Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...
 La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)
 sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...
 Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital
 

Buftea/Crevedia - analiza obiectiva asupra zonei - de departe cea mai buna zona accesibila dpdv financiar

- - - - -
  • Please log in to reply
327 replies to this topic

#1
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009
Salutare tuturor. In primul rand vreau sa precizez ca nu reprezint niciun dezvoltator imobiliar. Sunt medic de familie si locuiesc in Manastirea, Crevedia la 10 minute de mers pe jos (sau 2 cu masina) de intrarea in orasul Buftea, cartierul Studio. M-am mutat in zona acum 6 luni si sunt incredibil de multumit, eu insumi avand rezerve si considerand ca risc venind aici.
         Ideea mi-a venit dupa ce, proaspat devenit medic specialist am acceptat un job la tara, la 40 km de Bucuresti in comuna Cornesti, DB. Am facut naveta doi ani din zona Aviatiei (langa Promenada Mall si toate corporatiile) pana acolo si niciodata nu am facut mai mult de 45-50 de minute. Chiar glumeam cu prietenii ca eu sunt mai relaxat din punct de vedere al timpului pana la job decat cineva care sta in Rahova si vine in Aviatiei. Dupa ce ca eu fac efectiv mai putin decat el, nici nu rup masina in treapta 1 si 2, nici nu innebunesc in trafic. Merg relaxat, drum drept, peisaj de tara...
        Avand doi copii si un caine mare, apartamentul meu de 3 camere din Aviatiei devenise neincapator.Ma si saturasem de viata la bloc, vesnicele batai pe locuri de parcare, vecinii de diverse varste si categorii sociale, etc. Am inceput sa caut dar fiindca nu doream sa vand apartamentul din aviatiei, optiunile mele erau limitate. Maxim 75.000 de euro si casa trebuia sa aiba 4 camere! Gasisem ceva prin Tunari dar avea 3 camere, zona arata infect...Mai era ceva Moara Vlasiei, dar era in camp si nu aveam nici macar un chiosc sa-mi iau tigari. O data ajuns acolo, trebuia sa fiu aprovizionat ca intr-un buncar antiatomic. Camp, case razlete ici-colo, drumuri de pamant....departe....nasol. Am exclus din principiu orice posibilitate de a ma muta in Sud, Sud Vest sau Sud Est. Nici acum nu pot intelege cum oameni cu IQ din trei cifre si salarii decente, care lucreaza in nord, merg in Sud. Sudul nu are infrastructura iar accesul in Bucuresti se face prin niste cartiere imense si foarte aglomerate!
       Si uite asa, mi-a pica fisa cu Buftea. Mergand eu linistit spre Cornesti, la job, am observat ca din Aviatiei fac 25 de minute pana in Buftea. Buftea e oras. Are chiar si trafic! Oare cat costa casele in zona?
       Am inceput sa caut ,si oferta desi limitata arata bine : 65.000 trei camere, 75.000 patru. Mai tot ce se construieste nou se intampla in Crevedia. Asta e o prelungire a orasului Buftea, se afla in judetul Dambovita si e o comuna foarte lunga si foarte rasfirata. O dovada a faptului ca nimeni care sta in Crevedia nu are de fapt nicio treaba cu Crevedia este faptul ca atat Lidl cat si Penny au decis sa faca magazinele fix la iesirea din Buftea/intrarea in Crevedia! Cele mai bune sate/zone sunt in ordinea aceasta : Manastirea, Samurcasi si Darza. Cocani, Ciocanesti, exterior nord si altele sunt deja prea departe ,prea ca la tara. Cele trei sate au acces foarte facil la Buftea (1-2km) pe drumuri bune, libere sau pe jos (exista strazi din ele care intra direct in Buftea) Deasemenea, Manastirea si Samurcasi sunt situate de o parte si cealalta a lacului si peisajul e foarte frumos.
      Voi prezenta mai jos pe puncte, zona. Sper ca macar unii dintre voi ,dupa ce veti citi ,cautand o casa veti veni sa vizitati si sa cautati aici. Eu consider ca fac o fapta buna :).

   PRETURI : Eu am cumparat in mai 2016 o casa de 4 camere, 125 mp utili (150 construiti) si 400 mp de pamant, noua, in ansamblu rezidentia cu 35 de case, asfalt, de la soseaua principala, lipit de Buftea (merg pe jos 7-8min cu copilul la gradinita de stat). Casa e din caramida, are etaj si e conectata la gaze, apa potabila din reteaua orasului si electricitate. Canalizarea se intampla momentan prin fosa septica. Exista promisiuni de canalizare dar eu nu prea cred in nicio promisiune de genul "o sa se faca". Fosa e ok. Finisajele sunt minime dar daca nu ai pretentii poti locui fara probleme 5-10 ani fara sa schimbi nimic, decat daca se strica ceva. Pretul a fost de 68.000 euro. Da, rata prin prima casa e de 1100 de lei/luna. Cat chiria la 2 camere in Berceni.
    Inainte sa cumpar am mai vazut si alte case intre 70 si 75.000 dar calitatea era identica si nu erau asa bine situatie. Cine doreste si e chiar interesat ii pot da numarul dezvoltatorului. Am inteles ca mai construieste in zona. Tipul e ok, foarte serios, a livrat ce a zis ,cand a zis si poate fi gasit la orice ora.
    Terenurile variaza intre 35 euro/mp in Buftea zona centrala si 15-25 euro/mp in Crevedia. Mare diferenta nu este, voi explica mai jos de ce.

   ACCES :Aici devine interesant! FOARTE!. Banuiesc ca pe toti va sperie faptul ca e foarte departe. Ei bine, nu este. Sau este departe dar in Kilometri, nu in timp. Si timpul e ala care ni se scurge si de care nu prea avem, nu? O sa impart aceasta rubrica in doua : cu masina si fara masina.

              cu masina : timpul parcurs pe ruta dreapta pana la intrarea in Bucuresti - Crevedia-Buftea-Mogosoaia-Bucurestii Noi este de 10-25 de minute (10 noaptea, 25 la 8 dimineata, intr-o luna de toamna)
                                   timpul parcurs pe ruta alternativa Corbeanca pana la pasaj Baneasa - Crevedia-Buftea-Corbeanca-Otopeni-Baneasa este de 20-35 de minute (20 noaptea, 35 la 8 dimineata,intr-o luna de toamna)
                                   timpul parcurs pe ruta alternativa Chitila pana la piata Chibrit (1mai) - Crevedia-Buftea-Chitila-Soseaua Chitilei (Bucuresti sector1)-piata Chibrit este de 15-30 minute (15 noaptea, 30 la 8 dimineata intr-o luna de toamna)

       Partea cu adevarat interesanta la zona Buftea/Crevedia este conectarea ei la oras si la Ilfov. Exista o sumedenie de variante si drumuri judetene care te scot oriunde iti doresti in timpi foarte buni. Nu exista trafic, se merge cu 60-80 kmph si drumurile sunt bune. Spre exemplu :

                                  ruta pentru Militari/A1 : Crevedia/Buftea-Sabareni-Joita-Dragomiresti-Militari - maxim 30 minute indiferent de ora.
                                  ruta pentru Domnesti/Drumul Taberii : Crevedia/Buftea-Sabareni-Joita-Bacu-Ciorogarla-Darvari-Domnesti-Dr.Taberii - maxim 45 minute indiferent de ora.
                                  ruta pentru Pipera : Crevedia-Buftea-Corbeanca-Balotesti (se trece pe sub DN1 prin pasajul de la Hornbach/Prisma)-Tunari-Pipera - maxim 40 minute indiferent de ora.
                                  ruta pentru Colentina : Crevedia-Buftea-Corbeanca-Balotesti-Tunari-Stefanesti-Voluntari-Colentina - maxim 50 minute indiferent de ora.

     Bonus, fiind pe DN1A ,din Crevedia mai ai 25 de minute pana la Ploiesti :)

     DN1A care intra in Bucuresti prin Bucurestii noi se continua cu Calea Grivitei de la Podul Constanta si aceasta merge drept, pana in Calea Victoriei. intr-o seara, la ora 20.00 ,esti la Ateneu in 35 de minute. 40 in centrul Vechi.
    Da, nu faci nici de-aici 15 minute pana la job. Dar faci mai putin daca lucrezi in Nord decat daca ai sta in Berceni,TItan, drumul Taberei, Militari, Rahova,etc. Deasemenea, dimineata, tu fiind in Nord, tot orasul vine spre tine, dupa ce ai trecut de un anume punct nevralgic - Piata Charles de Gaule spre exemplu, sau Piata Chibrit in zona 1 mai. De-acolo inainte, e liber ca duminica. Toti cei din zona ta isi continua drumul spre birourile din Nord. Toti cei din sens opus fac la fel. Tu mergi spre centru singur. Doar tu si RATB-ul :)

           fara masina :Nu e asa ca esti convins/a ca in Ilfov daca nu ai masina esti mancat/a!? Ei bine, nu si in zona Buftea/Crevedia. Buftea e un oras relativ vechi (mai vechi ca Popesti Leordeni, Voluntari, Bragadiru ,samd) si resedinta de judet. Are in acte 27.000 de locuitori si daca ii adaugi si pe aia cu buletin de altceva plus cei din Crevedia, ajungi lejer la 50-60.000. E o zona bine conectata, populata si in consecinta deservita de multe mijloace de transport in comun.

          Daca stai in Crevedia, va trebui sa iei un autobuz care vine ori de la Targovieste, ori de la Ploiesti. are orar fix, asa ca stii exact cand poti pleca de-acasa. Poti continua cu el drumul pana in Bucuresti ori poti sa cobori in Buftea si sa alegi unul din urmatoarele mijloace de transport :

                         508 - e o linie de transport in comun privata. I-as zice maxi-taxi doar ca are statii prevazute cu alveole si masinile sunt autobuze (nu microbuze). Costa 4 lei pana la Piata chibrit sau 3 pana la Laromet (metrou M4). Cum tu vii din Crevedia sau Manastirea ,te vei urca la capat, in studio. Vei avea loc. platesti 4 lei, te asezi, butonezi telefonul sau tableta si in 20-45 de minute esti in Bucurestii Noi. (45 dimineata). De-acolo poti lua metroul, autobuzul, troleibuzul, tramvaiul, ce doresti pana unde doresti.
                         460B - e o linie preoraseneasca a RATB (autobuzele sunt cele din Bucuresti - Mercedes Citaro) Merge pana in Bucurestii Noi, are capatul tot in Studio si vine din 30 in 30 de minute in timpul saptamanii sau din ora in ora in Weekend. Costa 5 lei, dar iti poti face abonament.

                        101 si 102. Sunt linii locale ale orasului Buftea.Niste autobuze mici si simpatice. Te duc din Studio cam oriunde vrei in oras inclusiv la iesirea spre Chitila de unde poti lua alte autobuze pe ruta Chitila-Bucuresti. Costa 1 leu.

                         TRENUL - Da, Buftea are tren. Ditamai gara pe ruta Bucuresti-Ploiesti ,probabil cea mai circulata magistrala feroviara din Romania. Daca iei ; autobuz de la Ploiesti/Targoviste,508 sau 460B trei statii, 101-102 3 statii, ajungi in centru Buftea de unde mai mergi 5 minute pe un bulevard frumos numit Mihai Eminescu pana la gara. De-acolo mai faci cu orice tren pentru 7 lei, 21 de minute pana la Gara de Nord. De la gara esti deja aproape in centru si poti lua orice,inclusiv taxiuri la suprapret ! Deasemenea poti lua trenul si pana la Aeroport. Cu tot cu drumul pana la gara Buftea, drumul pana la Gara de Nord, si drumul pana la aeroport ar trebui sa fii in Otopeni intr-o ora, o ora si 30 de minute. Fara masina. Aproape gratis.

                        Bla Bla Car. Pentru cine nu stie, Bla Bla e o platforma online care pune in legatura oamenii ca sa mearga impreuna cu aceeasi masina si sa imparta costurile calatoriei. Sunt o groaza de oameni care locuiesc in zona si multi ar fi bucurosi sa nu mearga singuri in masina. Costa cam 5-10 lei si mergi cu masina, te ia de-acasa, samd.

                       Taxiul. DIn pacate, taximetristii sunt niste magari care cand aud de Buftea vor 50 de lei fara aparat. Cu aparatul ar fi cam 30 din Bucurestii Noi. Orice transport in comun se termina pe la 22.30 asa ca daca planuiesti sa iesi in oras si sa bei, ori conduce prietena/sotia, ori dai 50 de lei unui cocalar tupeist care conduce ca un tembel dar te duce acasa....

FACILITATI : Si aici, Buftea bate orice inseamna Ilfov (si Bucuresti pe alocuri) E un oras mic ,cochet si foarte ingrijit unde AI DE TOATE ,fara nicio exagerare. Iarasi ,o luam pe capitole.

                     INVATAMANT DE STAT : exista 3 gradinite cu program prelungit in Buftea si 2 in Crevedia.Investitiile masive ale primariilor le-au facut pe toate sa arate foarte bine. Totul e nou si curat. Personalul e cel pe care il stim si in Bucuresti. Bugetarii au un fel al lor....nu stiu ce sa zic. Eu sunt multumit, una peste alta.E cald, e curat, mancarea e buna si copii sunt ingrijiti. Locuri in gradinite sunt suficiente. Daca stai in Manastirea(Crevedia) ,Studio (Buftea) ,Samurcasi (Crevedia) Centru Buftea, poti duce copilul pe jos pana la gradinita in 15 minute dus-intors.
                     Scoli gimaziale sunt 5 ,dar doar 2 sunt bune. Suficient de bune incat sa nu te gandesti sa bati drumul pana in Bucuresti. Scoala nr. 1 din Buftea e atat de buna incat in clasamentul pe Ilfov e a doua si daca ar fi in Bucuresti ar fi pe locul 15. Media la examenul de sfarsit de clasa a 8-a si cu care se intra la liceu este 8.15. Daca stai in Manastirea, mergi pe jos cu copilul pana la scoala, sau merge singur. face 7-15 minute.
                     Scoala nr. 2 este in centrul Buftea intr-o zona foarte frumoasa dar media este mai scazuta, 6.80. Am inteles ca sunt clase cu media de 8 si clase cu media de 6....mergi si vorbesti cu directorul, dai spaga, samd.... pica copilul la clasa potrivita.
                    Exista si doua licee dar sunt mediocre si nu are sens. Copilul tau la 15 ani poate merge o ora cu transportul in comun pana in Bucuresti la un liceu bun.Cam asta si fac toti copii aia de 8.15 de la scoala nr. 1 dupa ce termina clasa a 8-a. In liceele din Buftea merg copii de bastinasi din comunele adiacente.

                    SANATATE :Nu ai medlife si nici Regina Maria, dar nici nu iti trebuie. Eu ca medic ,nu recomand nici in Bucuresti, dar asta e o alta discutie. Buftea are spital. Spital de Obstetrica-Ginecologie. Si e un spital bun. Aici poti naste in conditii decente cu medici buni cu experienta, la fel ca oriunde in Bucuresti. Pe langa sectiile de gineco, exista si chirurgie generala dar si compartiment primri urgente. Da, daca ti-e rau intr-o seara nu trebuie sa mergi in Bucuresti. Exista medic ATI si sectie de terapie intensiva. Doamne fereste, dar exista.
                   Pentru alte nevoi medicale, langa spital exista ambulatoriul de specialitate unde gasesti medici ok (le-am trimis eu pacienti cand lucram la Cornesti si am fost multumit de rezultate) din toate specialitatile, gratis, pe bilet de trimitere de la medicul de familie. Ambele cladiri sunt renovate si utilate modern, arata fix ca Medlife.
                   Medici de familie sunt, ca oriunde. Si buni ,si prosti....Nu iti convine ,te muti. Important e ca sunt suficienti si ai de unde alege. (din pacate eu lucrez la Moara Vlasiei si nu va pot ajuta aici)
                   Exista in centrul Buftea statie SMURD si in studio statie de ambulanta a SAJ Ilfov. Asta inseamna ca daca suni la 112 ,ai timp de raspuns maxim. E bine de stiut ,sper sa nu aveti nevoie insa prea curand.

                    CUMPARATURI :Buftenii sunt oameni gospodari dar modesti. Nu ai mall, dar ai ORICE doresti, daca nu cauti haine cu logo cunoscut pe ele. Exista piata atat in centrul Buftea cat si in Studio. Ambele sunt noi si frumoase, oferta variata. Exista deasmenea o sumedenie de magazine mici ,locale, de...orice. 5 pet-shop-uri, 3 macelarii (La Costica fiind genial de buna), aprozare, croitorii (3!!!) magazine de bricolaj, cofetarii de lux (da ,si sunt 3. Nici mie nu mi-a venit sa cred, dar cea mai mare aglomeratie de cofetarii de lux - macarons, prajituri din ingrediente speciale, fara e-uri ,de 8 lei prajitura.., se alfa (cred) in Buftea!) ,banci toate numele importante, farmacii (vreo 10) ,orice, efectiv orice. Eu nu am iesit din Buftea decat la Mall ,cand efectiv am vrut sa-mi cumpar haine sau electronice. Faci 5 minute cu masina pana oriunde, dar e frumos vara sa mergi si cu bicicleta.
                  Supermarket-uri : nu as vrea sa va zic de ele pentru ca eu sunt impotriva retail-ului super si hiper care distruge economia locala oriunde apare si cara toti banii in afara tarii....dar....exista, si nu putine. Ai LIDL si Penny Market (atat in Studio cat si in Centru) ,Mega Image (vreo 5)
                  Non Stop exista tot in studio o benzinarie Petrom sau in Crevedia o alta benzinarie Petrom. Deasemenea in centrul Buftea sunt cateva magazine Non-Stop.

                  AGREMENT: Buftea/Crevedia exceleaza si aici. Spre deosebire de orice inseamna ilfov (praf, dezvoltare haotica si aglomeratie) Buftea/Crevedia e o zona verde cu lacuri si parcuri si paduri. Exista parcuri naturale (faleze pe malurile lacurilor) dar si parcuri amenajate : domeniul Stirbey (cu restaurant, patinoar iarna, echitatie, centru de evenimente) ,zona Calul Balan, pe malul lacului (un soi de Herastrau mai mic) ,Parcul dintre Flori (un parc nou-nout construit in 2015 intins pe nu stiu cate hectare, cu dealuri si alei inalte ,scari, paza, parcare, locuri de joaca si fitness in aer liber. Parcul RAJA in studio e un parc mic dar foarte ingrijit cu locuri de joaca pentru copii.
                 Exista vreo 5 piscine in aer liber si una indoor. Toate sunt private si nu intra decat lumea ok.
                 Baruri si restaurante sunt o sumedenie dar eu mentionez doar Taverna Studioului care bate ca atmosfera si calitate a mancarii cam orice am testat eu in Bucuresti (si am testat cate ceva) si Pizzeria Romana in centru - un loc mic si cochet, nu foarte pretentios dar care fac o pizza pe cuptor de lemne incredibila  (prosciutto e prosciutto, gorgonzola e gorgonzola, mozzarella e mozzarella, sosul de rosii NU e ketchup ,samd) :)
                 Exista o sala de sport mare si bine incalzita iarna care poate fi inchriata cu ora la preturi modice si unde copiii fac gratuit sport ,orice sport - sponsorizat de primarie. Exista terenuri de tenis ,fotbal ,incalzite iarna (balon). Orice in afara de sky ,poti face in Buftea.
                 sala de Fitness din centru rivalizeaza cu orice World Class doar ca este 80 lei/luna full time si are (foarte tare!) un instructor gratuit care iti arata cam ce trebuie sa faci, ce face fiecare aparat ,samd.
                 Deasemenea ,desi nu e in Buftea, parcul Mogosoaia este cel mai frumos si ingrijit parc din zona Bucurestiului (da, peste Herastrau). Ajungi in 10 minute cu masina sau in 15 cu autobuzul.

                OAMENII : Poate pentru unii, asta e un minus, dar mie imi plac. Sunt oameni modesti, obisnuiti. Cei care ne repara masinile si care ne vand covrigii in Bucuresti. Clasa muncitoare. Oameni care isi platesc facturile si nu deranjeaza pe nimeni. Imi place sa ii vad fiindca poate sunt putin satul de tot ce am vazut zilnic in zona Promenada....Sunt la locul lor si au un anume bun simt, pe care poate doar in provincie il mai vezi. In provincie in Buftea :)
                rromii sunt izolati in cartierul Buciumeni si trebuie sa treaca un pod lung si mare ca sa ajunga in Buftea. Nu i-am vazut, nu m-au deranjat. Alti rromi nu sunt.


    Pe scurt, fiindca scriu de doua ore si ma doare mana : zona mai misto sa traiti si sa va cresteti copiii pentru 65-70.000 de euro eu NU cred ca mai exista in jurul Bucurestiului si ati fi foarte fraieri sa nu luati zona in considerare.
    Daca mai aveti intrebari ,o sa caut sa raspund cat de repede pot.
    Toate bune tuturor!

#2
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
Domnule doctor de familie,
Ati postatla ora 5,20 si asa cum ati recunoscut v-ati apucat pe la ora 3.00 de scris. De obicei cei mai multi dintre noi la acea ora dormim.
Vreau sa fiu scurt si in dezacord cu vreo 90% din postarea dumneavostra.
Nu sunt convins ca puteti cataloga IQ-ul unor persoane care locuiesc in partea de sud a capitalei. Doar daca ati avea acelasi nr, de cifre, adica trei asa cum ati specificat.
In sud avem si noi tot ce se afla in zona dumneavoastra, Nu avem fose! Avem canalizare. Referitor la supermaket-uri, astea sunt peste tot.
Suspicionez timpii de deplasare in directiile mentionate. Poate doar noaptea su in zilele de sarbatori relizioase sunt cat de cat valabili.
Va doresc multa sanatate celor rezidenti in acea zona si mult succes in activitatea dumneavoastra..

#3
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,803
  • Înscris: 01.10.2004
Totul bune si frumoase, dar totul depinde de serviciul celor din familie, pentru ca asta te omoara in Bucuresti - naveta in interior.
Exemplul cu Rahova este fortat, daca accesul la serviciu este spre Piata Unirii, atunci Bragadiru este mult mai OK. Si asta pentru ca soseaua este pe 4 benzi, cu pasaj peste centura, deci acces mai usor. Dus/intors in Bucurest prin Mogosoaia, sosea cu 2 benzi, mai ales pana la Laromet, este un infern. La fel si prin Otopeni, chiar daca este DN1 cu nu stiu cate benzi, in orele de varf traficul este infernal, de multe ori bara la bara dupa ce se trece de facultatea de politie.
Daca ai o meserie de liber profesionist, care nu implica deplasarea la ore de varf pentru a merge la serviciu, o fi OK Buftea.
Asa ca lasati (si) pe altii sa hotarasca ce si cum este mai bine pentru ei, fara a face trimitere la IQ-ul lor. Ce este bine pentru unii, nu inseamna ca, apriori, este si pentru altii.
Apropo, mai saptamana trecuta, cand cu viscolul, ce faceati daca era nevoie ca la ora 08,00 sa fiti la un serviciu de prin centrul Bucurestiului, ati iesit din Manastirea?

#4
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,802
  • Înscris: 03.02.2007
Invidioșilor!

#5
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
@1orgu, @claudiu1 - omu' nu a zis ca aia care cumpara in zona de Sud au probleme cu IQ-ul, ci a zis ca trebuie sa ai probleme cu IQ-ul ca sa lucrezi in Nord si sa te stabilesti cu casa in Sud, ceea ce este o afirmatie de bun simt.

@initiator - desi ai punctat bine majoritatea aspectelor, esti subiectiv in aprecieri. Mai simplu spus, tu afirmi ca este o zona buna pentru ca se muleaza pe persoana ta (stil de viata, program, aspiratii etc.).

Eu stau in centru (Titulescu) si lucrez aproximativ in centru, fac 10 minute cu masina.

Ca idee, eu m-am nascut la maternitatea aia pe care o descrii tu - erau ai mei in vizita la bunici (care au stat o viata in cartierul Studio) si s-a intamplat sa apar si eu pe lume.

Am avut si am in continuarea posibilitatea sa ma mut chiar in Manastirea, in 110 mp utili + curte libera de 600 mp (un etaj separat al unei case construite de parintii mei in 2007, ei ocupand actual parterul).

Deci casa noua, curte mare, pozitie bune (aprox. 300m fata de DN1A, nu in spate spre biserica/lac). Ai zice "lux! da-i bataie!''

DAR

Nu m-am mutat si nu cred ca o voi face prea curand pentru ca exista niste probleme cu zona, peste care eu nu pot sa trec.

In primul rand, accesul. Chiar vineri seara am fost la parinti, sa il las pe prichindel peste weekend, si am facut 50 de minute de pe Titulescu pana in Manastirea. Pe ruta Bucurestii Noi - Laromet. Coada pentru nodul cu Centura era la Doi Cocosi.

Pe contrasens dimineata este la fel - coada pentru nodul cu Centura este la parcul Mogosoaia.

Imi pare rau, dar 1 ora dimineata + 1 ora seara inseamna 2 ore pe zi, stat in masina. Versus 30 de minute cat fac acum. O ora jumate e o diferenta mare.

Apoi, esti dependent de masina. Este adevarat ca exista mijloacele de transport in comun (inclusiv maxi-taxi Buftea/Chibrit), dar alea inseamna un +30minute la timpii de deplasare de mai sus. Deci daca nu vrei efectiv sa stai 3-4 ore pe naveta Bucuresti/Buftea in fiecare zi, atunci singura varianta este masina.

Eu raman fara permis cam o data la doi ani. Ca ma mananca, asta e. Ultima data am ramas fara permis in primavara/vara anul asta. Daca stateam in Buftea ce faceam? Scheme cu transport in comun si aplicatii de ride-sharing, da... Dar cu copil de 1 an? Iti spun eu ca nu merge caratul de sacose de legume, fructe si baxuri de apa cu transportul in comun. Poti doar sa cumperi cate o plasa de produse de la buticurile din apropiere (de exemplu, alea de la intersectia Calea Manastirea cu DN1A), dar asta inseamna mers zilnic, chiar si de 2 ori pe zi.

Bonus - pe zapezile alea de acum doua saptamani, ai mei au ramas inzapeziti. Adica in prima si a doua zi de dupa ninsoare nu a fost posibil sa iasa cu masina din curte.


Infrastructura

La aprovizionare de volum (hypermarket) sunt de acord ca Buftea sta binisor. Ai Penny si Lidl (sau care dracu sunt alea doua de langa fabrica Angst), ai Carrefour in Chitila.

Cu farmaciile nu mi s-a parut ok. Daca ai nevoie de ceva la ore tarzii sau sambata/duminica, trebuie sa vii in Bucuresti, prin Buftea sufla vantul. Pentru tine poate nu este important, ca ai pregatire medicala, dar eu, non-medic, si cu copil de 1 an, am nevoie de acces la medicamente.

Acum vreo doua luni, cand incepuse asta mic sa bage in gura orice de pe jos, facea febra o data la trei zile. Eram abonat la farmacii, si mi s-a parut obositor chiar si avand 2-3 farmacii non-stop in zona Titulescu. Daca trebuia sa vin pana in Bucuresti in miezul noptii, o data la trei zile, cred ca ma impuscam in gura.

Utilitatile si telecom sunt ok - ai mei au gaze, curent si Gigabit de la RDS. Nu au apa (trag din put cu hidrofor) si nu au canalizare (fosa septica). Nu stiu daca sunt in zona si nu au racordat ei pur si simplu. Fosa nu e chiar ok - canalizarea miroase si ai stresul de a programa vidanjarea si de a intretine fosa.

In concluzie, in opinia mea, zona este foarte ok, dar nu la modul absolut, ci trebuie sa se muleze pe stilul tau de viata. Eu simt nevoia sa am langa mine supermarketuri, farmacii non-stop, si sa ajung in centru in 15 minute, cu masina sau chiar pe jos. Taica-miu, de exemplu, face naveta zilnic cu trenul (are abonament, merge cu masina zilnic pana in gara Buftea, o lasa acolo, vine cu trenul pana in Gara de Nord si continua de acolo). Oameni si oameni...

#6
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 1orgu, on 29 ianuarie 2017 - 09:07, said:

Domnule doctor de familie,
Ati postatla ora 5,20 si asa cum ati recunoscut v-ati apucat pe la ora 3.00 de scris. De obicei cei mai multi dintre noi la acea ora dormim.
Vreau sa fiu scurt si in dezacord cu vreo 90% din postarea dumneavostra.
Nu sunt convins ca puteti cataloga IQ-ul unor persoane care locuiesc in partea de sud a capitalei. Doar daca ati avea acelasi nr, de cifre, adica trei asa cum ati specificat.
In sud avem si noi tot ce se afla in zona dumneavoastra, Nu avem fose! Avem canalizare. Referitor la supermaket-uri, astea sunt peste tot.
Suspicionez timpii de deplasare in directiile mentionate. Poate doar noaptea su in zilele de sarbatori relizioase sunt cat de cat valabili.
Va doresc multa sanatate celor rezidenti in acea zona si mult succes in activitatea dumneavoastra..
            Buna. Uite, am dormit doar 5 ore si sunt din nou activ. Are vreun sens la ce ora am postat? M-am intors de la o petrecere unde am discutat cu niste prieteni avantajele zonei in care locuiesc si m-am gandit sa fac o postare aici in sensul asta. Chiar nu vreau sa transform postarea asta intr-o disputa "nord-sud". Locurile de munca pentru multi oameni sunt in Nord. Am zis clar ca nu pricep de ce oamenii care lucreaza in NORD, se muta in sud. Daca lucrezi in Popesti Leordeni,e absurd sa-ti iei o casa in Buftea. Metroul NU este in Popesti ,e la marginea lui si e omor. Si-a depasit capacitatea si alta solutie decenta de a iesi de-acolo, nu exista. Nu o zic eu ,o zic toti prietenii mei care au facut greseala sa se mute acolo desi ambii parteneri ai cuplului respectiv lucreaza in Nord.
         Imi cer scuze daca am ofensat pe cineva. Poate exprimarea a fost putin cam dura (chestia cu IQ-ul) dar chiar nu pricep cum unii isi dau singuri ,cu credit pe 30 de ani cu tesla in c%($(e :)

#7
Doar199

Doar199

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 26.01.2017
Daca eu imi cumpar o casa la tara cred ca o sa pot sa vin cu destule argumente cat sa justifice achizitia si sa o faca atractiva, problema este ca faci naveta. atat.

Ai centrala trasa? Sau ai sobe pe gaz?

#8
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009
@Tchoara ,exact. Depinde de stilul de viata. Din Titulescu pana in Pipera/Aviatiei, daca ai avea job-ul acolo (tu ai zis ceva de centru) ,ai face pe jos ,cu metroul ,30 de minute. (depinde la care capat al lui Titulescu) dar in mare, cat cobori din bloc, cat mergi pana la Victoriei la metrou, cat cobori, cat pui cartela, cat te inghesui cu toata lumea pe peron, pana intri in tren si pana pleaca, pana ajunge, pana iesi iar la suprafata si cat mai faci pana la cladirea in care ai biroul, atat faci. 30 minute +/- 10. Sa zicem ca din Buftea faci 50 minute, in cel mai rau caz. Costa carburantul, esti dependent de masina si faci dus intors 40-50 de minute in plus. Dar alternativa NU este rea. Nu cand compari cu : Corbeanca (mult mai scump pentru mai putin- obiectiv corbeanca are doar case si...atat) ,Moara Vlasiei/Balotesti (la fel de departe, mai putine facilitati, in camp) ,si sa nu mai vorbesc de Berceni (comuna) ,Popesti Leordeni, Domnesti si alte multe locuri unde casele de 4 camere costa ~70.000. Caci eu la acest pret m-am gandit si am comparat cu aceste zone, nicidecum cu Titulescu.

Si eu ca si tine, cand copilul meu cel mare avea 1 an, stateam in sectorul 1, in 3 camere, si mi se parea absurd de-a dreptul sa ma duc in afara orasului. 5 ani mai incolo, al doilea copil de 2 ani deja, in 3 camere....am inceput sa ma sufoc. Stai sa vezi cand va merge cel de un an si va fi prin TOATA casa, mereu. Cand vei calca pe jucarii, cand TV-ul tau va sta vesnic pornit pe desene, cand o sa-ti amintesti cum era cand erai copil si bateai maidanele in lung si in lat dar pe Titulescu ti-e frica si sa-i dai drumul din mana Posted Image, Atunci, sa ma cauti aici pe forum, si sa-mi dai o bere ca "ai avut dreptate" Posted Image
   Compromisurile cu distanta si toate, le fac oamenii tineri care au copii maricei (toti vecinii mei sunt mutati anul trecut sau in 2015 si toti au copii de 3-4-5 ani) sau sunt foarte tineri si isi doresc copii, Sunt si 2-3 ca parintii tai care au vrut sa se retraga undeva mai linistit.
   Cand stai in nord, fie Bucurestii Noi, fie Chitila, fie Baneasa, singura farmacie non-stop e in Damaroaia. La aia ma duc si eu, doar ca in loc de 15 minute cat faceam din Aviatiei pana la ea, acum fac 20. Ma duc seara tarziu (caci altfel farmacia din studio e deschisa pana la 10 ) si nu e trafic.
   Crede-ma, daca ai copiii maricei si nu ai minim 4 camere la bloc, locul tau de parcare platit, imprejmuit, aparat cu baioneta, vrei sa stai intr-o casa cu curte. Daca nu ai posibilitatea de a lua, prin credit sau cash o casa de minim 130.000 in Pipera spre exemplu, nordul iti este interzis. Trebuie sa treci centura, si sa cauti mai departe. Buftea/Crevedia cred in continuare ca este cea mai buna solutie la banii astia. Citeste ultima fraza din postarea initiala, am zis fix asta.

   LE: mai ,eu la zapezi am fost ok. Strada Uzinei pe care stau eu (e din alea 2-3 srazi imediat dupa studio, la stanga, pana in Calea Manastirii) a fost dezapezita la timp, la prima ora de mai multe ori iar strada noastra a fost dezapezita de dezvoltator, drumul de acces e inca al lui, nu al primariei. In orice caz, fiind o comunitate restransa, ne intelegem (pentru moment) bine si gasim solutii. Spre exemplu un vecin care e inginer la o firma de constructii a chemat la a doua zapada un excavator si am dat toata zapada, toti muntii facuti de noi cu lopata pe un camp.

 Doar199, on 29 ianuarie 2017 - 11:19, said:

Daca eu imi cumpar o casa la tara cred ca o sa pot sa vin cu destule argumente cat sa justifice achizitia si sa o faca atractiva, problema este ca faci naveta. atat.

Ai centrala trasa? Sau ai sobe pe gaz?

   Centrala. Casa e noua, a fost livrata cu centrala si calorifere.

 claudiu1, on 29 ianuarie 2017 - 09:47, said:

Totul bune si frumoase, dar totul depinde de serviciul celor din familie, pentru ca asta te omoara in Bucuresti - naveta in interior.
Exemplul cu Rahova este fortat, daca accesul la serviciu este spre Piata Unirii, atunci Bragadiru este mult mai OK. Si asta pentru ca soseaua este pe 4 benzi, cu pasaj peste centura, deci acces mai usor. Dus/intors in Bucurest prin Mogosoaia, sosea cu 2 benzi, mai ales pana la Laromet, este un infern. La fel si prin Otopeni, chiar daca este DN1 cu nu stiu cate benzi, in orele de varf traficul este infernal, de multe ori bara la bara dupa ce se trece de facultatea de politie.
Daca ai o meserie de liber profesionist, care nu implica deplasarea la ore de varf pentru a merge la serviciu, o fi OK Buftea.
Asa ca lasati (si) pe altii sa hotarasca ce si cum este mai bine pentru ei, fara a face trimitere la IQ-ul lor. Ce este bine pentru unii, nu inseamna ca, apriori, este si pentru altii.
Apropo, mai saptamana trecuta, cand cu viscolul, ce faceati daca era nevoie ca la ora 08,00 sa fiti la un serviciu de prin centrul Bucurestiului, ati iesit din Manastirea?

    EU trebuie sa ajung doua zile pe saptamana la 8.30 la cabinet. E drept ca am ales un cabinet tot in Ilfov. Cred cu tarie ca destinul ti-l faci singur si familia e mai importanta decat job-ul. Daca eram IT-ist, cautam o firma cu sediul mai aproape de unde m-am mutat. Am vecini corporatisti (majoritatea) care fac in medie 45-50 de minute pana in Pipera/Aviatiei. Pentru ei e ok, seara copii lor sunt pe strada, se alearga si bat mingea. Asta e compromisul lor.
   La prima zapada, da, cred ca ajungeam pe la 9. La a doua zapada a nins atat de mult ca ma indoiesc ca a iesit cineva de undeva si a ajuns la ora fixa la job. Zapada s-a dat la 7 dimineata si la 8 era iarasi strat de nu puteai sa il parcurgi cu masina. Am iesit la 10 cand a venit lama a doua oara.

Edited by fightClub25, 29 January 2017 - 11:36.


#9
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,668
  • Înscris: 23.10.2006
Traficul la orele normale de mers la job a devenit un chin prin Buc Noi- Grivitei, am prieteni care lucreaza in zona garii Basarab, pe calea Grivitei au facut si 45 min pina in cartierul Chitila la podul Constanta stand la a 2 strada dupa podul mentionat, seara la ora 17.30 vara, de asemenea eu stau in Buc Noi de cand m-am nascut si evit cat posibil traficul de suprafata spre centrul orasului, preferand metroul de cate ori este posibil. Da poti face si 10-15 min din Buc-Noi pana la Unirii dar la ora 5 dimineata,  seara pe la ora 17 ajungi sa faci si o ora pe acelasi traseu cu autoturismul. In concluzie e bine sa stai in afara Bucurestiului daca ai si jobul pe langa locuinta, daca lucrezi prin mijlocul orasului si ai si ore normale de mers la munca, esti terminat, sa nu mai pun in discutie si cat combustibil consumi in fiecare zi.

Edited by baribalu, 29 January 2017 - 12:55.


#10
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,077
  • Înscris: 07.07.2006
Într-adevăr Buftea e un oraș de luat în seamă, și avantajele se pot rezuma foarte simplu: este oraș de mai multe zeci de ani, nu făcut la apelul de seară, și a avut timp să se dezvolte în acest timp ca atare.
Am colegi din Buftea și, din cîte înțeleg din poveștile lor, își pot desfășura viața bine mersi la ei în oraș - asta apropo de capitolul cumpărături și ieșit la distracție (fără elementul teatre-operă etc.), pentru că au parcuri, puburi și crîșme, de genul de care nu sînt în prea multe localități limitrofe Bucureștiului.
În jurul Bucureștiului, singurul oraș care are o calitate echivalentă (poate chiar mai bună) a administrării „edilitar-urbanistice” este Otopeni. Tot Otopeniul are conexiuni mai bune cu Bucureștiul (totuși nimic nu poate bate varianta CFR din Buftea) și școală și liceu ceva mai sus în top. Bazin de înot, patinoar, sală de spectacole unde vin periodic diverse teatre cu spectacole etc. Dar este mai scump. Așa că fiecare calculează pentru el. (Și tot Otopeniul este locul de muncă al multor bufteni :) )
Unde stai tu văd o problemă - e alt județ. Ce presupune asta? Ai ceva experiențe negative din faptul că „aparții” de Tîrgoviște?

#11
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,803
  • Înscris: 01.10.2004

 baribalu, on 29 ianuarie 2017 - 12:53, said:

In concluzie e bine sa stai in afara Bucurestiului daca ai si jobul pe langa locuinta, daca lucrezi prin mijlocul orasului si ai si ore normale de mers la munca, esti terminat, sa nu mai pun in discutie si cat combustibil consumi in fiecare zi.
Foarte corecta observatia. In Bucuresti poti face naveta in interiorul orasului daca stai la periferie, nu mai spun de localitati suburbane. Daca ai serviciul in Buftea, Manastirea este ideala. Totul depinde de centrul de interes (a se citi joburi) al familiei.

#12
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
initiatorul trateaza superficial problema accesului la scoli. el spune ca toti cei din buftea merg in bucuresti,
sa faci 2 ore pe zi sa mergi la si de la scoala poate avea efecte f mari asupra copiilor, chiar si la vasta de liceu. se reflecta in performanta lor si in absenteism,
am trecut prin asta, cunosc colegi ce au facut asta.
tata, mama, stau cu fundul in masina, dar pentru un copil de 14-15 ani sa'l pui sa faca naveta nu la periferie, ci in afara periferiei cu transport in comun... trebuie sa experimentati ca sa stiti. si e mare diferenta inte 30-40 min si 1 ora pe sens. la 1 ora faci programul copilului de 8 ore+ pe zi.
eu am facut naveta in bucuresti si imi lua 1 ora. f greu. am avut colegi din buftea, ploiesti etc, ce veneau ba cu trenu, ba cu masini etc ca sa nu stea la internat. era crunt pentru ei,

din acest punct de vedere este o alegere foarte proasta sa te muti in afara bucurestiului

#13
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 baribalu, on 29 ianuarie 2017 - 12:53, said:

Traficul la orele normale de mers la job a devenit un chin prin Buc Noi- Grivitei, am prieteni care lucreaza in zona garii Basarab, pe calea Grivitei au facut si 45 min pina in cartierul Chitila la podul Constanta stand la a 2 strada dupa podul mentionat, seara la ora 17.30 vara, de asemenea eu stau in Buc Noi de cand m-am nascut si evit cat posibil traficul de suprafata spre centrul orasului, preferand metroul de cate ori este posibil. Da poti face si 10-15 min din Buc-Noi pana la Unirii dar la ora 5 dimineata,  seara pe la ora 17 ajungi sa faci si o ora pe acelasi traseu cu autoturismul. In concluzie e bine sa stai in afara Bucurestiului daca ai si jobul pe langa locuinta, daca lucrezi prin mijlocul orasului si ai si ore normale de mers la munca, esti terminat, sa nu mai pun in discutie si cat combustibil consumi in fiecare zi.
   Exista artificii pe care le folosim toti pentru a ocoli o zona aglomerata. Calea Grivitei seara uneori se aglomereaza de imediat de sub podul Grant. Atunci, faci dreapta pe Caraiman, ajungi la Piata domenii, faci stanga catre 1 mai apoi la urmatorul stop dreapta pana ajungi in Bd Expozitiei si in capat, stanga si iesi fix la podul Constanta. In 5 ani de cand tranzitez frecvent zona nu am mers niciodata drept pe Grivita decat daca veneam dinspre Chibrit sau era pana in ora 17 sau dupa 20. E un punct nevralgic, il ocolesti.
   Deasemenea, sub pod nu te incadrezi pe stanga ca sa o iei pe Chitila, chiar daca asta doresti. E blocat si dureaza o vesnicie. O iei inainte, spre Bucurestii Noi, dar faci stanga peste 100 m pe o straduta care da in Chitila. Solutii sunt, pana ne vor face autostrazi, le gasim si le cautam pe acestea.

 abancor, on 29 ianuarie 2017 - 13:39, said:

Într-adevăr Buftea e un oraș de luat în seamă, și avantajele se pot rezuma foarte simplu: este oraș de mai multe zeci de ani, nu făcut la apelul de seară, și a avut timp să se dezvolte în acest timp ca atare.
Am colegi din Buftea și, din cîte înțeleg din poveștile lor, își pot desfășura viața bine mersi la ei în oraș - asta apropo de capitolul cumpărături și ieșit la distracție (fără elementul teatre-operă etc.), pentru că au parcuri, puburi și crîșme, de genul de care nu sînt în prea multe localități limitrofe Bucureștiului.
În jurul Bucureștiului, singurul oraș care are o calitate echivalentă (poate chiar mai bună) a administrării „edilitar-urbanistice” este Otopeni. Tot Otopeniul are conexiuni mai bune cu Bucureștiul (totuși nimic nu poate bate varianta CFR din Buftea) și școală și liceu ceva mai sus în top. Bazin de înot, patinoar, sală de spectacole unde vin periodic diverse teatre cu spectacole etc. Dar este mai scump. Așa că fiecare calculează pentru el. (Și tot Otopeniul este locul de muncă al multor bufteni Posted Image )
Unde stai tu văd o problemă - e alt județ. Ce presupune asta? Ai ceva experiențe negative din faptul că „aparții” de Tîrgoviște?
    Nu stiu ce sa zic despre Otopeni dar sigur nu ca este bine conectat. Ai doar DN1 si o centura blocata. Ca sa mergi spre Bucuresti trebuie sa intorci la aeroport, si singura legatura directa externa e cu Tunari si Stefanesti. Exista si in Buftea sala de spectacole unde vin diverse trupe, bazin de inot indoor, sala polivalenta de sport si doua patinoare, nu unul. Primaria Buftea investeste masiv, primarul a fost ales a doua oara cu vreo 80% si e PNL.Scoala cea mai buna din Ilfov este in Bragadiru si a doua este in Buftea. Cea din Otopeni daca nu ma insel e pe locul 5. Clasamentul e facut dupa mediile de la examenul national de la clasa a 8-a (nu stiu cum ii mai spune acum). Liceul probabil e mai bun dar Ilfov nu are niciun liceu pentru perfomanta. Daca ai un copil foarte bun, il duci in Bucuresti. Preturile sunt cam cu 20-30.000 euro mai mari :)
    Nu am fost niciodata in Targoviste Posted Image. Curentul electric, daca vreau sa schimb titularul abonamentului care inca este dezvoltatorul, are filiala acolo. Pe dezvoltator nu il deranjeaza. Sunt mici neplaceri, ce-i drept. Daca vrei sa-ti dai copilul la scoala in Buftea ai nevoie de viza de flotant. De obicei se discuta cu alti parinti de la gradinita si se rezolva. Daca chemi ambulanta si nu e o urgenta majora sa vina SMURD din Buftea, trebuie sa vina de la Racari. Banuiesc ca orice problema legala se rezolva tot la Targoviste, dar eu incerc sa evit. Nu pot spune ca am vreo problema din acest punct de vedere. Inca!

 argentum, on 29 ianuarie 2017 - 16:34, said:

initiatorul trateaza superficial problema accesului la scoli. el spune ca toti cei din buftea merg in bucuresti,
sa faci 2 ore pe zi sa mergi la si de la scoala poate avea efecte f mari asupra copiilor, chiar si la vasta de liceu. se reflecta in performanta lor si in absenteism,
am trecut prin asta, cunosc colegi ce au facut asta.
tata, mama, stau cu fundul in masina, dar pentru un copil de 14-15 ani sa'l pui sa faca naveta nu la periferie, ci in afara periferiei cu transport in comun... trebuie sa experimentati ca sa stiti. si e mare diferenta inte 30-40 min si 1 ora pe sens. la 1 ora faci programul copilului de 8 ore+ pe zi.
eu am facut naveta in bucuresti si imi lua 1 ora. f greu. am avut colegi din buftea, ploiesti etc, ce veneau ba cu trenu, ba cu masini etc ca sa nu stea la internat. era crunt pentru ei,

din acest punct de vedere este o alegere foarte proasta sa te muti in afara bucurestiului

Permiteti-mi sa obiectez. Eu am facut colegiul national "Spiru Haret" la piata Rosetti. 99% din colegii mei veneau din alte parti ale orasului fiindca isi doreau sa faca un liceu de elita si acestea se afla in centru. Veneau din Berceni, Titan, Pipera, Bucurestii Noi, Drumul Taberii, Rahova etc. Faceau si doua ore unii, erau anii 98-2002 si transportul in comun era un cosmar mai negru, mult mai negru ca acum. Se striveau in acel 311 incat ramaneau chiorchine calatori si usile nu se inchideau. Veneau acolo ca sa faca perfomanta si acum sunt toti oameni de baza ai societatii, din pacate nu neaparat ai societatii romanesti.
   Eu insumi veneam din Aviatiei si faceam 45 de minute cu metroul ,daca ma grabeam. Daca nu, o ora. Mi se pare ca ne ferim prea tare copiii si lumea reala nu ii va feri deloc. Asta e offtopic, dar pentru mine personal NU ESTE NICIO PROBLEMA ca vreunul din copiii mei sa faca naveta. Cunosc si ei lumea, invata sa se descurce, sa evite unele situatii ,altele sa le infrunte, etc. Mijloacele de transport in comun acum sunt absolut decente comparativ cu anii 2000. Autobuzul 508 care merge in Buftea e nou, antifonat, are aer conditionat, caldura iarna...in fine, nu se compara. Daca vor fi capabili sa intre la un liceu bun, vor face naveta. Daca nu, vor face un liceu in Buftea. Exista unul cu o promovabilitate la Bac de 50%.

Edited by fightClub25, 29 January 2017 - 21:38.


#14
Doar199

Doar199

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 26.01.2017
Cand ai facut mutarea asta te-ai sfatuit cu familia? Vorbesti de naveta copiilor de parca este ceva usor.
Eu am facut naveta si nu era placut, timp pierdut pe drum, timp periculos pierdut pe drum, la cum arata drumurile din romania si la cei care conduc pe ele...

Era obositor sa fac naveta, doar sa te traga curentul prin autobuz, nu mai zic de cum ma durea spatele.
Sunt de parere ca faci naveta cand ai o varsta, cand odraslele s-au mutat sau au propria masina.

Pare ca ai facut un pas si acum incerc sa te convingi singur ca a fost cel potrivit. O casa in rate, fara canalizare, aflata la departare de oras. O sa dai pe combustibil cat nu dadeai pe o rata pe ceva mai aproape.

Nici nu mai zic nimic de liceul ala cu promovabilitate 50% la bacalaureat...

Edited by Doar199, 29 January 2017 - 21:41.


#15
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 Doar199, on 29 ianuarie 2017 - 21:42, said:

Cand ai facut mutarea asta te-ai sfatuit cu familia? Vorbesti de naveta copiilor de parca este ceva usor.
Eu am facut naveta si nu era placut, timp pierdut pe drum, timp periculos pierdut pe drum, la cum arata drumurile din romania si la cei care conduc pe ele...

Era obositor sa fac naveta, doar sa te traga curentul prin autobuz, nu mai zic de cum ma durea spatele.
Sunt de parere ca faci naveta cand ai o varsta, cand odraslele s-au mutat sau au propria masina.

Pare ca ai facut un pas si acum incerc sa te convingi singur ca a fost cel potrivit. O casa in rate, fara canalizare, aflata la departare de oras. O sa dai pe combustibil cat nu dadeai pe o rata pe ceva mai aproape.

Nici nu mai zic nimic de liceul ala cu promovabilitate 50% la bacalaureat...
   Nu trebuie sa ma conving, spre deosebire de o buna parte din oamenii care si-au luat o casa in rate eu am fost precaut si am cautat ceva care nu imi consuma toate resursele. AM pastrat proprietate personala un apartament in Aviatiei pe care l-am inchiriat, tocmai ca sa am o varianta in cazul in care realizez ca totusi nu e ok. Si m-am sfatuit cu familia. Eu sunt un om muncitor care evolueaza profesional si financiar. Sper eu, in 7-8 ani sa lichidez creditul la aceasta casa, si vedem apoi. Poate o vand si ma mut in alta parte. Acum am 33 de ani, la 40 poate o sa am bani sa plec in Cotroceni sau, in Australia. Poate o sa angajez un sofer sa-mi duca copiii la liceu!  Cine stie? Nimic nu e batut in cuie. Pentru moment, e bine. Merg pe jos, pe asfalt cu iluminat public pana la gradinita si scoala generala.MInim 8 ani de-acum incolo nu am nevoie sa ma gandesc la liceu.
   Mi se pare ciudat ca lumea aduce in discutie canalizarea. Exista palate in Ilfov cu fosa septica. Nu am WC-ul in fundul curtii, nu pute, nu inteleg problema. Mai grav daca ma intrebi pe mine e sa ai apa din put propriu. Unde stau eu apa e din reteaua orasului, are presiune buna mereu si calitate decenta, mai ales ca i se fac analize zilnic.

   Pentru O FAMILIE (presupune copii) tanara cu copiii mici care NU DISPUNE sau NU DORESTE sa investeasca acum in casa (poate are o firma in care vrea sa investeasca) mai mult de 70.000 de euro dar ARE NEVOIE de minim 4 camere si curte, Buftea/Crevedia este o solutie excelenta.

#16
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Si cu acest ultim post se duce naibii obiectivitatea analizei...

#17
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 argentum, on 29 ianuarie 2017 - 22:30, said:

Si cu acest ultim post se duce naibii obiectivitatea analizei...

  Analiza este obiectiva. TImpii parcursi pana la destinatiile din prima postare i-am avut notati in telefon atunci cand cautam cele mai bune rute spre unde am nevoie. Sotia administreaza o firma de medicina muncii si trebuie sa ajunga des in toate zonele Bucurestiului si am vrut sa o ajut ca sa stie pe unde sa o ia cand vrea sa ajunga la timp. Datele dspre scoli le poti gasi online, facilitatile deasemenea. Eu stau aici si sunt multumit ,deci, subiectiv in postarile ulterioare celei informative :) Dar de asta este forum ,sa dezbatem. Cine citeste se ajuta de asta sa aleaga singur mai informat. nu?

#18
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,077
  • Înscris: 07.07.2006
Ideea e că Buftea și Otopeni sînt singurele localități de lîngă București aproape perfect autonome.
Referitor la reședința de județ, aș fi zis că ai treabă mai des acolo, dar dacă stau și mă gîndesc, probabil numai dacă ai nevoie de pașaport și de înmatriculat mașina. Oricum, în zona aia limita de județ e exagerată, mergea să mai bage cîteva comune în Ilfov, dar asta e.
Știam și eu pe cineva din Spiru care venea din Voluntari. La începutul anilor 90, cu maxi-taxi din alea de pe atunci. Nu era comod.
Acum însă, în privința unor localități ca Buftea, Mogoșoaia, Chitila, Popești sau Otopeni, nu mai poți vorbi de „navetă”. Ai de luat un autobuz și ajungi la metrou.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate