Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
epidemia de obezitate (& de d...

RIP ... Jerry Lewis

Drept de mostenire

Vad in ceata
 Imigrantii- resursa de progres si...

Eroare baza de date sa-mp

Ecran pe jumatate negru

Suedia e la un pas sa devina para...
 Biserica scandaloasa din Oradea

Parintele Parodie

O vedeta de televiziune din Roman...

Renault Talisman/Megane Gt
 Liviu Pop ministrul caricatura la...

Demisie fara preaviz

vsftpd + SSL/TSL

Gigi Becali Sexolog
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Creare retea wifi cu 2 buc router TP Link WR841N conectate intre ele prin cablu internet!

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
namug

namug

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 06.04.2010
  • ID membru: 579,218
  • Locație: Romania
Va salut cu respect!!! Posted Image am tot incercat toate forumurile,tot internetul,sa gasesc o modalitate de a duce internet cu ajutorul a doua routere TP Link wr841n conectate prin cablu de internet,in alta zona a casei unde nu mai prindeam wireless!!! chiar am folosit 30m de cablu de internet,am conectat routerul no.1 de routerul no.2 si am reusit sa ,,clonez,, de fapt primul router!!

Aveam semnal internet pe amble la fel!!

Problema e ca imi doresc sa am si wireless pe routerul no.2 si nu stiu ce setari sa fac!! de aceea apelez la voi,deoarece nu cunosc deloc domeniul retelelor!! Va rog mult sa-mi trimiteti f f f detaliat,cu poze,pas cu pas, cum setez routerul no.1 si implicit no.2!! ce setari fac,ce bifez si debifez,ce modificari fac, in ce mufe bag cablul in routerul no.1 si in care in routerul no.2,etc etc!!

Credeti-ma ca e plin internetul de astfel de intrebari si doar raspunsuri vagi si deloc pas cu pas!! doresc ceva gen captura de ecran la fiecare setare sau modificare de parametri!! daca imi veti spune si dvoastra ceva sofisticat,fara poze explicite e totul degeaba! chiar am speranta ca ma veti ajuta in felul cerut de mine iar eu voi face un topic pe Softpedia forum unde le voi arata la toti!!

Mentionez ca am internet de la AKTA, folosesc 2 routere TP Link WR841N si doar in localitatea mea e o cerere enorma de astfel de routere. Insa oamenii au o retinere pt faptul ca nu stiu sa faca o retea wifi cu doua astfel de routere!!

Atentie,conexiunea o doresc prin cablu intre cele doua routere deoarece am mai multi pereti despartitori si nu razbate semnalul wireless simplu!! E ceva gen ,,range extender,, dar prin cablu!! Eu acum am de fapt 2 routere clonate si vreau sa am la fiecare wireless separat.

Acum prind in toata casa wifi de la routerul no.1 si se pierde in camerele mai indepartate!!  Pe situl TP Link e in engleza si nu stiu care raspuns de acolo e bun pt ce cer eu!!

O zi buna va doresc si astept raspuns urgent!!
va rog sa-mi spuneti despre ce face referire in situl urmator:
http://www.tp-link.ro/faq-227.html

#2
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,506
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
Este foarte greu de citit textul tau, incearca sa mai pui cate un Enter, punct, litera mare la inceput de propozitie, elimina din semnele de punctuatie care nu-si au rostul.

Legi routerele unul de altul prin mufele galbene si cam asta e, preferabil inainte dezactivezi de pe al doilea DHCP si ii pui IP-ul 192.168.0.2.

#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 10,384
  • Înscris: 22.05.2003
  • ID membru: 3,885
Router 1:
IP 192.168.0.1 (default)
DHCP Activ intre 192.168.0.20-192.168.0.200

SSID - XXX
Canal Y
Pass: Z

Router 2:
IP fix 192.168.0.2 (il setezi tu)
DHCP Iinactiv -> appy -> restart

SSID - XXX (identic cu router 1)
Canal: T (diferit decat la router 1)
Pass: Z (identic cu router 1)

Legi routerele intre ele in porturi LAN - galbene (nu WAN).

#4
namug

namug

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 06.04.2010
  • ID membru: 579,218
  • Locație: Romania

View PostAdm, on 15 ianuarie 2017 - 15:46, said:

Router 1:
IP 192.168.0.1 (default)
DHCP Activ intre 192.168.0.20-192.168.0.200

SSID - XXX
Canal Y
Pass: Z

Router 2:
IP fix 192.168.0.2 (il setezi tu)
DHCP Iinactiv -> appy -> restart

SSID - XXX (identic cu router 1)
Canal: T (diferit decat la router 1)
Pass: Z (identic cu router 1)

Legi routerele intre ele in porturi LAN - galbene (nu WAN).
Adm, te rog zi-mi cum Dumnezeu setez pe fiecare in parte!!? daca sint conectate prin fir intre ele orice setare ai face se aplica pe ambele. sint practic clonate. sa le conectez pe fiecare in parte la retea si sa le fac setarile pe rind? sincer nu imi dau seama cum sa fac setarile la fiecare in parte!!

#5
strongsss

strongsss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 27.10.2007
  • ID membru: 240,915

View Postnamug, on 15 ianuarie 2017 - 17:56, said:

sa le conectez pe fiecare in parte la retea si sa le fac setarile pe rind?
evident  ca le setezi separat . apoi le legi intre ele cu un cablu, avand grija ce porturi legi,  cum ti s-a spus mai sus .

Edited by strongsss, 15 January 2017 - 18:06.


#6
namug

namug

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 06.04.2010
  • ID membru: 579,218
  • Locație: Romania
Adm,iti trimit o poza!! fa-ma sa stiu ce naiba sa apas de acolo!!! considera ca nu stiu nimic despre retele si ar trebui sa inteleg. poate aveti la indemina sau sinteti conectati cu TP Link ca sa-mi faceti niste capturi de ecran cu setarile pas cu pas?

Attached Files



#7
namug

namug

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 06.04.2010
  • ID membru: 579,218
  • Locație: Romania

View Poststrongsss, on 15 ianuarie 2017 - 18:06, said:

evident  ca le setezi separat . apoi le legi intre ele cu un cablu, avand grija ce porturi legi,  cum ti s-a spus mai sus .
Strong,cum naiba le setez pe fiecare in parte? am incercat cu ele conectate ambele si setarile se cloneaza. cum fac,le pun la retea pe fiecare in parte si le setez pe rind? adevarul ca mi-ati explicat mai sus dar e prima oara ca fac asta.  pune IP! dar unde si ce naiba apas? ufaaa!!!

Edited by namug, 15 January 2017 - 18:37.


#8
diZy

diZy

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 12.06.2006
  • ID membru: 81,687
  • Locație: Micul Paris
In ritmul asta nu rezolvam nimic. Cheama un gigel care site ce face si te rezolva in 10 minute.

#9
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,506
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
Pe routerul in care bagi mufa de la providerul de net faci doar setarile corespunzatoare pe WAN (daca este cazul), si setezi la Wi-fi canalul 1 (vezi poza d)
Pe routerul in care nu bagi nimic in mufa WAN, pui ce vezi in poze.

DUpa ce termini de setat routerele le conectezi intre ele prin cablu in mufele galbene, eventual le dai si restart.

View Postnamug, on 15 ianuarie 2017 - 15:35, said:

Va salut cu respect!!! am tot incercat toate forumurile,tot internetul,sa gasesc o modalitate de a duce internet cu ajutorul a doua routere TP Link wr841n conectate prin cablu de internet,in alta zona a casei unde nu mai prindeam wireless!!! chiar am folosit 30m de cablu de internet,am conectat routerul no.1 de routerul no.2 si am reusit sa ,,clonez,, de fapt primul router!!

De fapt nu s-a clonat nimic, avand aceleasi IP-uri de configurare alocate din fabrica (192.168.0.1) pur si simplu tu de fapt il vezi tot timpul pe acelasi.
Din cauza asta unuia trebuie sa-i modifici manual IP-ul in 192.168.0.2, ca sa-l poti seta separat, sa nu ajungi sa le confunzi sau sa accesezi tot timpul doar pe unul din ele.

Exista si Varianta 2, pentru cei mai noobi din curtea scolii, insa mai putin recomandata:
Factory reset la routerul al doilea, tragi cablu din Router 1 mufa galbena in Router 2 in mufa albastra, nu mai trebuie setat nimic pe router 2 apoi.

Attached Files

  • Attached File  a.png   23.07K   26 downloads
  • Attached File  b.png   22.33K   25 downloads
  • Attached File  c.png   21.92K   22 downloads
  • Attached File  d.png   17.99K   20 downloads

Edited by gumball3000, 15 January 2017 - 19:32.


#10
namug

namug

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 06.04.2010
  • ID membru: 579,218
  • Locație: Romania
Prieteni,va multumesc tuturor!!! Posted Image Ma bucur pt ajutorul dvoastra.Chiar daca nu am reusit sa le setez personal.Posted Image Insa pt cine se va mai confrunta cu aceasta problema ii rog sa nu se complice si sa ceara ajutorul de la TP Link Romania. Se rezolva extrem de simplu prin Team Viewer. O sa spuneti ca e periculos cu Team Viewer si va pot da dreptate. Insa cred ca e totusi un site al unei entitati care se respecta. In plus nu tin pe pc PIN-uri sau alte date!!! Deci,intrati pe chatul sitului TP Link si veti primi un ajutor nesperat de bun. Eu am acceptat cu Team Viewer pt ca sint total pe linga retele.Dar care se pricepe poate fi indrumat in scris. Si ce e frumos ca au mare rabdare si nu te zoresc deloc!! Posted Image Bafta la toti. P.S: asta nu inseamna ca nu mai apelez la voi.  Ha,haaa! Multe lucruri nu le-am invatat la timpul potrivit iar acum e un pic tirziu sa-mi bat capul!!!Posted Image))
http://www.tp-link.ro/support.html

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users