Tigaie doubletta plus
Last Updated: Feb 22 2017 22:14, Started by
zzhunt
, Feb 20 2017 06:42
·
0
#37
Posted 20 February 2017 - 20:13
tehnics, on 20 februarie 2017 - 17:17, said:
Stai linistit ca moartea e o certitudine, viata nu este. Totusi stii ce este paradoxal ? Ca buncii mei si chiar parintii mei la tara folosesc ceaune de aluminiu. Si de cand ma stiu eu, de mic din ceaune si tuciuri de aluminiu am mancat. Bunica-mea nu isi permitea oale emailate asa ca pe la sate aluminiul e baza. Daca stau sa ma uit putin in satul in care am copilarit cam toti au murit de batranete, nu de Alzheimer sau cancer. Si legat de Alzheimer, nu o dau cu presupusa ci stiu sigur ca se transmite si genetic. Asa ca eu pentru bolile astea mai degraba dau vina pe mancarea din supermarketuri decat pe oalele din aluminiu. Atenție de unde au mâncat părinții și bunicii din ceaune și tuciuri nu au fost niciodată șlefuite să lucească,cum greșit ai procedat tu,ci sunt arse cu grăsime până se face un strat antiaderent,mult mai sănătos decât tigăile teflonate,eu însumi mi-am tratat ceaunul de 30Kg pentru preparat tocană și zacuscă cu untură de porc și flacără de mai multe ori până l-am înnegrit !!!.Acel strat antiaderent te protejează de îngurgitarea ionilor de aluminiu,nu confunda lucrurile din ce vase mâncau părinții noștri și greșeala ta împardonabilă de a șlefui interiorul oalei și apoi să gătești mâncare pentru familie,bunicii noștri mâncau mâncare sănătosă gătită în aceste tuciuri de aluminiu !!! Edited by Viorelsolar, 20 February 2017 - 20:17. |
#39
Posted 20 February 2017 - 20:33
Între timp au apărut și cuptoare pentru gătit, preferabil electric. Așa că dubleturile astea sunt cam inutile
|
#40
Posted 20 February 2017 - 21:05
Eu am gasit-o la Penny si-am luat-o. O am de o saptamana si am gatit doar niste carne de pui, pana acum.
Am pus carnea si o picatura de ulei. In 8-9 minute a fost gata, fripta, cu crusta, patrunsa si moale ca si cum ar fi fost fiarta inainte. Nu se lipeste nimic, cu toate ca in zona de contact a carnii cu tigaia se innegrise bine si ziceam ca nu mai iese I-am mai facut fiica-mii un ochi in felie de paine si a iesit, la fel, foarte bine, painea era si prajita si moale de la aburi, ochiul facut doar la caldura, nu inundat in ulei. Cam atat, deocamdata. La cat am dat pe ea, parerea mea este ca merita achizitionata la 135 de ron. Am si Tefal pentru clatite, dar la a doua utilizare s-a ondulat tigaia iar celebrul punct rosu s-a dus dreaq. Edited by argonaut, 20 February 2017 - 21:06. |
#41
Posted 20 February 2017 - 23:49
Viorelsolar, on 20 februarie 2017 - 20:13, said:
Atenție de unde au mâncat părinții și bunicii din ceaune și tuciuri nu au fost niciodată șlefuite să lucească,cum greșit ai procedat tu,ci sunt arse cu grăsime până se face un strat antiaderent,mult mai sănătos decât tigăile teflonate,eu însumi mi-am tratat ceaunul de 30Kg pentru preparat tocană și zacuscă cu untură de porc și flacără de mai multe ori până l-am înnegrit !!!.Acel strat antiaderent te protejează de îngurgitarea ionilor de aluminiu,nu confunda lucrurile din ce vase mâncau părinții noștri și greșeala ta împardonabilă de a șlefui interiorul oalei și apoi să gătești mâncare pentru familie,bunicii noștri mâncau mâncare sănătosă gătită în aceste tuciuri de aluminiu !!! Dar vezi tu ca defapt ajungi la ceea ce am spus eu mai devreme: mancarea nesanatoasa este inamicul vietii, nu aluminiul asa cum ai sustinut tu sus si tare.... Ca eu am slefuit tuciul ala desi nu ar fi trebuit, sunt de acord cu tine. Defapt eu facusem altceva, il bagasem in soda caustica sa mai curat din grasimea de pe exterior dar s-a despus un strat de negru asa ca trebuia sa il slefuiesc ( nu stiu exact ce era stratul ala negru ca nu le am cu chimia ). De facut mancare foarte rar fac mancare in acel tuci...poate o data la 2 luni. De ars, se poate arde imediat. . Quote Am si Tefal pentru clatite, dar la a doua utilizare s-a ondulat tigaia iar celebrul punct rosu s-a dus dreaq. Legat de tigaie, daca esti multumit, atunci merita banii. Edited by tehnics, 20 February 2017 - 23:51. |
#42
Posted 21 February 2017 - 02:59
Tefal are o chestie numita garanție. Dacă se întâmpla ceva de genul asta nici nu se punea problema sa nu ți-o schimbe.
Asta dacă ai cumpărat-o dintr-un magazin, nu din piață. |
#43
Posted 21 February 2017 - 09:55
corinadaniela, on 20 februarie 2017 - 16:05, said: o sa razi, dar exista asa ceva, ba unele au chiar 4-6 "compartimente" [ https://cdn.allshops.ro/files/clients/52/6213/p/77/tigaie-compartimentata-8267937.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://matiado.ro/24042-thickbox_default/tigaie-antiaderenta-5-in-1-fast-easy-cooker.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://cdn.allshops.ro/files/clients/77/7450/p/36/set-2-tigai-compartimentate-antiaderente-cu-capac-13386677_normal.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] tehnics, on 20 februarie 2017 - 23:49, said:
Da. Corect. Aici chiar sunt intru-totul de acord cu tine si intr-adevar mi-am dat seama ca nu trebuia sa il curat. Dar vezi tu ca defapt ajungi la ceea ce am spus eu mai devreme: mancarea nesanatoasa este inamicul vietii, nu aluminiul asa cum ai sustinut tu sus si tare.... Ca eu am slefuit tuciul ala desi nu ar fi trebuit, sunt de acord cu tine. Defapt eu facusem altceva, il bagasem in soda caustica sa mai curat din grasimea de pe exterior dar s-a despus un strat de negru asa ca trebuia sa il slefuiesc ( nu stiu exact ce era stratul ala negru ca nu le am cu chimia ). De facut mancare foarte rar fac mancare in acel tuci...poate o data la 2 luni. De ars, se poate arde imediat. . Depinde mult daca acel tefal este original. Pe al meu scrie Made in France si tind sa cred ca e original. Legat de tigaie, daca esti multumit, atunci merita banii. Am si eu doua tigai si sunt foarte ok, si stratul de teflon si "punctul rosu". |
#44
Posted 21 February 2017 - 15:05
argonaut, on 20 februarie 2017 - 21:05, said:
Eu am gasit-o la Penny si-am luat-o. O am de o saptamana si am gatit doar niste carne de pui, pana acum. Am pus carnea si o picatura de ulei. In 8-9 minute a fost gata, fripta, cu crusta, patrunsa si moale ca si cum ar fi fost fiarta inainte. Nu se lipeste nimic, cu toate ca in zona de contact a carnii cu tigaia se innegrise bine si ziceam ca nu mai iese I-am mai facut fiica-mii un ochi in felie de paine si a iesit, la fel, foarte bine, painea era si prajita si moale de la aburi, ochiul facut doar la caldura, nu inundat in ulei. Cam atat, deocamdata. La cat am dat pe ea, parerea mea este ca merita achizitionata la 135 de ron. Am si Tefal pentru clatite, dar la a doua utilizare s-a ondulat tigaia iar celebrul punct rosu s-a dus dreaq. Nu am mai luat-o ca nu avea si gratarele alea, e umflat pretul la cel.ro O sa astept sa o bage la reducere ca am un penny langa mine si au tigaile acolo. Eu fac tot asa pui dar pulpele intregi si ies ca la rotisor in dry cooker dar am nevoie de alta tigaie Ca daca vreau sa le prajesc nu merge ies aiurea |
#45
Posted 21 February 2017 - 15:23
Mai este o chestie romaneasca pe care eu o folosesc la peste, cu precadere :
[ https://img23.olx.ro/images_mercadorro/105509578_1_261x203_gratar-pe-aragaz-brasov.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Iese si carnea de pui bine, doar ca dureaza cam mult pana se patrunde ca lumea. |
#47
Posted 21 February 2017 - 19:53
Lăsați prostiile și puneți banii de o parte pentru un cuptor electric cu convecție.
|
#48
Posted 22 February 2017 - 16:37
#49
Posted 22 February 2017 - 22:14
Micii ies bestial la cuptor. Ii pui pe grătar și sub o tava cu cartofi prăjiți. Mizerie la greu, e drept...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users