Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare drona pentru vacanta

Cum verific o centrala?

Black Friday Aliexpres/Telefoane

Mazda 2 sau Yaris II sau Fiesta 2...
 Curatare cada acril

Achiziționare supercapacitor

anvelope iarna Nokian

Sfat achizitie Opel Astra H GTC 2.0
 Future Timeline

Program pentru impartirea puterii...

A ramas fara ajutor de handicap, ...

Apel la 112 - lipsa de profesiona...
 Deținuții care au execu...

Nou la U.P.C., luni, 23.10.2017: ...

Editare PDF

Achizitie anvelope vara.
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Este ok acest router pentru abonament Rds 300mbps?

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
bogdanbn06

bogdanbn06

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 03.05.2012
  • ID membru: 759,173
Salut, avand in vedere ca detin un router care prinde maxim 100mbps cu abonament rds de 300mbps as vrea sa imi achizitionez acest router wireless N Gigabit TP-LINK TL-WR1043ND http://www.emag.ro/r..../pd/ER2Z2BBBM/ .
1. Ma pot bucura de cei 300mbps cu acest router ?
2. Are viteza si acoperire buna la wifi ? Cel vechi imi arata la un video pe youtube pe smar tv maxim 25000 kbps conection speed; credeti ca pot depasi aceasta viteza pe wifi ?
3. Conteaza daca e v2 sau v3? am vazut multi useri care au probleme cu el!
4. Mai trebuie sa cumpar placa de retea pentru a prinde aproape 300mbps sau placa de retea integrata e ok . Detin placa de baza ASRock H81M-DG4 !
Daca aveti si alte modele de routere gigabit care sunt cat de cat fiabile pana in 250 lei imi puteti recomanda alte modele!

#2
vladdy99

vladdy99

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 03.05.2006
  • ID membru: 76,131
  • Locație: Gävleborg
Ok. Si cum conectezi ruterul la calculator ?
Dc prin cablu, atunci de ce mai discutam de wifi ?
La bugetul tau archer 2 este cel mai indicat. Pt protocolul AC.
Asta presupune insa si un receptor ac!
http://www.emag.ro/r...0/pd/DJ9GDYBBM/

Edited by vladdy99, 16 February 2017 - 19:42.


#3
crocko.dilul

crocko.dilul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 733
  • Înscris: 30.07.2007
  • ID membru: 208,174
  • Locație: Bucuresti
Urmareste si aici

#4
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,905
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
1. Pe cablu da, pe wi-fi nu.
2. Un lucru pe care foarte putini vor sa-l inteleaga, cu cat puterea de emisie creste, cu atat cresc si interferentele si implicit scad vitezele
Pui antene mai mari si maresti doar distanta, nu si acoperirea, pentru ca se reduce unghiul de emisie.
3. v2 si v3 au acelasi hardware, nu am avut nicio problema cu v2, ambele au avantajul ca au suport gargoyle, v4 are hw usor diferit, nu suporta gargoyle
4. ai LAN de 1000 mbps pe placa aia de baza, e ok.

Edited by gumball3000, 16 February 2017 - 19:40.


#5
bogdanbn06

bogdanbn06

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 03.05.2012
  • ID membru: 759,173
Routerul il conectez prin cablu la calculator, iar wifi il tin pe telefon, tableta si pe smart tv !

#6
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,905
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează

Quote

Daca aveti si alte modele de routere gigabit care sunt cat de cat fiabile pana in 250 lei imi puteti recomanda alte modele!
Fiabile se gasesc ele, intrebarea e ce conectezi si cum o faci 2.4 ghz sau dispozitive 5.0 ghz?
Locuiesti la bloc, cu multe retele care iti concestioneaza spectrul radio => 5.0 ghz cu conditia sa ai dispozitive compatibile
5.0 ghz inseamna viteze mai mari, insa acoperire mai mica.

Edited by gumball3000, 16 February 2017 - 19:43.


#7
bogdanbn06

bogdanbn06

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 03.05.2012
  • ID membru: 759,173

View Postgumball3000, on 16 februarie 2017 - 19:42, said:

Fiabile se gasesc ele, intrebarea e ce conectezi si cum o faci 2.4 ghz sau dispozitive 5.0 ghz?
Locuiesti la bloc, cu multe retele care iti concestioneaza spectrul radio => 5.0 ghz cu conditia sa ai dispozitive compatibile
5.0 ghz inseamna viteze mai mari, insa acoperire mai mica.

Stau la casa, conextec doar pcprin fir si  telefon, tableta si smart tv prin  wireless !Scuze sunt incepator, la ce te referi cand spui cum conectez 2.4 ghz sau 5.0 ghz? Ca acoperire as fi multumit daca ar avea acoperire cam ca tp link wr 841nd , pe care il detin acum , insa ma intereseaza viteza daca e mai  buna ca   a acestuia, atat pe fir cat si wifi  !

Edited by bogdanbn06, 16 February 2017 - 19:53.


#8
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,905
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
Da, viteza va fi ceva mai buna pentru ca nu e limitat de portul WAN la 100 Mbps.
Mergi pe asta daca locuiesti la casa, il pui cat mai sus.
841nd TP-link-ul il poti lega si pe el prin cablu si il pui in zona in care nu ai acoperire suficienta.
Doua routere legate in cablu ofera acoperire si viteze mai bune decat unul singur.
Toate routerele vin limitate din fabrica la o anumita putere EIRP (20dBm <100mW> pentru tarile din UE) pentru a nu incalca legislatia.

Edited by gumball3000, 16 February 2017 - 19:57.


#9
bogdanbn06

bogdanbn06

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 03.05.2012
  • ID membru: 759,173
Stau la casa cu etaj si  routerul il tin sus.. ma intereseaza sa prind cam 10 metri, atat in curte cat si in celelalte camere . Viteza wifi banuiesc ca este superioara fata de  wr841n .  Ca setari, le fac la fel ? De exemplu la acesta  la wireless am asa :   wireless radio- enable , mode 11bgn mixed, channel width -  automatic,  channel -auto ( channel 6 ) , max tx rate - 300mbps , wds status - disable ?

Edited by bogdanbn06, 16 February 2017 - 20:09.


#10
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,905
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
Procedezi ca aici:
https://forum.softpe.../#entry20515499

#11
pink_flamingo

pink_flamingo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 27.05.2016
  • ID membru: 957,052
  • Locație: Bucuresti - 4 days/week

View Postbogdanbn06, on 16 februarie 2017 - 19:28, said:

Salut, avand in vedere ca detin un router care prinde maxim 100mbps cu abonament rds de 300mbps as vrea sa imi achizitionez acest router wireless N Gigabit TP-LINK TL-WR1043ND http://www.emag.ro/r..../pd/ER2Z2BBBM/ .
1. Ma pot bucura de cei 300mbps cu acest router ?
2. Are viteza si acoperire buna la wifi ? Cel vechi imi arata la un video pe youtube pe smar tv maxim 25000 kbps conection speed; credeti ca pot depasi aceasta viteza pe wifi ?
3. Conteaza daca e v2 sau v3? am vazut multi useri care au probleme cu el!
4. Mai trebuie sa cumpar placa de retea pentru a prinde aproape 300mbps sau placa de retea integrata e ok . Detin placa de baza ASRock H81M-DG4 !
Daca aveti si alte modele de routere gigabit care sunt cat de cat fiabile pana in 250 lei imi puteti recomanda alte modele!
De ce nu iti iei in chirie routerul de la ei?
e vreo 4 lei pe luna parca.

#12
bogdanbn06

bogdanbn06

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 03.05.2012
  • ID membru: 759,173

View Postpink_flamingo, on 16 februarie 2017 - 22:06, said:

De ce nu iti iei in chirie routerul de la ei?
e vreo 4 lei pe luna parca.

Mai bine il cumpar eu decat sa le platesc lor 4 lei/luna si stiu ca-i al meu !

#13
bogdanbn06

bogdanbn06

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 03.05.2012
  • ID membru: 759,173
Am achizitionat routerul,  am facut test 294, pe wifi arata pe smartv la un video viteza de  aprox 35000kbps, total superior pe langa wr841n, insa  cand ma  indepartez cam la 3-4 m de el ii scade o liniela wifi , apoi urca la full si tot asa . Sa fie ceva de la antene sau e normal acest lucru? Antenele sunt insurubate la maxim.

#14
ndor

ndor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,464
  • Înscris: 21.04.2005
  • ID membru: 35,177
E normal .E un router ieftin de 10 $ .Nu te astepta sa se comporte ca unul de 1000 $ .
Semnalul scade direct proportional cu distanta . Daca mai face si trafic intens..scade si mai mult .
Nu stiu ce e aia o linie si cat reprezinta .
Ce e ala test 294 ??

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users