Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Motorul se supraincalzeste?

avarie usoara

Rotoare, statoare și alte ge...
 Achizitie logan nou (ce cutie, ce...

La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!
 Certion - proiecte la mare ș...

Pe Windows 10 am dat o scanare a ...

Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?
 Efect advers brahiterapie

Recomandare laptop gaming

One plus 9 Pro sau Realme GT2 Pro

Cum scap de buruieni ?
 

Arch Linux - Amd a6 5400k & HD 7540D

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
Ce driver ar trebui sa instalez pentru integrata grafica de pe acest APU?
Am instalat unul generic, xf86-video-ati si functioneaza dar vreau unul mai bun daca exista (tunerul tv se vede groaznic iar acesta depinde de placa video, cu cat e mai buna cu atat se vede mai bine din cate am observat).

#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Ăla-i driverul open source, după wiki (https://wiki.archlin...ex.php/Xorg#AMD) e ok, dar poți instala driverul proprietar Catalyst: https://wiki.archlin...hp/AMD_Catalyst

LE: având în vedere că-i ceva specific Arch Linux, se mută subiectul pe sub-aria dedicată: https://forum.softpe...-distributions/

Edited by shogun1, 10 February 2017 - 20:39.
Completări


#3
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
Nu mai mege driverul proprietar. Daca vrei driver proprietar, foloseste rosa fresh r8.
Amd trece prinr-o tranzitie dureroasa pe linux.

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015

 Nikoles, on 10 februarie 2017 - 19:55, said:

tunerul tv se vede groaznic iar acesta depinde de placa video
Ba tine de mufe, cabluri si splitere in afara de setarile de soft. La urma de tot vine placa video ca aia reda ca ii trime tuner-ul. Mai "tuneaza" softul folosit pentru tunner.

#5
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
N-am spus ca nu tine si de altele. Dar cum a fost testat acest tuner pe mai multe placi video si OS-uri si am vazut ca se comporta foarte diferit in functie de placa video de asta banuiesc iarasi placa video. Nu intru in detalii, dar a mers bine in Arch linux cu alta placa video avand driverul corect.

Cum sa mai 'tunez" tunerul? E driver separat pentru el? Am asa:

In /etc/modprobe.d/modprobe.conf
alias char-major-81 bttv
options bttv card 78
options bttv tuner 5

Si xawtv. Cu aceste satari si alta placa video (8800 gt) s-a vazut foarte bine in arch linux.

#6
n0n1

n0n1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 30.06.2008
La mine merge cu Tvtime. Tot card Jetway cu tuner Philips. De ce ai pus linia "alias char-major-81 bttv", că eu nu am pus-o și merge perfect ?

#7
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
Tehnic vorbind, nu stiu de ce trebuie pusa linia aia. Dar am pus-o si pe ea ca asa recomanda aici.
O sa o sterg sa vad cum va fi. Tvtime nu am reusit niciodata sa-l fac sa mearga.

Edited by Nikoles, 11 February 2017 - 17:16.


#8
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
Am sters linia aia, niciun efect.

#9
n0n1

n0n1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 30.06.2008
Și dacă pornești tvtime în consolă ce mesaj îți dă ? Ai încercat xawtv ? La mine merge execrabil pe Linux Mint.

#10
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
@Nikoles

Puteai si tu:

- sa specifici mai exact modelul de tv-tuner
- sa faci un screenshot

#11
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
Jetway 878
Sa fac screenshot la ce?

 n0n1, on 11 februarie 2017 - 19:30, said:

Și dacă pornești tvtime în consolă ce mesaj îți dă ? Ai încercat xawtv ? La mine merge execrabil pe Linux Mint.

tvtime
Running tvtime 1.0.11.
Reading configuration from /etc/tvtime/tvtime.xml
Reading configuration from /root/.tvtime/tvtime.xml
videoinput-auto: using analog TV device /dev/video0
Thank you for using tvtime.

Programul merge, dar desi e setat pe television raporteaza "no-signal"
Cu xawtv de regula mergea, a mers si pe alte sisteme in linux cu acest tuner. Cum xawtv a mers nu mi-am mai batut capul cu tvtime.

#12
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Deci ai rezolvat cu xawtv?

#13
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
De regula mergea (cu alte placi video/sisteme si acest tuner + arch). Explicam de ce am ignorat in trecut tvtime.

#14
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
Nu mai deschid alt topic. Placa video este ATI seria 4xxx. Am instalat lm-sensors dar vreau mai mult, vreau sa modific viteza ventilatoarelor pentru placa grafica, daca nu se poate dinamic in functie de temperatura macar sa setez o viteza constanta aleasa de mine. Default este 25% si se cam incalzeste, 50 C in idle pentru HD 4550 si 80 C pentru HD 4850. Din aceasta cauza nu pot folosi a doua placa mentionata. Bun, deci am fost pe pagina Arch linux cu pricina si am dat comanda:

# echo 1 > /sys/class/drm/card0/device/hwmon/hwmon0/pwm1_enable
urmata de comanda

# echo 55 > /sys/class/drm/card0/device/hwmon/hwmon0/pwm1


Am inlocuit pe rand acel '55' cu 125 (ca sa fie 50% din viteza ventilatoarelor, 255 fiind 100% vezi aici) apoi am dat comanda inlocuind cu maximul, 255 si nimic. Nici viteza zgomotul ventilatorului nu creste si nici temperatura nu scade. In windows cu MSI Afterburner o crestere a vitezei ventilatoarelor determina imediat o crestere a zgomotului de asta stiu ca nu a avut vreun efect in linux folosind comenzile alea.

#15
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
bash: /sys/class/drm/card0/device/hwmon/hwmon0/pwm1_enable: No such file or directory

acum dupa prima comanda primesc aceasta eroare; mai trebuie facut ceva inainte, nu?

#16
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Nici cu amdconfig nu merge?

amdconfig --pplib-cmd "set fanspeed <id> <percent>"

Cam asa ceva:
amdconfig --pplib-cmd "set fanspeed 0 90"



#17
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
bash: amdconfig: command not found

#18
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Comanda merge in Ubuntu, vine cu pachetul fglrx. In AUR vad ca exista catalyst, dar "AMD/ATI Catalyst drivers for linux. fglrx kernel module only. Radeons HD 2 3 4 xxx ARE NOT SUPPORTED".

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate