Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De la Telekom, la Digi

Intrebare : Unde gasesc videoclip...

Tepe pe care vi le-ati luat cand ...

Help!Legare benzi RGB la plaf...
 Crestere de salarii cu 35% la uni...

inlocuitoare placa casa

vanzare doar etaj ?

Degradarea imaginii, penal?
 Instalare aplicatie google play

Probleme laptop, freeze-uri

IA Scroafa Petrain

[Cum] de acest videoclip are 1 ml...
 Probleme la apelarea Monika din G...

Pointerii

Happy Mall

Estimare pret reparatie indoitura
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Retea 5 GHz

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
addy1607

addy1607

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 03.02.2010
  • ID membru: 558,271
  • Locație: Târgu-Jiu
Salut!

Am intalat rooterul  Wireless TP-LINK Archer C2, Dual Band, AC750  și am configurat 2 retele una de 2 GHz si una de 5 GHz. Reteaua de 5 GHz imi apare doar pe telefon pe laptop nu este descoperita. Stie cineva de ce?


Multumesc!

#2
Kain_12

Kain_12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,895
  • Înscris: 25.11.2009
  • ID membru: 533,678
  • Locație: Arad
Nu ai antena de 5 GHz la laptop. Trebuie sa schimbi placa de retea la laptop.

#3
Al3xandru35

Al3xandru35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 30.09.2011
  • ID membru: 714,113
  • Locație: B/東京
Stie cineva ce laptop e? NU. Probabil ca nu are placa de retea WiFi care sa suporte 5 GHz, si nu e doar 2 ci 2.4GHz.

#4
Mizu

Mizu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,926
  • Înscris: 10.12.2006
  • ID membru: 115,274
  • Locație: BM
Vezi ce zice asta https://www.driverea...2-4ghz-windows/

#5
claudiu1

claudiu1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 01.10.2004
  • ID membru: 23,673
  • Locație: Bucuresti
Esti sigur ca laptopul stie (si) pe 5 GHz? O fi avand placa numai pe 2,4...

#6
addy1607

addy1607

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 03.02.2010
  • ID membru: 558,271
  • Locație: Târgu-Jiu
Acesta este laptopul. Vă uitați vă rog frumos dacă are placa.

#7
Lesbianu

Lesbianu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,260
  • Înscris: 07.01.2006
  • ID membru: 60,223
  • Locație: Bucharest
Networking:
  • Integrated 802.11 b/g/n
  • Built-in Bluetooth™ V4.0 (Optional)
  • 10/100/1000 Base T
Link: https://www.asus.com...specifications/

L.E. - Vezi in Device Manager/ Network Adapters exact ce model de placa Wi-Fi ai... O data modelul aflat, poti cauta pe Google mai multe detalii.

Edited by Lesbianu, 17 February 2017 - 15:25.


#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 40,934
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Pai daca e b/g/n nu stie 5 GHz. Doar ac stie.

#9
favoritul

favoritul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,493
  • Înscris: 22.01.2008
  • ID membru: 277,131
  • Locație: Casiopea
Adaptor wireless 5 GHz

#10
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 17.10.2006
  • ID membru: 103,116

 eiffel, on 17 februarie 2017 - 15:26, said:

Pai daca e b/g/n nu stie 5 GHz. Doar ac stie.

Gresit. Trebuie sa aiba "a", nu neaparat "ac". Ar fi trebuit sa fie a/b/g/n. "ac" e next level deja.
Nu e bai, se poate schimba placa de retea:

802.11a supports bandwidth up to 54 Mbps and signals in a regulated frequency spectrum around 5 GHz. This higher frequency compared to 802.11b shortens the range of 802.11a networks. The higher frequency also means 802.11a signals have more difficulty penetrating walls and other obstructions.

802.11ac
The newest generation of Wi-Fi signaling in popular use, 802.11ac utilizes dual-band wireless technology, supporting simultaneous connections on both the 2.4 GHz and 5 GHz Wi-Fi bands. 802.11ac offers backward compatibility to 802.11b/g/n and bandwidth rated up to 1300 Mbps on the 5 GHz band plus up to 450 Mbps on 2.4 GHz.

