Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Casa P+1 (+M) Brasov - 2017-2021

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#1
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Sa incep cu inceputul, in ianuarie 2016 m-a lovit ideea de a ma muta la casa. Vreo 2 luni m-am luptat cu mine sa-mi scot ideea din cap, nu am reusit :D
Asadar, la inceputul lunii martie am inceput cautarea terenului ideal. Am gasit in jurul brasovului la preturi modice, dar nimic pe gustul meu, ba erau la mama naibii in camp, ba lotul era foarte ingust si lung, ba nu avea PUZ, ba avea utilitatile "in capul strazii", adica la 5-800m :) . In iunie, stand la masa cu un prieten si povestind de terenuri si investitii imi spune ca el tocmai si-a achizitionat un lot de 1000mp in oras, la pret avantajos (cam 30% din pretul zonei, prin intermediul unei cunostinte). In acel moment mi s-a aprins un beculet. In aceeasi zi am fost sa vad terenul (mai erau disponibile doar 3 loturi din 15), l-am ales pe cel mai apropiat de drumul principal. Are PUZ aprobat (S+P+1+2+M), deschidere la strada 25M si lungime 40M, terenul ideal pentru casa visurilor... Drumul este de 8ML latime.
Utilitati disponibile:
- Curent electric - Pe drumul secundar, la 138m de parcela mea (norocul meu, este drum de servitute, deci se considera doar 6M distanta pana la stalp).
- Apa curenta - Pe drumul secundar
- Gaze naturale - Pe drumul principal (~800m de drumul de servitute, m-am interesat si in anul 2018 sunt propuse investitii pentru extinderea retelei pana pe drumul secundar, pe partea cu parcelele deci ~132M de mine )
- Canalizare - Idem gaze naturale, doar ca momentan nu este in plan o investitie pentru extinderea ei (poate pana in 2021 cand planuiesc sa fie gata casa va ajunge si pe strada mea :D ).

In septembrie 2016 am facut actele, si am obtinut 3 titluri de proprietate. Unul pe terenul propriu zis, de 1000mp, si alte 2 pe drumul de servitute (este compus dintr-o fosta gradina si un lot dezmembrat din terenul initial din care s-au obtinut parcelele).
In 14 noiembrie am depus actele pentru certificatul de urbanism. In 14 decembrie, cand am sunat sa vad daca este gata am avut socul vietii, nici macar nu era inregistrata cererea ! Dupa o discutie cu o doamna de acolo, cererea a fost inregistrata, dar am pierdut o luna degeaba (incepeam sa ma resemnez.... Romania...)
A urmat o luna de liniste, dupa care am inceput sa sun din nou la ei. Din nou, nici macar nu se apucase de certificat pe motiv ca sunt doar 3 angajati la urbanism si au multe cereri. Dupa alte 2 saptamani aflu ca in sfarsit certificatul de urbanism este la semnat.Dupa alta saptamana merg si il ridic (fericit nevoie mare). Dupa ce am citit ce scrie in el avantul mi-a mai trecut putin... Eu am cerut constructie casa, garaj si imprejmuire, planuind sa lipesc garajul de gardul din fata pentru a intra in curte direct din strada. Pe CU scrie "garaj in interiorul proprietatii" si retragere de la axul drumului conform codului civil. Urmeaza sa ma lamuresc cu arhitectul ales daca pot lipi garajul de gard ori ba.

Am gasit pe cineva care se ocupa de avize in schimbul unei sume modice per aviz pentru a nu-mi bate capul (recent a terminat un coleg de munca cu toate avizele, dupa 9 luni de chin si zeci de drumuri/nervi). I-am inmanat o copie dupa CU, CVC si carti identitate.
De asemenea am gasit topometrist si om potrivit pentru studiul geo, toata distractia m-a costat 1750 RON (1000 topo, 750 studiul geo pentru ca in zona respectiva se cer niste teste suplimentare, nu am inteles prea bine ce mi-a zis topometristul, ma bucur insa ca am scapat de un drum in plus)

Singura mea "obligatie" pana la faza inceperii constructiei mai este sa gasesc arhitectul potrivit care sa-mi puna pe hartie ideile mele.
Am gasit preturi variate, de la 7 euro/mp construit pana la 22 euro/mp util. Arhitectul cu care lucreaza topometristul si doamna ce se ocupa de acte mi-a facut o oferta aproape de nerefuzat (9 euro/mp construit incluzand si 0.5 euro/mp taxa de verificare proiect. Pret la 60% fata de pretul normal). Avand in vedere ce probleme pot interveni daca nu se intelege arhitectul cu restul (din experientele neplacute avute de cunostinte), pentru 2 euro diferenta intre cea mai ieftina oferta si aceasta oferta, nu cred ca mai are rost sa spun cu cine voi merge mai departe. In acesti 9 euro intra arhitectura, structura de rezistenta, instalatiile (electric, apa, gaze) si verificare proiectului conform OUG100/2016.


Casa va fi P+1 cu pod inaltat (pentru a fi transformat usor intr-o eventuala mansarda). Structura de rezistenta va trebui calculata de la inceput pentru P+1+2+M pentru ca pe viitor s-ar putea sa vreau sa extind casa (in functie de cati membrii va avea familia :D ).
Initial va cuprinde urmatoarele incaperi:

Parter:
- Living
- Bucatarie
- Baie
- Hol
- Birou
- Dressing (stiu, multi ati spune ca dressing-ul trebuie la etaj, eu il vreau jos)
- Camera tehnica

Etaj:
- 3 camere, din care una cu baie proprie cu cada si dus
- 2 terase (una din camera cu baie, una din hol)
- hol
- baie cu cada

accesul in podul inaltat probabil se va face cu o scara in spirala plasata in mijlocului holului de la etaj. Vreau cel putin 1m de la podea pana la coama acoperisului, trebuie sa vad si arhitectul ce parere are.

Suprafata utila initiala planuita era de 200mp, dar mi-am dat seama ca e prea mult pentru investitia initiala, atat in faza de proiect cat si in faza de executie si momentan nu doresc sa ma intind mai mult decat ma tine plapuma, asa ca suprafata construita va fi de cel mult 75mp pe nivel + terasele
In felul asta as mentine pretul proiectului la 1350 EURO, un pret decent, zic eu, avand in vedere ce lucrari am vazut facute de ei.


Va urma...

#2
mihnearau1

mihnearau1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,588
  • Înscris: 20.09.2016
- Curent electric - Pe drumul secundar, la 138m de parcela mea (norocul meu, este drum de servitute, deci se considera doar 6M distanta pana la stalp)

s-ar putea sa te puna sa aduci de la aia 138m ca am auzit ca in unele zone nu mai aduce furnizorul reteaua pe strazi
pur si simplu refuza

Edited by mihnearau1, 12 February 2017 - 11:48.


#3
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,156
  • Înscris: 12.09.2013
In 75 mp pe nivel e greu de crezut ca intra toate camerele pe care le doresti...

Edited by raducut123, 12 February 2017 - 11:59.


#4
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
75 mp nu-i prea puțin pe nivel pt toate alea? Eu m-aș întinde spre 85-90.

Spor la treabă! :D

#5
arab

arab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,577
  • Înscris: 12.03.2006
E cumva in Stupini terenul? Nasol cu drumul privat! Vorbesc din experienta.

Edited by arab, 12 February 2017 - 12:29.


#6
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,219
  • Înscris: 11.03.2006
Eu am 75 mp construiti pe nivel si iti spun ca nu intra tot ce vrei tu acolo.

Fii foarte atent cu utilitatile, trebuie sa fii destul de sigur de ceea ce se va intampla in viitorul apropiat cu ele. Daca nu o sa ai gaze in urmatorii ani, trebuie sa iti planifici un alt fel de incalzire, ceea ce influenteaza planul casei.

Edited by cumparator, 12 February 2017 - 12:37.


#7
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
As dori sa va atrag atentia asupra unui aspect . Sunt nascut si crescut la casa . Cei care se muta la casa de la bloc au o anumita perceptie usor eronata . O casa , are niste avantaje incontestabile fata de un apartament , dar de multe ori cei care fac tranzitia nu se folosesc de ele. Este putin complicat de explicat , o sa incerc sa sintetizez. O casa trebuie sa aiba mult teren . Fara teren , este o manea . Terenul trebuie sa fie utiliizat mai inteligent decat spatiul dedicat casei in sine  . O casa trebuie sa aiba o terasa . O casa trebuie sa aiba lumina naturala dn belsug. Un teren de casa trebuie sa aiba multa verdeata . Pomi fructiferi , arbusti decorativi , ghivece cu flori , alei , un barbeque acoperit , posibil un cuptor care sa adune familia la gatit in aer curat ...o casa trebue sa aiba un caine . De unde stau eu ( o zona ma inalta  a orasului ) ma uit cu telescopul spre un cartier de case moderne , ale unor oameni care au plecat de la bloc ca sa isi faca cate un casoi inestetic cu o suprafata de 2350 mp , pe un teren de 400 de mp. Este grotesc . Toate casoaiele au trei etaje si se gasesc la 2 metri una de cealalta .. Masinile si le parcheaza in fata portii , pe strada si sunt cate 2-3 la o casa . Sunt ...groaznice . Nu au un pom in curte , au inghesut cate un gratar din ala din prefabricate ( si cam de unica folosinta ) cu care se afuma intre ei duminica .
Ce doresc sa scot in evdenta este faptul ca au renunta la apartamente pentru a nu benefica de ceea ce inseamna o casa. O casa inseamna mult verde. Doua straturi de verdeturi de gatit , 10 rosii , 10 araci de faseole verde intr-nu colt frumos amenajat . DAr beneficiaza dn pln de neplacerile pe care o casa le aduce. Costuri de intretinere si de 10-20 de ori mai mari decat la un apartament , costuri de utilitati de 10-20 de or mai mari decat la un apartament . Eu platesc numai pe stropitul gazonului 250 ron pe luna Posted Image . Merita cu prisosinta ....dar daca nu l-as avea ...de ce naiba as mai sta la casa  Daca nu am umbra unui pom unde sa imi beau linstit cafeaua ....de ce mi-ar trebui casa ?

Edited by JurasikMan, 12 February 2017 - 14:02.


#8
vivaconsult

vivaconsult

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 20.01.2016
Salut.
Inarmeazate cu nervi si rabdare.
Eu zic ca pentru obtinerea autorizatiei asteaptate la minimum 8 luni,la mine de exemplu am 10 luni pina a depune pentru autorizatie dupa obtinere toturor avizelor, dupa care mai dureaza doua luni, pina la ridicarea autorizatiei in sine.
Uite fac 12-13 luni doar cu obtinerea autorizatiei, asa ii situatia in Brasov.
In ce zona este situat terenul in Brasov.
Cu curentul cred ca o sa ai mari probleme, fiind la 138ml.

#9
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014
"Toate casoaiele au trei etaje si se gasesc la 2 metri una de cealalta .."
Alea sunt tot apartamente (cu mai multe camere) ..dar cu vecini doar pe orizontala :)
Diferenta e ca la casa platesc doar ei impozitul pe terenul pe care sta casa ..iar la apartament se imparte la toate din acel bloc :)





#10
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014
" si se gasesc la 2 metri una de cealalta ."
Si cu garduri betonate de 2.5 m inaltime .. asta e aspectul cel mai grotesc


#11
duradavid01

duradavid01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 533
  • Înscris: 18.12.2015
Daca ai teren de ce nu faci doar pe un nivel?

Edited by duradavid01, 12 February 2017 - 17:45.


#12
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,219
  • Înscris: 11.03.2006

View PostJurasikMan, on 12 februarie 2017 - 13:47, said:

As dori sa va atrag atentia asupra unui aspect . Sunt nascut si crescut la casa . Cei care se muta la casa de la bloc au o anumita perceptie usor eronata . O casa , are niste avantaje incontestabile fata de un apartament , dar de multe ori cei care fac tranzitia nu se folosesc de ele. Este putin complicat de explicat , o sa incerc sa sintetizez. O casa trebuie sa aiba mult teren . Fara teren , este o manea . Terenul trebuie sa fie utiliizat mai inteligent decat spatiul dedicat casei in sine  . O casa trebuie sa aiba o terasa . O casa trebuie sa aiba lumina naturala dn belsug. Un teren de casa trebuie sa aiba multa verdeata . Pomi fructiferi , arbusti decorativi , ghivece cu flori , alei , un barbeque acoperit , posibil un cuptor care sa adune familia la gatit in aer curat ...o casa trebue sa aiba un caine . De unde stau eu ( o zona ma inalta  a orasului ) ma uit cu telescopul spre un cartier de case moderne , ale unor oameni care au plecat de la bloc ca sa isi faca cate un casoi inestetic cu o suprafata de 2350 mp , pe un teren de 400 de mp. Este grotesc . Toate casoaiele au trei etaje si se gasesc la 2 metri una de cealalta .. Masinile si le parcheaza in fata portii , pe strada si sunt cate 2-3 la o casa . Sunt ...groaznice . Nu au un pom in curte , au inghesut cate un gratar din ala din prefabricate ( si cam de unica folosinta ) cu care se afuma intre ei duminica .
Ce doresc sa scot in evdenta este faptul ca au renunta la apartamente pentru a nu benefica de ceea ce inseamna o casa. O casa inseamna mult verde. Doua straturi de verdeturi de gatit , 10 rosii , 10 araci de faseole verde intr-nu colt frumos amenajat . DAr beneficiaza dn pln de neplacerile pe care o casa le aduce. Costuri de intretinere si de 10-20 de ori mai mari decat la un apartament , costuri de utilitati de 10-20 de or mai mari decat la un apartament . Eu platesc numai pe stropitul gazonului 250 ron pe luna Posted Image . Merita cu prisosinta ....dar daca nu l-as avea ...de ce naiba as mai sta la casa  Daca nu am umbra unui pom unde sa imi beau linstit cafeaua ....de ce mi-ar trebui casa ?

Amin!Posted Image
Cu o singura observatie. De ce platesti atat de mult stropitul gazonului? Apa e din retea? Daca stropesti cu apa din put costa putin.

#13
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
Daca prin put, intelegi fantana, costa mult si are putina apa. 2-3 metri cubi pe care-i termini in juma' de ora de udat..

Daca te referi la tuburile alea de 200-250 diametru care merg in panza freatica, costa enorm. Spre suta de milioane sau peste.. Plus consum de curent..Nu-ti scoti banii niciodata. Doar daca faci legumicultura,

Asa ca...3-4 luni pe an apa de la retea e sfanta.
Si ieftina..:) La mine e 3 lei metru cub. N-am canalizare..d-aia e pretul asta.

#14
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Cam putini 75 mp, eu am la parter tot cam atat insa am doar sufrageria o baie hol si bucatarie .

si casa scarii :)

Edited by Benderbut, 12 February 2017 - 18:29.


#15
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
Cochetez si eu cu ideea de a ma muta la casa. De fapt am stat "la casa" vreo 5 ani (2010-2015) - impropriu spus casa, un aparament intr-o vila, cu o curte proprie cu privire la care nu m-am mobilizat niciodata sa o curat si sa o utilizez.

Acum tatonez achizitie de casa locuibila sau casa demolabila + consolidare + extindere.

Ce mi-a atras atentia a fost afirmatia de mai sus, cu costurile de intretinere 10-20x versus apartament, costuri de utilitati 10-20x versus apartament.

Chiar asa este? Se discuta pe undeva treaba asta, e vreun topic dedicat, s-a dezbatut problema?

Ca mie imi vine greu a crede ca la apartament imi vine gazul iarna (CT) 300 RON pe luna, iar la casa as plati 2-3 mii.

Intreb pentru ca nu am stat niciodata la casa singur cuc, cu 15 pereti exteriori, gazon de udat si toate cele.

Asa grav e?

#16
dell99

dell99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,995
  • Înscris: 29.09.2008

View Posttchoara, on 12 februarie 2017 - 19:02, said:

Cochetez si eu cu ideea de a ma muta la casa. De fapt am stat "la casa" vreo 5 ani (2010-2015) - impropriu spus casa, un aparament intr-o vila, cu o curte proprie cu privire la care nu m-am mobilizat niciodata sa o curat si sa o utilizez.

Acum tatonez achizitie de casa locuibila sau casa demolabila + consolidare + extindere.

Ce mi-a atras atentia a fost afirmatia de mai sus, cu costurile de intretinere 10-20x versus apartament, costuri de utilitati 10-20x versus apartament.

Chiar asa este? Se discuta pe undeva treaba asta, e vreun topic dedicat, s-a dezbatut problema?

Ca mie imi vine greu a crede ca la apartament imi vine gazul iarna (CT) 300 RON pe luna, iar la casa as plati 2-3 mii.

Intreb pentru ca nu am stat niciodata la casa singur cuc, cu 15 pereti exteriori, gazon de udat si toate cele.

Asa grav e?
Personal cred ca este o exagerare, noi la apartament cu 3 camere plateam 500lei intretinerea iarna si cam 130lei medie curentul. Acum la o casa p+m de 150mp platim iarna gazul in jur de 400lei si vara 60lei. Curentul iarna 150 lei si vara cam 200lei, am gazon udat la instalatie de irigat cam de 350mp. Apa din put, incalzire pe gaze. Daca nu investesti in izolatie probabil platesti cam 700 lei gazele iarna.

#17
marco71

marco71

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,487
  • Înscris: 23.11.2004

View PostDarkAngelBv, on 12 februarie 2017 - 11:36, said:

...
Initial va cuprinde urmatoarele incaperi:
Parter:
- Living
- Bucatarie
- Baie
- Hol
- Birou
- Dressing (stiu, multi ati spune ca dressing-ul trebuie la etaj, eu il vreau jos)
- Camera tehnica
...

sa facem un calcul de mp utili pe parter, pentru niste dimensiuni minime (spre decente):
- living (+ dining) = 25mp
- birou + bucatarie = 25mp
- camera tehnica   = 10mp
- baie parter (dus) = 5mp
- dressing parter   = 5mp

deja am ajuns la 70mp utili si nu am luat inca in calcul scara spre etaj (daca nu cumva pleaca din living) si holul (+windfang)

Edited by marco71, 12 February 2017 - 19:19.


#18
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012

View Postraducut123, on 12 februarie 2017 - 11:58, said:

In 75 mp pe nivel e greu de crezut ca intra toate camerele pe care le doresti...


EU cerd ca se poate....si poate intra fara nici o problema ce isi doreste el......INSA, trebuie sa vada si ce dimensiuni isi doreste la acele camere..... daca este rezonabil, se poate intra in cea ce isi doreste el.... exemplu casa mea ... care are 80m² la sol, si exceptie camera tehnica si dresingul, am tot ce isi doreste el la parter.... INSA TREBUIE SA MENTIONEZ CA AM LIVINGUL DE APROAPE 50M².... deci loc suficient unde unde sa isi punà camera tehnica si dresingul pe care il doreste initiatorul asa de tare la parter!


Succes in proiectul tau.....


PS,Unde este terenul?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate