Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Dupa 1 Februarie 2017 cat au crescut preturile?
#19
Posted 02 February 2017 - 20:15
În limbaj de specialitate, aceasta se numeşte "oportunitate de afaceri".
|
#21
Posted 02 February 2017 - 21:04
41ex, on 02 februarie 2017 - 18:19, said:
nu poti intelege decat daca vrei, mai ales lucrurile foarte simple si logice. blocarea guvernului, a bugetului si iesirea in strada (cu s klassu) plus propaganda securistica din media, nu exista nicaieri in lumea civilizata. Eu nu pot sa inteleg cum acest lucru se intampla numai pe guvernarea psd (partidul salvati detinutii) , dealtfel o guvernare plina cu bune intentii . Eu am trait sub guvernarea psd si in todeauna se lasa cu inflatie si fraierii care ii voteaza nu inteleg acest lucru dar ce nu face romanul pt un pumn de malai. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xntDto5TX10?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by ciine, 02 February 2017 - 21:08. |
#22
Posted 02 February 2017 - 21:13
Da, s-au scumpit alunele in cafeneaua de pe strada mimozelor si biscuitii populari la chioscu garii din orastie. De la soros si iliescu e svumpirea.
|
#23
Posted 02 February 2017 - 22:54
Nu am vazut nici o scumpire, acceleasi preturi peste tot unde am fost.
Edit: UPC scumpeste unele abonamente vechi, dar e proces inceput de prin decembrie. http://www.capital.ro/upc-scumpeste-abonamentele-din-martie-abonatii-pot-denunta-unila-1.html Edited by LunaCrystal, 02 February 2017 - 23:19. |
#26
Posted 03 February 2017 - 11:46
Diferentele alea de pret n-au nimic cu cresterile salariale. Preturile fluctueaza in magazine in functie de ce le trece lor prin cap, ca sa vinda mai bine. De exemplu un ulei de masline pe care-l cumpar eu era intr-o vreme, acum vreo 2 ani, 40 de lei sticla la Carrefour si 36 de lei la Kaufland. Acuma e vreo 31 de lei la ambele, si singurul motiv nu poate fi decit ca n-au mai vindut suficient din cauza ca au aparut alte oferte...
In decembrie e normal sa le scada pentru ca au vinzari infinit mai mari decit in ianuarie - februarie. Nu poti face o analiza de preturi in baza a 2-3 produse... |
#27
Posted 03 February 2017 - 20:56
Fratilor , cind arunci cu bani in piata fara acoperire in productie in plus valkoare , intodeauna preturile cresc.si intrucat banii sunt imprumutati si folositi numai la consum asta creaza inflatie .
Salariile au crescut acum , inflatia apare incet incet si o simti efectiv de anul viitor incolo |
#28
Posted 06 February 2017 - 14:04
Mosotti, on 03 februarie 2017 - 11:46, said:
Diferentele alea de pret n-au nimic cu cresterile salariale. Preturile fluctueaza in magazine in functie de ce le trece lor prin cap, ca sa vinda mai bine. De exemplu un ulei de masline pe care-l cumpar eu era intr-o vreme, acum vreo 2 ani, 40 de lei sticla la Carrefour si 36 de lei la Kaufland. Acuma e vreo 31 de lei la ambele, si singurul motiv nu poate fi decit ca n-au mai vindut suficient din cauza ca au aparut alte oferte... In decembrie e normal sa le scada pentru ca au vinzari infinit mai mari decit in ianuarie - februarie. Nu poti face o analiza de preturi in baza a 2-3 produse... - fac reduceri, dar aceste reduceri sunt de 3 feluri: A ) reduceri reale de obicei foarte putine; B ) reduceri de "tip suveica", care in realitate sunt produse care se vand la pret normal; C ) reduceri care in realitate sunt cresteri de preturi, sunt reduceri de gramaj la care se foloseste si "suveica". B ) Reducerile de tip suveica Produselor care cu 2 luni inainte de a se aplica reducerile au (sa-l numim asa) pretul standard, li se aplica o marire de pret cu o luna inainte de luna in care se fac reduceri, crestere care ulterior se va scadea in perioada de varf si va fi prezentata ca o reducere, in realitate fiind o revenire la pretul standard. C ) Reduceri care in realitate sunt cresteri de preturi Produse care sunt prezentate ca fiind cu pret redus, desi produsele respective au gramaj mai mic decat cel anterior si pret mai mare decat cel anterior (pret pentru gramaj mare). Edited by poadol, 06 February 2017 - 14:06. |
|
#29
Posted 06 February 2017 - 14:32
