Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 

Permis port arma

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#55
alumoi

alumoi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 23.11.2005
OK, sa fie mai clar, sa completez ce a spus colegul mai sus:
- "armele" de airsoft sint replici după arme și dispozitive militare reale, la scară 1/1, cu mecanism electric, mecanic sau pe bază de gaz neiritant, construite pe principii asemănătoare armelor, care nu folosesc muniții, ce aruncă proiectile nemetalice
- "armele" de paintball sint dispozitive neletale cu mecanism pe bază de gaz sau mecanic, care aruncă proiectile sferice nemetalice umplute cu vopsea.
Nici una din cele 2 categorii nu necesita autorizare/notificare inainte de cumparare si nici permis DAR nici nu pot fi folosite/purtate in public.
Faptul ca exista magazine (in special online) care le fac reclama ca fiind de autoaparare nu inseamna ca pot fi si folosite pentru asa ceva, chiar si in cazul in care le folositi cu proiectile metalice.

Armele cu aer comprimat sint arme care, pentru aruncarea proiectilului, folosesc forța de expansiune a aerului comprimat sau a gazelor sub presiune aflate într-o butelie recipient, dar nu pot fi confundate cu replicile de airsoft datorita faptului ca energia cinetica a proiectilului la gura tevii este mult mai mare. Acesti tip de arme necesita autorizare/permis.

Armele de autoaparare (pentru care este necesara autorizarea inainte de cumparare) sint arme scurte, cu potențial letal, special confecționate pentru a împrăștia gaze nocive, iritante, de neutralizare sau proiectile din cauciuc, în scop de autoapărare. A se remarca "potential letal", caracteristica care lipseste de la replicile airsoft si dispozitivele paintball.

Nici un magazin (fizic sau online) NU va risca sa vind arme de autoaparare au arme cu aer comprimat fara prezentarea autorizatiei de procurare/permis.

#56
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,909
  • Înscris: 29.12.2020
Stimati colegi, in mod special @baribalu pe care il vad foarte activ pe expertiza arme, mai am cateva intrebari, ca incep curand cursul si nu m-am hotarat inca ce arma imi cumpar dupa curs:

1. La eliberarea permisului arma neletala, in termen de cate de zile sunt obligat sa-mi achizitionez arma? Nu gasesc nimic in lege.

2. Pentru ca nu m-am lamurit inca ce arma sa-mi iau, mai reluati va rog inca o data avantaje si dezavantaje (pe scurt) intre cele ieftine pe gaz si cele cu pulbere - mai scumpe, e plin forumul asta cu info antagonice si greu iti faci o impresie corecta.

Eu vad ca si neletala de aparare, in lege, doar 3 posibilitati din care ma intereseaza doar una:

Anexă - CLASIFICAREA ARMELOR - 6 - autoapărare, apoi: CATEGORIA C - Arme și muniții neletale supuse autorizării, apoi:

C1 Armele scurte (pistol sau revolver) confecționate special pentru a arunca proiectile din cauciuc -  aici sunt cu propulsie GAZ (ieftine si cica se strica garnitura ca la bricheta (???), trebuie golite si reumplute (???) nu m-am lamurit cu ele, doar info contradictorii am gasit , rog cine stie despre ele sa ma lamureasca ... ) sau propulsie PULBERE (mai scumpe si mai fiabile, cica).

C4 Armele scurte (pistol sau revolver) confecționate special pentru a produce zgomot sau pentru a împrăștia gaze nocive, iritante sau de neutralizare - astea nu ne intereseaza

C5 Orice armă din această categorie care a fost transformată în armă cu muniție oarbă, pentru a expulza substanțe iritante, alte substanțe active sau muniție pirotehnică ori care a fost transformată în armă de spectacol sau armă acustică - astea nu ne intereseaza

3. Pt ca am vorbit cu 2 poligoane care fac cursul, unii dau pe adeverinta 2 trageri, altii dau 3 trageri - are vreo importanta pentru cele 5 trageri / 5 ani ca sa ramana permisul valabil sau n-are nici o legatura ce scrie pe adeverinta cu ce trebuie sa faci (5 trageri) sa ai valabil permisul 5 ani ?

4. Referitor la cat costa sedinta de trageri separata - 135 lei cu arma si munitia mea / 200 lei cu arma si munitia lor - si acum intrebare, daca imi iau unul pe gaz ieftin, ce puii mei sa fac cu ala in poligon la distanța dorită: 8 m, 10 m, 15 m, 20 m ,25 m sau 50m ? Adica imi iau autorizarea si apoi imi cumpar arma si tb cele 5 trageri / 5 ani, ce penibilitate de trageri in poligon sa faci cu unul cu gaz la 25 m ???

Intreb asta deoarece din raspunsurile de la arme si munitii + intrebari poligon cam asta a rezultat, in ideea ca e mai avantajos cu 135 lei cu arma si munitia mea insa nu prea cred ca un pistol cu gaz de 1000 de lei face ceva in poligon si atunci intrebarea simpla : cei care au permis si achizitioneaza asa ceva, ce fac cu o arma de-asta in poligon ?

Multumesc anticipat

#57
alumoi

alumoi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 23.11.2005
1. Este vorba de autorizatie NU permis si este valabila 90 de zile, cu posibilitatea prelungirii pentru inca 90 de zile. Permisul se elibereaza DUPA prezentarea la politie cu arma achizitionata.

2. Arma de autoaparare: art.3 pct.III subpunctul 3:"arme de autoapărare - arme scurte, cu potențial letal, special confecționate pentru a împrăștia gaze nocive, iritante, de neutralizare sau proiectile din cauciuc, în scop de autoapărare" ar corespunde cu C1 din anexa si de aici singurele care ar avea ceva sanse sa calmeze un agresor sint cele cu cartus cu pulbere si bila de cauciuc. V-as recomanda gama Fort calibru 45, tinind cont ca pentru Fort se gaseste munitie.
Pistoalele cu gaze utilizează în loc de glonț, o capsulă cu gaz iritant. În momentul în care este declanșată arma, capsula se desface și gazul este împins cu putere în direcția persoanei vizate.

3. Tragerea anuala o faceti DUPA ce luati permisul nu inainte. In timpul cursului faceti doar tragerile in poligon din timpul cursului (partea practica).

4. Depinde de poligon, tragerea anuala o puteti face cu arma dvs. sau cu arma lor, preturile si conditiile fiind diferite in functie de poligon. De exemplu la Calibru9 este doar 90 de lei.

Si, apropo, daca va inchipuiti ca o arma de autoaparare (cu bila de cauciuc) este efectiva la o distanta mai mare de 10-15 metri...

#58
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,909
  • Înscris: 29.12.2020

 alumoi, on 17 mai 2022 - 22:24, said:



Multumesc frumos pt raspunsul elaborat,

a. imi era deja clar ca o arma de autoaparare (cu bila de cauciuc) este inefectiva la o distanta mai mare - de-asta am si intrebat cum sa fac trageri anuale cu ea la poligon ?

Practic alea 5 trageri rezulta ca trebuie facute cu alta arma, a poligonului, probabil - deci se dubleaza sumele cheltuite pt mentinerea permisului.


b. Referitor la :Arma de autoaparare: art.3 pct.III subpunctul 3:"arme de autoapărare - arme scurte (...)  ------ aici , in aceeasi categorie , mai avem si cazul celor cu propulsie pe gaz - tot cu bile de cauciuc, daca-s total ineficiente cum de le mai vand magazinele ? Ma interesa daca-s fiabile sau nu (am inteles ca se strica tot timpul la garnituri etc), e clar ca-s mai slabe comparativ cu cele cu pulbere insa costa de 10 ori mai putin si am vrut sa am o imagine de ansamblu.

Poate agresorul se sperie uneori, nu trebuie neaparat sa tragi in el.

N-am zis ca de-asta o sa iau insa nu ma pot repede sa cumpar direct cea de 1000 EUR pana nu pricep diferentele.


c. Referitor la autorizare:

Art 372 Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase | Codul Penal
(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.


"""arme neletale care nu sunt supuse autorizării"" - aici intra arma neletala supusa autorizarii ? Se pare ca nu. As intelege ca daca esti autorizat, o poti purta, indiferent de restrictiile pentru ""arme neletale care nu sunt supuse autorizării"""


"""substanţe iritant-lacrimogene"" - de aici rezulta ca nu poti detine spray-ul (ca autoaparare) cand intri / iesi cu numerar dintr-o banca."
instituţiilor publice = banci, si se pune intrebarea, unde lasi arma cat timp intri in banca cu numerar ?


Am pus mana pe telefon si iarasi am sunat la arme si munitii. De data aceasta a fost o D-na Inspectoare, mi-a vorbit ft frumos insa nu cunostea raspunsul, a fost cumva incurcata si m-a pus sa-i citesc art. 372, am intrebat-o daca fac cursul si obtin autorizarea si permisul port-arma daca am voie in scop de autoaparare - cand fac trasfer de numerar catre / de la banca, sa am arma asupra mea.

I-am zis ca nu pot lasa arma la intrarea in banca - este ilegal, nu am nici sotia autorizata port-arma sa ma astepte cu arma la intrarea in banca - este ilegal, ideea era ca toate demersuirile astea le fac ca sa ma pot autoapara in caz ca-s atacat cand am numerar asupra mea la intrarea - iesirea din banca sau pana la masina etc.

Mi-a recomandat sa scriu catre banci si sa obtin scris de la ele ca-mi permit intrarea cu arma neletala de autoaparare in banca in acest sens insa nu a putut sa-mi dea un raspuns - cel mai important - asupra aplicarii codului penal , pe de alta parte mi-a zis:

_ca nu ar intra arma neletala de autoaparare la "arme neletale care nu sunt supuse autorizării" deoarece a facut subiectul autorizarii prealabile
_ca oricum daca fac uz de arma voi fi cercetat - sunt perfect de acord cu asta - insa problema se pune cum sa o folosesc la autoaparare daca nu as pute-o avea asupra mea cand ies din banca, altuia nu i-o poti lasa la intrare, in masina n-ai voie s-o lasi nepazita.
Nu am de gand sa fac uz de arma, este doar o masura scumpa si complicata de protectie, dar nu mi-e clar deloc daca am voie sau nu sa intru cu ea in banca, indiferent de ce raspund bancile.

#59
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,664
  • Înscris: 23.10.2006
La nici o banca din Romania nu am vazut detectoare de metale la intrarea in banca. Atata timp cat arma o porti ascunsa vederii poti intra cu ea in banca. Atentie mare sa nu ai arma asupra ta daca te duci sau treci prin zone unde se desfasoara adunari publice, la un eventual control al politiei sau jandarmeriei nu o sa fie prea placut. Daca tot urmezi toti pasii pentru a obtine permisul de port arma, cumpara un Fort in cal.45 si gata, cele pe gaz nu merita efortul facut. Daca esti din Bucuresti vezi la poligonul Broz Guns daca poti trage cu Fort in cal.45 sau intreaba direct la Mld Guns la ce poligon au dat spre inchiriere Fort in cal 45. si te poti duce sa tragi cu el, inainte sa il cumperi.

#60
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,909
  • Înscris: 29.12.2020

 baribalu, on 18 mai 2022 - 13:30, said:

La nici o banca din Romania nu am vazut detectoare de metale la intrarea in banca. Atata timp cat arma o porti ascunsa vederii poti intra cu ea in banca. Atentie mare sa nu ai arma asupra ta daca te duci sau treci prin zone unde se desfasoara adunari publice, la un eventual control al politiei sau jandarmeriei nu o sa fie prea placut. Daca tot urmezi toti pasii pentru a obtine permisul de port arma, cumpara un Fort in cal.45 si gata, cele pe gaz nu merita efortul facut. Daca esti din Bucuresti vezi la poligonul Broz Guns daca poti trage cu Fort in cal.45 sau intreaba direct la Mld Guns la ce poligon au dat spre inchiriere Fort in cal 45. si te poti duce sa tragi cu el, inainte sa il cumperi.

Banuiesc ca nu au cu bile de cauciuc pe la poligoane, banuiesc ca au letale acolo, o sa incerc mai multe neletale daca au si daca imi dau baietii de acolo pe timpul cursului.

Cu banca e o chestie ciudata ca inspectoarea nu mi-a raspuns pe loc , ar fi trebuit sa stie exact situatia intrebata, am intrebat si la o banca si au zis ca-mi comunica, nu stia raspunsul nici acolo, mi-a zis doar ca tot ce stie este ca toti agentii care intra si ies cu bani au arma si sunt autorizati. Logic.

Nu stia despre clienti, eu i-am zis ca va fi tot timpul sub sacou si ca nu in banca imi trebuie ci de la masina la banca si de la banca la masina.

Si inca o intrebare, daca cumpar o arma si nu e ok ptr mine si gasesc alta mai buna , se vinde cum cea veche - doar prin armurieri ? banuiesc ca-s restrictionate la vanzare.

Edited by Malineanu, 18 May 2022 - 14:29.


#61
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,664
  • Înscris: 23.10.2006
Arma se vinde numai prin armurier autorizat, problema este ca o sa gasesti destul de greu sa o dai si o sa pierzi mult la vanzare, si sa iti cumperi alta o sa iti trebuiasca din nou autorizatie de cumparare si asta dureaza de la o luna la cateva luni bune. Sunt poligoane care mai au si neletale dar pentru asta trebuie sa intrebi asa cum am scris mai sus. La curs o sa tragi numai cu letale, munitia este mult mai ieftina decat la neletale si ai si precizie, fata de bila de cauciuc.

Edited by baribalu, 18 May 2022 - 15:38.


#62
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,909
  • Înscris: 29.12.2020

 baribalu, on 18 mai 2022 - 15:36, said:

Arma se vinde numai prin armurier autorizat, problema este ca o sa gasesti destul de greu sa o dai si o sa pierzi mult la vanzare, si sa iti cumperi alta o sa iti trebuiasca din nou autorizatie de cumparare si asta dureaza de la o luna la cateva luni bune. Sunt poligoane care mai au si neletale dar pentru asta trebuie sa intrebi asa cum am scris mai sus. La curs o sa tragi numai cu letale, munitia este mult mai ieftina decat la neletale si ai si precizie, fata de bila de cauciuc.


La poligon n-au decat Glock de 17, 19 și 26 mm, Beretta 92 și CZ 75 Compact deci n-am cum proba neletale.

pe partea cealalta , am gasit .... Procurarea armelor se poate realiza prin cumpărare, donaţie, moştenire, sponsorizare, închiriere sau comodat, potrivit legii - deci trebuie ceva bun ca nu mai scapi de ea daca e slaba

Ma uit peste .... https://www.narmao.r...ecesare/art-71/

si iar nu-s lamurit cu cateva chestiuni ...

1. În vreme ce permisul de port armă conferă posesorului dreptul de a deține o armă, drepturile de a o purta și folosi sunt de la caz la caz - exista posibilitatea sa nu-ti permita port-arma, ca s-o tin acasa sa ma apar nu mi-e de folos ?

2. Este important de reținut că achiziționarea unei arme, indiferent că este letală sau neletală, pentru autoapărare sau pentru vânătoare, nu este posibilă fără o autorizație separată, care este valabilă un timp limitat și se referă strict la tipul de armă care poate fi cumpărat - de unde rezulta ca intai te hotarasti exact ce arma vrei, dupa asta ii deranjezi la arme si munitii pentru autorizare

3. în permisul de port armă vei găsi specificate inclusiv tipul și cantitatea de muniție aferentă permise - banuiesc ca unele arme sunt mai avantajate, altele mai dezavantajate pt cantitatea de muniție aferentă permise, cum aflu dinainte detalii ?

#63
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,664
  • Înscris: 23.10.2006
1. Daca in permis este trecut autoaparare o poti purta asupra ta mai putin in locurile specificate in lege.
2. Exact.
3. Scrie in lege sau normele de aplicare nu mai stiu exact, la neletale ai dreptul la 25 boabe pentru fiecare arma neletala detinuta , aceasta cantitate este trecuta in permisul de arma impreuna cu calibrul respectiv.

#64
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021

 Malineanu, on 18 mai 2022 - 17:01, said:




La poligon n-au decat Glock de 17, 19 și 26 mm, ....


Doar o precizare, Glock 17, 19, 26 sunt denumirile comerciale, nu dimensiuni in mm.
Ca fapt divers, 17 e cel mai mare din cele trei, dimensiunea standard, 19 e compactul, iar 26 subcompactul.

#65
alumoi

alumoi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 23.11.2005
b. Referitor la :Arma de autoaparare: art.3 pct.III subpunctul 3:"arme de autoapărare - arme scurte (...)  ------ aici , in aceeasi categorie , mai avem si cazul celor cu propulsie pe gaz - tot cu bile de cauciuc

Glumele cu propulsie pe gaz NU sint arme de autoaparare, orice ar spune magazinul care se chinuie sa va prosteasca. Sint, in cel mai bun caz, dispozitive paintball vindute impreuna cu bile de cauciuc in loc de bile cu vopsea.

Referitor la celelalte nedumeriri, revin si va sugerez sa cititi cu atentie legea si normele de aplicare.
Inteleg ca vreti sa va documentati inainte de a cheltui aproximativ 5-7000 lei (examene medicale, curs, taxe, arme si munitii) pentru a detine/purta o arma, dar nu mai credeti tot ce cititi pe internet.
Un mic rezumat:
- arma cu glont (a.k.a. de paza si aparare, a.k.a. letala) nu veti obtine decit daca sinteti vinator, sportiv de tir sau face parte din categoria privilegiatilor prevazuta de lege;
- arma cu bila de cauciuc/cu gaz (a.k.a. de autoaparare, a.k.a. cu potential letal) puteti obtine, dar nu va faceti mari sperante ca va fi foarte utila in cazul unui conflict cu o alta persoana;
- celelalte "jucarii" reglementate de lege (arbalete, arme cu aer comprimat) nu pot fi purtate;
- arma (paza si aparare/autoaparare) poate fi purtata in aproape toate locatiile (exceptiile sint prevazute in lege) si utilizata numai in poligon, legitima aparare sau stare de necesitate. Pentru definitii vedeti codul penal. Atentie: portul este conditionat de tipul de permis pe care il obtineti.

#66
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,664
  • Înscris: 23.10.2006
Cateva precizari. Vanatorii nu pot achizitiona arme scurte letale, doar arme lungi letale, instructorii de poligon si cei care practica tirul sportiv si se incadreaza la: sportivi de categoria I, au dreptul sa detina si sa foloseseasca armele detinute, scurte sau lungi doar in poligon (nu au drept de port pe strada pentru autoaparare) armele se transporta descarcate, in cutii sau husa de la domiciliu la poligon. Oricum informatiile acestea nu ii folosesc la nimic initiatorului, deoarece nu cred ca vrea sa devina vanator sau instructor de poligon.

Edited by baribalu, 18 May 2022 - 22:37.


#67
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,909
  • Înscris: 29.12.2020
Ok, deci maine iar trebuie sa sun la arme si munitii si sa i intreb daca mi dau permis de port nu de detinere ? Precizez ca nu ma interesează doar detinerea, nu mi e de folos.

S au saturat cei de la arme si de mine dar asta e...
Am citit de 3 ori legea si nu deosebește intre detinere si port la neletale.

Edited by Malineanu, 18 May 2022 - 22:50.


#68
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,664
  • Înscris: 23.10.2006
Pentru neletale ai drept de port si detinere. Traducere... poti sa o porti asupra ta dar sa nu fie vizibila si sa nu o porti in anumite locuri si institutii publice care sunt specificate in lege ( tribunal, institutii publice, care au la intrare paza asigurata de catre jandarmi sau politie acolo o declari si o lasi la intrare, adunari publice, mitinguri etc) la banca daca nu o vede careva e ok, cred ca am fost destul de explicit. Detinere este doar la armele de colectie si panoplie (la armele de colectie ai dreptul sa le scoti sa te duci cu ele in poligon sau manifestari istorice numai cu aprobarea prealabila a celor de la arme si munitii, faci o cerere in care specifici locul, ziua si traseul pe unde circuli cu arma).

Edited by baribalu, 18 May 2022 - 23:27.


#69
gigicoltz

gigicoltz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,070
  • Înscris: 25.06.2005

View Postalumoi, on 18 mai 2022 - 22:18, said:

b. Referitor la :Arma de autoaparare: art.3 pct.III subpunctul 3:"arme de autoapărare - arme scurte (...)  ------ aici , in aceeasi categorie , mai avem si cazul celor cu propulsie pe gaz - tot cu bile de cauciuc

Glumele cu propulsie pe gaz NU sint arme de autoaparare, orice ar spune magazinul care se chinuie sa va prosteasca. Sint, in cel mai bun caz, dispozitive paintball vindute impreuna cu bile de cauciuc in loc de bile cu vopsea.

Referitor la celelalte nedumeriri, revin si va sugerez sa cititi cu atentie legea si normele de aplicare.
Inteleg ca vreti sa va documentati inainte de a cheltui aproximativ 5-7000 lei (examene medicale, curs, taxe, arme si munitii) pentru a detine/purta o arma, dar nu mai credeti tot ce cititi pe internet.
Un mic rezumat:
- arma cu glont (a.k.a. de paza si aparare, a.k.a. letala) nu veti obtine decit daca sinteti vinator, sportiv de tir sau face parte din categoria privilegiatilor prevazuta de lege;
- arma cu bila de cauciuc/cu gaz (a.k.a. de autoaparare, a.k.a. cu potential letal) puteti obtine, dar nu va faceti mari sperante ca va fi foarte utila in cazul unui conflict cu o alta persoana;
- celelalte "jucarii" reglementate de lege (arbalete, arme cu aer comprimat) nu pot fi purtate;
- arma (paza si aparare/autoaparare) poate fi purtata in aproape toate locatiile (exceptiile sint prevazute in lege) si utilizata numai in poligon, legitima aparare sau stare de necesitate. Pentru definitii vedeti codul penal. Atentie: portul este conditionat de tipul de permis pe care il obtineti.
Odata cu modificarea din 2019 inteleg ca s-a scos art. 63 din lege si ca acum o neletala poate fi purtata si in ceea ce inainte erau definite drept "locuri aglomerate"?

#70
alumoi

alumoi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 23.11.2005
Teoretic da, practic politia considera ca se aplica art.70 alin.6^1, desi acest articol se refera la o anumita categorie de persoane.

#71
gigicoltz

gigicoltz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,070
  • Înscris: 25.06.2005

View Postalumoi, on 11 septembrie 2022 - 09:51, said:

Teoretic da, practic politia considera ca se aplica art.70 alin.6^1, desi acest articol se refera la o anumita categorie de persoane.
Exact, se refera la cei angajati la firme de paza, nu la persoane private.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate