Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana
 

Casa (prea)mult visata, D+P+1, langa Bucuresti (N-V)

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
2651 replies to this topic

#235
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

 bobitzaaa, pe 26 aprilie 2017 - 18:11, a scris:


Cum? Poti elabora?

Cu mult optimism.

Vin si eu cu un comentariu referitor la locatie. Dupa mintea mea alegerea locatiei optime o faci in general dupa criterii personale. Obiectiv vorbind chiar daca ai bani "fara numar" este aproape imposibil de gasit o suprafata mare in mijlocul orasului. In timp loturile s-au fragmentat si a aparut tendinta fireasca dealtfel , de a utiliza la maxim suprafetele disponibile si asta a dus la dezvoltarea pe verticala si alipiri la calcan. Daca nu luam in calcul scenariul cu " fara numar " orice om normal va cauta suprafata maxima la distanta minima si evident cu incadrare in bugetul disponibil.
Altfel spus poti lua cu x lei o suprafata z mp la distanta de  y km fata de centru. Aceiasi x lei poti sa ii dai pe o suprafata 2z situata la distanta sa zicem 1,5 y.
Daca algoritmul este clar de aici fiecare isi prioritizeaza optiunile. Ai slujba intr-o zona preferi sa fii aproape, ai copii la scoala, cresa, gradinita te orientezi sa minimizezi distantele, etc. Ce mi se pare oarecum grav din spusele lui Sony ca sunt multi oameni care regreta mutarea este faptul ca acestia s-au mutat fara sa stie in ce se baga sau au plecat de la premize gresite.

Referitor la distante absolute fata de km 0 am o parere putin diferita. Aceasi distanta o faci si in interiorul orasului in 10 minute sau in 45 de minute functie de ora. Daca reusesti sa eviti "rush hour-ul" de dimineata si cel de seara traficul devine suportabil. Eu de la Unirea la Lujerului pot face 10 minute sau 1 ora. La 10-11 dimineata e total diferit de 8:30. Distanta este de aprox. 7,5 km. Daca lungesc cu 1,5 km ( pina la casa) nu cred ca fac dublu ca si timp, deci consider suportabil.

#236
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,505
  • Înscris: 11.03.2006
Da, e greu sa rezolvi o ecuatie cu trei necunoscute.Posted image
Chiar si daca stai aproape de Bucuresti poate fi greu. Din Pipera, niste prieteni faceau 1 ora pana la scoala copilului, dimineata. Asta pentru ca tineau sa se duca la o anume scoala. Ziceau ca trebuie sa fie foarte atenti la ce iau cu ei, pentru ca nu era o optiune sa se intoarca dupa un caiet uitat.

Edited by cumparator, 26 April 2017 - 20:15.


#237
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

 cumparator, pe 26 aprilie 2017 - 20:03, a scris:

Da, e greu sa rezolvi o ecuatie cu trei necunoscute.Posted image
Chiar si daca stai aproape de Bucuresti poate fi greu. Din Pipera, niste prieteni faceau 1 ora pana la scoala copilului, dimineata. Asta pentru ca tineau sa se duca la o anume scoala. Ziceau ca trebuie sa fie foarte atenti la ce iau cu ei, pentru ca nu era o optiune sa se intoarca dupa un caiet uitat.

1. Sigur nu vreau sa fie cu 3 necunoscute.
2. Mai bine cu 2 partial cunoscute
3 . Perfect cu una binecunoscuta.
😋

De acord cu tine orice poate fi greu. Daca o faci constient e ok inseamna ca iti asumi decizia si stiai datele problemei cind ai zis ca faci o treaba. Daca este critic pentru educatia plodului sa mearga la scoala aia il duci si gata. Daca te sucesti dupa fiecare decizie e si mai rau.

Edited by picomouse, 26 April 2017 - 20:31.


#238
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

 bobitzaaa, pe 26 aprilie 2017 - 18:11, a scris:

Cum? Poti elabora?

Din calculul termic reiese un necesar de 3.5-4 kW/mp/h iar semineul are Putere termica: 3-14 kW  si Putere nominala: 8 kw. Stiu ca functioneaza pe perioade scurte de timp, focul trebuie facut la 2-3 ore (va avea ceva acumulare termica) insa in cazuri speciale cred ca te poti descurca. La asta m-am gandit cand am zis asta, daca am gresit va rog sa ma corectati. Recunosc ca si dorinta de a puncta putin cu Taumatao m-a impins poate putin pripit la aceasta replica...testosteronu' bata-l vina... Posted image

@pico: cred ca distanta versus pret/mp nu scaleaza chiar asa liniar ci mai degraba logaritmic pana la un moment dat... la 20-30 km de Bucuresti gasesti teren la preturi derizorii, cred ca e un break-even si aici. Al nostru e la vreo 14-15 km :))

@Sony: e trist acel caz cu fetita, mai cunosc si eu un caz cu un baietel care a facut naveta tot liceul la 20 km, "rata" era la 6 am iar la intoarcere mai astepta o ora pana pleca autobuzul (mergea la biblioteca scolii de obicei). Nu pot sa zic ca il invidiez si ca as vrea acelasi lucru pentru copii nostri insa nici nu as putea sa zic asta despre parintii lui...probabil ti-ai dat seama cine era baietelul din poveste... In opinia mea se exagereaza invers astazi, am fi in stare sa ii ducem cu masina pana la 25 de ani in fiecare dimineata si sa le oferim IPAD la 2 ani. Nu inseamna ca trebuie sa abordam problema spartan dar nici putina responsabilitate si putin efort nu strica, se invata niste lucruri. Stiti de ex. ca la japonezi nu exista "femei de serviciu" in scoli iar elevii intretin totul inclusiv baile? Sau ca este destul de des intalnit ca un copil de 5-6 ani sa circule singur cu metroul in Kyoto? Noi am sarit direct de la treaba cu cheia la gat la ... sarbatorit ziua de nastere de 10 ani la restaurant cu 50 de invitati sau alte minuni... Scuze, stiu ca poate nu suntem in masura sa judecam dar nu m-am putut abtine.. Posted image

Am uitat sa zic mai devreme: cele 30 min pt 14 km nu erau pana la km 0 ci pana in zona de Nord care este de interes pentru noi, Aurel Vlaicu sa zicem. Pe acolo este deja  jumatate din business-ul din Bucuresti. Pana la km 0 mai adaugi 30 min in medie (cu masina). Nu suntem dezvoltatori imobiliari sa exageram in acest fel. Asa cum zice si pico depinde de fiecare unde are treaba.

Oricum nici traiul in oras nu este asa lipsit de neajunsuri si lipsuri...altfel nu ar mai merge nimeni pe langa. Probabil cand esti f tanar si clubber infocat iar pisi trebuie plimbata la bere in fiecare seara...well....trebuie sa stai aproape de centrul vechi. Dar iti trece repede si apoi incepi sa cauti altceva...
Noua nu ne place sa traim in niste cuburi de beton unii peste altii....nu e sociopatie ci despre altceva este vorba aici...


@Taumatao: Pentru poze dai click pe "More Reply Options" si apoi ai posibilitatea de atasament in josul paginii in stanga (Attach Files). Tot asa ai si acces la acele emoticoane speciale. vezi un smiley pe bara undeva mai sus, dai click pe el si apar mai multe Posted image Astept vederea!

Ce e important de mentionat este ca suntem 2 persoane care vom ajuta la intretinerea/curatenia casei, sotia mea lucreaza cot la cot cu mine in medie pe la 11 h pe "zi"...plus ca daca se va ocupa si de copil...oricum nu m-am casatorit in ideea de a schimba persoana care imi calca camasile ci din cu totul si cu totul alte considerente!

Despre treaba cu canalizarea: este una din ingrijorarile si preocuparile mele prioritare (la pachet cu apele pluviale si drenajele), zona nu este chiar cea mai avantajoasa din acest punct de vedere (asa cum e la Billy de ex, ati vazut cu totii cum arata pamantul ala scos din gropa de la beci...mai bun decat pamantul de padure. Am sapat personal o toaleta de gradina prin zona aceea acum ceva ani si am inteles atunci de ce acolo erau aproape 1000 de ha de livezi acum 30 de ani...) dar se poate rezolva decent.

Recunosc ca nu am tratat asa bine subiectul canalizarii demisolului, sigur nu trecem pe sub el canalizarea (demisolul va avea cam 1.5 m sub CTA). Vrem sa avem masina de spalat acolo, la nevoie o ridicam putin pe o platforma zidita etc.

Zi-mi cu treaba aia cu condensul, imi mor bacteriile alea in fosa sau doar vrei sa ma sperii? Colegii care aveti fosa, voi cum procedati cu apa eliminata de centrala in condensatie?

Despre pod: nu ne-am propus sa il folosim decat ca tampon, va fi chepeneg si vom depozita eventual doar ceva cutii usoare pe termen lung...Noi ne gandim la spatiile de jos (demisol si CT parter) pentru depozitare dar oricum nu suntem harciogi si nici nu intentionam sa devenim, ce nu ai mai folosit de 2-3 ani donezi, sunt destui oameni sarmani...

Despre bugete: crede-ma pe cuvant ca nu suntem genul descris de tine, avem destul de mult exercitiu si nu ma refer aici la calcularea bugetelor altora ci de al nostru. Si calcularea e una respectarea proiectiei e de fapt arta, abtinerea de la anumite cheltuieli. Evident insa acum o sa fie un exercitiu ceva mai complex...
Fotovoltaice si panouri solare doar dupa ce terminam casa, important e sa avem instalatii compabile si gandite de la inceput scalabil, asa cum ai si tu. Apoi bineinteles facem un calcul de rentabilitate, redundanta si partea eco sunt importante dar daca nu recuperezi banii macar in ..10 ani..atunci nu are sens. Dar tehnologia evolueaza rapid, in 2016 Emiratele si China si-au dublat productia de energie solara, se anticipeaza vremuri foarte bune pe partea asta, se pare ca devine cea mai eiftina forma de energie in cel mult 10 ani. Sa fim sanatosi si sa vedem..

Rovere Nobili? Posted image Fain, chiar fain! Sunt aici langa mine si ne mai uitam prin vitrine si noi insa nu e insa de "nasul nostru"... Posted image Asta e mobila de petrolist nu de IT-isti..astia isi iau ceva IKEA Posted image

Despre temperaturi: nu mai am acum o factura de gaze ca acolo e si grafic anual dar pot sa iti zic ca in luni gen octombrie, noiembrie, martie si eventual aprilie consumul scade la jumatate. Adica sunt 6 dar de fapt vreo 4 si ceva. Este foarte cald in Bucuresti, in afara orasului se racoreste ceva mai repede pentru ca nu e atata masa de acumulare (beton), in nord de ex sunt tot timpul vreo 2 grade mai putin, la sa zicem gen 10 km de centru. Iar temperaturile tot cresc....Ai in vedere ca la ceva zeci km de tine sunt de ex.  muntii Fagarasi... la noi e Baraganul... Posted image

Edited by catalijns, 26 April 2017 - 21:16.


#239
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008

 catalijns, pe 26 aprilie 2017 - 21:13, a scris:

@Sony: e trist acel caz cu fetita, mai cunosc si eu un caz cu un baietel care a facut naveta tot liceul la 20 km, "rata" era la 6 am iar la intoarcere mai astepta o ora pana pleca autobuzul (mergea la biblioteca scolii de obicei). Nu pot sa zic ca il invidiez si ca as vrea acelasi lucru pentru copii nostri insa nici nu as putea sa zic asta despre parintii lui...probabil ti-ai dat seama cine era baietelul din poveste... In opinia mea se exagereaza invers astazi, am fi in stare sa ii ducem cu masina pana la 25 de ani in fiecare dimineata si sa le oferim IPAD la 2 ani. Nu inseamna ca trebuie sa abordam problema spartan dar nici putina responsabilitate si putin efort nu strica, se invata niste lucruri. Stiti de ex. ca la japonezi nu exista "femei de serviciu" in scoli iar elevii intretin totul inclusiv baile? Sau ca este destul de des intalnit ca un copil de 5-6 ani sa circule singur cu metroul in Kyoto? Noi am sarit direct de la treaba cu cheia la gat la ... sarbatorit ziua de nastere de 10 ani la restaurant cu 50 de

Eu cred ca lumea a devenit cam comoda..si supra/protectoare cu strumfii..S-or mi fi schimbat vremurile..insa noi ..cei care trec incet incet pe partea vietii unde "garantia nu mai acopera damage-ul" nu cred ca ne-am pus problema asa..cand faceam naveta cate 20-30 de km cu trenul..ca sa mergem la liceu..si seara inapoi..Clar nu mai sunt vremurile alea...dar fara perioada aia..eu unu nu m-as fi calit in 'ale vietii' si poate n-as fi ajuns unde sunt..si sa gandesc la fel..

Nu sunt in situatia de a avea copii..de a-i duce la scoala..gradinite..afterschool (desi am cunostinte nenumarate in situatia asta)..insa vad ca mai toti parintii ii duc cu masinuta..si-i aduc..indiferent ca stau la 10 min de scoala..sau la o ora..si nu-i scapa din ochi o secunda..Multi nu mai pot 'respira' fara sa simta si respiratia parintilor in ceafa..Nu stiu care-i solutia optima...cred ca asta decide fiecare pentru el..insa..parca devenim prea obsedati de 'sanatatea'/integritatea strumfilor incat multi dintre ei s-ar putea sa nu se mai poata descurca fara asistenta parintilor..Posted image

Nu trage don Semaca !!! Ce-am zis e din partea unui outsider..pe cale de a deveni insider (care isi face casa la 8km de nebunia orasului..si care face naveta 15-20-30 minute..spre-dinspre oras)..intr-o oarecare perioada..si stiu ca poate atunci o sa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva..

Edited by manghels, 26 April 2017 - 23:23.


#240
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,505
  • Înscris: 11.03.2006
Si eu faceam cel putin o ora prin Bucuresti pana la liceul la care am tinut neaparat sa ma duc si nu m-a deranjat niciodata asta.

In legatura cu copiii, acum este altceva fata de ce era pe vremuri. Inainte, generatii intregi au alergat toata ziua pe maidan cu cheia de gat. Acum sunt mai multi oameni, masini, nebuni, pericole. Cel putin in Bucuresti. In plus, fiecare se chinuie sa ii dea copilului un avantaj cat mai mare de la inceput. Nu vedeti ce nebunii se intampla? Oamenii merg pana acolo incat isi schimba adresa in acte, sa poata avea acces la o anume scoala.

Oricum, nu intotdeauna poti sa iti dai seama cum o sa iasa, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerci.Posted image

#241
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
No ce v-ati pus pe povesti :D
@catalijns vede ca inca nu prea mergi pe santier :P, cand ziceai ca estimezi inceputul ?

Cat despre canalizare eu nu o vad asa mare filosofie, doar s-au inventat pompele ... Doar sa prevezi canalizarea demisolului separat de cea a parterului si etajului. Iar ulterior vezi, daca prinzi canalizarea fara sa pui nicio pompa atunci e bine, daca nu, pui o pompa si iarasi e bine.

 Taumatao, pe 26 aprilie 2017 - 05:13, a scris:

De data asta o sa incerc sa fiu mai succint, miine schimb pe tura de zi si trebuie sa mai stau si cu geana pe sonde.
Aha. Cum arata un raspuns ne-succint :D?
Si nu, nu puteam sa nu citesc si sa merg mai departe, dar cum ai zis ca o sa fii succint nu mi-am luat Posted image  si popcorn-ul ...

#242
Taumatao

Taumatao

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 13.09.2014

 catalijns, pe 26 aprilie 2017 - 21:13, a scris:

Din calculul termic reiese un necesar de 3.5-4 kW/mp/h iar semineul are Putere termica: 3-14 kW  si Putere nominala: 8 kw. Stiu ca functioneaza pe perioade scurte de timp, focul trebuie facut la 2-3 ore (va avea ceva acumulare termica) insa in cazuri speciale cred ca te poti descurca. La asta m-am gandit cand am zis asta, daca am gresit va rog sa ma corectati. Recunosc ca si dorinta de a puncta putin cu Taumatao m-a impins poate putin pripit la aceasta replica...testosteronu' bata-l vina... Posted image

@pico: cred ca distanta versus pret/mp nu scaleaza chiar asa liniar ci mai degraba logaritmic pana la un moment dat... la 20-30 km de Bucuresti gasesti teren la preturi derizorii, cred ca e un break-even si aici. Al nostru e la vreo 14-15 km Posted image)

@Sony: e trist acel caz cu fetita, mai cunosc si eu un caz cu un baietel care a facut naveta tot liceul la 20 km, "rata" era la 6 am iar la intoarcere mai astepta o ora pana pleca autobuzul (mergea la biblioteca scolii de obicei). Nu pot sa zic ca il invidiez si ca as vrea acelasi lucru pentru copii nostri insa nici nu as putea sa zic asta despre parintii lui...probabil ti-ai dat seama cine era baietelul din poveste... In opinia mea se exagereaza invers astazi, am fi in stare sa ii ducem cu masina pana la 25 de ani in fiecare dimineata si sa le oferim IPAD la 2 ani. Nu inseamna ca trebuie sa abordam problema spartan dar nici putina responsabilitate si putin efort nu strica, se invata niste lucruri. Stiti de ex. ca la japonezi nu exista "femei de serviciu" in scoli iar elevii intretin totul inclusiv baile? Sau ca este destul de des intalnit ca un copil de 5-6 ani sa circule singur cu metroul in Kyoto? Noi am sarit direct de la treaba cu cheia la gat la ... sarbatorit ziua de nastere de 10 ani la restaurant cu 50 de invitati sau alte minuni... Scuze, stiu ca poate nu suntem in masura sa judecam dar nu m-am putut abtine.. Posted image

Am uitat sa zic mai devreme: cele 30 min pt 14 km nu erau pana la km 0 ci pana in zona de Nord care este de interes pentru noi, Aurel Vlaicu sa zicem. Pe acolo este deja  jumatate din business-ul din Bucuresti. Pana la km 0 mai adaugi 30 min in medie (cu masina). Nu suntem dezvoltatori imobiliari sa exageram in acest fel. Asa cum zice si pico depinde de fiecare unde are treaba.

Oricum nici traiul in oras nu este asa lipsit de neajunsuri si lipsuri...altfel nu ar mai merge nimeni pe langa. Probabil cand esti f tanar si clubber infocat iar pisi trebuie plimbata la bere in fiecare seara...well....trebuie sa stai aproape de centrul vechi. Dar iti trece repede si apoi incepi sa cauti altceva...
Noua nu ne place sa traim in niste cuburi de beton unii peste altii....nu e sociopatie ci despre altceva este vorba aici...


@Taumatao: Pentru poze dai click pe "More Reply Options" si apoi ai posibilitatea de atasament in josul paginii in stanga (Attach Files). Tot asa ai si acces la acele emoticoane speciale. vezi un smiley pe bara undeva mai sus, dai click pe el si apar mai multe Posted image Astept vederea!

Ce e important de mentionat este ca suntem 2 persoane care vom ajuta la intretinerea/curatenia casei, sotia mea lucreaza cot la cot cu mine in medie pe la 11 h pe "zi"...plus ca daca se va ocupa si de copil...oricum nu m-am casatorit in ideea de a schimba persoana care imi calca camasile ci din cu totul si cu totul alte considerente!

Despre treaba cu canalizarea: este una din ingrijorarile si preocuparile mele prioritare (la pachet cu apele pluviale si drenajele), zona nu este chiar cea mai avantajoasa din acest punct de vedere (asa cum e la Billy de ex, ati vazut cu totii cum arata pamantul ala scos din gropa de la beci...mai bun decat pamantul de padure. Am sapat personal o toaleta de gradina prin zona aceea acum ceva ani si am inteles atunci de ce acolo erau aproape 1000 de ha de livezi acum 30 de ani...) dar se poate rezolva decent.

Recunosc ca nu am tratat asa bine subiectul canalizarii demisolului, sigur nu trecem pe sub el canalizarea (demisolul va avea cam 1.5 m sub CTA). Vrem sa avem masina de spalat acolo, la nevoie o ridicam putin pe o platforma zidita etc.

Zi-mi cu treaba aia cu condensul, imi mor bacteriile alea in fosa sau doar vrei sa ma sperii? Colegii care aveti fosa, voi cum procedati cu apa eliminata de centrala in condensatie?

Despre pod: nu ne-am propus sa il folosim decat ca tampon, va fi chepeneg si vom depozita eventual doar ceva cutii usoare pe termen lung...Noi ne gandim la spatiile de jos (demisol si CT parter) pentru depozitare dar oricum nu suntem harciogi si nici nu intentionam sa devenim, ce nu ai mai folosit de 2-3 ani donezi, sunt destui oameni sarmani...

Despre bugete: crede-ma pe cuvant ca nu suntem genul descris de tine, avem destul de mult exercitiu si nu ma refer aici la calcularea bugetelor altora ci de al nostru. Si calcularea e una respectarea proiectiei e de fapt arta, abtinerea de la anumite cheltuieli. Evident insa acum o sa fie un exercitiu ceva mai complex...
Fotovoltaice si panouri solare doar dupa ce terminam casa, important e sa avem instalatii compabile si gandite de la inceput scalabil, asa cum ai si tu. Apoi bineinteles facem un calcul de rentabilitate, redundanta si partea eco sunt importante dar daca nu recuperezi banii macar in ..10 ani..atunci nu are sens. Dar tehnologia evolueaza rapid, in 2016 Emiratele si China si-au dublat productia de energie solara, se anticipeaza vremuri foarte bune pe partea asta, se pare ca devine cea mai eiftina forma de energie in cel mult 10 ani. Sa fim sanatosi si sa vedem..

Rovere Nobili? Posted image Fain, chiar fain! Sunt aici langa mine si ne mai uitam prin vitrine si noi insa nu e insa de "nasul nostru"... Posted image Asta e mobila de petrolist nu de IT-isti..astia isi iau ceva IKEA Posted image

Despre temperaturi: nu mai am acum o factura de gaze ca acolo e si grafic anual dar pot sa iti zic ca in luni gen octombrie, noiembrie, martie si eventual aprilie consumul scade la jumatate. Adica sunt 6 dar de fapt vreo 4 si ceva. Este foarte cald in Bucuresti, in afara orasului se racoreste ceva mai repede pentru ca nu e atata masa de acumulare (beton), in nord de ex sunt tot timpul vreo 2 grade mai putin, la sa zicem gen 10 km de centru. Iar temperaturile tot cresc....Ai in vedere ca la ceva zeci km de tine sunt de ex.  muntii Fagarasi... la noi e Baraganul... Posted image
Apropo de predictiile clubului de la Roma si incalzirea globala din zona Mogosoaia: http://www.ziuaconst...6230.html ÂPosted image

Parca ziceai ca sunt "gen 9 luni calde", acum deja incepi sa le scazi, usor-usor ajungi la vorba mea, cu cele 6 luni reci pe an, Faptul ca ti-a scazut consumul la jumatate in "octombrie, noiembrie, martie si eventual aprilie" demonstreaza exact ceea ce am sustinut si sustin, centrala ta a functionat pe incalzire un numar mai mare sau egal cu 15 zile calendaristice, adica, conform definitiei, octombrie, noiembrie, martie si, cu siguranta, aprilie (zi-ne tu cite luni se aduna cu decembrie, ianuarie si februarie) sunt LUNI RECI! Q.E.D.

Hai sa lasam discutiile despre bugete pentru final, nu te grabi cu judecati teoretice, "praftica...". Multi zmei inainte s-au transformat in mileusei dupa.

Da, Rovere reprezinta o alegere excelenta pentru cei care-si permit calitatea, poate asa, in sfirsit, pricepi si tu de ce am depasit bugetul initial cu 50% si, mai ales, de ce gradul meu de "satisfactie al clientului" este de 9+.

Nu stiu ce efect poate avea condensul asupra bacteriilor din fosa pentru ca nu am asa ceva si nu vreau sa te induc in eroare cu ceva ce nu stiu. Cert este ca mediul acid (la masuratori condensul din centrala mea mea a avut pH-ul intre 3.7 si 4.1, adica destul de acid) nu este benefic organismelor vii, oricum dupa ce vei trece la canalizarea comunala n-o sa mai grija asta, statia de epurare ar trebui sa rezolve aceasta problema. Insa poti folosi: http://www.b-mag.ro/...ate-calmag.html
N-am inteles nimic din "Recunosc ca nu am tratat asa bine subiectul canalizarii demisolului, sigur nu trecem pe sub el canalizarea (demisolul va avea cam 1.5 m sub CTA). Vrem sa avem masina de spalat acolo, la nevoie o ridicam putin pe o platforma zidita etc".Daca SIGUR nu treci canalizarea pe sub demisol, pe unde o treci? Degeaba ridici masina de spalat pe platforma, evacuarea apei reziduale trebuie facuta in canalizare, iar curgerea libera este cea mai indicata pt a nu suprasolicita pompa de evacuare. Plus ca, repet, TREBUIE sa ai un sifon de pardoseala in camera centralei. Insa cel mai bine suna un prieten specialist - instalator.

Eu mi-am respectat, imi respect si, cu siguranta, imi voi respecta sotia si pe viitor, de aceea aceea n-am vrut s-o "promovez" la statutul de menajera (calcat/dereticat, caci spalatul e rezolvat). Cei mai bogati si fericiti nu sunt cei care au cei mai multi bani ci cei care au cel mai mult timp pentru ei si familie. Cind poti cistiga acel timp renuntind la anumite indatoriri se cheama ca soarta ti-a suris cu toti dintii. Posted image Probabil ca ar trebui predat la scoala cursuri de management al timpului.

As vrea sa-ti fac o recomandare prieteneasca, nu te implica in discutii pe domenii unde nu te pricepi, sau, cunostintele tale sunt deficitare. Nu doar aici, pe softpedia, ci si in viata normala, caci risti sa te umpli de ridicol. Exemplul concret: afirmatiile tale referitoare la copii. Crede-ma "pe cuvint de pionier" ca exista o diferenta fundamentala de intelegere a problemei copilului dinauntru familiei fata de privirea din exteriorul ei. Meseria de parinte se invata zi de zi, pas cu pas, impreuna cu copiii, oricite carti de parenting ai citi, oricite dezbateri pe aceasta tema ai avea cu prieienii tai care au copii, copilul tau e unicat si, de cele mai multe ori, e diferit de tipologiile pe care le-ai citit/auzit. Lasa-ne pe noi, parintii, sa stabilim "valuarea" si calitatea educatiei pe care vrem s-o oferim copiilor nostri, tu, eventual poti asista tacut de pe margine si lua notite. Abia dupa ce vei deveni parinte o sa intelegi ce vreau sa zic. Ai dreptate, nici eu nu pot fi considerat tatal ideal, datorita timpului petrecut departe de familie, insa atunci cind sunt acasa familia reprezinta singura prioritate.

Sper c-o sa primesti "vederea" de la mine, ca sa vezi ce priveliste te asteapta!Posted image  E destul de verde pentru gusturile voastre?

Pina duminica dimineata nu mai am timp de tastatura, insa tu poti sa-mi trimiti orice, chiar te rog s-o faci! Multumesc!

O zi de exceptie iti doresc.

Attached Files



#243
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014
Dupa ultimile discutii de pe aici am ajuns si eu la o concluzie : ma bucur ca nu stau in(sau pe aproape) de Bucuresti :) ..nu suport aglomeratia si blocurile cu n.spe etaje.
Eu am blocul aproape plin de pensionari (din astia cu fite-cu studii :) dar cu bun simt) ..iar la casa la fel am liniste si acces la cateva minute de casa la orice am nevoie. Nu m.ar incanta sa ma mut (de ex) intr.o localitate mai mare de dragul unei mariri de salariu .. sau mai stiu eu ce altceva ..




#244
Taumatao

Taumatao

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 13.09.2014

 dana84, pe 27 aprilie 2017 - 09:29, a scris:



Cat despre canalizare eu nu o vad asa mare filosofie, doar s-au inventat pompele ... Doar sa prevezi canalizarea demisolului separat de cea a parterului si etajului. Iar ulterior vezi, daca prinzi canalizarea fara sa pui nicio pompa atunci e bine, daca nu, pui o pompa si iarasi e bine.


Aha. Cum arata un raspuns ne-succint Posted image?
Si nu, nu puteam sa nu citesc si sa merg mai departe, dar cum ai zis ca o sa fii succint nu mi-am luat Posted image  si popcorn-ul ...
Da, exista si solutia pompelor, poate-i recomanzi si un amplasament corespunzator. Insa mai sunt incoveniente, cel mai deranjant dintre ele il reprezinta zgomotul, chiar daca e la demisol tot se aude biziitul in casa. De asemenea trebuie pus un vas colector din care sa traga pompa respectiva, unul de 10 l ar fi suficient, insa daca-si evacueaza condensul acid, fara sa foloseasca un dispozitiv de corectare a aciditatii, ii trebuie o pompa speciala, evident mai scumpa.

Recunosc ca am pierdut notiunea succintului, insa e scuzabil, de la departare vorbele arata altfel.Posted image Plus ca asa imi mai fac si eu damblaua, sa "vorbeste romaneste", iar pirdalnicul asta de timp petrecut printre straini trece mai repede si mai frumos.

#245
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

 doarUNom, pe 27 aprilie 2017 - 16:26, a scris:

Dupa ultimile discutii de pe aici am ajuns si eu la o concluzie : ma bucur ca nu stau in(sau pe aproape) de Bucuresti Posted image ..nu suport aglomeratia si blocurile cu n.spe etaje.
Eu am blocul aproape plin de pensionari (din astia cu fite-cu studii Posted image dar cu bun simt) ..iar la casa la fel am liniste si acces la cateva minute de casa la orice am nevoie. Nu m.ar incanta sa ma mut (de ex) intr.o localitate mai mare de dragul unei mariri de salariu .. sau mai stiu eu ce altceva ..
Ambele lumi ai avantajele lor, in orasele mai mari sunt niste posibilitati pe care nu le gasesti in cele mici (nu ma refer neaparat la cele financiare..). Ideea noastra e sa ne bucuram de amandoua Posted image
Ne-ar ajuta mult niste sfaturi din partea ta pe parte de drenaje, imi amintesc ca am citit pe undeva acum cateva luni niste chestii zise de tine dar cum nu stiam atunci ca esti om de baza pe aici nu am notat...macar un hint ceva ar ajuta.

@Taumatao: probabil ca ai dreptate, poate m-am pripit cand m-am exprimat in legatura cu copii. Tot ce pot sa spun este ca stim si familii cu copii pe care ii consideram bine crescuti, este o mare diferenta, pana si noi putem sa percepem asta! Una este sa poti sta de vorba putin si sa te joci cu un copil de cativa ani si alta sa se urce cu picioarele pe masa in restaurant sau sa tipe oriunde oricand cat are chef fara sa i se spuna nimic...nu ma refer aici la copii pana in 2 ani! Sunt o minoritate aceste familii insa... Oricum, abia asteptam sa ne exprimam din interior, ceea ce ii urez si colegului manghels!

Despre sifonul in pardoseala in demisol as vrea sa evit asta dar sigur ca discutam si cu specialistii, nu facem de capul nostru doar ca trebuie sa ne convinga cu argumente..

Despre lunile reci: Eu nu gandesc in 0 si 1 chiar daca cu asta ma ocup... exista rece..mai putin rece..foarte rece.. etc. Aprilie nu este asa de rece, cred ca luna asta platesc 40 ron factura la gaz cu tot cu cele 2-3 zile mai speciale. In plus azi am avut putina treaba in oras si erau 22 de grade afara..nu vrei sa stii cum se simtea, probabil ca atunci cnad la tine sunt catre 30...Eu cred ca raportul e undeva 35/65, intradevar nici 25/75 cum am zis anterior dar nici 50/50 cum zici tu.  Daca vrei accept si 37.5/62.5 pentru a ne intalnii la jumatatea intervalului dar mai mult nu pot sa fac... Posted image


Superba locatia si poza intradevar, cred ca gasim si ceva traseu de bicla prin padurile alea... Posted image  Pune vinul la rece! Posted image))

Edited by catalijns, 27 April 2017 - 17:17.


#246
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014
Un pic sa.mi revin(cand se mai termina cu treburile) ..la program de 7 cu 7 sunt cam rupt si fara chef sa mai gandesc :) Oricum mai e timp pana te apuci de lucru.



#247
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014

 catalijns, pe 27 aprilie 2017 - 17:16, a scris:

niste sfaturi .. pe parte de drenaje..
La capitolul asta te ajuta Tizul tau ..e baiat descuraret ..am vazut lucruri interesante la acest capitolul la o casa proiectata de el (cea cu terasa pe schelet metalic ..de ex)




#248
Taumatao

Taumatao

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 13.09.2014

 catalijns, pe 27 aprilie 2017 - 17:16, a scris:

Ambele lumi ai avantajele lor, in orasele mai mari sunt niste posibilitati pe care nu le gasesti in cele mici (nu ma refer neaparat la cele financiare..). Ideea noastra e sa ne bucuram de amandoua Posted image
Ne-ar ajuta mult niste sfaturi din partea ta pe parte de drenaje, imi amintesc ca am citit pe undeva acum cateva luni niste chestii zise de tine dar cum nu stiam atunci ca esti om de baza pe aici nu am notat...macar un hint ceva ar ajuta.

Daca nu ai izvoare prin preajma n-o sa ai probleme cu drenajele, decit daca ai panta terenului dinspre drum, spre casa.  Eu mi-am facut streasina de 1.2 m ca sa acopere o suprafata cit mai mare in jurul casei si mi-am izolat temelia cu membrana speciala , din aceea neagra, cu ridicaturi, atit pe exteriotul zidurilor de temelie, cit si in interiorul lor, asta deoarece in zona mea sunt izvoare. Apoi am folosit tuburi speciale de dren pe care le-am interconectat si scos intr-un canal colector de ape pluviale de linga locatia mea, insa asta pentru ca s-a intimplat sa fie acolo. Avind si o fintina in partea inalta a terenului acolo se colecteaza apa din izvoare si se reduce semnificativ cantitatea care s-ar duce spre casa. Iar cind mi-am pavat aleile de linga casa le-am dat o usoara panta spre exterior astfel incit apele pluviale sa se scurga in gazon, iar de acolo nu mai ai treaba. Insa la mine ajuta foarte mult faptul ca am terenul cu panta dinspre casa spre strada si apele pluviale n-au timp de gindire pe terenul meu. Deocamdata in cei aproape 7 ani de cind mi-am izolat temelia si facut fintina si drenajele nu am avut nicio problema cu apele pluviale, sau cu izvoarele din zona, sper sa am noroc si pe viitor.

#249
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Captain log....data stelara...

Saptamana trecuta am trecut un milestone important, acordul de principiu cu arhitectii implicati in ceea ce priveste "modelul" casei. Am ramas pe D+P+1, scopul nu scuza intotdeauna mijloacele insa mergem inainte...nu sunt "mandru" de "abordare" dar...viata merge inainte (va rog nu cereti detalii, asta e scrisa pentru a fi citita peste niste ani Posted image )

@doarUNom : multam de hint, o sa il intreb pe C. de subiect ceva mai incolo, deocamdata se concentreaza pe pth Posted image
Am observat fara sa vreau niste afinitati cu beneficiarii din anumite zone ale tarii (nu e ceva rau, fiecare dintre noi are anumite simpatii), daca ne ajuta cu ceva atunci afla nevasta e de la voi, radacini de Blaj si infuzii de ...Brasov Posted image

Am revenit din vizita de studiu recenta, cred ca am gasit modelul de tigla potrivit...in atasament
@manghels: ne place mult si modelul de tigla ales de tine, nu am gasit pe topicul tau ce ai ales in final, daca citesti pe aici te rog lasa 2 cuvinte.

@Tau: ce faceti domle' acolo, vad ca tot scade pretul mondial al petrolului...mai muncim si noi ceva?! :)
Referitor la discutia noastra cu incalzire/racire casa; am atasat un grafic pe ultimii 2 ani+ in legatura cu consumul nostru de gaze, cred ca valorile relative sunt importante aici. Forma concava a graficului mie imi zice ca sunt 6 luni calde, vreo 3 semi-reci si inca 3 reci. Daca simplificam si mai mult ramanem cu 4.5 luni reci (2 semi-reci = una rece).Posted image
Ai pus ceva de la Aurelia Visinescu la rece? Nu de alta dar se face cald si nu prea mai merge de single malt... Posted image

Referitor la drenaje: la noi terenul e drept, o sa fie o mica panta data din amenajare/suprainaltare dar cam atat. In rest nici nu ma gandesc sa nu hidroizolam atat in structura betonului cat si pe exterior (cuva). Mai ramane insa restul terenului de "tratat", aici am notat niste sfaturi recente de la DYI si dana84 (danke schoen!) trebuie insa sa mai citim putin pe subiect. Poate sunt putin paranoic pe subiect insa e de preferat noroiului..

@Brawnie: pune te rog deoparte ceva kg de Hyseal si pt noi, nu stim cat ne trebuie, asteptam pth-ul si ti-l trimitem pentru o estimare.Posted image

@Pico: am efectuat ieri o inspectie rapida a santierului lui Billy00 (caruia ii multumesc pentru primire!) si pot sa confirm: a folosit carbuni la gratar! Posted image

Mai avem de decis daca sa mergem pe un mic bazin de colecctare pluviale (aprox 10 mc) sau sa facem un mic put pentru irigatii la o adancime de maxim 20 m... Bazinul ar costa cam 1k eur si ar avea si rol de buffer pentru putul absorbant insa ocupa putin spatiu (chiar daca punem 50 cm de pamant si gazon deasupra tot ii trebuie gura de vizitare), in plus apa mai miroase peste vara...Voturile se deschid...acum!:

Asteptam provincia!Posted image

Attached Files



#250
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008

 catalijns, pe 15 mai 2017 - 07:21, a scris:

Am revenit din vizita de studiu recenta, cred ca am gasit modelul de tigla potrivit...in atasament
@manghels: ne place mult si modelul de tigla ales de tine, nu am gasit pe topicul tau ce ai ales in final, daca citesti pe aici te rog lasa 2 cuvinte.

Asteptam provincia!Posted image

Salut,
Eu am mers pe Tondach Mediteran Plus Natur..Dar si Siceram Portugheza arata super (cel putin pe casele altora..nu m-am documentat despre ea).

Ce ai tu un poza...pare a fi olane...car mofturoase cred..pt tara noastra..dar nu imposibil de pus in..opera..

Edited by manghels, 15 May 2017 - 08:55.


#251
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Nu iti trebuie tie Hyseal cat stoc este la depozit :) cand ai detalii imi spui si rezolvam.
La tigla nu am cum sa te ajut ca eu am pus tabla pe casa :)

#252
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Hm, ce tigla e cea din poze? Sper ca nu Escandella :D

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate