Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Speculatie Financiara (cumpar ief...

Daca nu ar fi plecat masiv Sasii/...

Suplimentele naturale in pericol

Purificator aer MeacoClean CA-HEP...
 Prinsa intre soț și par...

Alt host, probleme cu sesiunile PHP

Acoperis inclinare 5 grade?

diagnoza originala bmw
 Scoatem frunza, bagam oaia - simb...

Burdufuri planetara Opel Astra?

Tableta e-boda fara touchscreen

PC Office+Monitor-2000 Lei
 Boxe

PC desktop ca media player

Care este limba viitorului? (chin...

Poliția animalelor
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Probleme bios

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
cetane

cetane

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 293
  • Înscris: 30.11.2010
  • ID membru: 643,622
Buna,
Am un laptop acer aspire 7250g, cel putin asa scrie pe eticheta de pe spate si asa reiese din configuratia pe care o are. Problema este ca in bios si in windows scrie ca ar   fi acer aspire 5745g, nu are cum sa fie 5745g pt ca acela este cu procesor intel si al meu e cu amd. Am facut upgrade de bios, cu kit de bios de la 7250g, upgrade-ul s-a facut dar denumirea a ramas aceeas, adica 5745g. Cum as putea sa schimb denumirea?

Attached Files



#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 39,310
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Chestiile alea le poate pune si schimba oricine. Nu au treaba cu BIOS-ul. E un text adaugat in registrii - personalizare OEM.
Cu windwosul ala ai cumparat laptopul ? Sau l-a instalat careva ulterior ?

Uite aici cum poate fi modificat manual - si mai jos tot acolo ai si 2 tool-uri care pot sa faca mai usor ptr tine modificarea.
http://www.askvg.com...-windows-vista/

#3
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,187
  • Înscris: 07.02.2011
  • ID membru: 663,109
  • Locație: România
In Aida la numele placii de baza sau la system model in dxdiag, la fel scrie?

#4
cetane

cetane

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 293
  • Înscris: 30.11.2010
  • ID membru: 643,622

View Posteiffel, on 17 februarie 2017 - 16:31, said:

Chestiile alea le poate pune si schimba oricine. Nu au treaba cu BIOS-ul. E un text adaugat in registrii - personalizare OEM.
Cu windwosul ala ai cumparat laptopul ? Sau l-a instalat careva ulterior ?

Uite aici cum poate fi modificat manual - si mai jos tot acolo ai si 2 tool-uri care pot sa faca mai usor ptr tine modificarea.
http://www.askvg.com...-windows-vista/

Am instalat eu windows-ul....asa o sa modific doar in windows, in bios, banuiesc ca va ramane la fel.

View Postcosteld69, on 17 februarie 2017 - 16:36, said:

In Aida la numele placii de baza sau la system model in dxdiag, la fel scrie

Tot 5745g arata.


Eu banuiesc ca a avut biosul parolat si a fost schimbat cipul de bios. O sa-l desfac si sa vad daca sunt urme pe MB.

#5
Al3xandru35

Al3xandru35

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 448
  • Înscris: 30.09.2011
  • ID membru: 714,113
  • Locație: B/東京
Sau a fost schimbata carcasa de la laptop si, normal, componentele importante (placa de baza, hdd, RAM, modul wifi, etc) au ramas aceleasi. Par destul de similare la prima vedere ambele incat sa fie posibil transplantul. Sau doar placa de baza schimbata, restul ramanand acelasi. Vezi si numarul de serial sa fie acelasi si in Windows si pe spate. Daca nu e, e clar ca lumina zilei.

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 39,310
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

View Postcetane, on 17 februarie 2017 - 17:02, said:

Am instalat eu windows-ul....asa o sa modific doar in windows, in bios, banuiesc ca va ramane la fel.

Hmmmm..... Inseamna ca ai avut un disc de instalare de la alt laptop Acer - modelul care iti apare tie.
Mai exista doar o singura alta posibilitate - ai o piraterie.

#7
cetane

cetane

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 293
  • Înscris: 30.11.2010
  • ID membru: 643,622

View PostAl3xandru35, on 17 februarie 2017 - 17:11, said:

Sau a fost schimbata carcasa de la laptop si, normal, componentele importante (placa de baza, hdd, RAM, modul wifi, etc) au ramas aceleasi. Par destul de similare la prima vedere ambele incat sa fie posibil transplantul. Sau doar placa de baza schimbata, restul ramanand acelasi. Vezi si numarul de serial sa fie acelasi si in Windows si pe spate. Daca nu e, e clar ca lumina zilei.

N-ai citit ce am scris eu mai sus.

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 39,310
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Windowsul nu pune singur fisierele OEM in functie de ce scrie in BIOS.

Fisierele alea sunt puse ori in Windows - daca e disc de instalare oferit de producatorul laptopului, ori puse de cine a masluit windwosul, ori adaugate ulterior manual sau cu tool-urile mentionate mai sus in linkul dat de mine.

Deci potoleste-te cu umblatul si verificatul chipului de BIOS. Daca era de la alt model de laptop, mai ales Intel era bun de aruncat laptopul ala.

#9
cetane

cetane

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 293
  • Înscris: 30.11.2010
  • ID membru: 643,622

View Posteiffel, on 17 februarie 2017 - 18:33, said:

Windowsul nu pune singur fisierele OEM in functie de ce scrie in BIOS.

Cred ca e tocmai invers.
Fa abstractie de windows si spune-mi de ce in bios apare ca 5734g..
Am rezolvat jumatate de problema cu utilitarul sugerat de tine ( Multumesc! ), acum in windows  imi arata 7250g dar in aida si bios tot 5734 :)

Edited by cetane, 17 February 2017 - 19:03.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users