MS access - Preluarea unui camp in altul intr-un form datasheet
Last Updated: Feb 14 2017 16:11, Started by
tedeu
, Feb 10 2017 15:47
·
0

Posted 10 February 2017 - 15:47

Salut,
Am o problema de care m-am legat si nu stiu cum sa o rezolv... Am un subform, datasheet, in access... am mai multe campuri, dar doua dintre ele ar trebui sa se calculeze automat, de fapt sa preia ... de exemplu: ID, ziua , Cantitate zilnica, Cantitate cumulata, 1. 1 10 10 2. 2 15 25 3. 3 10 35 etc... ideea e ca la cantitate zilnica sa ii introduc eu mereu cat se produce zilnic, iar la cantitate cumulata sa imi adune ce am introdus eu cu ziua precedenta. Cum as putea realiza acest lucru ? Multumesc. |
Posted 10 February 2017 - 15:49

ai ceva cod scris deja?
pune-l sa vedem in ca stadiu esti. |
Posted 10 February 2017 - 15:54

nu am nimic, pentru ca nu stiu de unde sa incep
![]() e totul facut simplu, pana aici. Repet, baza de date e Microsoft Access 2013 |
Posted 10 February 2017 - 20:54

Tu vrei un "running total". In rapoartele Access e (era) foarte simplu. In formulare/subformulare nu merge. In sursa de date ai putea folosi DSum, dar performanta interogarii va scadea dramatic.
N-am mai folosit Access de multa vreme, acum vorbesc din amintiri. |
Posted 14 February 2017 - 16:11

Am incercat cu DLookUp in ControlSource al campului
=DLookUp("[MCumulat]","[Cantitate_Subform]","[ID]=" & [ID]-1) Si face ce vreau eu, dar cand adaug o noua inregristrare in formular (atentie codul asta se refera la un subformular) .. imi ia ultimul numar din inregistrarea precedenta... Apoi am incercat sa ma leg de un camp care se numeste zi, Daca ziua este 1 , atunci campul asta sa fie 0 altfel, sa faca dlookup... Dar nu mi-a iesit... atasez codum mai jos. Private Sub MZIANT_Enter() Dim MZ As Integer MZ = DLookup("[MCumulat]", "[Cantitate_Subform]", "[ID]=" & ID - 1) If Me.Varsta_Zile = 1 Then Me.MZIANT.Value = 0 Else Me.MZIANT.Value = MZ End If End Sub |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users