Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Dansul ielelor - varianta a doua

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
gi_fubar

gi_fubar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,502
  • Înscris: 26.12.2007
Avand in vedere ca au existat nemultumiri am modificat partea a doua a povestirii .


Dansul ielelor ... Proza scurta

Noaptea a venit peste sat ca un hot . Caldura inabusitoare ... ma zvarcolesc in pat de pe o parte pe alta . In final ma ridic si pasesc in curtea casei
Afara, o luna nelinistitor de luminoasa lasa umbre prelungi printre scandurile gardului invaluind intr-o lumina ireala acareturile din fundul curtii .
Ies afara din curte pe ulita plina de noroi .
Casele cu acoperisurile de paie au ferestrele fara geamuri , intunecate ca gavanele unui craniu in intunericul caruia se tes cosmare stravezii . Incep sa merg pe ulita desfundata ... o boare de vant venita din senin face sa freamate frunzele copacilor de pe marginea drumului . Ma indrept spre raspantie unde e asezata fantana cu cumpana incremenita acum . Sunt singur in acest sat pustiu , cainii urla lugubru la luna plina si naucitor de luminoasa . Odata pe acest vad prafuit treceau carele taranilor pline de belsugul holdelor . Desculti sau in opinci isi manau juncanii cu boturile umede . In zilele de duminica se auzea de la o posta litania popii cel voinic cu voce aspra si groasa . Pe islaz in zilele de sarbatoare flacaii isi prindeau mandrele de mijloc si le  dantuiau in muzica  lautarilor . Pe aici in zilele de vara plozii goi si catelandrii insoteau procesiunile de nuntasi veseli si aghesmuiti. Acum totul e tacut , case golite , neinsufletite si intunecate . Pe marginea drumului vad cativa tei ale caror crengi se ramifica in mii de crengute care arata aidoma capilarelor ce iriga un creier urias . Companionul lor vantul ii anima intr-o miscare domoala .
Carciuma cea veche unde pe vremuri se auzeau din drum rasetele musteriilor a acum parasita, cu geamurile sparte, pe unde iarna intra zapada si sufla crivatul.
Merg pe mijlocul drumului ocolind cu grija baltoacele adunate in gropi . In fata mea se inalta un nuc batran cu ramurile noduroase rasfirate catre cer ca degetele unui batran bolnav de artroza. In curte , o casa batraneasca si veche cu varul scorojit de pe pereti si cu stalpii prispei crapati. In fundul curtii o claie de fan si cativa visini . Totul e cufundat in lumina acestui mic soare nocturn . Miasme racoroase vin de la paraul care curge prin  santul de la marginea drumului .
Trec pe langa o batrana care sta uitata de vreme pe o banca in fata casei . Ma opresc si o privesc un timp . Ea isi ridica privirea din pamant si da la iveala doi ochi albi ca de peste fiert . Ingrozit si semi-paralizat incep sa merg inainte cu miscari saltarete de marioneta . Parcurg cateva sute de metri si abia apoi intorc crispat capul si privesc ... batrana a disparut de pe banca ... Simt prin camasa cum transpiratia incepe sa mi se usuce pe piele in bataia vantului care s-a starnit de ceva vreme . A fost o nalucire sau aievea ?
Ajung in dreptul bisericii aflata in paragina cu tencuiala jupuita de pe pereti si icoanele abia vizibile sterse de vant si ploi . In spatele bisericii se afla micul cimitir napadit de ierburi si cativa pini care ofteaza in bataia vantului . Pasesc printre morminte ... pe lespezile funerare se vad literele innegrite de apa ploilor ... oameni care au trait de secole in acest sat . Ies prin portita care duce afara din curtea bisericii catre padure .
Ierburile inalte emana acum caldura acumulata in timpul zilei si un miros amarui .
Trec de un paraias care curge la marginea padurii . Trunchiurile contorsionate ale copacilor par ca danseaza macabru . Prin aceste locuri batranii povestesc ca ar fi fost vazute ielele - zanele padurii si aici se intampla lucruri stranii , din alta lume .Se spune ca cei care au vazut ielele si-au pierdut mintile . Razele lunii se cern usor prin frunzisul copacilor iar colbul ridicat de pasii mei e acum vizibil in lumina lunii, in suspensie, ca o pulbere aurie .
Ajung intr-un luminis flancat de arbori garboviti . In mijloc, la lumina lunii, miriade de gaze zboara atrase de parfumul florilor salbatice .Crinii de padure cu petale pestrite isi scutura pistilurile pline de polen in bataia vantului . Ma asez pe o piatra si privesc stelutele punctiforme si stralucitoare . Cativa meteori grabiti brazdeaza cerul. Ma las pe spate si ma cufund intr-un somn profund ,cataleptic ...
Deasupra  copacilor, cerul se deschide , norii pufosi sunt goniti de vant lasand loc unui imens nor luminiscent  . Ceva se schimba ... Aerul pare sa se metamorfozeze in palpairi de lumina plasmatica . Treptat se incheaga forma unor siluete fantomatice care plutesc in mijlocul poienii . Incep sa cante un cantec nepamantean de frumos care imi  umple ochii de lacrimi . Deslusesc mai clar acum patru patru fete cu parul balai imbracate in camasi lungi, transparente . Au picioarele goale cu talpile fine de parca ar fi calcat toata viata pecovoare moi si calcaiele trandafirii
Cantand incep sa se roteasca intr-un dans hipnotic cu miscari lente .Contemplu naucit acest spectacol, cu cele patru entitati venite din alta lume . In jurul lor aerul pare sa vibreze intr-un caleidoscop ca un gradient de culori ce variaza de la oranj la violet . Deasupra lor se aprinde tacut un foc rece , dens si orbitor. Una din ele se desprinde de grup si se indreapta catre mine
,ma cuprinde de gat si imi ofera cel mai dulce sarut . O cuprind de soldurile voluptoase ... Deasupra, vantul dezmiarda frunzele cu adieri calde . Simt pe obraz respiratia tremuranda a fetei .Imi zambeste inmiresmat ,imi cufund ochii in parul ei ravasit. Soldurile noastre s-au contopit au umplut spatiile dintre corpurile noastre imbratisate in adancimea padurii .
Rotunjimea sanilor e vizibila prin panza subtire a camasii . Ne culcam pe iarba iar eu ii imbratisez corpul stralucitor si plapand . Fata geme usor sub apasarea saruturilor mele .
Din copaci se aud zbaterile haotice ale micilor pasari nocturne care isi viziteaza cuiburile. Vantul face ca frunzele sa sopteasca hipnotic . Aerul se infioara sub parfumul ametitor intepator al crinilor salbatici .
Norii incep sa planga intr-o ploaie blanda si molcoma de picaturi fluorescente . Picaturile umezesc senzual nisipul fierbinte al corpurilor inlantuite, aducand cu ele parfumul norilor.
Buzele mele se lipesc de pielea neteda a gambei si serpuiesc intr-o sarutare senzuala pana se adapostesc intre degetele picioarelor corpului devastat de voluptate si placere .
Buzele se preling pe gatul fetei lasand parul sa le scalde atingerea coboara apoi intre sanii rotunjiti si inocenti . Rasuflarea mea se adaposteste in interiorul umbrit al coapselor tremurande .
Saruturile mele iriga venele clocotinde ale femeii nimfa cu extaz si voluptate . Picioarele ei se strang lasand loc doar buzelor mele ce saruta inauntrul lor pana spre genunchi .
Gura mea isi gaseste refugiu in lobul urechii armonios sculptate .
Picaturile de ploaie imbobocesc pe petalele crinilor .Parul ei sta ravasit pe asternuturile de frunze din care razbate aroma captiva a soarelui zilei . Frunzele copacilor pastelate verde rosu sangeriu se umplu de cantecul privighetorilor si de vanturile noptii . Norii plang senzual deasupra desertului insetat al corpurilor noastre .
Orele se succed sub ploaia zbaterilor aripilor de deasupra . Soaptele si gemetele intretaie ecourile padurii , se succed in valuri la radacinile scortoase ale copacilor umplu padurea plina de liane cu vibratii senzuale . Ploaia s-a opit . Adierea vantului ne dezmiarda trupurile imbratisate .
Parfumurile padurii se sting , soaptele contenesc, visul se destrama si eu raman murmurand soapte ragusite si istovite cu privirea pierduta in gol . Norii migreaza pe fata lunii , regina noptii care invaluie totul intr-o lumina rece si palida .

Edited by gi_fubar, 08 February 2017 - 13:09.


#2
TorchMan

TorchMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 21.10.2012
Fain :D
Ca si chestie, poate ca era mai bine sa folosesti 'cuvine mai vechi', decat 'cuvinte ma noi'.
Exemple:
Trunchiurile contorsionate ale copacilor => Trunchiurile incalcite ale copacilor
ii imbratisez corpul stralucitor si plapand => ii imbratisez corpul lucios/lucitor si plapand

#3
gi_fubar

gi_fubar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,502
  • Înscris: 26.12.2007
As vrea mai multe opinii....

#4
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016
What is this, fairytale porn?
Si tot nu m-am lamurit cum ai ajuns in satul ala...

#5
gi_fubar

gi_fubar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,502
  • Înscris: 26.12.2007
Nici acum nu va convine Posted Image

#6
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007
Fă propoziții mai scurte. Sparge frazele în două sau chiar trei.

Citește mai mult decât scrii (mă refer la beletristică, nu mesaje pe Facebook).

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate