Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Tableta sau nu?

- - - - -
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#19
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Eu gasesc destul de iresponsabil sa lasi copiii la tableta de la o varsta asa mica. Or sa creasca niste legume fara creier, incapabile sa faca ceva in lumea reala. Dar da, or sa fie maestri la dat cu deshtu' pe un ecran.

Exista atatea lucruri interesante de descoperit pentru ei in lumea reala intre 1 si 6-7 ani incat ecranele sunt ultima chestie care ar trebui sa-i preocupe (fie ele tablete, telefoane sau televizoare). Copiii nu fac nimic util pe tablete. Eu am doua fete (10 si 12 ani) si chiar si la varsta asta, le preopcua numai niste tampenii de jocuri care nici macar nu te pun sa gandesti, sau tot felul de seriale si desene animate de iti sta mintea in loc de cat de imbecile pot fi. Eu nu le las acces liber cum vor la tablete, adica le-am dat cu portia, si sunt zile sau saptamni in care nu au acces deloc la ele. Culmea e ca daca le-am luat complet televizorul, tabletele si alte porcarii de gen, isi orienteaza atentia singure spre carti, citesc romane, deseneaza, picteaza, fac lucruri cat de cat creative. Au mai trecut printr-o faza si cu whatsapp-ul cand au intrat intr-a 5-a si tot asa, le-a trecut dupa ce s-au lamurit singure ca e stupid sa tot scrii mesaje despre nimic cu colegii de clasa.

Asa ca parerea mea e ca nu, nu e necesara deloc tableta la 2 ani. Poate de la 4-5 incolo poti sa petreci ceva timp cu copilul facand ceva interesant pe tableta, dar sa-l uiti acolo cu tableta in mana sa se joace e gresit dupa parerea mea. E foarte usor sa iti cumperi niste ore de liniste plantand copilul la TV sau la jocuri, dar chiar merita? Daca cumva traiesti cu impresia ca il ajuta in vreun fel in dezvoltare tableta, e o impresie gresita.

Si asa copiii sunt dependenti de telefoane. Ii vezi din clasele primare cum ies din scoala toti ca niste zombies cu ochii in ecranul telefonului. Eu sunt plecat in Germania e aproape 4 ani si la un an dupa ce-am plecat fetele au vrut sa-si vada fostii colegi (cea mare era a 2-a). A stat la scoala o zi, iar cand au iesit am vazut un peisaj de-a dreptul trist, socant chiar. Fiica-mea era singurul copil care nu iesea cu capul plecat in telefon pe usa scolii cand s-au terminat orele. Pentru ca nu avea un telefon, si pentru ca nu-i trebuia. Si s-a mirat si ea explicandu-mi ce prosti sunt copiii aia, ca-s toti in telefon cu capul. A vrut sa se joace cu fetele de pe la blocul bunicilor, cu care in urma cu 2-3 ani se alerga prin parc. S-a intors dezamagita in casa dupa 10 minute, ca fetele nu fac nimic, ca stau toate cu telefoanele in mana si asculta muzica la ele, sau se joaca nu stiu ce. Vorbim de copii de 8-9 ani aici. Presupun ca e acelasi feeling ca atunci cand iesi la o bere cu niste vechi amici iar aia toti stau cu ochii in telefon si tu esti singurul fraier care credeai ca mergeti la o bere sa mai povestiti una alta. Nu asta e ceea ce vreau sa fac din copiii mei. Vreau sa cresc niste oameni care pot sa vada dincolo de un ecran, atat la propriu cat si la figurat. Crezi ca o sa capete mai tarziu vreun interes in afara ecranelor astora? Eu ma indoiesc. O sa ai un bebelus de 5,8, 10, 12, 15,20 de ani, care o sa fie expert in joaca pe calculator. Si apoi o sa te intrebi unde ai gresit.

Edited by adipelcz, 16 January 2017 - 14:14.


#20
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,173
  • Înscris: 28.06.2005
Mie imi plac acuzatorii radicali care habar nu au despre vietile celorlalti, dar ei stiu sigur ca acei copii, care primesc acces la tehnologie devreme, sunt niste condamnati la alienare. Fizica si intelectuala.

Edited by sfantu.dracu, 16 January 2017 - 17:24.


#21
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Eu nu-s radical. Copiii mei au avut acces la tablete si telefoane "smart" de pe la varsta de 6-7 ani, iar la televizor la desene animate s-au uitat cam de la 1-2 ani. Uneori au acces liber la tableta sau la telefon, alteori, cand vad ca exagereaza, le mai restrictionez accesul fie ca aplicatii, fie ca timp pe zi.

Cu ce nu-s de acord e varsta prea mica pt tableta, pentru ca va crea niste dependente greu de eliminat mai tarziu.

#22
duradavid01

duradavid01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 533
  • Înscris: 18.12.2015
Cumpara-i, si in maxim 6 luni se uita la filme p0rno, ce zici?

#23
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,683
  • Înscris: 21.06.2016

 mihaiduban, on 16 ianuarie 2017 - 11:10, said:

Pentru astia gen "Gica Contra" :
Cat ma certau  mama si bunicii sa nu mai stau "cu ochii in tv" cand ma uitam la casetele cu Tom si Jerry.... Ba'  si culmea e ca eu mai mult ma apropiam de el si inca vad ba'

Si ce ai ajuns?
Ma distreaza cind toti loserii spun ca "asa am facut si eu si uite ce mare m-am facut".

Edited by vrajitoruldinoz, 16 January 2017 - 21:50.


#24
Anonyymous

Anonyymous

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 27.02.2012
Analizând cu mare atenție toate postările am ajuns la următoarea concluzie :NU o sa cumpăr nicio tableta cat timp va merge cea veche norocul lui, cum are grijă de ea asa sa o țină, iar după ce se strica poate mai apuca telefonul meu sau pe a lui mami lui, dar alta noua pana nu se face mai mare nu vede, plus ca aștept sa se încălzească afara pentru ca sunt sigur ca atunci când va ieși pe afară sa se joace va uita de tabletă. Ar fi frumos sa avem un parc dar fiind la 60 km de Craiova este mai greu, dar sigur găsim noi activități plăcute afară. Mulțumesc mult pentru răspunsuri.

#25
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Hai, ca te-ai lamurit! Posted Image

Edited by -Diana-, 27 January 2017 - 14:26.


#26
black_dizzy

black_dizzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 26.07.2007

 Anonyymous, on 16 ianuarie 2017 - 10:48, said:

Nedumerirea mea era mai mult dacă e bine sau nu sa folosească tableta de la vârsta asta.

Raspuns universal acceptat nu exista, sunt studii care spun ca grabesc dezvoltarea intelectuala a copilului, sunt studii care spun ca o ciuntesc. Eu personal nu i-as da copilului tableta si telefon de la varsta asta, mi se pare mult prea devreme sa il legi de un astfel de obiect si de o astfel de activitate. Depinde insa foarte mult de cat timp il lasi sa se joace pe ea (2 ore chiar e mult pentru 2 ani, cele mai multe studii pe care le-am citit recomanda in jur de 30 minute pe zi), depinde ce face in restul timpului, depinde cum se raporteaza la ea, cum observati voi ca parinti ca ii afecteaza dezvoltarea, cat de interesat/dependent de ea este. Cred ca orice fel de activitatea care izoleaza copilul si il face neinteresat de alte persoane sau alte activitati este daunatoare, indiferent ca vorbim de tv, tableta sau lego.

#27
Anonyymous

Anonyymous

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 27.02.2012
Dupa ce am inceput acest topic, am inceput incet incet sa nu i-o mai dam deloc tableta, o mai cere el cand isi amintestem dar ii distragem atentia si uita de ea, mai apuca el cateodata cate un telefon dar foarte putin pe zi. Mi bine asa fara tableta, cand va sosi ziuaam sa ii ia-au si tabelta, pe moment nu mai are acces la ea.
Va multumes la toti pentru sfaturi.

#28
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,515
  • Înscris: 30.10.2003

 JurasikMan, on 16 ianuarie 2017 - 13:35, said:

In fiecare luna , puneti 10 lei deoparte . Peste cativa ani , cumparati ochelari copiilor din banii acestia . Obisnuiti-i sa focalizeze la 25 cm si  sa aveti niste adolescenti miopi ...doar pentru ca tot ceilalti parinti fac asta . Nu-i asa o tragedie . Vor avea niste restrictii profesionale ...dar ce conteaza , vor avea o copilare fericita , cu tableta in nas . Imi vine sa va strang de gat ( la figurat , nu sariti de cur in sus )  , cand vad cum va nenorociti la gramada copiii !

Aiurea. Hai sa iti explic cum sta treaba. Vin acasa cu copilul dupa ce m-am trezit la 5. As putea sa ma joc cu el toata dupa masa, pana pe la 20:00 cand se pregateste de culcare.
Stii ce inseamna sa te joci cu copilul 4 ore in continuu, mai ales ca nu prea se joaca singur. E obositor.  Sau sa mergi sa te caci si el sa stea la usa si sa strige dupa tine?
Cateodata tableta te mai scapa de necazuri. Si nici nu o foloseste zilnic.

 adipelcz, on 16 ianuarie 2017 - 14:05, said:

Eu gasesc destul de iresponsabil sa lasi copiii la tableta de la o varsta asa mica. Or sa creasca niste legume fara creier, incapabile sa faca ceva in lumea reala. Dar da, or sa fie maestri la dat cu deshtu' pe un ecran.
Prostii. Al meu stie deja literele alfabetului si numerele tot vizionand ABC song.
O data am fost surprins ca stie cum se scrie cuvantul MAUS. Habar n-am daca i-a zis careva sau s-a prins de la desenele animate. Are 3 ani.

#29
Anonyymous

Anonyymous

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 27.02.2012
De când am deschis acest topic am încetat complet sa ii mai dam tableta, nici nu o mai cere, telefonul când îl prinde stă ce stă pe el dar se plictisește și îl lasă, stă pe el maxim o jumătate de ora pe zi. Acum pasiunea lui este sa "scrie" cu creion, pix pe hârtii.

#30
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,515
  • Înscris: 30.10.2003
Pai la varsta asta, daca nu vede jucaria nu o cere. Al meu se mai uita la desene animate pe PC. Daca aprind PC-ul zice ca vrea desene. Daca nu, isi face el treaba, dar e musai sa particip si eu :(

#31
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,841
  • Înscris: 01.11.2005

 Bursul, on 27 ianuarie 2017 - 14:34, said:

Aiurea. Hai sa iti explic cum sta treaba. Vin acasa cu copilul dupa ce m-am trezit la 5. As putea sa ma joc cu el toata dupa masa, pana pe la 20:00 cand se pregateste de culcare.
Stii ce inseamna sa te joci cu copilul 4 ore in continuu, mai ales ca nu prea se joaca singur. E obositor.  Sau sa mergi sa te caci si el sa stea la usa si sa strige dupa tine?
Cunosc. Si pe langa asta pune 2x. Spre norocul meu fiind doi si de varste foarte apropiate (1an si 2 luni diferenta ) se mai joaca impreuna...dar tot eu trebuie sa le tin hanganul. Iar cel mare are 2 ani si 8 luni.

Edited by tehnics, 08 February 2017 - 18:34.


#32
m-m-c

m-m-c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 08.10.2012
Din pacate pe fii-mea (2 ani) nu o atrage (inca) tableta dar are timp.

#33
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,683
  • Înscris: 21.06.2016
Bai, da voi de ce v-ati facut copii daca nu va plac?
Sa nu fiu inteles gresit, puneti-i in fata tabletei pina nu mai stiu sa mearga din partea mea. Mai putina concurenta pentru al meu. Dar eram curios.

#34
Anonyymous

Anonyymous

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 27.02.2012
La mine sa ma joc cu băiețelul are un efect benefic asupra mea după stresul de la muncă și cred ca și benefic si pentru el. Când ma joc cu el uit de toate grijile și problemele cotidiene.

#35
4di

4di

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 05.04.2006
E si normal , toti (sau cel putin asa cred eu ) asteptam sa ajungem cat mai repede acasa sa interactionam.... beneficii maxime pt toti.

#36
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,515
  • Înscris: 30.10.2003

 vrajitoruldinoz, on 10 februarie 2017 - 00:37, said:

Bai, da voi de ce v-ati facut copii daca nu va plac?
Sa nu fiu inteles gresit, puneti-i in fata tabletei pina nu mai stiu sa mearga din partea mea. Mai putina concurenta pentru al meu. Dar eram curios.
Dar cine a zis ca nu ne plac? Si nimeni nu a zis ca isi pune copilul toata ziua sa se uite pe tableta. 6-7 ore pe saptamana nu cred ca ii face rau copilului daca se uita pe tableta.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate