Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Supraincalzire motor + nu mai baga caldura

- - - - -
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#1
doggg

doggg

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 15.01.2017
Salut,

Am o problema cu un Dodge Avenger 2009, motor  benzina 2.0 , 115 KW (156 cai) 155.000 km si deschid acest topic in speranta ca cei care au trecut printr-o astfel de experienta ma pot ajuta cu un sfat. Mentionez ca problemele ce le voi detalia in continuare, s-au agravat odata cu racirea brusca a vremii, dupa primul val de ninsoare si codul galben de ger.

Episodul 1: Inlocuiesc la service autorizat furtunurile de la radiator dupa ce incepuse sa piarda antigel, mai mult de 0,5 l pe zi si s-a constatat ca erau plesnite.
Masina merge perfect 2 saptamani apoi incepe sa piarda iar antigel, cam 0.5 litri la 4 zile trebuind sa completez mereu. M-am gandit ca isi va face aerisirea si problemele vor inceta. Nu s-au terminat problemele si motorul a inceput sa se supraincalzeasca si acum trecea lejer de 90 de grade, ventilatoarele porneau, deci nu ele erau problema. Ca sa reduc temperatura, porneam climatronicul la maxim pe 26 de grade si temperatura motorului revenea la normal. 2 zile am circulat asa pe distante scurte intrucat era frig afara si tinand aerul pornit, in habitaclu era cald si reduceam temperatura astfel la motor. Mentionez ca pana acum nu a fost martorul de supraincalzire aprins si temperatura motorului ramanea la 90 de grade cu aerul pornit.

Episodul 2: Problema: supraincalzire motor, nu mai baga caldura in habitaclu (vine aer rece desi am temperatura la climatronic setata pe cald la maxim), se aprinde in final martor temperatura motor in bord. Totodata, presiunea in instalatie este foarte mare si iese abur in loc de apa daca deschid robinetul de la furtunul principal. .Radiatorul nu este infundat, s-a verificat, s-a suflat cu aer la service dar  este rece si asa ramane. Am schimbat termostatul pentru ca simptomul principal trimitea catre el si m-am gandit ca a ramas blocat pe inchis. Pare-se ca nu era termostatul.

In urma unei deplasari de maxim 10 km, in aceeasi zi dupa ce am fost la service sa inlocuiesc termostatul, am gasit vasul de expansiune gol, desi era plin la valoarea corecta initial la plecare). Am observat ca lichidul aruncat se regasea pe suprafata motorului, in fata ca si cum pe acolo ar fi fost aruncat,  capacul vasului insa era la locul lui, inchis. (nu-mi explic cum si pe unde a fost aruncat antigelul). Am ajuns acasa, am tras-o pe dreapta si am lasat-o asa sa vad daca mai pierde pana dimineata antigel. Nu a pierdut din prima zi, insa dupa 3 zile am observat pe zapada ca pierdusecam cat jumatate de sticla la 0.5l pe sub vasul de expansiune (vasul nu e fisurat, s-a verificat).

Episodul 3: Ies 10 minute sa dau o tura sa mai se incarce bateria si sa inteleg ce se intampla si constat ca dupa ce trec de 60 km/h imi baga caldura in habitaclu si temperatura la motor se reduce. (Mentionez ca in momentul in care observam ca se supraincalzeste trageam pe dreapta). Cum am incetinit si am stat pe loc nu a mai bagat caldura la relanti.

Episodul 4: Plec dupa loc dupa ce s-a racit motorul, sa o las in parcare si constat ca imi baga caldura (mi s-a parut ca era aproape de valoarea de dinainte intensitatea caldurii dar nu chiar la fel). In acest timp temperatura a crescut foarte putin peste 90 la motor si a revenit la normal in maxim 2 minute. Apoi opresc 5 minute, dau drumul la motor si surpriza: din nou supraincalzire si aer rece in habitaclu.

Intrebare: E garnitura de chiulasa ? simptomele duc catre asa ceva. Desi si in prima instanta la inlocuirea termostatului, simptomul tot catre el ducea si s-a constatat ca nu e. Mentionez ca va fi dusa la reprezentanta zilele viitoare, a fost testata si la un service autorizat  si concluzia lor asta a fost (ca ar fi garnitura de chiulasa) dar as vrea sa aud si alte pareri pentru cine a mai trecut prin asta. Sa fie ceva infundat pe traseul de racire ? Radiatorul nu e infundat dupa cum am mentionat mai sus. Daca e garnitura, nu pot sa nu ma intreb de ce ?  Termostatul vechi nu parea ca s-ar fi blocat initial.

Raman deschis la opinii. Mentionez ca in 6 ani de zile nu am intampinat absolut nici un fel de problema cu instalatia de racire, nici macar o singura data nu a sarit acul de la locul lui, totul a fost la valori normale. Multumesc anticipat pentru eventualele opnii primite.

Multumesc, va doresc toate cele bune si fara incidente.

#2
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007
pompa de apa e buna?
Desfa returul de la vasul de expansiune si vezi ce iasa cu motorul pornit. In mod normal trebuie sa iasa antigel sau apa...ce ai tu acolo, insa trebuie sa fie un debit constant fara bule. Daca iasa cu bule e cam clara treaba. E o verificare usoara pe care o poti face si tu acasa in cateva minute.

#3
stone_crash_wolf

stone_crash_wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.04.2007
Ai cumva si instalatie pe gaz? Sa nu fie si o problema cu plamanul de gaz, garnitura ciupita care nu face altceva decat sa-ti bage gaz in instalatia de apa.
Referitor la garnitura de chiulasa, de obicei cand ai probleme acolo, masina porneste prost prima data dimineata, ori merge dezechilibrata, in mai putine pistoane, ori face eforturi mari sa porneasca, ori amandoua.  
Chiulasa poate sa fie de altfel si fisurata, iar in cazul asta are simptome similare cu cele cand ai doar garnitura ciupita.
Las-o peste noapte la service, iar dimineata cand este rece, spune-le sa-ti bage instalatia sub presiune si sa caute eventuale pierderi externe, care, daca nu se vad , ori ai pierderi mereu la chiulasa ....ORI , mai poate fi si radiatorul intern de incalzire a masinii, radiator care se regaseste sub bord. Cand se sparge ala, ti se abureste parbrizul, ai miros de antigel in interior dar ai totodata si presurile umede/imbibate (dupa gravitate) cu apa din motor.

#4
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,601
  • Înscris: 24.04.2010

Quote

Am observat ca lichidul aruncat se regasea pe suprafata motorului, in fata ca si cum pe acolo ar fi fost aruncat,  capacul vasului insa era la locul lui, inchis. (nu-mi explic cum si pe unde a fost aruncat antigelul)
Capacul vasului elibereaza presiunea cand creste periculos de mult .. Are o "supapa" !
Am intalnit "necazul asta " la 2 masini ,  simtomele erau  : una nu baga caldura dar nu fierbea motorul si alta fierbea dar cu caldura nu stiu ce sa zic ca era vara :) si la amandoua a fost pompa !

#5
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007
cand e dusa garnitura masina nu porneste prost si merge in toate pistoanele  Se pot intampla cazuri insa de regula masina porneste bine si merge bine nedezechilibrata. Insa dupa o perioada de mers cam fierbe apa si refuleaza. In timp pot aparea probleme mai serioase.
Caloriferul din interior cand e spart are multe simptome insa fierberea lichidului nu e unul din ele. De asta te-am intrebat de pompa de apa. Daca aia nu baga presiune nu ai ce caldura sa primesti iar motorul fierbe din cauza lipsei de antigel care sa-l raceasca.
Asa per total , la prima strigare, as zice ca garnitura de chiulasa trebuie inlocuita. Chiulasa trebuie trimisa la planat, verificat, etc...Insa mai intai elimina ideea de pompa defecta.

Edited by dan1980_25, 15 January 2017 - 20:45.


#6
t-balt

t-balt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,133
  • Înscris: 05.08.2005
cu motorul oprit, dupa o ora 2 ai in continuare presiune in vasul de expansiune si nivelul la antigel scazut? daca da, sunt mari sanse sa fie garnitura. Eu am patit sa schimb antigelul, pentru ca era mal prin motor adunat si pompa de apa era pe terminte nu incalzea deloc in habitaclu, baga un aer calau. cand era pompa nu pierdeam antigel.

O ultima chestie, ti-a facut asta numai la - xx grade? sau face si la 0-1 grade? ca e foarte posibil sa nu ai nici concentratia corecta de antigel si daca ai completat cu apa doar sa iti fi inghetat antigelul/apa pe traseu si sa fi avut un dop. In cazul asta nu se recircula apa, iti creste mult temperatura la motor si ai sanse sa arunce pe la vas prin supapa.

#7
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,601
  • Înscris: 24.04.2010

 dan1980_25, on 15 ianuarie 2017 - 20:35, said:

cand e dusa garnitura masina nu porneste prost si merge in toate pistoanele . Se pot intampla cazuri insa de regula masina porneste bine si merge bine nedezechilibrata. Insa dupa o perioada de mers cam fierbe apa si refuleaza. In timp pot aparea probleme mai serioase.
Caloriferul din interior cand e spart are multe simptome insa fierberea lichidului nu e unul din ele. De asta te-am intrebat de pompa de apa. Daca aia nu baga presiune nu ai ce caldura sa primesti iar motorul fierbe din cauza lipsei de antigel care sa-l raceasca.
Asa per total , la prima strigare, as zice ca garnitura de chiulasa trebuie inlocuita. Chiulasa trebuie trimisa la planat, verificat, etc...Insa mai intai elimina ideea de pompa defecta.
Dar de ce nu i-ar baga caldura daca are garnitura ciupita?

Eu zic ca 80% e pompa....

#8
doggg

doggg

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 15.01.2017
Multumesc pentru raspunsurile voastre din acest moment

S-au uitat baietii si spuneau ca pompa de apa pare a functiona, acum nu stiu in ce parametrii, va trebui sa se uite si cei de la reprezentanta, sa face alte teste,
mizez pe pompa de apa in speranta ca scap mai usor. Presiunea e mult prea mare pe instalatie si iese abur daca slabesc robinetul, asta au constatat si ei la service, ceea ce nu prea e in regula, a mai fost desfacut robinetul  in urma cu 2 saptamani si parea ok fluxul atunci. Acum zici e cazan cu aburi, ceea ce nu e deloc in regula. Au ridicat-o pe elevator si nu parea ca ar exista alte scurgeri. Desi e posibil ca pompa sa functioneze dezechilibrat, de aici si caldura pe care
azi am avut-o fara sa fac nimic practic, apoi a disparut brusc dupa ce am repornit motorul.

Masina e pe benzina fara instalatie GPL. La pornire nu face probleme, pleaca de cele mai multe ori din prima iar cand e foarte frig, -10-15 grade pleaca dezechilibrat uneori si ii dau a doua cheie si e ok dar asta a facut an de an iarna, deci n-as leaga-o de garnitura, dar totul e posibil.

Pompa de apa sa nu functioneze la parametrii normali ar fi cea mai simpla treaba asa cum ziceti si voi, acuma nu stiu ce sa mai cred. Cert e ca presiunea de pe instalatie imi da de gandit. Cert e  ca se observa dupa montarea termostatului cel nou ca temperatura creste putin mai greu stand pe loc. Cu termostatul vechi, crestea si pe loc rapid temperatura. In 10 minute era martorul aprins. Acum cu noul termostat parca creste mai greu temperatura, dar de crescut tot creste si nu scade :)

Multumesc pentru promptitudine, daca mai aveti si alte idei sunt bine venite. Va tin la curent cu update-uri :)

#9
stone_crash_wolf

stone_crash_wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.04.2007
De regula, in 99% din cazuri, cand am avut masini cu garnitura ciupita in service, la prima pornire dimineata imi porneau in 3 si continuau sa mearga in 3 pana imi scoteau apa din cilindru.  Poate fi si pierdere externa, nu zic ca nu, dar cel mai des m-am lovit de prezenta apei in piston, dar si de prezenta uleiului in vasul de expansiune.

#10
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007
cand e ciupita e normal sa mearga in 3 pana scoate apa din piston. Prezenta uleiului n vas de asemenea se poate observa. insa daca e doar arsa garnitura atunci nu are de ce sa mearga in 3.
Eu in locul initiatorului as schimba pompa de apa ca nu e o avere si apoi as vedea ce mai apare nou. Desi chiar daca e pompa dusa, la cate reprize de fiert motorul a avut, nu m-as mira sa fi primit la pachet o garnitura arsa.
Pompa are niste paleti. Daca e rupt unul nu mai face treaba buna.
Daca mie mi-ar spune la service ca pompa PARE a functiona, eu in secunda 2 as schimba serviceul. Aia habar nu au ce sa verifice.

Edited by dan1980_25, 15 January 2017 - 21:03.


#11
doggg

doggg

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 15.01.2017
Se pare ca nu mai e presiune pe furtunuri dupa 10-15 minute de la oprirea motorului, au inspecatat baietii furtunurile.

Motorul dupa 10 minute merge perfect, nu simt ca ar merge in mai putine pistoane, acceleratia e la parametrii normali. Varianta cu dopul de gheata mi-am imaginat-o si eu chiar azi cand mi s-a parut irational sa bage calduira, ce-i drept cateva minute la parametrii normali apoi mai rece, apoi deloc dupa ce am repornit-o :))

Azi a fost mai cald afara, respectiv -3 grade. Inainte de a schimba furtunurile, intrucat era mai cald afara, in luna noiembrie am pus mai mult apa distilata in vas pentru ca nu avea sens intrucat pierdea foarte mult si am tinut-o asa o saptamana pana am dus-o la reprezentanta. De atunci insa pe instalatie a fost numai antigel pus. Sa fi inghetat pe undeva pe traseu ? Nu-mi explic   Si totusi cu garnitura ciupita, luand in calcul scenariul asta, ar trebui sa bage caldura in sau nu ? asta nu inteleg nici eu sincer. S-ar pierde caldura pe acolo si mi-ar baga aer rece din cauza asta datorita compresiei ce nu mai e la parametrii normali? nici eu nu imi explic.

#12
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007

 mihaiduban, on 15 ianuarie 2017 - 20:46, said:

Dar de ce nu i-ar baga caldura daca are garnitura ciupita?

Eu zic ca 80% e pompa....
Pai daca antigelul e supt  in motor, iar pe circuit in loc de antigel "curg" gaze, cum ai vrea sa dea caldura?
Daca scoti acasa apa din instalatie si pornesti centrala pe lemne, ai caldura in calorifere?Posted Image

Edited by dan1980_25, 15 January 2017 - 21:09.


#13
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,601
  • Înscris: 24.04.2010

 dan1980_25, on 15 ianuarie 2017 - 21:00, said:

cand e ciupita e normal sa mearga in 3 pana scoate apa din piston. Prezenta uleiului n vas de asemenea se poate observa. insa daca e doar arsa garnitura atunci nu are de ce sa mearga in 3.
Eu in locul initiatorului as schimba pompa de apa ca nu e o avere si apoi as vedea ce mai apare nou. Desi chiar daca e pompa dusa, la cate reprize de fiert motorul a avut, nu m-as mira sa fi primit la pachet o garnitura arsa.
Pompa are niste paleti. Daca e rupt unul nu mai face treaba buna.
Daca mie mi-ar spune la service ca pompa PARE a functiona, eu in secunda 2 as schimba serviceul. Aia habar nu au ce sa verifice.
Corect Posted Image

#14
doggg

doggg

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 15.01.2017
Deci trebuie vazut ce e cu pompa, daca functioneaza corect sau nu. Voi mai cere o parere la un service si apoi merg la reprezentanta. Daca pica si varianta asta, ramane adevarul trist :)) Oricum voi posta rezolvarea oricare ar fi, multumesc pentru pareri tuturor. tinem legatura.

#15
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Fara.detalii clare, cam greu. Daca avea antigel rosu, ai completat cu verde, e o mare problema. La fel, daca ai completat cu apa, la minus 25 grade a inghetat, poate chiar in pompa, a distrus rotorul, care probabil, e din plastic.

#16
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007
inca ceva.  Am vazut ca o pompa e undeva la 125 de lei Airtex si merge pana la 300 si ceva de lei hepu.

#17
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Eu cred altceva. Aveai pierderi de antigel . Nu le-ai descoperit si ai presupus ca ai un por la radiator. A bagat prafuri si lichide pentru astupat porii . Si-au facut treaba "foarte bine " si ti-au obturat radiatorul din habitaclu , ceea ce a dus la pleznirea furtunelor din cauza presiunii create . Acum ,cu radiatorul infundat  sau infundat partial , nu mai ai randament si lichidul cald nu mai circula pe circuitul mic , asa ca nu ai  caldura in masina.

Edited by JurasikMan, 15 January 2017 - 21:43.


#18
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Bun, si ce daca ai vazut? Sunt firme si firme, mai ieftine, mai scumpe, pe tine ar trebui sa te infereseze ce are masina, nu topul pompelor. cum tot refuzi sa dai explicatii, eu ma retrag....

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate