Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Rog sfaturi - dupa RMN cerebral si cervical si dupa Eco Doppler a arterelor cervicale

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,899
  • Înscris: 16.03.2007
Va salut.

Ca urmare a simptomelor tot mai accentuate de ameteli (incepand cu luna august 2016), atat in miscare cate si la statul in pat (nu asa pronuntate ca cele in miscare), dezechilibru la mers, a 3 episoade de vertij (de maxim 2 secunde) si un foarte usor tiuit in urechi, ca si cum as fi in preajma unui vechi televizor cu tub catodic, am ajuns sa consult mai multi medici. Eu am rau de miscare de multi ani, de cand eram mic. Acum am 35 de ani. Ametelile nu le am tot timpul, cateodata nu am deloc, alteori revin, dar am dezechillibru la mers, care se accentueaza daca depasesc 10 minute de mers.

Am ajuns prima data la ORL-ist (sfarsitul lunii noiembrie 2016) care, dupa ce s-a uitat in urechi, dupa ce a testat auzul (fara audiograma) si dupa ce i-am descris simptomele, a ajuns la concluzia ca ar fi sindrom Meniere la urechea dreapta (cu care aud putin mai slab decat urechea stanga). Din pacate, nu am ajuns sa primesc un diagnostic scris, deoarece am inceput, la sugestia dansului si cu acceptul meu, un tratament zilnic la dansul in cabinet, de curenti diadinamici, vibromasaj si termomasaj cervicale, de plasare a unei tije incalzite pe gat, la cativa cm sub fiecare ureche, de perfuzii cu Piracetam si B-uri, de inhalatia a unui amestec cu uleiuri, printre altele, de brad, eucalipt si lavanda si de aerosoli cu Dexametazona si solutie salina. Aceste terapii cu aerosoli si inhalatii au fost administrate si pe fond de astm bronsic si alergie respiratorie. Mentionez ca nu am fost la toate sedintele (a recomandat cel putin 5, maxim 10, dar am fost doar la doua, deoarece am avut niste cheltuieli urgente neprevazute si nu am mai putut sa platesc sedintele.

La inceputul lunii ianuarie 2017 am contactat o gripa cu manifestare purulenta pulmonara si febra 38,4 maxim, pentru care am luat, dupa vizita la medicul de familie, Amoxicilina ca antibiotic (medic care mi-a recomandat un consult neurologic). La cateva zile dupa debutul simptomelor si a inceperii tratamentului cu antibiotic, am inceput sa am ameteli tot mai accentuate, chiar si in pat (daca se punea cineva pe pat, simteam cum se misca salteaua ca si cand as fi fost pe o barca, accentuandu-mi-se si mai mult ametelile. Dupa ce mi-a scazut febra, am reusit sa ajung la un medic neurolog, la care am facut ecografie a arterelor cervicale, diverse teste de cu ochii inchisi si deschisi si testarea reflexelor la membre. A descoperit ca am reflexe putin diminuate la laba piciorului stang, ceea ce l-a determinat sa imi recomande efectuarea unui RMN cerebral si cervical, pentru a descoperi daca nu cumva am probleme si la coloana cervicala.

Ce probleme mai am, despre care stiu: hipertensiune pe fond emotiv de cativa ani, (nu fac tratament, dar urmeaza sa consult un cardiolog), vad cam neclar la distanta cu ochiul stang, fata de cel drept cu care vad binisor, cateodata am wheezing pulmonar, pentru care iau Symbicort de aprox. 3 ani.

Astfel, in data de 25 ianuarie 2017 am efectuat RMN-ul recomandat, cu rezultatul din imaginile de mai jos. De asemenea, am atasat si rezultatul ecografiei arterelor cervicale si o imagine RMN a coloanei cervicale. Imaginea creierului nu o mai postez, deoarece nu au fost gasite probleme.




[ http://c1.staticflickr.com/1/771/32206077940_12a4c884e3_b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



[ http://c1.staticflickr.com/1/602/32206078530_70eecfe1fd_b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Dupa RMN, m-am prezentat din nou la neurolog, trangand concluzia ca nu este ceva grav la cervicala, un inceput de spondiloza. Mi-a facut reteta pentru Midocalm, mi-a recomandat sa evit pozitiile vicioase, sa nu mentin mult o pozitie fixa a capului/gatului, eventual sa fac kinetoterapie in caz de dureri sau disconfort cervical.

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe, ce medici sa mai consult, deoarece nu scap de ameteli si dezechilibru in mers, care uneori nu le am (decat la miscari repetate) iar alteori revin, mai slab sau mai puternic?

Attached Files


Edited by cris2d2, 29 January 2017 - 11:55.


#2
gcom61

gcom61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 21.01.2007
Pacat ca la 35 ani,preferi sfaturile de pe net...
Consulta si alti neurologi sau orl-isti.
Cred ca si un psiholog nu ar strica
Sanatate!

#3
Karogs

Karogs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 877
  • Înscris: 22.06.2006
Mda, mult noroc, ce sa zic, ca de astea nu mai scapi decat cu lopatin si gropatin. Intr.o situatie similara m.am regasit.anii trecuti. Dupa nspe mii de analiza, ochi, urechi, rmn, dopler, am descoperit un inceput de hernie la c4,c5 si in rest numai supozitii, ca de la hernie nu ar trebui sa ai ameteli, poate e spondiloza. Dupa ceva kinetoterapie si dupa exercitii facute singurel relativ periodic, ma bucur de al 2 lea an fara evenimente, doar ca, daca de exmplu ma intind perfect, fara perna, ma incearca senzatia de ameteala si am avut amaeteli doar dupa somn, ca imi era si frica sa adorm.
Pana sa fac exercitii eram KO cateva zile pana sa imi revin, as compara situatia cu un cutremur puternic, iar in urmatoarele zile ma "bucuram" de replici.
Asa ca dai cu exercitii usoare, cauta un kinetoterapeut si evita aerul conditionat si caratul de greutati si daca nu ai somn adanc, schimba pozitia pe timpul noptii. Acum mai fac si haz de necaz, nu pot sa.dorm.decat pe perne din sintetic si oriunde merg, iau dupa mine si pernele.de acasa.
Amatelile poti invata sa le controlezi, incercand sa te uiti in punct fix, e nevoie de.exercitiu si timp, daca inchizi ochii, nu te ajuta cu nimic. La mine era nasol ca ametelile veneau la pachet cu vomitatul, dar asta e.
Stiu ca e.frustrant ca dupa atatea investigatii sa.fii clinic sanatos, dar nu chiar toate se pot rezolva medicamentos.

View Postgcom61, on 29 ianuarie 2017 - 12:03, said:

Pacat ca la 35 ani,preferi sfaturile de pe net...
Consulta si alti neurologi sau orl-isti.
Cred ca si un psiholog nu ar strica
Sanatate!
Bine e ca nu ai probleme carora sa nu le dea de cap nici un medic, ca sa ajungi sa cauti rezolvare pe internet

Edited by Karogs, 29 January 2017 - 12:24.


#4
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013
Îți spune în rezultatul RMN: mici protuzii subligamentare C3-C4 și C4-C5. De-acolo ți se trage.
Cum rezolvi asta? Fizioterapie și poate scapi fără operație.

#5
gcom61

gcom61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 21.01.2007
@Karogs...,tocmai ca am avut si am diverse probleme,m-a facut sa dau acel raspuns.Si medicii sunt si ei oameni si au dreptul sa fie subiectivi sau obiectivi...
Asta m-a determinat sa caut si alte pareri(de medici) si am rezolvat multiplele probleme.

#6
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,899
  • Înscris: 16.03.2007
Va multumesc pentru raspunsuri. Caut sfaturi care sa ma indrume spre urmatorii specialisti medicali, pentru a descoperi cauza ametelilor si dezechilibrului. Si apelez la internet in speranta ca ii gasesc pe cei care au aceste probleme sau asemanatoare (fiindca grupuri de discutii in viata reala nu stiu sa existe, decat pentru problemele oncologice sau dezalcoolizare), pentru a afla ce drum au urmat in diagnosticarea problemelor lor, ce le-a fost bine, ce le-a fost rau. Bineinteles ca voi apela si la medici, departe de mine gandul sa ma tratez dupa experientele unora si altora, fiecare e diferit si are nevoie de tratament personalizat.

#7
titacodita

titacodita

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 07.01.2009
Poti trimite RMN-ul impreuna cu toate simptomele tale pentru un alt diagnostic.
Este un medic deosebit.
Sanatate !
http://www.mindea.ro/

Edited by titacodita, 29 January 2017 - 14:14.


#8
Steetch

Steetch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,210
  • Înscris: 15.09.2015
Gripa nu justifica antibioticul.
38,4 nu justifica antibioticul.
Puroiul justifica antibioticul, dupa antibiograma.

Intrerupe orice medicamentatie la cea mai mica reactie adversa.

#9
advl

advl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 24.11.2008
Incearca un consult la clinica NOVA Globului
http://clinicanova.ro/contact/
Din simptomele descrise ar putea fi vertij pozitional si daca ai noroc se rezolva in 30 de minute prin manevre de repozitionare a otolitilor.
Iti pun un fel de ochelari negrii mari, ca sa nu mai vezi nimic, anulind astfel referinta miscare data da vedere.. Ochelarii au inauntru o camera care-ti filmeaza ochii. Daca la miscarea de pe o parte, cand ametesti, ochii ti se misca anormal incercand sa urmareasca informatia de miscare (echilibru) eronata primita de la sistemul vestibular o sa-ti faca manevre de repozitionare a otolitilor. O sa te miste rapid de pe o parte pe alta sa revina otoliti la locul lor. Daca nu te rezolva complet din prima te cheama peste inca o saptamana pentru manevre suplimentare.
Sanatate!

#10
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,899
  • Înscris: 16.03.2007

View Posttitacodita, on 29 ianuarie 2017 - 14:14, said:

Poti trimite RMN-ul impreuna cu toate simptomele tale pentru un alt diagnostic. http://www.mindea.ro/
Am incercat linkul de Transmitere RMN, dar pagina nu se incarca, returnand o eroare. Voi incerca si maine, multumesc pentru sugestie.

View Postadvl, on 29 ianuarie 2017 - 16:19, said:

Incearca un consult la clinica NOVA Globului
http://clinicanova.ro/contact/
Din simptomele descrise ar putea fi vertij pozitional si daca ai noroc se rezolva in 30 de minute prin manevre de repozitionare a otolitilor.
Tocmai ce am aflat de aceasta clinica de la o prietena dr familie, care a mers acolo si si-a rezolvat problemele cu ametelile, dupa repozitionarea otolitilor. Mi-a spus ca dupa aceasta manevra, doamna dr. Voda i-a impus restrictie de pozitie orizontala o saptamana, a dormit in fund, nu a avut voie sa se aseze la orizontala deloc, pentru a nu altera noua pozitie a otolitilor.

Ma gandesc serios sa solicit si eu consultatie la aceasta clinica, mai ales ca in orasul unde locuiesc, Sibiu, nu stiu sa existe medic ORL care sa aiba competente in aceste probleme, care implica repozitionarea otolitilor (in cazul in care la mine ar fi cazul de asemenea manevre). Doar ca distanta pana in Bucuresti ma cam impiedica sa merg cu inima deschisa, mai ales din cauza raului de miscare care se accentueaza la drum lung si imi trece greu.

Medicul neurolog la care am fost cu rezultatul RMN nu mi-a spus, cu siguranta, ca ametelile si dezechilibrul meu ar fi de la ceea ce se vede in imaginile cervicale. Voi incerca sa ajung si la alt neurolog, pentru o a doua opinie. Si voi mai cauta un ORL-ist in Sibiu, poate nu am gasit inca specialistul care sa imi spuna daca am sau nu ameteli din cauze ORL. Se pare ca diagnosticarea ametelilor intr-un cabinet ORL e mai complexa decat ma asteptam...

#11
Ploiesteanul2015

Ploiesteanul2015

    Cel mai iubit dintre ploieșteni

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,681
  • Înscris: 13.09.2015
Dacă eu cu 3 (TREI)  operaţii (tumoră, chist & hematom) şi cu parkinson m-aş trata pe Softpedia, într-un an v-aş invita la înmormântarea mea :( încearcă şi cu DOCTORI :P

#12
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,899
  • Înscris: 16.03.2007
Probabil m-am exprimat gresit sau nu au inteles unii: nu am deschis acest topic pentru a ma trata, ci pentru a afla sfaturi si sugestii de ce as putea face in continuare, eventual cat de grave sunt spondiloza si hernie de disc incipiente, cine a mai avut si are asemenea simptome, daca au scapat sau nu de ameteli si asa mai departe. Nici nu dispun de suficiente fonduri pentru atatea analize, consultatii si proceduri si prefer sa elimin ceea ce nu m-ar duce spre aflarea cauzelor ametelilor, decat sa fac vizite medicale doar fiindca asa merg lucrurile. Deja RMN-ul m-a golit de 1000 lei, in ultimele 2 luni am cheltuit aprox. 1800 lei pentru aflarea cauzelor ametelilor si momentan nu prea mai am finante de aruncat pe consultatii la nimereala, as vrea sa merg la sigur, daca e posibil.

Oricum voi face vizita obligatorie la medicul de familie, pentru a-i prezenta rezultatele RMN si altele care le mai am. Sper sa ma indrume cat mai bine.

Oricum, va multumesc ca v-ati batut capul si v-ati pierdut timpul sa imi raspundeti, apreciez.

@Ploiesteanul2015: multa sanatate si noroc iti doresc! Trebuie sa ai nervi de otel sa treci prin asa ceva.


#13
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012
Cris, nu știu exact ce să te sfătuiesc dar am ținut neapărat să postez ca să îți urez din suflet multă sănătate, însănătoșire cât mai grabnică și sper cu toată credința mea că să găsești medicul potrivit și profesionist care să știe să rezolve toate problemele tale de sănătate.

#14
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,899
  • Înscris: 16.03.2007

View Postandroholic, on 06 februarie 2017 - 13:18, said:

Cris, nu știu exact ce să te sfătuiesc dar am ținut neapărat să postez ca să îți urez din suflet multă sănătate, însănătoșire cât mai grabnică și sper cu toată credința mea că să găsești medicul potrivit și profesionist care să știe să rezolve toate problemele tale de sănătate.
Multumesc foarte mult. Stiu ca, fata de alti oameni, ceea ce am eu e floare la ureche, nu pot decat sa-i respect pe cei cu probleme grave si inca ma minunez de puterea spiritului uman, care ii tine sus pe meterezele razboiului impotriva bolilor si necazurilor. Sper sa ma tina si pe mine...

Sanatate tuturor!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate