Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Despre Hrean
Last Updated: Jun 15 2017 05:18, Started by
magaenea
, Feb 20 2017 22:51
·
0
#1
Posted 20 February 2017 - 22:51
Salve
Am o mica nelamurire ; Daca hreanul este maruntit in alt mod (prin robot de exemplu) decat dat prin razatoare isi poate schimba gustul? Eu de vreo doua luni il dau printr-un robot manual si gustul este foarte amar,oare sa fie aceasta cauza gustului sau depinde de alti factori. Va multumesc anticipat. |
#2
Posted 20 February 2017 - 22:59
De ce nu faci singur un experiment. Jumatate "ras", jumate "robotizat" si te lamuresti . .
Eu nu cred ca are legatura metoda de maruntire, cu gustul pe care il percepi. Edited by pasilla, 20 February 2017 - 23:01. |
#3
Posted 20 February 2017 - 23:19
naaaah. Eu pun hrean toamna de zeci de ani. În ultimii ani îl face la robot, pe vremuri răzătoare. Nu are treabă metoda de mărunţire.
|
#4
Posted 21 February 2017 - 00:01
Să nu mai dai niciodată hreanul prin robot nici în cele mai negre vise ale tale !!!.Hreanul se dă manual prin răzătoarea aia cu găuri spintecate de cui în 4 colțuri,nici un alt tip de răzătoare nu poate scoate gustul puternic amar din hrean,pentru că văd pe unii care folosesc răzătoarea fină pentru brânzeturi și morcov care iarăși nu este cea corectă și hreanul nu va ieși precum rumegușul de lemn,ci ca fideluța destul de amar,deci tot ce vezi prin imagini cum rad unii hreanul sunt 99% greșite precum acesta care folosește răzătoarea pentru parmegiano reggiano !!!.Sunt un fan al hreanului de 30 de ani și nu-mi lipsește niciodată borcanul de pe masă și mulți prieteni care au gustat hreanul meu,au ținut morțiș să le spun cum procedez și i-am învățat acest secret,pe care și eu l-am învățat de la răposatul meu tată !.
Edited by Viorelsolar, 21 February 2017 - 00:07. |
#5
Posted 21 February 2017 - 02:43
Eu l-am recoltat de pe un camp,am uitat de el cca o luna.A ramas numa treaba buna.La primele doua radacini rase au curs "mucii",la urmatoarele sau dus si lacrimi si creieri aia de-I aveam.Nu si-a schimbat gustul.Dar a fost pus numa hrean+sare+otet+binecuvantarile mele ca am terminat.
|
#6
Posted 21 February 2017 - 10:49
Viorelsolar, on 21 februarie 2017 - 00:01, said:
Să nu mai dai niciodată hreanul prin robot nici în cele mai negre vise ale tale !!!.Hreanul se dă manual prin răzătoarea aia cu găuri spintecate de cui în 4 colțuri,nici un alt tip de răzătoare nu poate scoate gustul puternic amar din hrean,pentru că văd pe unii care folosesc răzătoarea fină pentru brânzeturi și morcov care iarăși nu este cea corectă și hreanul nu va ieși precum rumegușul de lemn,ci ca fideluța destul de amar,deci tot ce vezi prin imagini cum rad unii hreanul sunt 99% greșite precum acesta care folosește răzătoarea pentru parmegiano reggiano !!!.Sunt un fan al hreanului de 30 de ani și nu-mi lipsește niciodată borcanul de pe masă și mulți prieteni care au gustat hreanul meu,au ținut morțiș să le spun cum procedez și i-am învățat acest secret,pe care și eu l-am învățat de la răposatul meu tată !. |
#7
Posted 21 February 2017 - 15:33
Fane, on 21 februarie 2017 - 10:49, said:
am la robot accesoriu din ala care face ce zici tu cu razatoarea manuala. intr-adevar, hreanul trebuie sfaramat, sa iasa un soi de pasta, nu taiat shuvite, merge si la robot, dar cu accesoriul potrivit. Dacă ai răzătoarea cu gări spintecate este perfect să-l dai la robot,astfel îți ușurezi treaba,el trebuie să iasă precum rumegușul de lemn de brad tăiat la fierăstru,dar atenție trebuie să-l lași cca.10 min.descoperit la aer să mai scoți din tăria prea accentuată și o parte din amăreală,apoi adaugi sare neiodată după gust,este bună cea de mină la bolovan pe care o macini la râșniță după ce o mărunțești la ciocan sau cea mai bună este cea de Himalaya care are mai multe minerale sănătoase,oțet alb din vin sau cel mai bun este cel de mere,balsamicul de Modena este bun dar sosul va ieși un maroniu murdar,se poate personaliza cu smântână, iaurt,paprika,usturoi pisat,pătrunjel uscat măcinat,cimbru,leuștean etc.,practic se pot face sute de rețete personalizate având la bază hreanul ras. |
#8
Posted 21 February 2017 - 19:49
#9
Posted 21 February 2017 - 19:55
#10
Posted 21 February 2017 - 21:10
Corect !,asta-i fața răzătorii cu găuri spintecate,vă închipuiți cum ar rezulta o gaură într-o tablă de 0.5mm făcută de un cui cu vârf în 6 fețe bătut cu ciocanul !
|
|
#11
Posted 21 February 2017 - 21:10
Exact așa iese hreanul cremos. Însă am văzut că puțină lume face.
Una peste alta, n-ar trebui în borcan când se face să mai existe un gust amar, oricum ar fi dat, dacă nu cumva a oxidat prea mult sau hreanul nu era bun. Nici orice balsamic nu e bun pentru pus hrean. De obicei pun 4-5 borcane. Rasol fără hrean nu există și asta de foarte mulți ani. |
#12
Posted 22 February 2017 - 08:38
chiar zilele trecute era la televizor un bucatar japonez care prepara wasabi (planta asemanatoare hreanului nostru) si folosea o razatoare din piele de rechin pt asta. spunea ca e singura care face din wasabi o pasta suficient de fina ca sa elibereze toate aromele si iuteala.
(am pus link la primul rezultat de pe google, sper ca nu se considera reclama) |
#13
Posted 24 February 2017 - 05:42
#14
Posted 26 February 2017 - 17:29
Hreanul este sensibil la lipsa de apă. Dacă vara care a trecut a fost secetă și nu l-a udat nimeni are gust puternic și uneori amar. În toamnă când își încheie vegetația degeaba ploua, el nu mai acumulează nimic. Dacă îl aveți în grădină nu uitați să îi mai turnați din când în când o găleată cu apă!
|
#15
Posted 26 May 2017 - 14:30
In Ungaria am vazut într-un magazin "Hrean iute".....is curios ce inseamna asta pentru fratii nostri din pustă (la producatorii din România hrean iute îmseamnă ceva destul de light ca si iuțeală)....... Si aveau si hrean cu wasabi..... La urmatoarea vizită o sa le incerc.... Va tin la curent (220V). �
|
|
#16
Posted 26 May 2017 - 14:54
Viorelsolar, on 21 februarie 2017 - 15:33, said: ,oțet alb din vin sau cel mai bun este cel de mere,balsamicul de Modena este bun dar sosul va ieși un maroniu murdar,se poate personaliza cu smântână, iaurt,paprika,usturoi pisat,pătrunjel uscat măcinat,cimbru,leuștean etc.,practic se pot face sute de rețete personalizate având la bază hreanul ras. Unii pun vin rosu si iese un sos violaceu. Cica arata mai apetisant. |
#17
Posted 15 June 2017 - 02:54
Empiric: faci mujdei din trei catei de usturoi. Ii bati, freci etc. Sunt trei catei, nu ai ce scoate.
Aceeasi trei catei ii bagi la mixer. Eu pun conopida fiarta sau o alta leguma pt umplutura, sa fie volum suficient sa poata robotu lucra. Din trei catei scot un mujdei de scoate limba afara si ardeiu iute de iute ce e |
#18
Posted 15 June 2017 - 05:18
Da.am incecat si eu la robot si a iesit amar.si a mai incercat si altcineva si tot amar.cred ca nu se volatilizeaza destul fiind inchis in vasul robotului.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users