Rainwish, on 02 februarie 2017 - 18:30, said: Preturile vor creste usor cu 5-10% lunile urmatoare pentru a se acoperi costurile cu maririle salariale. Sunt nevoiti sa creasca preturile doar cei care au toti sau multi salariati pe minim, ceilalti comercianti sau producatori o fac mai mult din spirit de turma si fiindca se considera ca "are balta peste". Cei care au salariati cu salarii mai mari decat salariul minim pe economie in teorie ar trebui sa creasca preturile cu mai putin decat 5%, deoarece poate ca vor mari salariile la o data ulterioara neprecizata. Fiind o perioada de deflatie in care preturile au scazut si vor mai scadea probabil, cresterea ar trebui sa fie sub 2%. In realitate sunt preturi care au crescut si cu 66% (vezi prima postare) altele nu au crescut si mai sunt o categorie preturile in scadere, evident daca acea scadere este reala. ILIE31, on 02 februarie 2017 - 23:45, said: s-au scumpit ouale Ouale de obicei sunt mai scumpe pe perioada iernii, dar este posibil sa fi crescut si ca efect al maririi salariului minim pe economie. Despre cartofi: "Chiar dacă în fermele românești producem suficient pentru a asigura consumul intern, libera circulație a mărfurilor în interiorul Uniunii Europene face ca alături de cartofii românești să-i găsim și pe cei din Olanda, Polonia, Germania, Franța sau Spania. Așa cum probabil ați sesizat, la o analiză mai atentă a prețului, cartoful de import este întotdeauna mai mare și mai ieftin decât cel românesc. Dacă vă întrebați cum poate fi explicată diferența de preț, atunci trebuie să știți că acei cartofi mari, de peste 8-10 cm în diametru care ajung pe piața românească, nu sunt permiși la consum în țările vestice din Europa, fiind considerați în afara stasului cu alte cuvinte furajeri. Mai mult, consumatorii trebuie să știe că nu există numai cartof alb și roșu. Există soiuri specializate pentru copt, pentru piure, pentru cartofi pai sau salate, ori alte destinații culinare." "”La cartofi, ce este peste 8-10 cm în diametru sunt considerați în afara stasului în majoritatea țărilor europene”. Pe românește se numesc cartofi furajeri. Sunt perfect comestibili, nu vreau să se înțeleagă cu nu se pot mânca, nu pățești nimic. Conținutul de apă în acești cartofi ce au peste 8-10 cm în diametru este mult mai mare în detrimentul substanței uscate. Substanța uscată oferă savoarea și gustul cartofului. Tuberculi mari în primul rând nu se păstrează bine, dezvoltă tot felul de boli fiziologice de depozit. Din păcate românul se uită să fie (cartoful – n.r) cât bolovanul și roșu, abia atunci cumpără”" Gheorghe Boțoman: Cartofii de dimensiuni mari, aduși din import, sunt în afara stas-ului fiind considerați furajeri în țările vest-europene. Românii preferă să cumpere tuberculi ”cât bolovanul” Cu toate ca producem suficient (cultura cartofului): Si pretul cartofilor a trecut de la 1,46 lei la 2,22 lei. Edited by poadol, 06 February 2017 - 14:32. |
#30
Posted 06 February 2017 - 15:27
Pretul cartofilor creste deregula iarna, nu e relevant.
In zona mea acum am observat ca un producator de paine a crescut preturile cu 40% ) dar cum restul producatorilor nu au crescut si ei preturile va avea de ales ori ramane fara 80% din clienti ori reduce preturile. |
#31
Posted 07 February 2017 - 08:31
sarac.lipit, on 02 februarie 2017 - 18:04, said: păi...cum a fost numit... că de ales, ăia 300.000 diasporeni n-aveau cum... Ai un fix cu diaspora ! Diferenta de voturi a fost de peste un milion, chiar si daca nu votau cei de afara, tot Klaus era presedinte. Dar na, sarac dar si lipit. Edited by cris_ncs, 07 February 2017 - 08:34. |
#32
Posted 07 February 2017 - 08:34
41ex, on 02 februarie 2017 - 17:59, said:
sa explic si de ce e cerul albastru? n-ati fost in tara pana acum, stiri ceva? hint: de ce bugetul a fost adoptat in ultimele zile ale lui ianuarie? si asta cu efortul guvernului de a lucra si noaptea, altfel tarziu in februarie il mai adoptau -daca erau lasati in pace de securistul de la cotroceni, desigur. hint2: bugetele se adopta pana la 1 ianuarie in mod logic. da' pesedistii se laudau in campanie ca au facut deja bugetul...tb.doar sa aiba PM ca sa il si trimita in parlament... |
#33
Posted 07 February 2017 - 08:52
poadol, on 06 februarie 2017 - 14:32, said: "Preturile vor creste usor cu 5-10% lunile urmatoare pentru a se acoperi costurile cu maririle salariale." (Cu precizarile urmatoare) Sunt nevoiti sa creasca preturile doar cei care au toti sau multi salariati pe minim, ceilalti comercianti sau producatori o fac mai mult din spirit de turma si fiindca se considera ca "are balta peste". Cei care au salariati cu salarii mai mari decat salariul minim pe economie in teorie ar trebui sa creasca preturile cu mai putin decat 5%, deoarece poate ca vor mari salariile la o data ulterioara neprecizata. Fiind o perioada de deflatie in care preturile au scazut si vor mai scadea probabil, cresterea ar trebui sa fie sub 2%. In realitate sunt preturi care au crescut si cu 66% (vezi prima postare) altele nu au crescut si mai sunt o categorie preturile in scadere, evident daca acea scadere este reala. Tot asa s-au scumpit si cartofii, dar cauzele pot fi diferite de marirea salariilor. Ouale de obicei sunt mai scumpe pe perioada iernii, dar este posibil sa fi crescut si ca efect al maririi salariului minim pe economie. Despre cartofi: "Chiar dacă Ă®n fermele românești producem suficient pentru a asigura consumul intern, libera circulație a mărfurilor Ă®n interiorul Uniunii Europene face ca alături de cartofii românești să-i găsim și pe cei din Olanda, Polonia, Germania, Franța sau Spania. Așa cum probabil ați sesizat, la o analiză mai atentă a prețului, cartoful de import este Ă®ntotdeauna mai mare și mai ieftin decât cel românesc. Dacă vă Ă®ntrebați cum poate fi explicată diferența de preț, atunci trebuie să știți că acei cartofi mari, de peste 8-10 cm Ă®n diametru care ajung pe piața românească, nu sunt permiși la consum Ă®n țările vestice din Europa, fiind considerați Ă®n afara stasului cu alte cuvinte furajeri. Mai mult, consumatorii trebuie să știe că nu există numai cartof alb și roșu. Există soiuri specializate pentru copt, pentru piure, pentru cartofi pai sau salate, ori alte destinații culinare." "”La cartofi, ce este peste 8-10 cm Ă®n diametru sunt considerați Ă®n afara stasului Ă®n majoritatea țărilor europene”. Pe românește se numesc cartofi furajeri. Sunt perfect comestibili, nu vreau să se Ă®nțeleagă cu nu se pot mânca, nu pățești nimic. Conținutul de apă Ă®n acești cartofi ce au peste 8-10 cm Ă®n diametru este mult mai mare Ă®n detrimentul substanței uscate. Substanța uscată oferă savoarea și gustul cartofului. Tuberculi mari Ă®n primul rând nu se păstrează bine, dezvoltă tot felul de boli fiziologice de depozit. Din păcate românul se uită să fie (cartoful – n.r) cât bolovanul și roșu, abia atunci cumpără”" Gheorghe Boțoman: Cartofii de dimensiuni mari, aduși din import, sunt Ă®n afara stas-ului fiind considerați furajeri Ă®n țările vest-europene. Românii preferă să cumpere tuberculi ”cât bolovanul” Cu toate ca producem suficient (cultura cartofului): Si pretul cartofilor a trecut de la 1,46 lei la 2,22 lei. Se vede ca habar nu ai despre ce vorbesti. Pretul la cartof creste anual in perioada asta. Asta pentru ca stocurile de cartofi sunt pe sfarsite in ianuarie februarie, iar de prin mai apar cartofii noi ce vor cobora iar preturile Plus ca unii aici vorbesc de preturile la paste barilla sau mai stiu eu ce alte arogante. Aia cu 400 lei pensie habar nu au ce sunt pastele barilla, ei cumpara parizer si fasole in general, la care cresterea de pret e insignifianta |
|
#34
Posted 07 February 2017 - 08:59
Nu au crescut preturile. La produse sezoniere gen fructe legume nu are rost sa ne uitam caci preturile variaza masiv fara vreo legatura cu salariile.
|
#35
Posted 07 February 2017 - 17:47
Astute, on 07 februarie 2017 - 08:52, said:
Se vede ca habar nu ai despre ce vorbesti. 1. Pretul la cartof creste anual in perioada asta. Asta pentru ca stocurile de cartofi sunt pe sfarsite in ianuarie februarie, iar de prin mai apar cartofii noi ce vor cobora iar preturile 2. Plus ca unii aici vorbesc de preturile la paste barilla sau mai stiu eu ce alte arogante. 3. Aia cu 400 lei pensie habar nu au ce sunt pastele barilla, ei cumpara parizer si fasole in general, la care cresterea de pret e insignifianta poadol, on 06 februarie 2017 - 14:32, said:
Tot asa s-au scumpit si cartofii, dar cauzele pot fi diferite de marirea salariilor. Si pretul cartofilor a trecut de la 1,46 lei la 2,22 lei. 2. Se pare ca ai citit titlul dar nu ai inteles esenta. Dupa 1 Februarie 2017 cat au crescut preturile? Se poate scrie despre oricare pret care a crescut sau a scazut (desi nu este trecut in titlu). 3. Tot la fel de probabil este ca "Aia cu 400 lei pensie habar nu au" de Softpedia Forum. Se presupune ca preturile cresc pentru toata lumea nicidecum numai pentru o categorie aparte. |
#36
Posted 08 February 2017 - 18:38
La unele produse am observat o scumpire, cum ar fi 50 de bani la spaghete la Lidl sau peste 2 lei la brânză de vaci la Cora. Dar există şi diferenţe mari de preţ între magazine. De exemplu, aceleaşi produse sunt mai scumpe la Cora decât la Auchan.
Celor care cumpără din mai multe locuri şi vor să compare preţurile între magazine sau să vadă istoricul preţurilor, le recomand aplicaţia Price Cruncher (ultima dată când am verificat era doar pentru Android). |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users