Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Flota lui Robert

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
253 replies to this topic

#109
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
Kia a mai adunat ceva km. Acum cand am parcat avea 214.700 km.
Luni am fost cu ea la mare, a fost o iesire super spontana planificata ( cu tot cu bagaje si spalat masina inainte ) o ora. La 19:30 am luat decizia sa plec, la 20:30 intram pe A2, cu inca 2 prieteni.
Am consumat fix 40 de litri pentru a parcurge 800 km. Pe A2 am mers constant cu 140 la dus, fara aer si la intors am mers 140-150 cu aerul pornit. Am fost 3 persoane + bagaje. Eu sunt foarte multumit de consum.
Nu am ce probleme sa raportez la Kia.
Ieri am ajuns cu ea in Bucuresti si imediat dupa am fost si am facut un Polish la faruri. Nu am poza cu ele dupa ce a fost facut polishul, dar o sa fac.
A fost cadou polishul, castigat la un concurs Posted Image.

Attached Files


Edited by Tront, 06 July 2018 - 00:41.


#110
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
Meriva a ajuns la 144.700 km. Am facut vineri un traseu spontan cu ea, pentru ca trebuia sa duc la Brasov o masa iar in Kia nu incapea si dupa am mers pe Transfăgărășan. In total, cu tot ce am vizitat am facut 600 km cu ea.
Sambata dimineata am luat Kia si am plecat la Slanic, poate ma intorc astazi.
Km Kia, cand o sa ajunga in Bucuresti : 217.000.
Singura problema de raportat o am la Kia, tamponul anti balans face figuri si am o usoara bataie. Am verificat atent toate elementele de articulatie si sunt in regula.Sper sa o rezolv saptamanile astea, temporar am alte prioritati, pentru ca am achizitionat un Mercedes Sprinter si urmeaza sa plec cu el pana in Elvetia si dupa in Olanda.

Attached Files


Edited by Tront, 12 August 2018 - 15:51.


#111
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Poze cu Merc-ul ?

#112
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
El este Sprinter, din 2006, 2.2 cdi 130 cp, chel, are doar servodirectie.
E destul de ingrijit, pe tehnic sta bine, rugina pe caroserie nu are dar mai are mici lucruri de aranjat, cum ar fi sigla fata lipsa, spatele dubei nu are deloc placaj si volanul arata groaznic.
Nu stiu cat timp va sta la noi si cum o sa evolueze treaba. Dar, aveam nevoie de o duba si nu ne permiteam decat un cazan foarte vechi si a picat asta la o super oferta.

Attached Files


Edited by Tront, 13 August 2018 - 23:19.


#113
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
Salutari.
Nu am mai scris de ceva timp actualizari.
Kia a ajuns la 220.700 km in acest moment.
A primit geamuri fumurii si senzori de parcare pe spate.
Urmeaza un schimb de ulei si sper ca la schimbul de ulei sa schimb si tamponul cu probleme de la motor.
A trecut prin 2 daune. Una in fata casei, de la un vecin, care a fost revopsita de el pentru ca nu avea asigurare. A iesit slab, dar a compensat si cu bani pentru o revopsire profesionista. Sper sa o fac cand rezolv cu al2lea accident.
Al2lea accident a fost acum 3 zile, mergeam pe soseaua fundeni, pe banda a2a si o doamna parcata pe banda 1, a tras brusc de volan spre mine. Am mers la politie, am declarat acum astept RCA ul doamnei ca sa pot da drumu la dosarul de dauna.

Sprinterul a fost vandut intre timp si am achizitionat un Renault Trafic din 2006, 2.5 dci, care are navigatie, aer conditionat, geamuri electrice, oglinzi electrice. Avea 210.000 km la achizitie si in acest moment deja am depasit 220.000 km cu el. A fost adus de noi, pe roti din Olanda.

Revin cu update uri :).

Attached Files


Edited by Tront, 08 October 2018 - 14:43.


#114
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
Kia a ajuns luni in service pentru ultimul accident. Am vopsit eu bonus aripa fata si usa fata pe stanga. O sa urmeze usa stanga spate si aripa spate stanga, pentru ca au adunat rugina si trebuie facute, dar acum bugetul nu imi permite asta, sper ca pana la finalul lunii sa o rezolv. Cei de la service o sa faca si polish la masina ca sa nu mai am diferente de nuanta. Maine teoretic trebuie sa fie gata.
Am primit si masina de schimb pe perioada reparatiei, o Skoda Octavia break din 2008, 1.9 tdi.
KM Kia cand a intrat in service : 221.400

Attached Files



#115
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
Salutari.
Uitasem sa revin cu un update dupa accident. Kia e vopsita, urmeaza cand am timp sa ii fac aripa spate stanga si usa spate stanga si pot declara ca am terminat tot ce era de facut la ea pe estetic.
La 222.750 am hotarat sa fac revizia, incepusem sa am un usor troncanit fata/spate si trebuia rezolvat si cu tamponul antibalans.
Am facut urmatoarele lucruri la service: schimb ulei cu ulei motul 10w40 Synergy 6100+, filtru aer + ulei mann, antigel, tampomul antibalans si rezolvat troncanitul, care era din cauza unei bielete anti ruliu pe fata si una pe spate. Le am inlocuit set si am pus Lemforder ( la recomandarea celor din service ).
Costuri : 290 ron revizia cu tot cu antigel, 260 ron bieletele fata/spate si 150 ron tamponul anti balans.
Total: 700 ron.
Adaug inca 220 ron, pe alt radio, pentru ca cel vechi a cedat si am luat unul nou de la norauto, un Pioneer de care sunt extrem de incantat si are garantie 2 ani.
Inca caut un electrician bun pentru a rezolva problema cu eroarea de airbag. Sunt sigur ca e de la ceva fir, mie imi este frica sa umblu la electrica si toti pe care i am gasit, efectic vor doar sa inlocuiasca piese. Daca cunoasteti pe cineva care poate lua la puricat firele, dau o bere cu prima ocazie!
Urmeaza sa vad ce fac si cu EGR ul. Temporar am mufa scoasa de la el de ceva timp ( din septembrie ) si merge foarte bine masina, nu imi mai intra in limitare. Ma bate gandul la o anulare fizica + anulare din soft, dar imi este frica de ITP in viitor, desi sunt convins ca nici acum nu stau mai roz cu noxele.
2000 ron nu dau pe un EGR nou, pentru ca nu am garantia ca o sa ma tina minim 50.000 km cat sa renteze.
KM acum cand am parcat: 223.007.

L.E: Nu stiu daca sa renunt la capace. Au uitat cei de la service ul unde am facut masina sa imi prinda capacul la loc si l am pierdut la 30 de minute dupa. A fost vina mea ca nu am verificat, nu cred ca erau ei obligati sa imi puna mie soricei la capace.
Ar fi mai bine sa renunt la capace, sa o las asa in 3 capace sau sa cumpar alte capace?
Ma enerveaza ca am dimensiune atipica intre prezoane  ( 4x114,3  ) si nu gasesc jante de aliaj in bani decenti...

Attached Files


Edited by Tront, 03 November 2018 - 01:25.


#116
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Pune-i alt set de capace si gata .

#117
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
La multi ani tuturor Posted Image.

Ma intorc cu updateuri, nu prea vesele.
Kia a ajuns la 229.000 km intre timp dar imediat dupa revelion a hotarat sa cedeze.
De cand nu am mai scris Kia a primit o reconditionare la electromotor ( 400 ron cu tot cu montaj/demontaj de pe masina ), dupa electromotor am cumparat motorina cu apa in ea si mi s a aprins martorul de apa in filtrul de motorina, cand am schimbat filtrul senzorul respectiv s a rupt, am dat comanda, am stat 2 saptamani dupa el la reprezentanta si 250 ron mai tarziu aveam si filtru si senzor nou Posted Image.
Acum, dupa revelion, mergeam cu ea, am simtit miros de ulei. Trag pe dreapta, vad furtunul de la turbo de ulei ( cel care pleaca din blocul motor ) ca sta foarte prost prins in motor si a facut o baie injectoarelor cu ulei. Dupa asta, a inceput sa porneasca greu si dupa 2 zile nu mai pornea masina decat daca te chinuiai sa o amorsezi. Am schimbat 2 furtune de la filtrul de motorina, care erau cam hoate, dupa asta nu se mai dezamorsa imediat, dar acum dupa 7-8 ore se dezamorseaza iar.
A inceput sa piarda si lichid de servo incepand cu seara de revelion.
Temporar astept dupa un mecanic, specialist in Kia ( doar cu Kia/Hyundai lucreaza ) sa se elibereze ( in 2 saptamani mi a promis ca are loc sa se ocupe calumea de ea ca cica e de bibilit ).

Meriva are 148.000 km acum. Nu am avut probleme cu ea, pana acum dupa revelion, cand a inceput sa piarda antigel. O duc repede la service, un furtun de antigel gaurit din cauza pompei de inalte care a inceput sa piarda motorina. Comandat furtunul, pus pe masina si acum e trimisa pompa la reparat si astept sa ma sune sa imi zica exact ce a schimbat, ce a rezolvat.

Renault Trafic a avut si el, tot dupa revelion, o mica problema. A cedat pompa de ambreiaj. 250 ron mai tarziu, pleca pe roti din service Posted Image.

Si Caddy ul, singurul care nu a ramas in drum, a avut si el parte prin Decembrie de un schimb de distributie + ambreiaj + volanta + discuri fata/spate + placute + amortizoare spate. Nu cunosc cat a costat, stiu doar ca au fost folosite doar piese OEM la el.

De 2 saptamani merg cu un Clio Simbol, 1.5 DCI 82 cp din 2005, e imprumutat, are 155.000 km, am facut ~2000 km cu el si se misca foarte foarte ok masina. Am posibilitatea sa o cumpar, pe un pret foarte decent. Proprietarul ei nu se grabeste, era masina lor de rezerva si nu mai au ce sa faca cu ea si se gandeau sa o vanda. Ma bate un gand foarte serios sa o cumpar, dar inca mai studiez. Ma gandeam sa ma duc cu ea pana la reprezentanta pentru o verificare completa, sa vad daca merita sau nu masina. Ce ziceti?

Cu poze de la masini, revin zilele astea :).

Edited by Tront, 16 January 2019 - 00:54.


#118
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Pai depinde si de pretul cerut , nu ? Cat cere ?

#119
mihaibzgica

mihaibzgica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 325
  • Înscris: 23.06.2007
Eu as zice sa mai strangi niste bani și să iei ceva mai nou, nu un Clio de 14 ani. asta daca vrei sa fie șanse mai mici sa te lase în drum precum actualele mașini.

#120
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
Salutari.
De 2 saptamani Kia este iar in trafic.
A fost un ghinion, pompa de ulei a cedat si a facut daune mari in motor. Am hotarat ca nu renteaza sa repar vechiul motor asa ca am luat alt motor. Noul motor are 121.000 km. Am 3000 de km cu noul motor si totul e ok, sunt multumit, masina are caldura extrem de buna ( nu am avut niciodata asa caldura in ea ) si este mai fasneata :).
Costuri: - 2200 ron noul motor
- 1200 ron montaj
- 900 ron din diverse maruntisuri precum: ulei + filtre + garnituri + sprayuri de frana + un furtun + termostat + antigel + lichid la cutia de viteze.

Asta e acum, trecem la pierderi si sper ca minim 2 ani sa nu mai investesc in ea decat consumabile.
Am ales sa schimb motorul deoarece nu aveam bani sa iau o masina buna ( mai noua si cu mai putini km ) asa ca am preferat sa o fac pe asta, pana ajung sa am banii de una mult mai buna.
Clio de care am zis, l-am dat inapoi. Mi-am dat seama ca trebuie usor usor sa cresc in ani si sa caut o masina pe benzina + gpl.

Attached Files



#121
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
Am reusit sa ma eliberez si eu nitel, asa ca aduc update uri.

Kia:
- Inca putin si ajunge la 240.000 km ( 239.500 are acum )
- Pe la ~235.000 km a cedat semeringul de la vilbrochen. Stiu, trebuia schimbat atunci cand a fost schimbat si motorul, dar a fost comandat si au uitat sa il schimbe. Cost: 0 ron
- Din cauza semeringului, am facut revizia mai devreme, uleiul a fost gratuit ( il primesc de la tatal meu ) Mobil1 5W30 sintetic ESP formula, filtru de ulei ( 40 ron mann ) si 50 ron manopera.
- Tot din cauza semeringului, a trebuit sa schimb si cureaua de accesorii, care s a rupt - 70 ron cureaua, manopera gratuita.
- Dupa aceste episoade, la 236.000 km s a rupt intinzatorul. 410 ron intinzatorul nou + 70 ron curea noua + 100 ron manopera.

In rest, dupa aproape 11.000 km de la schimbarea motorului ma declar multumit, tot ce a aparut dupa au fost mici gafe de montaj/economie de costuri.
Acum pe 30 urmeaza un drum pana la mare.

Caddy:
- La 189.000 km motorul a cedat, au iesit bielele prin bloc. Din ce am inteles este o problema comuna la acel cod motor.
- Motorul a fost schimbat, nu cunosc detalii despre costuri si ce a fost.

Meriva:
- Aduna praf, am mai mers eu cu ea cand am avut timp.

Trafic:
- Merge extraordinar de bine, a facut 10 drumuri de Bucuresti-Sibiu in ultima perioada. Nu retin exact cati km are in acest moment.

Sa aveti parte de un paste fericit !

Attached Files


Edited by Tront, 27 April 2019 - 21:46.


#122
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,042
  • Înscris: 20.12.2007

View PostTront, on 27 aprilie 2019 - 21:45, said:

Am reusit sa ma eliberez si eu nitel, asa ca aduc update uri.
Man, dar cât mai tragi de ele și câți bani mai ai de gând sa bagi?
Citind jurnalul tău de bord am flash back-uri cu răposata mea Dacie 1310.

#123
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
Temporar nu am ce sa fac.
Sa cumpar un alt fier de 1500-2000 de euro, cat as avea disponibili, nu as mai risca.
Bugetul incepe sa se adune, prin septembrie maxim o sa inlocuiesc si Kia.
Criteriile sunt:
Obligatoriu - benzina + gpl ( sau sa ii pun ulterior GPL )
Asta e situatia acum, nu credeam ca o sa aduca atatea belele Kia :).

#124
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,042
  • Înscris: 20.12.2007
Credit auto?

#125
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Daca stai sa tragi linie la cati bani ai bagat + nervi si belele , luai o  masina, noua .

View PostTront, on 28 aprilie 2019 - 15:16, said:


Asta e situatia acum, nu credeam ca o sa aduca atatea belele Kia Posted Image.


#126
pielea

pielea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 14.08.2010
Fara suparare dar de Kia aia ziceai ca e "impecabila tehnic* , eu militez pt o masina noua, se pare ca ai ghinion la shuri. Asteptam noi informatii

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate