Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 

Dupa 1 Februarie 2017 cat au crescut preturile?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
112 replies to this topic

#91
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,491
  • Înscris: 22.12.2015
Care tarani? Nu mai exista de mult asa ceva prin pietele bucurestene...toti acesti speculanti cumpara marfa de la Piata en gross Pucheni & Muntii Carpati, acolo intra zilnic sute de camioane din Bulgaria, Turcia, etc !  La cantitati mari, de ordinul zecilor de tone, acesti samsari pot cumpara rosia si cu 0.10 bani/kg in sezon iar tie ti-o vand cu 3 lei, deci profit de 30 de ori la kg de rosie vandut.
Nu cred ca exista prea multe afaceri atat de lucrative ca cea de samsar pietar, sa faci banul greu fara ca sa fi plantat in viata ta o rosie sa un pomn, de departe una dintre cele mai usoare meserii din lume, cad efectiv banii din cer...
Nu trebuie decat sa dai cateva spagi initiale ca sa obti certificat de producator si taraba, dupa care te-ai facut om pe viata.
Am vazut in Matache & Piata Rahoba o serie de pitzipoance cu manichiura imaculata care vindeau la tarabe si vezi doamne erau producatoare, alea cred ca in viata lor nu au vazut macar cum arata tulpina unei rosii, cu mainile alea finute, nemuncite faceau ele cu totul altceva...aveau grija de cu totul alte tulpini... daca ma intelegi.

Edited by doxan, 17 March 2017 - 14:01.


#92
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,014
  • Înscris: 04.03.2014

 doxan, on 17 martie 2017 - 13:01, said:

In piete nu mai e practic nici un gheseft, acum toti vanzatorii sunt samsari care cumpara pe nimic produse destinate consumului furajer din Grecia, Bulgaria sau Turcia pe care apoi le vand de 10 ori peste pretul de achizitie la bietul consumator credul.
In supermarkete nu mai vorbesc, calitatea legumelor de acolo e inferioara chiar si fata de produsele furajere pe care le vand samsarii din piete.
Romania a devenit groapa de gunoi a tuturor ciurucurilor alimentare ale Europei, basca ca ceaa ce se produce local e de o calitate la fel de indoielnica, cartofi mizerabili romanesti plini cu apa sau ceapa care dupa doar o saptamana se impute.
Asta produce agricultura romneasca de cand ne-am pierdut semintele si a trebuit sa acceptam GMO-uri Monsanto.
Eu unul nu am mai mancat o rosie cat de cat decenta de prin anul 2010, chiar si rosiile de vara...nu pot fi folosite nici macar la pasatta sau preservare in ulei, asta doarece pulpa e deosebit de fragila=> adevarate dejectii alimentare care probabil ca sunt refuzate chiar si prin tarile africane, noroc cu romanii ca sunt fraieri si baga zilnic otrava in ei.
Si ne mai intrebam de ce poporul roman e fruntas la numarul de pacienti cu probleme oncologice, astia suntem...atata putem. Ne furam singuri intre noi, incepand cu samasarul din Matache care-ti pune doar sus rosii frumoase si la fund pe cele borsite...terminand cu marile lanturi de supermarketuri care bagaa in consum toate mizeriile de legume, hidiosenii de te intrebi cateodata daca nu cumva sunt artificiale in natura.
Tocmai de accea, eu unul am inceput sa cumpar direct de la taranii din Vidra, e practic ultima solutie cat de cat viabila, prefer sa dau niste bani in plus pe benzina dar sa pot avea acces la niste legume care macar sa poata fi catalogate la categoria average.
Pentru mine pretul nu conteaza, eu sunt dispus sa dau si 5 euro pe un kg de rosii, numai sa aiba acel gust de rosie adevarata, pe care-l stiu din Copilarie, nu sintetiche/gumelastice.

Tu esti dispus sa dai 5 euro pe un kg, dar probabil sunt putini ca tine, ca altfel producatorii ar prodice rosii de o calitate superioara.  Nu au furat extraterestrii tehnologia si nici semintele.

Iti fac un exemplu, cum bine stii de ceva vreme au aparut capsunele,  la supermarketul de langa mine au inceput cu niste produse spaniole de probabil la un blind-test nici nu-ti dadeai seama ca mancai capsune, zilele trecute in schimb viitoarea mea doamna vine scasa cu o cutie de la acelasi supermarket, ma uit pe ea, produs local(de la vreo 20 km) pretul de vreo 2.5 ori mai mari, coapte bine, spectaculare.

Si da, e o mare problema cand in pietele agro-alimentare ai tot feli de samsari dubiosi cu prodise lanfel de dubioase ca provenienta in loc de prodicatori locali.

Edited by ionutzitaly, 17 March 2017 - 13:34.


#93
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,386
  • Înscris: 20.10.2006
Aici vorbind de preturi, au crescut preturile la acei samsari? Ca in marile supermarketuri nu am vazut cresteri (semnificative) de preturi.

#94
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

 LunaCrystal, on 17 martie 2017 - 14:05, said:

Aici vorbind de preturi, au crescut preturile la acei samsari? Ca in marile supermarketuri nu am vazut cresteri (semnificative) de preturi.
Daca le-au facut anticipat cresterile de preturi, nu prea mai ai ce observa, altfel vor veni fie ca vrem Posted Image , fie ca nu vrem Posted Image .

 poadol, on 16 februarie 2017 - 12:03, said:

Usturoi la market  - 1 kg costa 19,90 Lei; (probabil import China)
In piata (amenajata ca vai de lume) usturoi (mai putin aratos decat cel chinezesc) - 1 kg costa 25,00 Lei.
Iar acestia sustin ca in ianuarie:
"Statisticile oficiale arată diferenţe şi mai mari în cazul preţurilor la usturoi. Pentru acest produs, cele mai mari preţuri erau în ianuarie în Timişoara (23,50 lei/kg), Alba Iulia, Cluj-Napoca, Focşani, Galaţi, Miercurea Ciuc şi Zalău (20 lei/kg), iar cele mai mici preţuri - în Craiova (8,25 lei/kg), Botoşani (11 lei/kg) şi Vaslui (12 lei/kg)."

"Cât costă zece produse de bază

Statistica INS prezintă preţurile medii practicate în pieţele agro-alimentare din Bucureşti şi din capitalele de judeţ pentru zece produse de bază: cartofi, fasole, ceapă, usturoi, morcovi, mere, lapte, brânză de oaie, ouă şi miere.

Pentru cartofi, în ianuarie, cele mai mari preţuri erau înregistrate în oraşele Constanţa (2,25 lei/kg), Iaşi (2 lei/kg) şi Oradea (1,95 lei/kg), în timp ce cele mai mici preţuri erau în pieţele din Târgovişte (1,08 lei/kg), Buzău (1,11 lei/kg) şi Focşani (1,23 lei/kg).

Preţurile cele mai mari pentru un kilogram de fasole erau, în ianuarie, în pieţele din Sibiu (13,33 lei), Alba Iulia (12,75 lei) şi Zalău (12 lei), în timp ce cele mai mici preţuri erau la Slatina (7,75 lei), Iaşi (7,88 lei) şi Miercurea Ciuc (8 lei).

Pentru ceapă, un kilogram costa cel mai mult în pieţele din Timişoara (3,20 lei), Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, oradea, Piteşti şi Zalău (toate cu 3 lei), iar cel ma puţin în Botoşani, Buzău, Slatina şi Vaslui (toate cu 1,50 lei).

Statisticile oficiale arată diferenţe şi mai mari în cazul preţurilor la usturoi. Pentru acest produs, cele mai mari preţuri erau în ianuarie în Timişoara (23,50 lei/kg), Alba Iulia, Cluj-Napoca, Focşani, Galaţi, Miercurea Ciuc şi Zalău (20 lei/kg), iar cele mai mici preţuri - în Craiova (8,25 lei/kg), Botoşani (11 lei/kg) şi Vaslui (12 lei/kg).

În cazul morcovilor, preţurile pentru un kilogram variau de la 4 lei în pieţele din Sfântu Gheorghe şi 3,50 lei în pieţele din Cluj-Napoca şi Oradea până la 1,50 lei la Vaslui, 1,68 lei la Brăila şi 1,75 lei la Buzău şi Piatra-Neamţ.

Pentru un kilogram de mere, cel mai mult plăteau în ianuarie consumatorii din Constanţa (4,60 lei), Arad (3,69 lei) şi Timişoara (3,53 lei), în timp ce preţurile cele mai mici erau în pieţele din Vaslui (1,66 lei), Slatina (1,79 lei) şi Zalău (2 lei).

Litrul de lapte era vândut cel mai scump în pieţele din Craiova (3,50 lei), Galaţi (3,33 lei) şi Râmnicu Vâlcea (3,25 lei) şi cel mai ieftin în Baia Mare (2 lei) şi Arad (2,25 lei). Pentru Bucureşti nu au fost recenzate preţuri pentru lapte în pieţe în ianuarie.

În cazul brânzei din lapte de oaie, preţurile cele mai mari erau în Piteşti (26,75 lei/kg) şi Târgovişte (25,75 lei/kg), iar cele mai mici - în Târgu Jiu (15 lei/kg), Piatra-Neamţ (16 lei/kg) şi Iaşi (16,50 lei/kg).

Ouăle se vindeau cel mai scump, în ianuarie, în pieţele din Bacău (1,43 lei/unitate), Suceava (1,38 lei) şi Botoşani (1,25 lei). La polul opus, un ou costa 0,50 lei în Arad şi Slatina şi 0,54 lei în Călăraşi.

Un kilogram de miere de albine costa cel mai mult în Timişoara (35,67 lei), Bistriţa (35 lei) şi Ploieşti (33,33 lei) şi cel mai puţin în Arad (16,75 lei), Alexandria (22 lei) şi Craiova (23,13 lei)."
INFOGRAFIE Preţurile în pieţele din România: cât dau românii pe un coş de cumpărături

Edited by poadol, 23 March 2017 - 17:10.


#95
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Merele din unele magazine erau la 1,79 lei acum sunt la 1,99 lei.

Ceapa din unele magazine era la 1,11 lei acum este la peste 2,00 lei.

Biscuiti marci diferite 450 gr. ~ 3,00 lei in supermarket-urile straine si ~ 5,00 lei in magazin romanesc, incercat doar 2 la pret de 2,99 lei.

Fotocopii, langa politie, Politia municipiului Arad, 0,50 lei/ buc.

Fotocopii, langa studentie, Universitate Arad, 0,10 lei/ buc. Posted Image

Untura de porc 1,99 lei 250 gr. in magazin. (calitate mai scazuta)

Untura de porc 3,00 lei sau 4,00 lei 500 gr. in piata. (cea de 3 lei calitate mai scazuta sau mai buna decat cea din magazin in functie de provenienta si lot)

#96
carens

carens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,162
  • Înscris: 12.03.2016
Nu stiu ce vrei sa scoti in evidenta cu postarile astea alarmiste insa multe dintre informatiile postate sunt hilare pentru ca preturile sunt pe acolo si in unele cazuri chiar mai mici. Baga si tu un ochi pe pliantele hypermarketurilor si vei vedea ca de pilda ceapa aia tot la 1,11 lei o gasesti, "la unele magazine".
http://www.billa.ro/...bi_subpage.aspx

#97
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Postari alarmiste?

Daca vedeai o lista lunga cat o zi de post, atunci intelegeam alaturarea de cuvinte "postarile astea alarmiste", altfel tin sa-ti precizez, in cazul ca n-ai inteles si singur (pare ca ai inteles):

Acesta este "un instrument extraordinar" aflat la indemana consumatorilor, in cazul de fata al colegilor de forum din orice colt al tarii.

Daca romanii, atat colegi de forum cat si altii nimeriti intamplator sau nu pe aici, stiu sa se foloseasca de el vor trage beneficii mari sau mici, daca-l vor ignora vor merge la intamplare sau prin incercari ori cautari personale.

Oua 30 de buc. cu 9,99 lei se gasesc uneori seara pe Banu Maracine la pret de 2,99 lei. (si asta-i postare alarmista? :D)

#98
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Puteti sa luati credite convenabile din alte parti decat de la bancile straine din Romania si de la putinele banci inca apartinand Romaniei?
Nu.
Rezulta ca romanii suntem "prizonieri" la cheremul strainilor.
Băncile din România au printre cele mai mari marje de câştig din UE la credite

#99
vlad1102

vlad1102

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,552
  • Înscris: 03.05.2008
O sa ti se raspunda ca au si cele mai mari riscuri (fie ca e adevarat sau nu)

In alta ordine de idei exista un "tavan" de sus al preturilor cat timp suntem in EU, n-are prea mare sens sa te sperii de asta.

#100
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Ma sperie existenta sau inexistenta unui "tavan" imaginar pentru preturi, care in Romania poate fi si este "ocolit cu gratie", doar stim pentru cine sunt valabile legile in societatea romaneasca, nu-i asa? :)

Noi romanii suntem prizonieri la bunul plac al strainilor, aceasta, da, este de speriat.

Concurenta reala ioc, doar concurenta de fatada, ca de altfel in multe alte domenii cu rezultat ca romanii, desi printre cei mai saraci din UE, platesc, de cele mai multe ori, preturi exagerat de mari, fie ca ne place sau nu ne place.

#101
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006

 poadol, on 10 aprilie 2017 - 16:12, said:

desi printre cei mai saraci din UE, platesc, de cele mai multe ori, preturi exagerat de mari, fie ca ne place sau nu ne place.

Printre altele e si vina noastra. In pret intra si costurile de transport, depozitare, taxele, spagile, samd

#102
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013

 poadol, on 10 aprilie 2017 - 13:36, said:

Puteti sa luati credite convenabile din alte parti decat de la bancile straine din Romania si de la putinele banci inca apartinand Romaniei?
Nu.
Rezulta ca romanii suntem "prizonieri" la cheremul strainilor.
Băncile din România au printre cele mai mari marje de câştig din UE la credite
Tara cu risc finaciar mare pentru ca tepe mari,practic ca guvernul nostru e cum e platim dobanzi mai mari.

#103
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
De data aceasta se pare ca guvernul n-are legatura directa cu ceea ce fac Bancile in Romania.

Cine legifereaza?

Parlamentul.

#104
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,386
  • Înscris: 20.10.2006
Nu prea au crescut. Un local a bagat oferte, deci redus preturile pe la 1 martie. Acum a revenit la preturile anterioare, deci identice cu cele din luna ianuarie. Painea s-a scumpit cu 10-20 de bani in rest cam nimic.

#105
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Oricum preturile sunt foarte mari raportate la salariile din Romania.

Edited by poadol, 12 April 2017 - 10:53.


#106
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Daca,  'calinjack'  tot sustine ca preturile au crescut:

 calinjack, on 22 iunie 2017 - 04:47, said:


sa pun si eu "un pret care a devenit ceva mai mare cu 6 bani/bucata" la painea de 300 de grame cea mai ieftina, presupun, de pe piata

- pret anterior 69 de bani sau 0,69 lei;

- pret actual 75 de bani sau 0,75 lei.

Edited by poadol, 22 June 2017 - 12:34.


#107
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Si de acum inainte sa inceapa distractia preturilor mai mari:

"„Din ce în ce mai puţine preţuri scad şi, în acelaşi timp, din ce în ce mai multe preţuri cresc, arată indicele de difuziune”, a spus Mugur Isărescu, la conferinţa de prezentare a Raportului asupra Inflaţiei.

„Presiuni în sus asupra inflaţiei vin atât din politica fiscală, cât şi din preţurile administrate, în special la energie”. De asemenea, „presiuni şi de pe piaţa forţei de muncă, dar şi din importuri, unde preţurile nu mai scad. Costurile cu manopera, dar şi cele cu materia primă, merg în sus”, a arătat guvernatorul.

Mugur Isărescu a mai spus că tendinţa este imprimată de preţurile alimentelor. Iar preţurile la energie „deocamdată au inversat traiectoria în trimestrul al doilea - de la scăderi au trecut la creşteri”. De asemenea, „au avut o oarecare influenţă şi tensiunile politice din luna iunie, care au afectat temporar cursul de schimb”.

Referindu-se la consumul populaţiei ca „principal motor de accelerare a creşterii economice”, Mugur Isărescu a arătat că „din păcate” consumul este încurajat şi de creditare. „Creditele, din păcate, merg vârtos înainte, şi cele pentru consum, şi cele pentru locuinţe. Spun din păcate pentru că creditele destinate corporaţiilor merg mult mai încet, crescând doar cu 2%. Am dori să vedem aici o creditare mai amplă a firmelor, mai mult curaj din partea băncilor”.

Întrebat cum comentează intenţia Ministerului Finanţelor de a reintroduce supraacciza la carburanţi, guvernatorul BNR a spus că „ne va afecta, va împinge inflaţia în sus”. „N-am introdus-o în calculul prognozei, pentru că deocamdată este doar o discuţie."

BNR a revizuit în sus prognozele de inflaţie. „Tot mai puţine preţuri scad, tot mai multe cresc”

#108
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Exista produse sau servicii ale caror preturi s-au dublat din 2016 pana in 2017?

Cu cat s-a scumpit incepand de astazi painea de 200 grame la Real pret 0,65 lei, daca acum se vinde la acelasi pret 0,65 lei, dar cantitatea de paine vanduta este de 170 grame? Posted Image

"Pac" si vi-am luat 10 bani "fraierilor".

Asta este, daca am luat 2 bucati si eu.

Erau acolo vreo 7 - 8 sortimente de paine expuse si in fata lor bucati "mici" din fiecare pentru degustare. Bucati mici fata de painile expuse.

Am degustat trei sortimente 1) graham, 2) cu seminte doar la exterior partea superioara, ce fel, habar nu am pentru ca nu am intrebat si 3) paine de casa, primele doua cu gust relativ neplacut pentru mine, prima as fi scuipat-o bucuros din gura dar nu aveau cos de gunoi la dispozitia clientilor, cea de a treia buna la gust, totusi urmarea a fost ca am ramas cu un gust destul de neplacut in gura. Posted Image

Edited by poadol, 19 October 2017 - 15:14.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate