Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Multinationala, noul bau bau al Romaniei

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
2067 replies to this topic

#2053
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005
Sa nu uitam ca si GM a intrat in faliment in 2009 si vad ca sint bine merci astazi.

E greu de crezut ca n-a fost cunoscut la nivel inalt fiind doar ideea middle management-ului, ca sa zic asa.

#2054
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016
Falimentul nu insemna disparitia ci lichidarea datoriilor si reorganizarea...

Daca insa ar fi dupa ideea colegului ca companiile urmeaza profitul cu "orice pret" am avea chestii de-astea la ordinea zilei, am avea morti pe strada si jafuri armate.
Cind de fapt "alunecarile" sint legate de inclinatia fiintelor umane de la conducere de a fenta regulile din cind in cind. Oamenii uneori fura, uneori omoara, nu insemn aca fac asta in mod curent.

#2055
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,501
  • Înscris: 20.10.2015

View Postactive95, on 16 aprilie 2018 - 16:48, said:


1.
Posted Image
Domnia voastra poa' sa considere ce vrea inclusiv ca ce viseaza noaptea asa si e, asta nu insemna ca-i capabila sa inteleaga cit de hilar e sa-l auzi pe unu' care in viata lui n-a negociat si a acceptat orice i-a fost oferit sa vb de negociere.


2.

Posted Image
Conform propriilor opinii in 1995-2000 nu erau multinationale venind dupa 2000. Oare cine era presedinte in perioada 2000 -- 2004?
Pe cimpii fluturind stegulete?



3.
Posted Image
Studiu de marketing?
Cit platim unui angajat neamt? 1300-1400 de euro. Cit platim unui scalvete roman? 200-300 de euro. Studiu inchis.
Cit platim unuia si mai sclavete ce traieste exact in comunism, adica unui chinez? 10-20 de euro. Intradevar sa nu ne mutam.
Functie de industrie costurile cu salariile ajung sa inghita 60 pina la 70 % din cheltuielile, deci aberatii adulatoare in alta parte.

4.
Stiu ca va referiti la o lozinca, pt. ca nici o multinationala nu te angajeaza daca n-ai educatie si pregatire.
Nenorocitu' ala de stat atit de mult blamat, ca sa nu mai zic de ala comunist, a bagat educatie si pregatire in domnia voastra, daca n-o facea azi n-ati mai fi opinat atitea adulari neavind cum.

5.
Posted Image
D'aia ma distreaza opiniile lozincarde fiindca ele vor sa te puna in pielea violatorului ca sa-i intelegi motivatia dom'le.
Daca nu stii sa tai cu ciocanu', nu te angajeaza multinationala. Punct. Restu' sint aberatii intru adulare.
Iar in momentu' in care dau cu ciocanu' exact ca ala care e platit triplu, se vede adevarat motivatie a multinationalei.
In ce priveste obsesia aia cu vinzarea, zic obsesie fiindca ati mai opinat, moama cum i-a mai invatat Nokia sa "vinda" pe aia care asamblau.
Si chiar daca sint convins ca nu veti intelege, luind cealalta obsesie a domniei voastre, rosia ca sa fie vinduta la un restaurant francez, cineva trebuie sa sape pamintu', cineva trebuie sa planeteze seminta de rosie, cineva trebuie sa o ude, fiindca rosia, soc si groaza, n-apare din neant, cineva tre' sa pregateasca locu'.



Am crezut ca vrei sa vorbesti serios dar continui sa faci pe prostu'
O sa continui ultima oara sa-ti raspund serios:

1.
Depinde de politica fiacaruia.
Eu am preferat sa nu negociez, daca nu mi-a convenit, am plecat. loc de negociere era.
Din motivul asta am spus ca nu e de ras decat pentru cel care e depasit si nu poate intelege

2.
Iliescu a gonit investitiile in perioasa 90-2000, excita sindicatele si nu accepta "restructurari. Asa a murit si Mercedes si a ales sa investeasca in Turcia. Autobuzul a ramas cotet pentru catei
Nu-mi spune ca iliescu a atras investitorii

3.
Studiul de marketing nu se face pe piata muncii exclusiv. Nu numai d-asta a investit Nokia la Cluj. Exista si logistica, dealers-i, piata de desfacere

4.
Corect am invatat in sistemul comunist teoria, restul, pe pielea mea, afara, din mers, daca nu invatam aici nimic eram acum un mecanic pe undeva doar cu scoala din Romania
Romania nu pregatea si inca nu pregateste pentru viata, nu exista o legatura directa intre piata si sistemul de invatamant

5.
iti trebuie un nivel de pregatire general pentru piata respectiva a muncii sa te poata angaja, mai departe, pregatirea o face firma in ce are firma nevoie.
Nu inteleg ce e asa de dificil de inteles

#2056
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,868
  • Înscris: 30.07.2006
Prostul care rade e sincer mirat ca un procuror care conduce o structura ce ancheteaza fraude de milioane si zeci de milioane de euro ia cateva mii de euro.
In conditiile in care un developer Java ia 2000-2500 de euro, fara sa riste nimic si fara pozitie de conducere.
Probabil voia sa fie platit cu 20' de bulioane ca sa ia restul de bani in spagi de la Oprescu Posted Image
In plus, se refera la joburi de la stat care nu isi au corespondent in mediul privat.

Edited by marius.bunu, 18 April 2018 - 09:59.


#2057
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Curios dar adevarat Posted Image :

Quote

Cei mai vehemenţi împotriva creşterii salariului minim pe economie prin hotărâre de guvern au fost investitorii străini, prin asociaţiile profesionale, cu toate că ei au puterea de a absorbi cel mai bine această creştere. Businessul lor nu a avut deloc de suferit, ci dimpotrivă, a crescut mult mai mult decât cel al firmelor româneşti.

Dacă nu există o presiune, nicio firmă nu majorează salariile de la sine. De multe ori, piaţa, chiar şi în capitalism, nu rezolvă toate lucrurile. De aceea, câteodată trebuie să existe o creştere forţată a salariilor prin "hotărâre de guvern". Uitaţi-vă ce se întâmplă acum în America.

Creşterea salariului minim împinge în sus mai multe alte salarii din com­panii, care sunt la limita de jos.

România beneficiază de o con­junctură economică favorabilă, cu multe ten­siuni politice în jurul ei - Ucraina, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, ceea ce poate deschide calea unor alte investiţii.

Creşterea în continuare a salariului minim ar face România o destinaţie pentru alte popoare, având în vedere că piaţa internă de forţă de muncă este secată. La necesarul actual de investiţii şi de infrastructură, România mai are nevoie de un milion de oameni forţă de muncă, care nu poate fi găsită pe piaţa internă. La un salariu minim net de 2.000 de lei (444 euro) în 4/5 ani, adică 3.500 de lei brut, România devine o destinaţie extrem de interesantă.

Creşterea salariului minim, cea mai bună decizie economică luată în ultimii 5 ani. Teza conform căreia companiile nu vor rezista, iar afacerile vor avea de suferit nu se vede în grafice. Deşi salariul minim s-a dublat, economia a câştigat 500.000 de locuri de muncă


Vesti bune pentru salariatii multinationalelor. O fi "efectul" Dragnea sau de vina este numai inflatia? Posted Image :D

Quote

Estimările de creşteri salariale pentru anul acesta din compa­niile multinaţionale arată că, în  România, firmele şi-au bugetat creşteri peste media din regiune în majoritatea sectoarelor de activitate, potrivit datelor din studiul salarial al companiei de HR Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.

Ea a mai precizat că, istoric, majorările de salarii făcute de multina­ţionalele din România au fost mai mari decât în regiune pentru că şi inflaţia a fost mai mare decât cea din statele din Europa Centrală şi de Est, cu excepţia a doi ani în care nivelul inflaţiei a fost aproape de zero.
Salariile românilor din multinaţionale vor creşte în 2018 peste media celor din Cehia, Polonia sau Ungaria



#2058
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Cat din acest fapt pozitiv se datoreaza multinationalelor? Posted Image

Quote

Astfel, dacă în 2013 existau aproximativ 132.000 de români cu salarii nete de peste 1.000 de euro net pe lună (care reprezentau mai puţin de 3% din totalul angajaţilor din economie), în toamna anului trecut numărul acestora a ajuns la peste 283.000 de persoane, reprezentând aproape 6% din totalul salariaţilor. La veniturile în creştere se adaugă creşterea creditelor de nevoi personale contractate; un rol joacă şi dobânzile mici la împrumuturi. Ţinând cont de aceste cifre, ce îşi cumpără românii astăzi?

Spre rafturile superioare

Piaţa FMCG a înregistrat în 2017 o creştere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosinţă curentă destinate consumului casnic; spre comparaţie, în 2016 creşterea înregistrată a fost de 3,4%. Raluca Răschip, consumer goods & retail director al companiei de cercetare de piaţă GfK România, observă însă că în spatele acestei evoluţii pozitive a pieţei a stat majorarea preţurilor ca urmare a inflaţiei şi nu creşterea volumelor cumpărate, aşa cum s-a întâmplat în 2016. Cu toate acestea, precizează ea, consumatorii români s-au orientat şi în acest an către produse superioare din punctul de vedere al preţului – fenomen numit uptrading.

„Deci, românii nu au cumpărat neapărat mai mult, ci mai «bine»”, subliniază ea. Potrivit Ralucăi Răschip, uptradingul este prezent în România de câţiva ani şi există categorii în toate segmentele de bunuri de larg consum unde observăm acest fenomen. Totuşi, trecerea de la un palier de preţ la altul se face în mod diferit – de exemplu, către premium în categoria băuturilor sau către mainstream în cazul alimentelor şi al produselor de îngrijire personală, explică Răschip. Sursa  


#2059
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View PostTsunnnami, on 17 aprilie 2018 - 19:09, said:

Depinde de politica fiacaruia.
Eu am preferat sa nu negociez, daca nu mi-a convenit, am plecat. loc de negociere era.
Din motivul asta am spus ca nu e de ras decat pentru cel care e depasit si nu poate intelege

Ala care in viata lui n-a negociat predica despre negociere. Daca e prea complex, ca pt nivelu' elevat de intelegere al domniei voastre: ala care in viata lui n-a plantat o rosie predica despre cum e cu plantarea rosiei.
Daca nici asa nu observati hilaritatea, ghinion. Posted Image


View PostTsunnnami, on 17 aprilie 2018 - 19:09, said:

Iliescu a gonit investitiile in perioasa 90-2000, excita sindicatele si nu accepta "restructurari. Asa a murit si Mercedes si a ales sa investeasca in Turcia. Autobuzul a ramas cotet pentru catei
Nu-mi spune ca iliescu a atras investitorii

Conform opiniei pe care ati exprimat-o, intre 1995-2000 nu era picior de multinationale, intre 2000-2004 iarasi nu era picior de multinationala, deci conform logicii da' fier nu ramine dacit' 2005- curent, adica in 12 ani s-a ridicat nivelu' cetatenilor. Posted Image


View PostTsunnnami, on 17 aprilie 2018 - 19:09, said:

Studiul de marketing nu se face pe piata muncii exclusiv. Nu numai d-asta a investit Nokia la Cluj. Exista si logistica, dealers-i, piata de desfacere

Am uitat ca trebuie mura in gura. Din moment ce plata cu salarii poate inghitii pina la 70% din cheltuieli, cind scazi de la 1300-1400 la 200-300 de euro adica plata cu salarii scade de la, sa zicem, 60% la 12% se cam termina discutia. La o asemenea scadere e imposibil ca logistica , dealer-ii/piata de desfacere(care n-au nici o treaba da' ce conteaza) sa creasca cu 48%.

View PostTsunnnami, on 17 aprilie 2018 - 19:09, said:

Corect am invatat in sistemul comunist teoria, restul, pe pielea mea, afara, din mers, daca nu invatam aici nimic eram acum un mecanic pe undeva doar cu scoala din Romania
Romania nu pregatea si inca nu pregateste pentru viata, nu exista o legatura directa intre piata si sistemul de invatamant

Sint convins ca puteti indica sistemu' de invatamint dintr-o tara in care curge apa calda care ii pregateste "pt. viata". Posted Image


View PostTsunnnami, on 17 aprilie 2018 - 19:09, said:

iti trebuie un nivel de pregatire general pentru piata respectiva a muncii sa te poata angaja, mai departe, pregatirea o face firma in ce are firma nevoie.
Nu inteleg ce e asa de dificil de inteles

Ca s-o luam pe scurtatura: In momentu' in care ati aplicat pt. pozitia din multinationala nu-i asa ca nu aveati educatie si pregatire specifica respectivei pozitii, multinationala zicind nu conteaza ca n-ai pregatire specifica ci doar generala, l-as ca ti-o dam noi este?
Sa va zic ca nimeni si nimic nu va impiedica sa va continuati pregatirea profesionala tinind doar de dorinta individului nu de multinationala? Mai bine nu, ca poate bulverseaza.Posted Image


View Postmarius.bunu, on 18 aprilie 2018 - 09:55, said:

Prostul care rade e sincer mirat ca un procuror care conduce o structura ce ancheteaza fraude de milioane si zeci de milioane de euro ia cateva mii de euro.
In conditiile in care un developer Java ia 2000-2500 de euro, fara sa riste nimic si fara pozitie de conducere.
Probabil voia sa fie platit cu 20' de bulioane ca sa ia restul de bani in spagi de la Oprescu Posted Image
In plus, se refera la joburi de la stat care nu isi au corespondent in mediul privat.

De la atita alergare pe cimpii fluturind stegulete adulatorii de multinationale pica in bot, uitind, nu c-ar fi avut vreodata tinere de minte, ca opinau cum ca salariu e functie de piata, alea alea, da' dupa opinii adulatoare e cu opinii ipocrite ca doar merg mina in mina ca semintele de floare, pe care le ingurgiteaza, cu spatele blocului unde le consuma.
Ce bine ca pozitia de consilier personal  n-are corespondent in pozitia de asistent personal din mediu' privat, la o adica.

Edited by active95, 19 April 2018 - 11:46.


#2060
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View Postvrajitoruldinoz, on 17 aprilie 2018 - 19:06, said:

Falimentul nu insemna disparitia ci lichidarea datoriilor si reorganizarea...



Daca treaba ar fi fost mai serioasa compania ar fi putut intra usor in faliment.
Uitam de la o zi la alta si de la o pagina la alta?

#2061
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Fiecare are partial dreptate sau gresesc ambele? Posted Image

Quote

Capitalul evazionează fiscal, nu munca

Noul Cod Fiscal nu ţine câtuşi de puţin cont de ratele evaziunii fiscale pe categorii de impozite, rate binecunoscute şi acuzate de Ministerul de Finanţe însuşi. Trecând peste problemele de justiţie economică şi socială ale actualei împărţiri a PIB-ului între muncă şi capital, să adăugăm că, până şi la un asemenea abominabil dezechilibru economic şi o asemenea nedreptate socială, tot capitalul este cel ce evazionează fiscal şi nu munca! În cazul dărilor pe muncă, rata de plată este între 60% şi 90%. La TVA coboară la 50%, iar la profit abia trece de 20%, distingându-se capitalul străin care probabil nu achită nici 10% din impozitul ce i-ar reveni de plătit din profiturile realizate în România, grosul profiturilor fiind ascuns în reţeaua internaţională a firmelor şi repatriat înainte de fiscalizare.

Măsurile prevăzute sunt inverse celor care ar fi decurs din luarea în considerare a acestor rate. Cei care nu înţeleg cum stă treaba sau jalnicii menestreli ai capitalului străin o ţin cu participarea însemnată a acestuia din urmă la bugetul statului, fără a preciza – din neînţelegere sau deliberat – că respectiva participare vine din impozitarea muncii (adică a părţii din valoarea adăugată ce revine forţei de muncă), şi nu din impozitarea profitului (adică a părţii din valoarea adăugată ce revine capitalului). Mai precis, din impozitarea a ceea ce ne revine “nouă” românilor, şi nu din impozitarea a ceea ce le revine „lor“ străinilor!  


[ http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/wp-content/themes/wp-volcano/img/butoane_menu/categories_.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/wp-content/themes/wp-volcano/img/butoane_menu/commented_.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/wp-content/themes/wp-volcano/img/butoane_menu/bottom.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/wp-content/themes/wp-volcano/img/butoane_menu/top.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



PROFIT MULTINATIONAL PE SALARIU LOCAL DE MIZERIE/ DUPA 13 ANI DE CORPORATIE: ”Fiecăruia la un moment dat i se aprinde un beculeţ şi se întreabă ce face cu viaţa lui, după ce îşi lasă familia pentru a ridica o companie”/ SILUIREA FISCALITATII IN DAUNA MUNCII SI IN FOLOSUL CAPITALULUI STRAIN/ Distopiile neoliberale: “DEZVOLTAREA PERSONALA” si “INCLUSIVITATEA”


Quote

Statisticile arată că între o companie românească şi o multinaţională nu există diferenţe foarte mari în ceea ce priveşte cifra de afaceri sau vânzarile. Dacă vorbim de profit însă, în 2015 cele 435.000 de firme autohtone au avut un profit de 40 de miliarde de lei, în timp ce multinaţionalele au ieşit pe plus cu doar 27 de miliarde.

„Ca medie, constantăm că, în general, companiile multinaționale au o profitabilitate mai mică decât companiile românești, dar dacă ne uităm mai departe, în detaliu, companiile multinaționalelor sau angajații companiilor multinaționale au un salariu de 2,3 mai mare decât al celor locale,” precizează Dragoș Roșca, fondatorul unui fond de investiții.

O multinațională îşi plăteşte angajaţii cu un salariu mediu net de 2.400 de lei, în timp ce companiile româneşti oferă cu puțin peste 1.000 de lei. În plus,
multinaționalele pun foarte mult accent pe pregătirea profesională a angajatului și sunt de părere că acesta este un pion important în competiția din piață.

„Accentul pe productivitate sau pe eficiența utilizării capitalului uman cred că este maximizată într-o multinațională care știe și să investească, și să scoată valoare din oameni, și pentru asta este nevoie să investești în traininguri și pregătire substanțială,” explică Bogdan Putinică, vicepreședinte multinațională.
În România sunt aproape 40.000 de multinaționale, asta înseamnă sub 10% din totalul firmelor care activează la noi în ţară. Cu toate acestea, deţin mai mult de jumătate din cifra de afaceri din economie, şi au peste 1 milion de angajaţi.

Diferențe salariale. Câți bani dă o firmă străină faţă de una românească



#2062
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,868
  • Înscris: 30.07.2006

View Postpoadol, on 19 aprilie 2018 - 15:00, said:

Fiecare are partial dreptate sau gresesc ambele? Posted Image


Cu asta ai dreptate:

"O multinațională îşi plăteşte angajaţii cu un salariu mediu net de 2.400 de lei, în timp ce companiile româneşti oferă cu puțin peste 1.000 de lei. În plus,
multinaționalele pun foarte mult accent pe pregătirea profesională a angajatului și sunt de părere că acesta este un pion important în competiția din piață."

Edited by marius.bunu, 19 April 2018 - 15:25.


#2063
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postpoadol, on 18 aprilie 2018 - 15:56, said:

"De multe ori, piaţa, chiar şi în capitalism, nu rezolvă toate lucrurile"

Atata timp cat exista Petrodolarul, orice discutii despre "piata" si "capitalismul" si blabla, sunt basini in cap. Cei mai multi sclavi, au basini in cap. Drogati cu basini.
Sistemul e numai si numai despre sclavie. Stapanii stapanesc pamantul, resursele, banii, iar "piata" e bataia sclavilor pe posturile de slugi de casa ale Stapanilor.
Stapanii nu se murdaresc ei sa-i ia ei pe sclavi si sa-i cresteze, sa-i omoare, sa-i beleasca, sa-i jupoaie, sa traga pielea de pe ei. Astea sunt chestii scabroase.
De aceea e nevoie de slugi, care sa faca treaba murdara pt Stapani.
Ceea ce sclavii numesc "guvernantii" sau "mediul privat", sunt slugile Stapanilor, care ne tin pe noi, sclavii, cu sarma bagata in nas, la arat pe campiile muncii.

Cand mai vezi o gagica trasa'in tzipla pe coridoarele corporatiei, sa nu-ti faci iluzii: e doar o carcasa de carne, inauntru e o eviscerare, o mortaciune mare.

Edited by criztu, 19 April 2018 - 15:52.


#2064
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016
Unii s-au nascut invinsi. Asta n-ar fi nimic, dar cred ei ca e din vina "sistemului". Nu bai, e doar vina voastra.
Hai gata, inapoi la prasit.

#2065
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,501
  • Înscris: 20.10.2015

View Postactive95, on 19 aprilie 2018 - 11:44, said:

Ala care in viata lui n-a negociat predica despre negociere.

Sa arat ca faci pe prostu si ca esti rau intentionat:
Am spus ca NU AM NEGOCIAT SALARIUL, nu am spus ca nu am negociat in viata mea nimic.

Munca mea din prezent se bazeaza pe negocieri. Dar iti place sa faci flame.
Nu te mai iau in seama, toate replicile tale sunt numai focare de flame. Asa te-au invatat comunistii.
Nu esti in stare sa porti o discutie serioasa pentgru ca stii ca nu ai argumente, atunci te ocupi cu ceea ce te pricepi.
Get lost!

View Postvrajitoruldinoz, on 20 aprilie 2018 - 01:43, said:

Unii s-au nascut invinsi. Asta n-ar fi nimic, dar cred ei ca e din vina "sistemului". Nu bai, e doar vina voastra.
Hai gata, inapoi la prasit.

Ratatii societatii

View Postactive95, on 19 aprilie 2018 - 11:44, said:

Conform opiniei pe care ati exprimat-o, intre 1995-2000 nu era picior de multinationale, intre 2000-2004 iarasi nu era picior de multinationala, deci conform logicii da' fier nu ramine dacit' 2005- curent, adica in 12 ani s-a ridicat nivelu' cetatenilor. Posted Image

Minti, nu am spus asa ceva

View Postactive95, on 19 aprilie 2018 - 11:44, said:

Sint convins ca puteti indica sistemu' de invatamint dintr-o tara in care curge apa calda care ii pregateste "pt. viata". Posted Image
Germania

View Postactive95, on 19 aprilie 2018 - 11:44, said:

Am uitat ca trebuie mura in gura. Din moment ce plata cu salarii poate inghitii pina la 70% din cheltuieli,

Da-mi un exemplu in care ponderea cheltuielilor cu salariile e 70%, sau taci

View Postactive95, on 19 aprilie 2018 - 11:44, said:

Ca s-o luam pe scurtatura: In momentu' in care ati aplicat pt. pozitia din multinationala nu-i asa ca nu aveati educatie si pregatire specifica respectivei pozitii, multinationala zicind nu conteaza ca n-ai pregatire specifica ci doar generala, l-as ca ti-o dam noi este?

ba aveam pregatirea necesara, dar nu din Romania, asa ca iar vorbesti prostii

#2066
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Cati urmaresc trend-urile = tendintele de pe piete?

Quote

  În vreme ce Amazon și alte magazine online controlează 9,1 la sută din totalul vânzărilor cu amănuntul din SUA, dezvoltatorii imobiliari continuă să amenajeze milioane de metri pătrați de spații comerciale. “Puțini comercianți cu amănuntul își pot permite să plătească o chirie mai mare de 250 de dolari pe metru pătrat pe an – dar proprietarii continuă să ceară 400 de dolari pe metru pătrat sau chiar 2.000 de dolari în zonele «prime», cum ar fi Fifth Avenue și Times Square”, mai scrie publicația citată.

Într-o încercare disperată de a controla situația, primarul New York-ului a anunțat că va amenda proprietarii de spații care nu sunt utilizate.

Cu toate acestea, se întreabă NY Post, cum să pedepsești, de exemplu, proprietarul unui mic spațiu comercial de la intersecția Third Avenue cu East 76th Street care, deși a scăzut prețul de la 420,000 la 360.000 de dolari pe an, tot nu a găsit client? În principiu, problemele comerțului american au trei cauze principale: creșterea vânzărilor online, schimbarea gusturilor cumpărătorilor și preluarea spațiilor comerciale de către fonduri de investiții care cocoșează comercianții cu chirii împovărătoare.

Dar nici reglementările de urbanism nu trebuie uitate, publicația notând că una dintre căile de rezolvare a problemei ar fi renunțarea la condițiile impuse de oraș ca, în unele zone, clădirile nou-construite să aibă o anumită proporție de spații comerciale deși spațiile existente sunt deja excedentare și nu mai există cerere.

În încheiere, să ne uităm la noi. Deși nu suntem la același nivel cu SUA, comerțul nostru cu amănuntul se îndreaptă în aceeași direcție. Momentan, dezvoltarea masivă a vânzărilor online este blocată de tarifele curierilor. Când plătești 20 de lei transportul și, eventual, încă 20 de lei returnarea produsului, parcă nu ai cumpără online niște teniși de 50 de lei.

Totuși, să nu uităm că din numeroasele magazine de electronice care umpluseră orașul nu au mai rămas decât 2-3 iar locul magazinelor de haine a fost luat de second-handuri.

Aceasta din urma fiind o tendință care are, deja, alt factor declanșator.

Viitorul comerțului



#2067
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Majoritatea multinationalelor fac acelasi lucru, am subliniat mai jos:

Quote

În literatura realismului socialist, eroul negativ, care se lăcomea la banii adunați cu multă trudă de proletari, era prins de autoritățile vigilente și pedepsit pentru faptele sale.
Morala era că nimeni nu scapă de dreapta judecată a tovarășilor și nimeni nu trebuie să fie lacom ca un capitalist într-un regim de esență socialistă.

O astfel de poveste tocmai s-a derulat în capitalista Americă, unde un tânăr și mult prea lacom capitalist a ajuns la închisoare pentru că a vrut să facă prea mulți bani prin metode eminamente capitaliste.

Este vorba despre cazul lui Martin Shkreli, manager al unui fond de investițîi care a avut într-o zi o iluminare. Povestea clasică a unui fiu de imigrant devenit milionar, după cum ne spune Robert Reich. Face primii bani cu un fond de învestiții înființat de el și pariază că prețul acțiunilor unor companii o să cadă.

Se folosește de chaturi de pe Internet ca să atace aceste companii și forțează căderea prețurilor. Dar Shkreli este cunoscut pentru o altă operațiune: înființează un alt fond de investiții și cumpără drepturile intelectuale ale unui medicament numit Daraprim, folosit în tratarea unor boli rare, cum ar fi toxoplasmoza sau SIDA.

Apoi, crește prețul medicamentului de peste 5.000 de ori, de la 13,5 dolari pastila, la 750 de dolari. “Nimeni nu vrea să spună asta, nimeni nu este mândru de asta, dar aceasta este o societate capitalistă, un sistem capitalist și reguli capitaliste”, se apară el de criticii care-i reproșează creșterea prețului.

Chemat în fața unei comisii senatoriale pentru a explică creșterea prețului la medicament, el refuză să răspundă și apoi ii numește “imbecili” pe cei care l-au chestionat. Capitalism, capitalism, dar există niște limite. Dintr-o dată apare o anchetă legată de o pretinsă fraudă asociată cu primul fond de investiții.

Martin Shkreli este arestat dar nu înțelege mesajul.

Face mișto de procuror, îi maimuțărește pe ziariștii care-l critică, fiind convins că va scapă de acuzații și va fi din nou liber. Dar, la începutul acestei luni, Shkreli este condamnat pentru fraudă la șapte ani de închisoare și i se confiscă milioane de dolari. «Povestea lui Shkreli este tragică, dar vă întreb: cât de diferit este Martin Shkreli de alte figuri care domină astăzi viața americană, chiar și la cele mai înalte trepte?« – se întreabă Robert Reich.

«Shkreli face tot ce e nevoie pentru a câștiga, indiferent de consecințele suportate de alții. El crede că normele nu i se aplică. Atitudinea lui față de lege este că poate să facă orice atâta vreme cât nu este în mod clar ilegal – și chiar dacă este ilegal, este în regulă dacă poate să scape», mai spune Reich într-un articol în care concluzionează că “America has a Shkreli problem” – America are o problema de tip Shkrelli.


#2068
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View PostTsunnnami, on 20 aprilie 2018 - 06:17, said:

Sa arat ca faci pe prostu si ca esti rau intentionat:
Am spus ca NU AM NEGOCIAT SALARIUL, nu am spus ca nu am negociat in viata mea nimic.
Munca mea din prezent se bazeaza pe negocieri. Dar iti place sa faci flame.
Nu te mai iau in seama, toate replicile tale sunt numai focare de flame. Asa te-au invatat comunistii.
Nu esti in stare sa porti o discutie serioasa pentgru ca stii ca nu ai argumente, atunci te ocupi cu ceea ce te pricepi.
Get lost!

View Postactive95, on 14 aprilie 2018 - 13:48, said:

View PostTsunnnami, on 12 aprilie 2018 - 18:30, said:

View Postpoadol, on 12 aprilie 2018 - 15:20, said:

8. Fiindca IT-stii sunt putini la numar fata de necesar sau au salarii pe masura cunoasterii pe care o poseda demonstreaza ca exista NEGOCIERE a salariului in Romania?????
Stii cum era fara negociere? Ca pe vremea lui ceausescu: $xxx. Asta e salariul
Iar cu negociere iote cum sta problema :: Nu mi-am negociat salariul NICIODATA.
Am acceptat cat mi s-a propus.  
Incercati sa urmariti firu' unei discutii sau doar dati copy&paste la lozinci? Ca e bine si cu aprecieri la adresa persoanei mele, care clar ca nu sint flame si folosite odata ce discutia depaseste nivelu' celor 3 lozinci pe care le folositi in heavy rotation, cum ar zice parteneru' nostru strategic, pe post de opinie da' acu' c-am pus cele 3 postari la un loc, sinteti capabil sa le urmariti?
Iar daca Da, atunci realizati cit de hilara, ca sa nu zic ipocrita, e opinia care zice cu propria minuta ca nu si-a negociat salariu niciodata, da' predica despre cum era fara negociere?
Comunistii m-au invatat sa nu-mi pierd timpu' cu tot soiu' de adulatori.
Nu mai am loc de domnia voastra care alearga pe cimpii fluturind stegulete.Posted Image

View PostTsunnnami, on 20 aprilie 2018 - 06:17, said:

Minti, nu am spus asa ceva

View PostTsunnnami, on 17 aprilie 2018 - 19:09, said:

View Postactive95, on 16 aprilie 2018 - 16:48, said:

Conform propriilor opinii in 1995-2000 nu erau multinationale venind dupa 2000. Oare cine era presedinte in perioada 2000 -- 2004?
Iliescu a gonit investitiile in perioasa 90-2000, excita sindicatele si nu accepta "restructurari. Asa a murit si Mercedes si a ales sa investeasca in Turcia. Autobuzul a ramas cotet pentru catei
Nu-mi spune ca iliescu a atras investitorii

Evident, faptu' ca folosind o logica d'aia da' giga  din moment ce opinati ca intre 90-2000 iliescu a gonit investiile, din moment ce la intrebarea mea cine era presedinte si la guvernare intre 2000-2004, opinati ca iliescu nu a atras investitorii, evident ca pt. opinia zbangie nu inseamna ca abia dupa 2005 Posted Image

View PostTsunnnami, on 20 aprilie 2018 - 06:17, said:

Germania

Posted Image
Am uitat ca in opinia domniei voastre cu o floare se face primavara, deci daca exista cazul aparte al Universitatii Cooperative de Stat din Baden Wurttemberg , clar tot sistemu' e la fel deci sistemu' educational german il pregasteste pe tinar pt. viata.


View PostTsunnnami, on 20 aprilie 2018 - 06:17, said:

Da-mi un exemplu in care ponderea cheltuielilor cu salariile e 70%, sau taci
In primu' rind c-am zis pina la 70%, da' cind n-aveti proprietatea termenilor e complicat sa intelegeti deci nu-mi pierd timpu', de citit pareti capabil, cu intelesu' a ce se citeste nu prea, da' cine stie miracole se mai intimpla

View PostTsunnnami, on 20 aprilie 2018 - 06:17, said:

ba aveam pregatirea necesara, dar nu din Romania, asa ca iar vorbesti prostii

Trecind peste faptu' ca multinationala v-a luat pt. ca aveati pregatirea necesara, ceeace mi-ar da' dreptate in ceeace am opinat anterior, da' clar c-ar veni Apocalipsa, sint convins ca lucrind la Turbomecanica nu v-a ajutat absolut de loc, noroc cu multinationala care v-a pregatit in ciuda faptului ca deja erati pregatit. Posted Image

Edited by active95, 20 April 2018 - 14:01.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate