Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 Problema calculator

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut
 

Casa (prea)mult visata, D+P+1, langa Bucuresti (N-V)

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
2651 replies to this topic

#1153
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Multumesc Dan! De fapt acea "surubelnita electrica", este un bosch din acela cu baterii Li, 18V si vreo 40Nm, scuze pentru exprimare.  Deci daca max 1/50 au cedat la scula asta (nu stiam pana acum ca are percutie :) ) atunci e un semn bun. Ce pot spune e ca am testat involuntar acele Hs-uri atunci cand am desfacut niste scanduri prinse prin primavara si in medie la a doua indoire peste 60 de grade  (in directie opuna) cedeaza. Mai rar la prima sau la a treia. O sa adaug niste cuie la prinderile confectiilor dar probabil mai catre primavara cand va permite vremea, am adaugat task-ul in lista in ordinea prioritatii, are nr 22 :)

Ne-am decis pentru modelul de poarta, o sa fie o culisanta de aprox 6m lungime.
Nu stiu daca a mai folosit cineva sina din aceea ingropata si prinsa de armatura fundatiei, incerc sa inteleg care sunt avantajele ei vs cea aplicata.
Pentru ca cel mai mare dezavantaj la culisante este treaba cu gheata prinsa de sina ma gandesc ca o degivrare ar fi o solutie potrivita in aceasta situatie, daca a mai facut careva de pe aici treaba asta m-ar ajuta niste sfaturi pe aceasta directie.

#1154
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postkolfleading, on 20 decembrie 2018 - 17:12, said:

Si unde este factorul de putere in relatia de mai sus? Posted Image
Zic sa nu il "poluam" prea tare pe Mirel ca poate e inca nervos - nu stiu daca a rezolvat cu bateria aia Posted Image
Acel factor "de corectie" imi amintesc ca masoara pierderile de tensiune din retea (in transformator, linie, etc. - pana la tabloul general al utilizatorului final). Altfel fara acel factor e un calcul mai mult teoretic (putere disponibila) si ai nevoie de fapt sa stii puterea reala (activa). Asta e intelegerea mea de profan, mi-a fost suficienta pana acum sa inteleg niste lucruri care ma interesau.

"Factorul de putere minim pe care trebuie sa-l asigure consumatorul la punctul de delimitare cu reteaua furnizorului pentru a nu plati energia reactiva consumata se numeste neutral; este stabilit la 0,92" - mai multe detalii aici : http://www.electrica...torul-de-putere

In alta ordine de idei am facut planul pentru gardul din fata casei, mai ramane sa ne decidem asupra automatizarii ca sa stim pe unde si cate/de care cabluri electrice trebuie lasate.O sa facem o poarta culisanta de 5.75 m net (610 cm total poarta) cu degivrare a.i. sa eliminam dezavantajul principal al acestui tip de poarta si anume inghetarea sinei pe timp de iarna. Ce nu stim inca este daca vom utiliza 2 perechi de fotocelule a.i. sa "surprindem" si deschiderea portii pietonale sau una singur care sa fie dispusa de asa maniera incat sa "observe" atat obstacolele din cadrul portii auto cat si pe cele din poarta pietonala (din stanga portii auto). Daca a mai facut sau stie cineva despre treaba asta nu ma deranjeaza o opinie..

Modelul de gard va fi cu soclu de 60 cm si stalpi 40X20 cu boltari rivago pe gri/argintiu cu plase de lemn ars si baituit/lazura similare modelului de aici:  https://lh3.googleus.../2018-11-21.png

Edited by catalijns, 20 December 2018 - 17:58.


#1155
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View Postcatalijns, on 20 decembrie 2018 - 17:56, said:

Acel factor "de corectie" imi amintesc ca masoara pierderile de tensiune din retea (in transformator, linie, etc. - pana la tabloul general al utilizatorului final).
...
"Factorul de putere minim pe care trebuie sa-l asigure consumatorul la punctul de delimitare cu reteaua furnizorului pentru a nu plati energia reactiva consumata se numeste neutral; este stabilit la 0,92"
"Factorul de corectie" de care spui tu nu are absolut nici o legatura cu factorul de putere. Ma tem ca faci o confuzie.

Pe scurt:  Puterea consumata de un consumator este produsul dintre curent si tensiune (u * i).
In curent alternativ, este posibil ca un consumator sa consume curent defazat ("intarziat") fata de tensiunea retelei. Acesta este efectul bobinelor si al condensatoarelor in curent alternativ.
In acest caz, pentru un anumit interval de timp, sinusoida curentului si sinusoida tensiunii vor avea semne opuse. Una va fi pozitiva, una va fi negativa, nu conteaza care cum. In momentul cand tensiunea si curentul au semne opuse, produsul u * i este negativ, inseamna ca puterea instantanee este negativa. Fizic, asta inseamna ca aparatul trimite o parte din energie inapoi in retea, catre generator. Asta inseamna ca acel consumator foloseste efectiv doar o parte din puterea absorbita din retea. Restul, o trimite inapoi la generator pe o anumita portiune a sinusoidei.

Asta inseamna ca, aparent, consumatorul trage din retea mai multa energie decat foloseste, dar de fapt ce nu foloseste trimite inapoi la generator mai tarziu.

Puterea activa = puterea folosita in mod real, care efectueaza lucru mecanic util la consumator; se masoara in kW
Puterea reactiva = puterea trimisa inapoi in fiecare sinusoida, se masoara in KVAR
Puterea aparenta = puterea care pare ca o trage consumatorul din retea, dar de fapt nu o consuma pe toata; se masoara in kVA.

Puterea aparenta este mai mare sau egala decat puterea activa.

Raportul dintre puterea activa si puterea aparenta se numeste factor de putere. Factorul de putere este o caracteristica specifica fiecarui consumator.

Sursele, cablurile si protectiile trebuie dimensionate sa reziste la puterea aparenta a consumatorului.

Puterea reactiva este o masura a energiei care doar se plimba prin retea, intre consumator si generator, in fiecare sinusoida, dar nu face nimic util la consumator.

Daca tu ai un motor electric de 1 kW cu factor de putere 0.8, atunci trebuie sa dimensionezi cablurile de alimentare si sigurantele pentru 1.25 kVA, adica 5.43 amperi la 230 V.

Sau, altfel: Daca ai un generator sau un UPS de 1 kVA, NU vei putea alimenta de la el acel motor de mai sus, o sa declanseze protectia pentru ca, aparent, motorul depaseste capacitatea UPS-ului.

Pe lung: https://en.wikipedia...ki/Power_factor

Attached Files


Edited by kolfleading, 20 December 2018 - 18:31.


#1156
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,361
  • Înscris: 27.10.2005
Mmm, Jelen ... Posted Image

#1157
andbozo

andbozo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,312
  • Înscris: 25.06.2006
@catalijns
A fost o discutie in urma cu ceva timp despre un fieratrau pe care doareai sa il cumperi. Daca ai mai luat, spune-ne ce model si eventual cateva pareri despre el. Multumesc!

#1158
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
La Multi Ani si de pe acest topic, sa fim sanatosi, intelepti ca sa luam deciziile corecte si sa avem chef de treaba in anii care vin!
Am prins curaj sa postez, mi-a venit inima la loc dupa ce ni s-au intors aici colegii Posted Image, multumim lui conu' pentru intelegere si pentru ca ne face acest hatar!

View Postkolfleading, on 20 decembrie 2018 - 18:28, said:

"Factorul de corectie" de care spui tu nu are absolut nici o legatura cu factorul de putere. Ma tem ca faci o confuzie.
Da, clar era o confuzie intre termeni, de fapt pe mine ma intereseaza pierderile de tensiune de la punctul de bransament (230V) pana in tabloul general din casa. Am vazut la cineva recent tensiune de 215V (stabilizatorul centralei), are un bransament cu cablu ingropat pe o lungime de peste 250 ml de la bmpt pana la tabloul general. Multumiri pentru clarificari, ca de obicei e o placere sa te citim si sa invatam lucruri noi.

Am fost probabil printre ultimii care am inchis santierul in 2018 (pe 31.12 pe la ora 18) si printre primii din 2019 (pe 02.01) Posted Image :am initiat procedura de ardere a scandurii de sageac, pazie si plase/porti gard stradal, in total vreo 75 mp (fata/verso cam 150).
Procesul este fascinant insa destul de migalos, pe langa arderea cat mai omogena pe toate partile inclusiv muchii presupune si periere acestora. Estimez o productivitate (in 2!) de vreo 6-7 mp/ora, daca incalzesti putin butelia (apa calda) ca sa eviti condensul gazelor la temperaturi negative afara atunci ajungi pe la 10mp/h (knos Posted Image). Bine... daca bagi si o palinca...sky is the limit...Posted Image

Rezultatele in imaginile de mai jos, ne-ar placea tare mult daca aceasta culoare s-a mentine si dupa aplicarea lazurii a.i. sa nu fie necesar acel bait insa cred ca cel putin pe zonele expuse radiatiile UV isi vor face treaba si atunci e mai safe cu bait.
Attached File  scandura_arsa_2.jpg   67.02K   108 downloadsAttached File  scandura_arsa_1.jpg   57.88K   110 downloadsAttached File  20181231_160531.jpg   376.61K   105 downloadsAttached File  20181231_170834.jpg   322.51K   112 downloads
Productia si ce a mai ramas de facut in weekend-ul care urmeaza (plus pazia care inca nu a sosit).
Attached File  20190106_175843.jpg   376.31K   112 downloads

Scandura pentru gardul stradal este canelata cu latime de 9 cm, trebuie extra-atentie dar arata super dupa ardere si curatare, e multe ori nervurile lemnului raman in relief. Vrem sa facem plasele si portile cu scandurile orizontale cu spatiu de 3 cm intre scanduri. Este un model de gard minimalist pe care l-am vazut prin zona la cateva case de tip cub (cu terasa in loc de acoperis). Attached File  20190106_121836.jpg   682.98K   108 downloadsAttached File  20190106_121852.jpg   540.58K   119 downloads

Altfel meet Tomitza, 2 luni+, (auto)cadoul de Craciun primit de la ai mei pentru casa (foarte/prea) noua Posted ImageIladi, ai grija de "fete" ca asta are ochi albastri si cred ca va fi mai prolific decat Borcea...
Attached File  20181227_232653.jpg   271.39K   125 downloads Attached File  20190103_215634.jpg   458.85K   138 downloads

Atat de curajos incat la prezentarea (pentru obisnuirea cu mirosurile) catre cei 2 din poza i-a scuipat direct (no joke!). Va imaginati reactia  lui Ahile..stapanul de facto al intregului "domeniu", e totusi o diferenta de 7 luni si 40 kg intre ei.. Posted Image
Attached File  who_let_the_dogs_out.JPG   91.22K   137 downloads

View Postandbozo, on 07 ianuarie 2019 - 12:46, said:

@catalijns
A fost o discutie in urma cu ceva timp despre un fieratrau pe care doareai sa il cumperi. Daca ai mai luat, spune-ne ce model si eventual cateva pareri despre el. Multumesc!
Este vorba de acest model, inca nu a ajuns livrarea iar mai devreme de martie nu cred ca il vom utiliza. Este totusi makita iar toate produsele pe care le-am luat de la ei pana acum au fost la inaltimea promisiunilor.
https://www.atelieru...ser-p-2648.html

Edited by catalijns, 10 January 2019 - 15:25.


#1159
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,065
  • Înscris: 22.06.2004
ce "marca" este tomita? sa ti traiasca...

#1160
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008

View Postcatalijns, on 10 ianuarie 2019 - 15:13, said:

daca incalzesti putin butelia (apa calda) ca sa eviti condensul gazelor la temperaturi negative afara atunci ajungi pe la 10mp/h (knos Posted Image). Bine... daca bagi si o palinca...sky is the limit...Posted Image
Tocmai de asta m-am oprit si eu..ca afara e frig..si butelia vrea caldura..Continui si eu in primavara..deocamdata inot prin zapada..ca ninge de vreo 2 zile..Intentionat am lasat 2-3 scanduri arse/crude..afara..sa le ploua / ninga..ca in primavara sa vad daca e vreo diferenta..(umezeala / caldura/frig...inghet..dezghet..)

#1161
casadivino

casadivino

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,160
  • Înscris: 17.07.2013
Peste scandura arsa trebuie un bait, lac incolor...sa iasa in evidenta fibra + protective. Daca o arzi si atat, nu inseamna ca ai scapat de toate problemele...

#1162
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postconu71, on 10 ianuarie 2019 - 15:32, said:

ce "marca" este tomita? sa ti traiasca...
Maica-sa este birmaneza dar cred ca s-a distrat cu ceva motan geto-dacic (rasa cea mai pura, se stie....Posted Image ) altfel nu se explica prezenta excesiva si nespecifca rasei a dungilor de tigrisor inclusiv de pe coada Posted Image. Oricum animalele cu gene metise sunt mai sanatoase/rezistente in general (valabil si la oameni, nu ca ne-ar intreba careva ce rasa suntem...atunci chiar am avea o problema datorata mixului genetic Posted Image )
Attached File  20181229_112505.jpg   278.9K   65 downloads

View Postcasadivino, on 10 ianuarie 2019 - 16:07, said:

Peste scandura arsa trebuie un bait, lac incolor...sa iasa in evidenta fibra + protective. Daca o arzi si atat, nu inseamna ca ai scapat de toate problemele...
Daca este arsa mai bine si nici nu cureti prea bine sau chiar deloc carbunele de pe ea atunci japonezii spun ca rezista pana la 100 de ani. Doar ca, asa cum a explicat DY intr-un post, isi va schimba aspectul catre acel antracit natural atunci cand ploaia va spala din carbune iar soarele va radia cu UV-uri. Daca se potriveste acest scenariu atunci este ok insa noi ne dorim nuanta de nuc care sa se potriveasca cu restul "peisajului" prin urmare urmeaza bait si lazura incolora (cateva maini), Tikurilla are un magazin aproape de noi.
Doar sa o terminam de ars si periat (speram in acest weekend) si sa ajungem la minim 5 grade in casa altfel nu putem sa incepem procedura asta.

View Postmanghels, on 10 ianuarie 2019 - 15:48, said:

Tocmai de asta m-am oprit si eu..ca afara e frig..si butelia vrea caldura..

O pui intr-o galeata mare de apa si pui niste apa fiarta in ea. Urla de te intreaba toata strada daca ai taiat iar porcu' :)))))

Edited by catalijns, 10 January 2019 - 16:42.


#1163
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016

View Postcatalijns, on 10 ianuarie 2019 - 16:32, said:

Cumetre...

Attached Files



#1164
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
Asta ultimul zici ca e satana :))

#1165
duzu

duzu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 26.06.2002
Cat de lata ai comandat pazia?

#1166
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postduzu, on 10 ianuarie 2019 - 23:43, said:

Cat de lata ai comandat pazia?
20 cm. Noi avem capriorii de 15  cm pe verticala (real 14 ca s-au mai uscat) si vom taia aproximativ jumatate din aceasta latime dedesubt, pe orizontala fata de sol a.i. sa ne ridicam cu sageacul si sa avem loc suficient deasupra geamurilor pentru ceva ancadramente.  Deci raman 7-8 cm din caprior +4 cm (grosime sageac si astereala) maxim 12 cm. O pazie de 20 este mai mult decat suficienta in opinia mea.

Intrebare despre electrice: In pod am niste copexuri prin care trec firele electrice intr-o doza prinsa de un stalp de lemn si apoi pentru un bec si o priza. In plus sunt cateva copex-uri care coboara din pod peste cosoroaba (din lemn) pentru niste alimentari ale unor automatizari sau niste lumini exterioare (un proiector ceva). Dpdv siguranta la incendii e ok asa sau trebuie sa montez vreo tabla ceva intre copex-uri si lemn?

Edited by catalijns, 11 January 2019 - 08:52.


#1167
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
Copex metalic prins in cleme de lemn este suficient. Asa am si eu, nu o sa ai mari consumatori in pod, rareori un aspirator sau cine stie ce pendular sau chesti marunte cu o putere mica.
Cablu de cupru plin de 2.5 tras prin tub metalic iar pentru iluminat pod cat si iluminatul de la etaj (care e tras prin pod pe placa,) la fel cablu de cupru plin de 1,5 tot prin copex metalic.

Edited by Mirel_85, 11 January 2019 - 09:49.


#1168
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008

View PostMirel_85, on 11 ianuarie 2019 - 09:32, said:

Copex metalic prins in cleme de lemn este suficient. Asa am si eu, nu o sa ai mari consumatori in pod, rareori un aspirator sau cine stie ce pendular sau chesti marunte cu o putere mica.
Cablu de cupru plin de 2.5 tras prin tub metalic iar pentru iluminat pod cat si iluminatul de la etaj (care e tras prin pod pe placa,) la fel cablu de cupru plin de 1,5 tot prin copex metalic.
asa am si eu..insa am inchis siguranta din tablou..ii dau drumu doar cand trebuie sa urc in pod..apoi o inchid din nou.

#1169
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Marti dimineata s-a intamplat o minune, au venit cei de la distrigaz sa extinda reteaua, aprox 100ml, in 2 zile au facut lucrarea insa evident drumul e cam dezastru, trebuie refacut. Ma asteptam sa facem lucrarea asta abia in primavara dar probabil au timpi morti zilele astea..
Pentru instalatia interioara care are 10ml si un singur consumator(centrala din ct demisol) am primit o oferta de 3300 ron, oare merita sa mai caut altele? Pentru 10ml sapatura real la 50cm adancime (ma inalt in curte inca 25cm) astia cer 750 ron plus tva (inclus in cei 3300), nu exagerez dar o fac singur in juma de zi.

#1170
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Eu am dat..aici in nord..3000 lei pe 25-28ml ingropat la 60 cm cu doua risere (2 consumatori) si instalare cutie/contor la limita de proprietate..Tot asa s-a facut si la mine lucrarea: sapatura dupa craciun..si punerea in functiune pe 3-4-5 ianuarie..dupa rev (acu 2 ani).

Edited by manghels, 27 January 2019 - 12:59.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate