Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pete caroserie vw passat

Invazia romanilor...partea a doua.

[Intrebare]KVM Multi Monitor

Aplicatie MAIL pentru Android
 Modare , inlocuire lampa videopro...

Blender pentru smoothie

instant pe gaz therm 6000

Recomandare bormasina cu acumulat...
 Reclama romaneasca din 2015

Sopcast PC stream to Chromecast

Martor ABS

Logan diesel pe taxi?
 4GB x4 sau 8GBx2 ? DDR4 buget 600...

Digi 24 a fost mutat pe pozitia 4...

Salut!Am un lcd Sencor

Rami frecventa mica pe placa baza...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Ramdisk?

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,382
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti
stiti un soft bun si moca sa-mi fac minim 4Gb ramdisc?

si sa fie ok si dupa shutdown - startup - gen sa foloseasca pentru salvare un fisier care sa-l tin pe ssd.

Edited by shmu, 16 February 2017 - 23:41.


#2
Serafim606

Serafim606

    Evadat din Iad

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,490
  • Înscris: 25.11.2014
  • ID membru: 888,446
  • Locație: Dincolo
https://www.softperf...oducts/ramdisk/

L-am folosit in trecut. Nu stiu daca acum au limitari in versiunea free la partitii. Cred ca ar trebui sa poti face cu el 4 gb.

#3
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,382
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti
Posted Image
Commercial
Fully-featured 30-day trial

caut ceva mai permanent.

Edited by shmu, 16 February 2017 - 23:49.


#4
Master_Yoda

Master_Yoda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 27.08.2014
  • ID membru: 876,869
  • Locație: in a galaxy far, far away
Versiunea 3.4.8 e ultima free http://www.majorgeek...t_ram_disk.html
Din change log nu au schimbat mare lucru in cele mai noi.

Edited by Master_Yoda, 16 February 2017 - 23:57.


#5
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,382
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti
a mers. ramdisc creat, merge sa incarc imaginea dupa restart... dar... dezamagit :(

concret vroiam sa instalezi NOX (un fel de BlueStacks moca) si sa porneasca mai repede decat de pe ssd si un soft pe el la fel, sa porneasca mai repede.

dar practic se pare ca se incarca mai incet ca pe ssd.. de ce?

#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,241
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
Te chinui degeaba. Sansele sunt minime ca SSD-ul sa fie factorul ce-ti incetineste (vizibil) pornirea unei aplicatii.

Edited by dani.user, 17 February 2017 - 07:44.


#7
cipinet

cipinet

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,065
  • Înscris: 25.08.2010
  • ID membru: 618,591
  • Locație: Sibiu
pai gandeste-te logic, acum cum ai un intermediar in plus intre ram si ssd, ai ghicit tocmai acel ramdisk (ma refer la incarcare)
singurul avantaj e ca se limiteaza accesarile ssdului in timpul folosirii

#8
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,382
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti
pai... dupa capu meu ar fi trebuit sa mearga mai repede si sa nu fie "intermediar" tocmai pentru ca un ramdisc se presupune ca e in memorie nu?
adica locul unde sta toata informatia ce necesita prelucrare. in mod normal din hdd se duce in ram si apoi la procesor... daca e deja in ram, nu ar trebui sa mearga mai repede?

oricum, dani, cam ai dreptate.. nu stiu ce imi imaginam Posted Image.. dureaza 15 secunde sa porneasca nox si in general 5-6 secunde sa porneasca jocul. nox porneste o singura data, jocul pot sa-l repornesc de cateva ori in cateva minute sau odata la 10 minute... depinde... si speram sa nu mai astept cele 5 secunde Posted Image

PS: cred ca eram mai mult curios sa fac odata ramdisc si sa-l incerc.

Edited by shmu, 17 February 2017 - 09:32.


#9
cipinet

cipinet

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,065
  • Înscris: 25.08.2010
  • ID membru: 618,591
  • Locație: Sibiu
asa cum am precizat vorbeam la incarcare, adica ramdiskul trebuie sa decomprima acel fisier salvat pe ssd, vroiai sa ai un ramdisk permanent si la reboot nu?
in fine nu mai conteaza, probabil cel mai bine e sa ai fisierele temporare ale win-ului in ram dar asta e alta discutie.

#10
StickyFingaz

StickyFingaz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 598
  • Înscris: 17.02.2016
  • ID membru: 945,644
Ramdiskul e mult mai rapid decat orice SSD doar in unele scenarii, cum ar fi accesare continua de multe fisiere mici. Acolo se vede diferenta. Eu aveam facut un ramdisk pentru un joc mai demult, in care tineam o gramada de fisiere mici care erau accesate tot timpul cand deschideai inventarul. Mergea brici.

#11
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,382
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti

View Postcipinet, on 17 februarie 2017 - 09:53, said:

asa cum am precizat vorbeam la incarcare, adica ramdiskul trebuie sa decomprima acel fisier salvat pe ssd, vroiai sa ai un ramdisk permanent si la reboot nu?
da, exact.

dar, odata decomprimat si incarcat in ram, nu ar trebui sa foloseasca doar ram?

@StickyFingaz - cumva faci comparatie cu HDD sau ssd?

Edited by shmu, 17 February 2017 - 13:35.


#12
StickyFingaz

StickyFingaz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 598
  • Înscris: 17.02.2016
  • ID membru: 945,644

View Postshmu, on 17 februarie 2017 - 13:34, said:

@StickyFingaz - cumva faci comparatie cu HDD sau ssd?

2 HDD in RAID-0 si SSD. Cu NVMe sau 2xSSD in RAID-0 n-am incercat. Oricum era diferenta vizibila intre HDD si SSD, insa se vedea diferenta si intre SSD si ramdisk.

#13
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,382
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti
aha. mersi.
probabil in cazul meu nu prea se poate mai repede Posted Image

oricum mersi de aplicatie, o sa o pastrez si daca se iveste alta ocazie sa folosesc ramdisc o sa incerc Posted Image

Edited by shmu, 17 February 2017 - 16:21.


#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,241
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
In termeni absoluti, e mai rapida citirea din RAM decat de pe SSD, dar daca aplicatia sta 9.5 secunde procesand chestii si 0.5 citind date de pe SSD, degeaba reduci citirea la 0.1 sa zicem, ca tot sta 9.6 secunde pana porneste.

#15
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,382
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti
pai e vorba practic de un sistem de operare. are cam 2gb. stiu ca nu ii foloseste pe toti o data, dar na... speram si eu :)

#16
cipinet

cipinet

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,065
  • Înscris: 25.08.2010
  • ID membru: 618,591
  • Locație: Sibiu
Ai suficient spatiu de RAM? Opreste si virtual memorii.
Daca foloseste si resursele windows-ului, tot asa acceseaza ssd-ul, mai putin dar...

#17
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,382
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti
am 16gb ram si ssd de 512.
page file am lasat 2Gb sa-si faca windows de cap. i-am lasat pe ssd.
nu am facut nimic "configurari pt ssd".

in fine.. momentan sunt multumit de performanta ssd.

#18
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,241
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
https://msdn.microso...e/hh448205.aspx iti masoara resursele consumate in timp ce rulezi procesul. Asa poti trage concluzii cu privire la veriga cea mai slaba din lantul performantei.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users