#11
Fane

Fane

    membru pasiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,126
  • Înscris: 05.06.2002
  • ID membru: 1,350
  • Locație: SV

 eiffel, on 17 februarie 2017 - 15:26, said:

Pai daca e b/g/n nu stie 5 GHz. Doar ac stie.
eu am un router care nu stie de AC, dar stie de 5GHz. :)

#12
_NeXUS-

_NeXUS-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 693
  • Înscris: 05.02.2017
  • ID membru: 978,644
Wireless
Non-INTEL 1x1 b/g/n
Bluetooth:
Bluetooth 4.0
Retea:
10/100/1000 Mbps

Macar asta ar explica multe, probabil trebuia inainte sa dau 200 si ceva de lei pe un router.

#13
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 17.10.2006
  • ID membru: 103,116

 _NeXUS-, on 17 februarie 2017 - 15:52, said:

Wireless
Non-INTEL 1x1 b/g/n
Bluetooth:
Bluetooth 4.0
Retea:
10/100/1000 Mbps

Macar asta ar explica multe, probabil trebuia inainte sa dau 200 si ceva de lei pe un router.

Placuta de retea wireless se poate schimba, nu e capat de lume

#14
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 40,934
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

 sonnydellmarco, on 17 februarie 2017 - 15:42, said:

Gresit. Trebuie sa aiba "a", nu neaparat "ac".

Am si uitat de standardul ala... E primul aparut.
N-am mai vazut un aparat in standard a de vreo 15 ani.

Lui ii trebuie oricum ac. Altfel nu merita - viteza de transfer - daca s-ar conecta - ar fi prea mica ptr ziua de azi.

#15
ndor

ndor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,560
  • Înscris: 21.04.2005
  • ID membru: 35,177
"a" este standard si reprezinta 5 Ghz .
'ac" reprezinta un sub standard in care e cuprins si "a"
Deci nu ai cum sa ai standard "ac" fara "a ".

PS - Primul aparut a fost "b" !

Edited by ndor, 17 February 2017 - 18:57.


#16
rosix

rosix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,056
  • Înscris: 01.02.2008
  • ID membru: 282,653
  • Locație: Bucuresti
TP-LINK WDR 4300 pe care il foloesc eu este dual band si suporta standardele 802.11 a/b/g/n
Deci, musai sa aiba "a" ca sa mearga in 5Ghz... la bloc este foarte importanta aceasta banda ca e super ingramadeala in banda N, orice canal ai inerca sa setezi.  Ai minim 10 vecini care emit si ei in banda N cu routerele lor.

#17
Fane

Fane

    membru pasiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,126
  • Înscris: 05.06.2002
  • ID membru: 1,350
  • Locație: SV
rosix, confunzi frecventa cu standardul de transmisie al datelor. standardul N exista si in 2,4GHz si in 5GHz, dar probabil la tine este "ingramadeala" in banda de 2,4GHz.

Attached File  Untitled.png   107.7K   23 downloads

Edited by Fane, 17 February 2017 - 20:19.


#18
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 40,934
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

 ndor, on 17 februarie 2017 - 18:56, said:

PS - Primul aparut a fost "b" !

Nope.
Standardul este 802.11. Asa numitul Legacy - aparut in 1997 si standardizat in 1999.
In 1999 au fost incluse mai multe versiuni ale sale - a si b - ca amendamente la standardul Legacy.

Standardul a din 1999 nu mai este valid in forma initiala. Doar denumirea mai este utilizata ptr a defini interoperabilitatea pe 5,8 GHz. Oarecum incorect.

Standardul care practic il inlocuieste este ac- standardizat in 2013. Asta e folosit in prezent pe toate AP-urile care merg in 5GHz. Chiar daca apare in specificatii ca a/b/g/n acel a este un ac.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users