Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sunet blog ?

Nikon L310

Flickr API

Schimbare locatie
 Recomandare pistol de vopsit elec...

Pepenele este fruct sau leguma?

usi mari

Imi trebuiesc aceste fisiere?
 Excursie in zona Praid

cinavia

Legare aspirator fara fir la bric...

Tun auto de bass !
 mic ajutor traducere

Smartphone max 600 euro

Skoda Superb 1 sau Mercedes W211 ...

Calculator Zotac Z77-itx WiFi
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Upgrade la procesor

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
Costa17

Costa17

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.02.2017
  • ID membru: 979,912
Salut tuturor, si va rog sa scuzati daca a mai fost topic asemanator, dar nu am gasit :)))

Problema mea este urmatoarea, am un calculator Fujitsu Siemens Esprimo P2520 cu socket LGA 775 ce are urmatoarele specificatii:

Operating System
Windows Vista Business 32-bit SP2
CPU
Intel Pentium E2180 @ 2.00GHz 24 °C
Conroe 65nm Technology
RAM
4,00GB Single-Channel DDR2 @ 399MHz (6-5-5-17)
Motherboard
FUJITSU SIEMENS D2740-A2 (CPU)
Graphics
BENQ G2200W (1680x1050@60Hz)
1023MB NVIDIA GeForce GT 520 (CardExpert Technology) 38 °C
Storage
149GB Western Digital WDC WD1600AAJS-07WAA0 ATA Device (SATA) 33 °C
Optical Drives
HL-DT-ST DVD-ROM DH10N ATA Device
Audio
Realtek High Definition Audio

dupa cum spune Speccy.

Nu este cine stie ce si am gandit sa fac un mic upgrade la RAM - avea 2GB si acum are 4 GB, PC2 6400 de 800 MHz dar arata ca sunt de 399 MHz - la CPU - bineinteles toate second hand -
si sa trec la Windows 7, eventual pe 64 bits, daca o sa poata duce.
Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic depre placa de baza D2740-A2 doar D2750-A1. OK ... toate bune si frumoase Posted Image
Pentru CPU am sapat pe internet si cel mai performant si abordabil pentru mine erau Quad Q9550 si Xeon X3360 care este de Server dar in specificatii par ca sunt acelasi procesor
si am vazut pe forumuri ca erau persoane care aveau Desktop cu acest procesor X3360 si Windws Vista. Asa ca gasind mai ieftin X3360 am cumparat de pe eBay unul.
Cu RAM-ul nu a fost nici o problema dar cand am montat procesorul la boot da mesajul: No microcode update loaded for booting procesor si apoi nu mai face nimic, ecran negru Posted Image((
Din cautarile mele pe net ar putea fi de vina placa de baza, dar ...
Placa de baza are versiunea 6.00.1.02 de BIOS iar ultima versiune ar fi 6.00.1.06 dar de pe site-ul Fujitsu siemens nu am reusit sa o download-ez.
Eu nu sunt un mare specialist in PC asa ca va rog sa ma ajutati daca puteti sau ... daca se mai poate face ceva.
Va multumesc anticipat tuturor ... binevoitotrilor Posted Image))

#2
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,471
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
E un cerc vicios !

Ca sa pui un procesor quad-core performant trebuie sa faci upgrade la BIOS;
dar placa de baza e brand Fujitsu Siemens si s-a incetat suportul la ea, motiv pt. care nu poti face upgrade la BIOS;
motiv pentru care nu poti face upgrade la procesor.

Solutia ? cauta o placa de baza ce suporta procesoare quad-core si are porturile PCI si PCI Express pe partea stanga.......dreapta  Posted Image
Posted Image
ma rog, intelegi tu ideea !

#3
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,195
  • Înscris: 07.02.2011
  • ID membru: 663,109
  • Locație: România
Vezi daca te ajuta: DeskView Instant BIOS Management
http://support.ts.fu...4F-8CCF505FC068

#4
Costa17

Costa17

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.02.2017
  • ID membru: 979,912
Multumesc super8.

Deci tu zici ca daca reusesc sa fac upgrade la BIOS ar trebui sa mearga, crezi ca ultima versiune BIOS are suport pentru X3360? Normal in specificatiile la D2750 spune ca suporta Q9550 da nu zice nimic de X3360.

Dar merita sa investesc si in placa de baza. Am vazut ca procesorul asta este cam de 4 ori mai performant in Benchmarkt, o sa se cunoasca o diferenta? Cu noul RAM se misca deja mai bine.
Eu nu folosesc PC-ul pentru jocuri, doar pentru internet, Office, imprimare, ceva obisnuit.

Multam costeld69.

Al meu P2520 vad ca nu este in lista. Crezi ca ar merge, nu este riscant? Chiar nu pot gasi un BIOS original in tot internetul ...

Dar de ce nu pot sa download-ez :(((

ADODB.Command error '800a0d5d'
Application uses a value of the wrong type for the current operation.
/Download/StreamFileToBrowser.asp, line 65

???

#5
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,195
  • Înscris: 07.02.2011
  • ID membru: 663,109
  • Locație: România
http://support.ts.fu...oad.asp?lng=COM
Attached File  esprimo.JPG   102.66K   18 downloads
...
L-am gasit aici: http://support.ts.fu...?lng=RO&ln=true
Select new product - Product search - P2520

Edited by costeld69, 17 February 2017 - 02:06.


#6
Costa17

Costa17

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.02.2017
  • ID membru: 979,912
Multam inca o data costeld69.

Dupa cum spune-am nu ma pricep prea bine, acum am gasit si eu dar nu reusesc sa download-ez imi da eroare ca mai sus.
Ce fac gresit sau mai bine zis ce trebuie sa fac?

Imi trebuie probabil si programul asta DeskUpdate tot de la ei.

Care tip de Flash trebuie sa iau Posted Image

#7
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,195
  • Înscris: 07.02.2011
  • ID membru: 663,109
  • Locație: România
Ai marcat in imagine ce iti trebuie, ai grija daca tu ai win7 x32 sa selectezi si versiunea de windows.
De ce nu poti sa faci download nu stiu, e o alta problema, la mine merge.
...
Cred ca ai noroc, in ultimul bios se regasesc microcodurile procesorului tau.
Attached File  wwww.JPG   293.86K   29 downloads
...
Dar daca nu esti sigur pe tine si constient ca intotdeauna exista un risc, cauta pe cineva sa te ajute.
Succes!

Edited by costeld69, 17 February 2017 - 02:38.


#8
Costa17

Costa17

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.02.2017
  • ID membru: 979,912
Mii de multumiri baieti. Sunteti pe cinste. IN SFARSIT O VESTE BUNA Posted Image

Pe al meu scrie SLWZ si vad ca si in captura de la tine scrie la CPUIDs la fel.
Acum mai ramane sa download-ez si sa instalez noul BIOS.

Va rog sa ma scuzati si sa ma ajutati daca va mai deranjez cu cate o intrebare pe acest topic pana o sa reusesc.

Toate cele bune.
Posted Image

#9
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,195
  • Înscris: 07.02.2011
  • ID membru: 663,109
  • Locație: România

View PostCosta17, on 17 februarie 2017 - 02:21, said:

...
Care tip de Flash trebuie sa iau
Cel mai simplu ar fi Desk Flash Instant

#10
Dany_Darke

Dany_Darke

    Black widow, the chick who knows!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,638
  • Înscris: 07.06.2014
  • ID membru: 867,106
  • Locație: Pe scaun
e vb de ddr, asa ca e normal sa-ti arate ca sunt de 400. daca ai si alte nelamuriri, poti accesa acest topic.

#11
Hider141

Hider141

    Goodbye 'Milky Way', hello 'Andromeda'!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,147
  • Înscris: 06.01.2008
  • ID membru: 269,644
  • Locație: On my way to the Andromeda Galaxy

View PostCosta17, on 17 februarie 2017 - 02:44, said:

Mii de multumiri baieti. Sunteti pe cinste. IN SFARSIT O VESTE BUNA Posted Image
Pe al meu scrie SLWZ si vad ca si in captura de la tine scrie la CPUIDs la fel.
Acum mai ramane sa download-ez si sa instalez noul BIOS.
Va rog sa ma scuzati si sa ma ajutati daca va mai deranjez cu cate o intrebare pe acest topic pana o sa reusesc.
Toate cele bune.
Daca locuiesti intr-o zona in care Electrica/Enel/whatever are obiceiul sa efectueze lucrari neanuntate atunci iti recomand calduros sa cauti un UPS de imprumut, sau sa duci PC-ul la un service IT. Nu te costa mai mult de 20-50 de lei pentru update de BIOS, si poate o rezolvi aproape gratis, cu un mic bacsis daca ai deja fisierul de update si tot ce mai trebuie.

In cazul in care se ia curentul fix cand faci update de BIOS te vei alege cu o placa de baza moarta.

#12
arbuneaionut

arbuneaionut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 876
  • Înscris: 17.11.2016
  • ID membru: 971,518
  • Locație: Braila
Sfatul meu... nu te mai complica cu procesorul la sistemul acela. Cat dai pe un procesor dinala si cu cat mai iei si pe sistemul tau... intri lejer pe un i3 refurbished mult mai performant cu DDR3, hard pe SATA si garantie vreo 12 luni cumparat de pe net de la firmele de profil. Nu merita sa te complici cu procesoare de generatie veche...sunt si scumpe... si nu se stie cum au fost utilizate

Iti dau un exemplu ....cum sa dai banii aia pe un Q9550  https://www.olx.ro/o...html#ffa73cfa18
cand un sistem cu i3 costa  https://www.diablosc...1e-core-i3-2100
...si sunt si mai ieftine da' n-am stat sa caut mai bine. Vinde sistemul tau...mai pune ceva bani si intra pe I3 cu DDr3 si hard pe sata
Nu este bine sa fii tipicar cand vine vorba de tehnologie...masini..telefoane...calculatoare...etc... Intertinerea sau imbunatatirea ei te poate costa mai mult si decat una noua

Edited by arbuneaionut, 17 February 2017 - 09:38.


#13
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,195
  • Înscris: 07.02.2011
  • ID membru: 663,109
  • Locație: România

View PostCosta17, on 17 februarie 2017 - 00:57, said:

...
Fujitsu Siemens Esprimo P2520 cu socket LGA 775
...
Pentru CPU am sapat pe internet si cel mai performant si abordabil pentru mine erau Quad Q9550 si Xeon X3360 care este de Server dar in specificatii par ca sunt acelasi procesor
...
Din pacate  cred ca nu ai verificat atent specificatiile placii de baza (FSB-ul), mai verifica o data cu AIDA.
Procesoarele vizate de tine au fsb 1333 http://www.cpu-world...c/SL/SLAWZ.html
Placa ta de baza e max 1066 http://extranet.ru.t...primo_p2520.pdf
Attached File  fsb.JPG   153.13K   6 downloads

Deci chiar daca va functiona vei avea o frecventa mai mica, probabil de la max 2833MHz va scadea la 2265MHz.

Edited by costeld69, 17 February 2017 - 10:11.


#14
Costa17

Costa17

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.02.2017
  • ID membru: 979,912
Va multumesc mult tuturor.

arbuneaionut eu am cumparat deja toate componentele. Am facut greseala de a nu intreba aici inainte de a incepe totul.
Trebuia sa ma informez mai mult, dar acum este prea tarziu.

Dany_Darke ai dreptate asa trebuie sa arate. Dupa cum spuneam nu ma pricep deajuns.

Azi noapte am reusit cu BIOS-ul, cu Desk Flash Instant este foarte simplu, dar tot nu merge. Imi da acelasi mesaj la boot.
No microcode update loaded for booting procesor.

Brand FUJITSU SIEMENS // Phoenix Technologies Ltd.
Version 6.00 R1.06.2740.A2
Date 12.01.2009

Apoi dau F1, incearca sa incarce Windows, ecran negru scrie Microsoft Corporation arata bara de incarcare si se blocheaza.
Am schimbat si bateria de la placa, cea veche fiind goala 0,0 V. Ce credeti ca mai pot face ca sa-l pot folosi in aceasta configuratie?

costeld69 din ce ai gasit tu cred ca singura varianta este o noua placa de baza care sa suporte procesorul meu si sa-l folosesc la performanta maxima, eventual OC Posted Image, cred ca am inceput sa visez ...
Normal totul a inceput de la un upgrade ieftin, prin care sa schimb cat mai putine componente,  dar care sa aduca si ceva vizibil performanta in plus.
Asa ca ce placa de baza imi recomandati, eventual cu 4 slot-uri RAM - as vrea sa trec la Windows 7 pe 64 bits, care sa se potriveasca in carcasa mea - cred ca ar trebui sa fie tot de la Fujitsu Siemens.
Sau ar putea fi si una normala ATX - am o veche carcasa normala ATX, dar atunci trebuie sa mut totul in aceasta.

Si cand te gandesti ca totul a inceput de la un mic si ieftin upgrade ...

Edited by Costa17, 17 February 2017 - 15:13.


#15
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,195
  • Înscris: 07.02.2011
  • ID membru: 663,109
  • Locație: România
Se pare nu vrei sa renunti la ideea cu upgrade-ul.
Sa gasesti o placa ieftina si buna pentru x3360 e mai greu, dar vezi aici: http://www.cpu-upgra...therboards.html
dar vezi atentie la RAM, unele placi de baza pe 775 sunt cu ddr2, altele cu ddr3
1. Nu stiu  cat ai dat pe x3360, dar daca poti sa-l vinzi, da-l.
2. Sa vinzi toata unitatea (P2520), iar se pare ca nu vei face mare afacere.
Poti cauta Q6600 (70 - 90 lei pe olx), sau altul (nu uita de fsb), oricum ceva cu cheltuieli minime,
asta ca alternativa pana te hotarasti sa bagi bani in alta configuratie mai recenta.

Edited by costeld69, 17 February 2017 - 15:49.


#16
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,471
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
Cea mai buna alternativa e sa cumpere un kit [mobo + procesor + ram] socket 1155 sau 1150 !
i3 socket 1155 gaseste pana in 400 Lei, cu 500 poate cumpara i5;
iar socket 1150 gaseste dual core, sau negocieaza la pret pt. un i3-i5.

Toate solutiile ieftine de upgrade la socket-ul LGA 775 si ram ddr2, ce le are acum, sunt de paguba.

#17
Costa17

Costa17

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.02.2017
  • ID membru: 979,912
Eu asa imi propusesem ca de sarbatori sau in primavara urmatoare sa trec pe socket 1155, dar trebuie totul schimbat, mai putin cutia probabil.

Dar pana atunci am zis sa fac un upgrade minor cu cheltuieli minime cum zicea si costeld69.

Acum incerc sa gasesc o placa de baza ieftina ca sa functioneze totul pana atunci, si cu ceva plus de performanta.

#18
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,471
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
Sa inteleg ca nu ai acum 500 Lei sa cumperi un kit Ivy Bridge sau Haswell ? si vrei sa upgradezi sistemul LGA 775 pana strangi banii ?!
In fine, ai doua optiuni pt. socket-ul 775:
1] cumperi o placa de baza ce suporta Ram ddr2 ca e mai ieftina;
2] cumperi o placa de baza ce suporta Ram ddr3, dar e mai scumpa ca trebuie sa cumperi si Ram ddr3.

Pana strangi banii sa cumperi un kit 1155 sau 1150, cumpara o placa de baza Second Hand compatibila cu procesorul si memoria Ram.
Nu cauta si performanta la LGA 775 ca nu ai Ram ddr3 ! cumpara ce gasesti dar compatibil cu procesorul si memoria.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users