilizare. De acesta data cca. 400 g cartofi, 170oC, 1/2 lingura ulei, 27 min. 3 amestecari, pe la min 15, 20 si 24. Rezultatul intre multumitor si bun (comparat cu deep fry). Tentativa precedenta cu 600g, 3/4 linguri ulei, 30 min, 180oC si vreo 3 amestecari nu a fost la fel de reusita.
Una peste alta exista limite constructive si de exploatare: sertarul nu se inchide perfect, la partea de jos e in afara cu vreun mm. Nu iese aer cald, insa e inestetic. Degeaba setezi tu 200oC, caci dupa 30 minute abia ajunge temperatura pe la 180oC (o poti verifica scazand setarea temperaturii si observand cand deconecteaza). Nu o sa-ti iasa din prima fara experimetari. Cartofii trebuie pregatiti special: taiati cat mai uniform, trebuiesc tinuti in apa rece vreo ora dupa taiere, uscati impecabil cu prosop de hartie. Nu orice soi de cartof e la fel de bun: cei albi sunt mai buni ca cei rosii. Ei declara ca 500g este cantitatea optima. S-ar putea sa fie cam optimista declaratia, oricum nu e pentru o familie mare.
La a 3-a folosire temporizatorul s-a blocat cam la 1 minut inainte de oprire. Astazi insa a functionat corect.
Concluzia mea: la pretul de 160 lei e OK. Mai am vreo 10 zile pana expira termenul la care l-as putea returna, insa sunt decis sa-l pastrez.

#114
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,851
  • Înscris: 25.01.2007
am luat si io star-lightul. prima data a curatat nevasta-mea niste cartofi amarati ce-i aveam prin casa. doar o parte s-au ars pe acolo, ca aia facuti pe plita la bunici. ocazie pentru amintiri de acum 30 de ani... alta parte au ramas cruzi.
seara asta mi-am adus aminte de cartofi si am cumparat din aia taiati la punga. de curiozitate am zis sa testez, am pus cuva un pic peste jumatate, 180 grade, 15 min, am mestecat la jumatate. am mai plusat 4 minute ca parca mai mergea. am mancat vre-o doi, chiar faini, i-am lasat sa se raceasca, cand am crezut ca's reci m-am dus in bucatarie, unde am constatat ca a dat fiumeu peste ei si i-a mancat pe toti. oricum, votul in familie e ca se pastreaza.
doua-trei curiozitati, ati gasit in cutie nu's ce separator de care zice in instructiuni? uleiul se pune peste cartofi, nu? si ce inseamna folosirea friteuzei in mod cuptor? adica pui carnea tot in cosul ala, nu? ca fara el nu am vazut sa se poata folosi...
cronometrul a mers bine in ambele cazuri. nu are acel mm distanta, e drept ca plasticul, marginile, au finisaj din topor.

#115
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
La mine temporizatorul se blocheaza in mai multe locuri si trebuie sa-i dau impulsuri manuale ca sa reporneasca. Dar asa cum spuneam, la pretul acesta o cumparam si daca nu avea temporizator. Folosesc un temporizator separat. Singura problema este ca trebuie sa opresc manual friteuza.
Sunt relativ multumit de ea. Imi completeaza Tefalul. :D
La a mea sertarul se inchide bine.

#116
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,458
  • Înscris: 03.11.2006

 slai, on 01 martie 2018 - 22:33, said:

1. ati gasit in cutie nu's ce separator de care zice in instructiuni?
2. uleiul se pune peste cartofi, nu?
3. si ce inseamna folosirea friteuzei in mod cuptor? adica pui carnea tot in cosul ala, nu? ca fara el nu am vazut sa se poata folosi...
1. Nu
2. Personal pun cartofii taiati si uscati intr-un castron, adaug uleiul si amestec bine. Senzatia mea e ca daca torni peste ei in cuva majoritatea uleiului se va prelinge prin gaurile din fund. Imi caut o varianta de pulverizare si asa cred ca va merge sa fac ungerea in cuva friteuzei. Pulverizez, amestec, si tot asa. Picatrile mici de ulei vor adera mult mai bine de cartofi.
3. Merge sigur sa adugi ceva carnat sau cremvusti la un moment dat peste cartofi. Testat astazi cu niste chiftele reci. Insa frigerea ar necesita un separator dedicat.

#117
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
@slai
Mie mi-a fost lene sa parcurg instructiunile integral (le-am citit in diagonala). Nu am observat treaba cu "separatorul".
Daca te lamuresti, atunci sa ne spui si noua.

Edited by _-_, 01 March 2018 - 22:47.


#118
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,851
  • Înscris: 25.01.2007
nu mai bine o trimiti la garantie?

#119
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu o trimit. Nu-i bai.
Poate reveni din garantie cu alte probleme. Sunt patit.

#120
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 _-_, on 01 martie 2018 - 22:43, said:

La mine temporizatorul se blocheaza in mai multe locuri si trebuie sa-i dau impulsuri manuale ca sa reporneasca. Dar asa cum spuneam, la pretul acesta o cumparam si daca nu avea temporizator. Folosesc un temporizator separat. Singura problema este ca trebuie sa opresc manual friteuza.
Sunt relativ multumit de ea. Imi completeaza Tefalul. Posted Image
La a mea sertarul se inchide bine.
Probabil ai putea bloca pe pornit temporizatorul ala si sa bagi stecherul friteuzei in temporizator electronic. Unul comandat prin telefon ar fi foarte facil. Dar costa vreo 130 lei.
Ia...mai ieftin 89 lei in magazinul ala din semnatura ta , cauta in google "Sonoff WiFi Basic - intrerupator wireless"

Edited by MembruAnonim, 01 March 2018 - 23:10.


#121
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am doua stechere cu temporizare cumparate de prin hipermarketuri (la preturi mult mai mici). Uitasem de ele.

#122
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Am luat și eu star light,am făcut cartofii prăjiți congelați de la Penny,puși într-o oală am dat trei linii de ulei și am amestecat cu mâna.Foarte buni iasă.Ma bucur că am luat-o

#123
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,851
  • Înscris: 25.01.2007
Io am pus la inceput ulei, primele doua ture, pe urma am renuntat.

#124
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,437
  • Înscris: 16.03.2004
Bine prăjiți, cum îmi plac mie, în cât timp se fac la aceste friteuze electrice?

#125
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
La cele cu ulei in maxim 10 minute, daca sunt scosi direct din congelator.
La cele cu aer fierbinte cam jumatate de ora.
(Vorbesc despre modelele pe care le am eu.)

#126
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,437
  • Înscris: 16.03.2004
Aș opta pentru ulei, cu aer fierbinte sigur cartofii nu vor avea niciun gust.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate