Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 Problema calculator

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut
 

Mirel+1, a se citi "fiancee, bride to be" P+1 Cornetu

* * * - - 10 votes
  • Please log in to reply
2524 replies to this topic

#37
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,527
  • Înscris: 11.03.2006
Eu nu sfatuiesc pe nimeni. Bineinteles ca este preferinta si alegerea fiecaruia. La bloc am soare in ochi toata ziua si mi-a iesit pe nas.
Daca pui obloane sau rulouri este ok vara, dar la ce iti mai folosesc geamurile?

#38
Nukem

Nukem

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 28.01.2006
@cumparator subscriu. Am apartamentul pe sud (et 9 :( ) si m-am saturat de soare. La casa o sa "am" ("sunt", dar la rosu) dormitoare pe sud, vest si nord. La o adica, ma mut ca ti..ganu cu cortu, iarna pe sud si vara pe nord, dar nu mai vreau dormitor pe sud, cel putin din mai pana in septembrie.

#39
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

 brawnie, on 23 ianuarie 2017 - 18:02, said:

pentru asta exista sticla 4S sau rulouri la geamuri sau se fac calcule de umbrire....solutii sunt Posted Image
...SF-uri multe , aparatura , tehnologie , bani cheltuiti ...
Nu este mai simplu sa o lasi pe mama natura sa faca asta ?  Un pom bine plantat , o cataratoare , poate face minuni vara ...si prin caderea frunzelor , cale liberea soarelui iarna ....

#40
stefan011

stefan011

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 15.03.2012
Sa clarificam: am stat si eu odata intr-un apartament in care vara era sauna. La propriu. Dar sechelele lasate de apartament nu ar trebui sa va influenteze alegerile in cazul caselor.

In primul rand vara, pe la ora 14-15-16, cand temperatura e maxima, soarele e deja cam pe fatada de vest. Iarna ai soare doar pe S, S-V.
In al doilea rand. nu se compara blocul, de cele mai multe ori cu pereti de beton, cu o casa cu pereti de caramida de 30 cm si izolatie. Sticla asta 4s chiar e buna vara. Din experienta personala, asta vara : parter - racoare, etaj- un pic mai cald, dar acceptabil, pod- sauna (tabla de culoare inchisa pe casa). Intre pod si etaj nu aveam decat grinzile, fara izolatie. Deci dupa izolare, ar trebui sa fie chiar mai bine la etaj.
Acum iarna, cand e soare, in camerele de pe sud sunt cu 2-3 grade mai mult decat in rest. (casa neincalzita).  Plus ca cele de pe sud sunt mult mai luminoase, mai placute. Pana la urma avem nevoie de soare in sezonul rece, vara suntem satui de el. Niste rulouri, daca iti permiti, nu cred ca ar deanja prea mult pe nimeni vara daca ar fi trase.

Ca o concluzie, iti recomand casa cu pod, sticla 4s, caramida 30cm, izolare buna. Noaptea lasi doua geamuri rabatate si astea iti vor raci peretii, care se incalzesc inevitabil vara indiferent orientarea ferestrelor. Ce se incalzeste ziua se raceste noaptea, asa ca nu vei avea nevoie de aer conditionat. Casa, spre deosebire de bloc, are (sper) unpic de spatiu verde in jur, asa ca mai uzi gazonul, mai uzi un boschet, pamantul e umed si temperatura de afara va scadea noaptea mult mai mult fata de cea din oras, cand uneori nu scade sub 25 grade nici noaptea.
Chestia cu un copac in dreptul ferestrei n-ar fi rea nici ea. Vara umbreste ceva, iar iarna, cand se mai aeriseste de frunze, va lasa mai multa lumina si caldura in casa Posted Image .

Ar mai fi varianta cu rulouri+sticla low e. E scumpa si ii trebuie multa "mentenanta". Adica daca uiti vara un rulou ridicat pe sud, seara cand vii nu poti sta in camera aia. Eu visez la niste rulouri automatizate, in functie de un senzor de temperatura, cu un program de vara/iarna etc...dar nu merita dpdv pret/beneficii.

Am scris cam mult, dar tu analizeaza sfaturile tuturor si, in functie si de zona ta, iei o decizie. Mergi intr-o casa cu ferestre 4s, intr-una cu geamuri mai vechi, vezi diferenta, vorbeste cu un termopanist etc Eu, unul, cred ca o casa construita corect nu are nevoie de aer conditionat.

#41
stefan011

stefan011

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 15.03.2012

 Mirel_85, on 23 ianuarie 2017 - 10:21, said:

, fiancee, spune ca nu vrea sa miroase a mancare in living si sa urce  si sus pe scari la etaj si ca vrea neaparat usa la bucatarie-hol si fara comunicare cu livingul.
Usa intre bucatarie si living e utila daca livingul are si rol de dining. Prin usa, ma refer la o usa etansa, prin care nu trece mirosul. Daca nu vrei, nu o deschizi. Sau aerisesti bucataria si apoi o deschizi. Intrarea principala in bucatarie ramane cea din hol, aia dinspre living e sa nu ocolesti prea mult.Posted Image

 Mirel_85, on 23 ianuarie 2017 - 10:21, said:

Am in plan placa peste etaj, nu mansarda,tencuiala peste caramida nu intaleg ce rost ar avea, nu vine direct EPS-ul. Am intales ca tencuiala peste caramida pun "mesterii" ca sa indrepte peretii inante de polistiren, sper ca la mine vor iesi pereti drepti si nu va fi nevoie


Sper sa dai peste mesteri buni, dar la 90 % din casele la rosu pe care le-am vazut se vede afara prin zidarie. Mai ales daca faci pe cadre si zidesti dupa. Deci in primul rand tencuiala iti inchide "porii" din zid mai bine. In al doilea rand, ai un suport drept pt termoizolatie, o poti lipi si cu adeziv poliuretanic, iese mult mai etans. In al treilea rand cand ciuruiesti fatada pt termosistem, primul perete al  caramizii va avea mai putin de suferit, va crapa mai greu spre deloc.

Edited by stefan011, 24 January 2017 - 00:21.


#42
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,527
  • Înscris: 11.03.2006
Personal nu imi place sticla 4S pentru ca e maro si lumina in casa e maro si vara si iarna. Asta e important pentru mine, pentru altcineva poate sa nu conteze.

#43
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008

 cumparator, on 20 ianuarie 2017 - 23:15, said:

Nu mi-as pune dormitoarele catre sud pentru nimic in lume.

 marco71, on 23 ianuarie 2017 - 16:59, said:

pentru ca vara se incing foarte tare si nu o sa poti dormi fara AC in dormitoare (din aceasta cauza ideal e sa fie pe E sau N/E si sa fie umbrite in a 2-a jumatate a zilei)

Dupa cum spuneam eu am ales dormitoarele spre S-V din cauza amplasamentului terenului fata de drumul de servitute, de cum este terenul fata de punctele cardinale si de accesul facil la utilitati pentru gaze si curent. La fel cum spunea si @brawnie si @stefan011, si tiind sa le dau dreptate din proprie experienta, solutii exista: ruloruri, sticla 4s, un pom, etc. Totusi va spun ca am stat 16 ani la bloc si 16 ani la casa din cei 32 de ani ai mei si nu poti compara senzatia de cusca incinsa de la bloc cu caldura de la casa, e incomparabila, ba din contra la casa sunt camerele racoroase vara, cel putin asa imi par mie. Iar iarna ajuta sa ai camerele de zi sau dormitoarele spre SV pentru ca ai parte de mai multa lumina si de aport caloric din partea soarelui, atunci cand este soare.

@stefan011 sunt constient de mesteri din Romania, in legatura cu zidurile drepte facute de ei, ca doar nu fac pentru ei, fac pentru "un fraier care da banu, nu vede el ca nu se pricepe". Am experienta la casa alor mei care au bagat cate 3-4 cm de tencuiala pe aproape toti pereti  ca sa ii indrepte, asta in anii 2000 sau la casa la soramea, aceasi poveste dar problema a fost la 4-5 pereti strambi, asta in 2008-9, acum in 2017 eu vreau sa sper si sa cred ca astfel de greseli sunt din ce in ce mai putine si ca asa cum eu nu dorm noaptea cand am lasat ceva neterminat sau neefectuat corespunzator, si abia astept a doua zi sa imi dau intereseul sa il finalizez ca la carte, asa sper ca si ei si-au dezvoltat un simt de raspundare si mai important un bun simt fata de beneficiar.

#44
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
@denache merci frumos de sfaturi. Problema scarii din living a fost mult dezbatuta cu consoarta, ea dorea ceva diferit, nu ca toti pe hol, ci in living ca asa a vazut ea nu stiu unde si i-a placut, iar eu din considerente de spatiu economisit si amprenta mai mica a casei am agreat si eu acesta idee. La fel si arhitectul a spus ca se poate si pe hol si in living, alta incapere, etc atat timp cat ne place. Ai dreptate cu faza ca daca uiti ceva si trebuie sa treci prin living, fiecare tip de scara are plusurile si minusurile ei, pana ala urma am decis si aceasta va fi scara dar am vb cu arhitectul si va fi una fara podet, balansata cateva trepe unde a fost podetul, ca sa nu fie prea mult iesita in sufragerie.

Ca si dimensiune a casei, ca perimetru la sol sau ca numar camere de asemenea credem ca ne este suficienta suprafata desfasurata actuala, nu suntem fani case mari care sa fie cu enspemi de camere si 3-4 bai si tu sa stai efectiv in bucatarie living si dormitor. Iar vin cu exemplu trait de ai mei, casa lor e P+E+M cu living, sala mese, bucatarie, baie si dormitor la parter, la etaj 3 camere, baie, holuri, balcoane iar la mansarda iar 3 camere. Efectiv inainte sa plec la facultate din toate dormitoarele erau ocupate doar doua, eu si ei, restul pauza. Acum doar de sarbatori, craciun, pasti si cateva zile vara, se intampla sa ne strangem toti, soramea cu nepotu si cumnatu, eu +1, si nici atunci nu se umple casa, mai raman dormitoare libere, iar in rest ai mei folosesc doar living, si ala rar dormitor si bucatarie, mai mult stau prin curte decat in casa. La fel si soramea, bucatarie, living + 4 dormitoare, foloseste doar living, bucataria si doar doua dormitoare, restul ... sunt oarecum spatii de depozitare ...

Si bineintales, daca ar fi sa vreau mai multe camere, cea ce nu le vreau ca le vad inutile dupa cum precizam mai sus, ar mai fi si aspectul economic, mai mare suprafata mai mari costurile de constructie, plus dupa de incalzire, mentenanta, etc asa ca mai bine pas, sunt genul de persoana care nu ma intind mai mult decat imi este plapuma. Chiar vreau sa stiu din cei care aveti case construite si finalizate si locuiti de cativa ani in ele, case cu minim 3 dormitoare + living, sa imi spuneti sincer cate camere folositi uzual si cate sunt transformate in depozitare, minisala fitnes, uscatorie, camera de oaspeti care si aia vin adunat 4-5 zile pe an!

Edited by Mirel_85, 25 January 2017 - 09:48.


#45
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Permite-mi sa lolez la ce ai scris in ultima parte. In acest domeniu daca nu faci scandal sau daca nu te comporti ca un nesimtit sunt slabe sanse ca cineva sa isi faca treaba cum trebuie. Atata timp cat astepti ca fiecare sa isi vada de treaba si sa scoata un lucru de calitate fara sa stai cu gura pe ei, te afli in eroare (cel putin in 99% din cazuri).

#46
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008

 Bylly00, on 25 ianuarie 2017 - 09:57, said:

Permite-mi sa lolez la ce ai scris in ultima parte. In acest domeniu daca nu faci scandal sau daca nu te comporti ca un nesimtit sunt slabe sanse ca cineva sa isi faca treaba cum trebuie. Atata timp cat astepti ca fiecare sa isi vada de treaba si sa scoata un lucru de calitate fara sa stai cu gura pe ei, te afli in eroare (cel putin in 99% din cazuri).

Posted Image  ...trist... Sa zicem daca trec dimineata o ora si seara dupa servici o ora oare este suficient? De dimneata pana seara ei totusi ar avea timp sa comita o "fapta neconforma, proasta".. dar in cazul asta seful de echipa sau dirigintele de santier ce fac, dorm, dirigintele de ce isi ia banii? Sau si ala trece pe santier o data sau de doua ori pe zi si nu sta sa ii pazeasca?

Edited by Mirel_85, 25 January 2017 - 10:16.


#47
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Pai sa iti spun cum sta treaba in realitate. Dirigintele o sa treaca in functie de cum vorbesti tu cu el. Poate sa stea si 8 ore pe zi cu ei dar s-ar putea sa nu iti convina tie. In zona mea e cam 50 de euro vizita, de aceea majoritatea beneficiarilor prefera sa il cheme la faze determinante - turnare placa, turnari stalpi, etc.  

Nici eu, ca si tine, nu am timp sa stau la santier dar macar sunt pregatit psihic ca nu va iesi totul perfect. Va mai fi tata pe acolo, sa mai latre la ei daca fac prostii prea mari, dirigintele sper sa vina de 2-3 or pe saptamana, poate mai trece si arhitectul si structuristul la momentele importante.

Poate om fi noi aia 1% care au parte de echipe extraordinare care fac treaba buna fara sa stai pe capul lor, cine stie :)). Astia ai mei au mai facut vreo 3-4 case in zona si oamenii au fost multumiti, dar stii cum e - nu toata lumea se pricepe la constructii si ce i se pare unui beneficiar treaba buna, dpdv al unui specialist poate fi o lucrare foarte slaba.

#48
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016
...confirm pretul Dirigintelui de Santier (Ilfov)...pana acum am primit majoritatea ofertelor 50 euro/vizita...doua vizite pe saptamana...sau cel mai mult 900 euro "la lucrare"

#49
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

 brawnie, on 17 ianuarie 2017 - 15:14, said:

Mirel....daca atasezi o poza cu locatia terenului pentru a vedea punctele cardinale si mai ai si rabdare un pic te ajut cu un functional care s-ar putea preta in cazul tau.
Poftim...

Attached Files



#50
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014
La prima varianta nu inteleg cum urci la etaj ..pe scara aia
E o diferenta de nivel pe zona de usa ..cu coborare pe zona de living..sau ?



#51
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008

 brawnie, on 25 ianuarie 2017 - 11:28, said:

Poftim...

Merci frumos pentru schite si pentru timpul acordat sa le faci! Arata bine in mare, dar nu intaleg nici eu la prima schita cum intri in sufragerie, prin scara? Scara porneste din sufragerie sau din bucatarie din spatele usii, ceva e gresit acolo? De asemenea C.T-ul nu imi este suficient de mare, in caz ca nu ma intaleg cu cei de la gaze si isi schimba oferta, exista posibilitatea de centrala pe peleti iar acei ~ 5m2 imi sunt insuficienti.

Deocamdata, lucrurile avanseaza si cred ca in mare voi pastra anteproiectul actual, deja s-au depus avizele pentru amplasament, si a schimba amprenta casei si suprafata ar insemna sa fie toate refacute din nou, plus nu mai spun discutii interminabile(ca sa nu spun cearta) cu,  concubina.

Chiar azi m-a sunat de 3 ori un numar necunoscut la care nu am putut raspunde si ulterior am revenit eu cu un telefon. Supriza, era un tip de la ENEL cu cererea de amplasament in mana si era chiar in Cornetu pe strada X si intreba unde exact este terenul ca sa masoare distantele pana la linia electrica si amplasare terenului fata de o linie de 380 care trece pe diagonala pe pe parcelele vecine mie.

M-am intalnit cu el si am masurat ochiometric si cu planul in mana si sunt 58 m pana la curent si un colt al parcelei este la 5m fata de LEA de medie tensiune. Mi-a zis ca este totul in regula si ca distanta de bransare este ok, pana in 100 de metri iar casa trebuie amplasata la minim 5m de oscilatia maxima a cablurilor LEA unde la mine nu se pune problema sunt 5 m doar pana la coltul parcelei + inca 15 m din coltul casei pana in coltul invecinat cu LEA.

Cica mai nou asa fac, vin in persoana sa vada la fata locului ce si cum, inainte de a da avizul, nu se mai face ca acum cativa ani cand o tanti statea la calculator si din niste schite si planuri vechi din 1900 toamna dadea cu stampila sau nu pe aviz.

Edited by Mirel_85, 25 January 2017 - 12:41.


#52
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

 doarUNom, on 25 ianuarie 2017 - 11:58, said:

La prima varianta nu inteleg cum urci la etaj ..pe scara aia
Incepi frumos din living sa pasesti apasat ...ridici de 2 ori piciorul apoi faci stanga imprejur si te trezesti sus la etaj... :)

 doarUNom, on 25 ianuarie 2017 - 11:58, said:

E o diferenta de nivel pe zona de usa ..cu coborare pe zona de living..sau ?
Exact

 Mirel_85, on 25 ianuarie 2017 - 12:38, said:

Merci frumos pentru schite si pentru timpul acordat sa le faci!
Sa fii sanatos...eu am zis totusi ca e bine sa ai o alternativa la prostia care vrei sa o construiesti....dar daca tu zici ca aia te satisface da-i batai in continuare....

#53
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008

 brawnie, on 25 ianuarie 2017 - 12:58, said:

Sa fii sanatos...eu am zis totusi ca e bine sa ai o alternativa la prostia care vrei sa o construiesti....dar daca tu zici ca aia te satisface da-i batai in continuare....

Gusturile, nevoile, si puterea financiara nu se discuta, fiecare cu ale lui. Ce tu numesti prostie, altuia, nu neaparat eu, ii place si este multumit si numeste prostia respectiva casa. Am zis si mai zic o data "vreau o casa mica/medie placuta si utila, nu sunt pretentios si nu pretind ceva wow arhitectural, atat timp cat scap din betoanele de la chirie si ma mut la curte in propria casa."

#54
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016
Stiu cum te simti...
...si eu nu vroiam decat o baie mare....

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate