Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

miere adevarata

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#37
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Posta3ds, on 14 ianuarie 2017 - 22:05, said:

Mierea de la nenea ala mi s-a parut mai proasta decat aia cu care-s obisnuit.

Pai si aia e luata tot din Auchan. Asa se vinde acum, modern, pe marginea drumului - e un nou concept de marketing.  O sa-l gasiti si prin localitatile de pe DN1. Toata lumea are marfa identica la poarta... Provine din acelasi loc.

La fel cum legumele si fructele din piete sunt aduse, dimineata cu sacul de la importatorii din Turcia.  Intrebati orice pietzar sa vedeti cata marfa provine de la tzarani si cata vine cu sacul din depozitele frigorifice din jurul capitalei.

Pe unele recipiente de miere din Auchan scrie clar "amestecuri de miere, provenite din UE"... La fel scrie pe etichetele sticlelor de ulei de masline "amestec de uleiuri din UE".
Tot ce e amestec presupune o cantitate de miere, sa spunem 20-40% iar restul facaturi care sa creasca cantitatea, sa subtieze mierea si sa o faca sa fie clara ca uleiul.
Eu am 5 borcane de miere autentica in casa, toata e cristalizata, abia infigi lingura in ea.

[ https://dl.dropboxusercontent.com/u/25598115/P1010001.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by rosix, 15 January 2017 - 00:31.


#38
daniel1976

daniel1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 30.04.2006
normal, mierea adevarata are un pret prea mare ptr unii, mai ales ptr  aia care o cumpara din supermarket...
dar nu-i bai, mierea adevarata fiind singurul aliment care nu se strica, este timp destul ptr vanzarea ei...

#39
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015

View Postdon_dannielo, on 14 ianuarie 2017 - 23:28, said:


Da , si in Ro se produce cea mai buna miere din Europa in mai toti anii e pe loc 1 la calitate . 80% o dam la nemti iar romanul mananca made in China & fel de fel de cleiuri coclite .

#40
daniel1976

daniel1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 30.04.2006
mierea adevarata nu se vinde pe marginea drumului si nici in supermarket...
ptr mierea adevarata, te duci acasa la om (apicultorul ala dac sau fraier sau cum i-oti spune voi), vezi mierea, o gusti, accepti pretul, platesti, iei mierea si pleci...
adevarat:ptr unii ii mult sa ajunga sa cunoasca un apicultor adevarat, e mult sa ajunga la el acasa, e mult sa accepte pretul mierii....mai bine merg la supermarket, ca dupa cumparaturi poate merg si in "moul"....

#41
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Chiar sunt curios, la mierea de hipermarket cat scrie "umiditate" pe eticheta, adica cat are continut de apa pura de la canal, in amestec?
Spun asta pentru ca si mierea de albine, originala, trece la inceput prin acel stadiu redus de vascozitate, cand e aproape ca apa chioara, dar albinele o ventileaza, se evapora apa si devine buna de consum.
O miere totusi, luata de la marginea padurii/drumului si care nu cristalizeaza in 2-3 luni sau care nu are nici macar modificari de vascozitate, trebuie sa dea de gandit.

#42
cuddles

cuddles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 10.09.2014
Un unchi de-al meu e apicultor. Dar tipul ala de apicultor din mos stramosi , cu metode arhaice (nici costum de protectie nu isi ia) . Ce miere gustoasa , aromata si foarte dar foarte consistenta (!) mancam la el... nu imi aduc aminte sa fi pus in gura pe unde am avut sansa sa gust miere. Nu ii ieseau cantitati foarte mari din cate imi aduc aminte.

Ce sfaturi mi-a dat el:

1. In magazinele mari feriti-va ca dracu de mierea pe care scrie : "Amestec de miere provenit din UE si din afara EU" . Asta inseamna cel mai probabil ca acolo mancati 90% miere de cacat chinezeasca sau din argentina si vreo 10 % miere romaneasca sau mai putin. De prisos sa mai spun ce calitate are mierea chinezeasca sau argentineana.

2. Cand cumparati de la cineva cunoscut , intrebati unde isi tine stupii si eventual mergeti sa ii vedeti (Daca luati o cantitate mai mare) In 5-6 km in jurul stupilor nu trebuie sa exista factori de poluare (autostrazi , drumuri intens circulate de masini , zone date cu insecticide , etc etc). E greu de gasit dar daca vrei o miere sanatoasa si curata trebuie sa umblati. Intrebati pe la manastirile de prin pustiuri daca aveti drum ca am inteles ca multi monahi se ocupa si cu asta. Mergeti odata si luati pentru tot anul si multi sunt foarte bucurosi sa va vanda.

Edited by cuddles, 15 January 2017 - 00:59.


#43
daniel1976

daniel1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 30.04.2006
prietene, nu am nimic cu nimeni, dara omu din ziua de azi este prost nene, parca l-au prostit de tot rahaturile din lidl si de la tv...
ce zice el, prostu asta: bai eu nu cumpar miere cristalizata, ca aia e cu zahar, cumpar de aia transparenta, care curge, care face bula cand intorce borcanu etc...
prosti, prostii samd...
iti dau un exemplu, mierea de rapita adevarata este atat de alba cand se cristalizeaza de zici ca untura, nene, daca stii ce e aia, dupa aia ti se indoaie lingura in ea...
si asta e obtinuta cu mare greutate, ptr ca in romania asta toti s-au trezit proprietari de pamant sau mai rau ingineri agronomi si atunci cand dau solutie in lanul de rapita zici ca dau bidineaua de var pe pareti, moare albina la 1 km de lan, daramite sa mai si intre in el...
astea sunt doar o parte din fapte, pana la mierea adevarata mai e cale lunga...

Edited by daniel1976, 15 January 2017 - 01:02.


#44
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
in kaufland in anii trecuti toata cristaliza pe rafturi.

am luat si miere de padure "de pe marginea drumului", ambalata intr-o "fabricuta" locala la munte, era puternica la gust si ceva mai inchisa comparat cu cea de  kaufland(avand paduri din toata europa teoretic :) ).

am luat in uk miere de manuka ceva cu "15+" parca, probabil avea legatura cu pretul ca era in jur de 15 lire sau peste, un borcanas. :)) si sigiliu de securitate ziceai ca e cu ebola. nu m-a dat pe spate cu nimic. si niciun giardia nu mi s-a plans..

totusi, cand eram mic, mi-a adus bunicul miere proaspata de la un apicultor din sat(poliflora dar satul fiind langa munte, deci combinatie mai rara, smechera si eco ), nu cred ca am mai intalnit gustul ala, oricate zeci de borcane/firme am incercat din magazine si de la marginea drumului.

totusi, in auchan de exemplu se gaseste propolis, apilarnil, laptisor de matca...astea cum se falsifica?

#45
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005
Un articol mai vechi, dar interesant:


Despre calitatea mierii de pe rafturile supermarketurilor


Cea mai grava problema legata de piata mierii din Romania este -atat pentru clienti, cat si pentru producatori - calitatea mierii de pe piata, mai bine spus de pe rafturile marilor magazine.
Atunci cand d-na dr. Cristina Mateescu, director la Instit. de Cercetare pentru Apicultura a spus la o emisiune TV ca a intalnit pe piata miere falsificata, si ca vor incepe o campanie in analizarea mierii de pe rafturile magazinelor, am crezut initial ca e doar "vorbarie" cum ne-am obisnuit cu policitienii si cu autoritatile statului.
Insa, se pare ca Asoc. ROMAPIS impreuna cu Instit. de Cercetare pentru Apicultura au trecut la fapte, si au analizat mierea de pe rafturile magazinelor, de la 5 producatori de miere din Romania.

Concluzia: nu e una deloc buna!!!
Din cele 9 mostre de miere, prelevate de la cei 6 producatori romani, doar 1 singur producator a indeplinit conditiile de calitate cerute de legislatia in vigoare cu privire la continutul de polen floral conform sortimentului de miere comercializat, ba mai mult 2 dintre producatori au fost gasiti cu urme de glucoza industriala in miere.
Adica mai pe romaneste, daca vinzi miere de salcam continutul minim de polen de salcam trebuie sa fie de 20% si nu mai putin, insa doar 1 producator din 6 a indeplinit aceasta conditie, restul probelor aratand clar ca in loc de miere de salcam cum scria pe borcan, se vindea un amestec cu miere de rapita si floarea soarelui
Ceea ce este cel mai grav, este faptul ca:

2 PRODUCATORI ROMANI VAND MIERE CU ADAOS DE GLUCOZA,
si ca sa nu para reclama mascata, nu o sa va dau numele acelor producatori care au iesit ok la analize, ci numele celor care comercializeaza miere falsificata, cu riscul de a-mi face foarte multi dusmani, insa cu satifactia ca fac un lucru corect si necesar:
1. S.C. APIMOND s.r.l,comercializeaza miere cu urme de sirop de glucoza marca Apimond in retelele Selgros, Mega Image, Auchan si altele
2. S.C. APICOLA COSTACHE s.r.l, comercializeaza miere cu urme de sirop de glucoza,"marca "Mos Costache" in magazinele Selgros, Kaufland si altele
In acest sens, trebuie sa spunem ca nu doar "in Romania e ceva putred":
- mierea marca DEFNE, importata din Turcia, se pare ca e DOAR GLUCOZA INDUSTRIALA, SUB ETICHETA DE MIERE,
si o gasiti la rafturile unor magazine cu pretentii (Careffour, Kaufland, Mega Image...si o mai fi si altele), sub eticheta de "miere",
- ba mai mult, vand si "fagure + miere poliflora" marca DEFNE, insa ATENTIE MARE: poate fagurele a fost initial cu miere, dar borcanul e umplut cu sirop de glucoza industriala.
Desi legislatia este foarte stricta in acest domeniu, si teoretic controalele ar trebui sa fie aceleasi pentru toti, nu stim exact cum se face, ca desi autoritatile au fost avertizate deja de 1 luna de aceasta problema (in scris, nu pe povesti), mierea falsificata marca DEFNE se afla inca pe rafturile magazinelor.

La o discutie cu reprezentantii unei retele de supermarketuri din Bucuresti,ne cereau noua sa le spunem care sunt firmele care vand miere falsificata (de parca ei nu-si puteau face analize la propii lor furnizori?!), insa acum cand se pare ca desi toate retelele au fost anuntate asupra rezultatelor acestor analize, majoritatea dintre ei au ridicat din umeri si au spus ca nu e responsabilitatea lor, ci doar furnizorii raspund de calitatea marfurilor vandute pe rafturile magazinelor.
Mda...deci ramane sa decidem noi consumatorii, dupa mintea noastra (fara a avea acces la nici o informatie) care marfa e de calitate pe rafturile magazinelor, si care nu.
Mai ramane si problema autoritatilor sanitar-veterinare care teoretic verifica calitatea produselor comercializate de la producator pana la vanzare. Cum anume fac treaba asta??!!! Dupa cum se vede: prost, si dupa interese stiute numai de ei. Legea si controalele se aplica doar la unii, nu la toti.
Si fiindca autoritatile nu-si fac treaba asa cum ar trebui, suntem obligati sa o facem noi, cei implicati in acest business de ani de zile, pentru ca doar noua ne pasa ce fel de miere se vinde pe rafturi.

CONCLUZIA MEA:
- nu as cumpara miere de import (si doar ca sa incurajez producatorii locali)
- nu as cumpara mierea cea mai ieftina de la raft, pentru ca ieftin inseamna calitate proasta, iar la miere se pare ca inseamna "miere+sirop de glucoza"
- as evita sa cumpar marci de miere noi aparute pe piata romaneasca, pentru ca inseamna ca au experienta minima in selectarea mierii de calitate, in functie de sorturi
- nu as cumpara miere de la furnizorii despre care s-a scris ca au fost gasiti cu urme de falsificare in miere
- nu as cumpara miere de la firme care nu sunt deschisi spre comunicarea cu clientul: adica sa aibe un site /un blog, unde sa-i poti intreba orice /oricand si sa ti se si raspunda.
ALternativa poate fi mierea direct de la apicultori: DA, E O ALTERNATIVA BUNA.
O recomand cu caldura, insa sincera sa fiu nu pot sa-i recomand decat cei pe care ii cunosc, si am incredere in ei: la fel faceti si voi, luati miere de la apicultori pe care ii cunoasteti sau vi i-a recomandat cineva care consuma miere de la ei de mai mult timp.
E la fel si cu firmele si cu apicultorii....despre cei buni vorba se duce repede....iar despre cei neseriosi vorba se duce si mai repede!!!!


[ http://4.bp.blogspot.com/_MYBOUb7Re7A/TOz6eColxsI/AAAAAAAAAIQ/k7RvQk4snGE/s1600/Analize%2Bmiere%2Bprocesatori.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#46
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Cineva face o eroare . Mierea NU poate pleca falsificata de la NICI un producator . E un lant -Producator -Achizitor-Comerciant ( eventual exportator ) . Mierea de la producator se achizitioneaza in vasul producatorului , se duce la analiza , se determina calitatea ( inclusiv nivelul de antibiotice si altele care pot rezulta din tratamente ) . Fiecare isi primeste banii la un fel de sfantul asteapta dupa toata procedura si in fct de calitatea produsului .
   Evident ca achizitorul poate fi acelasi cu procesatorul .

Producatorul nu isi permite laborator si linie de procesare cum nici fermierul nu are abator . Achizitorul are laborator sau comerciantul , o imbuteliaza si o baga pe piata . Deci unde e veriga dintre original / autentic si fals ? Practic singurul care poate verifica mierea si a o imbutelia sau exporta inseamna ca e idiot si isi fura singur caciula ? Hai sa fim seriosi .

Edited by unucelalalt, 15 January 2017 - 01:52.


#47
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005

View Post41ex, on 15 ianuarie 2017 - 01:14, said:

totusi, in auchan de exemplu se gaseste propolis, apilarnil, laptisor de matca...astea cum se falsifica?

Cateva mostre din carte: ALBINELE SI PRODUSELE LOR - L.A.Marghitas - 2005.

N-am putut pune altfel:

[ https://s27.postimg.org/z0sqjmy3n/Ceara.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ https://s23.postimg.org/8kzpbauzv/Laptisor.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



[ https://s28.postimg.org/q7gppnwsd/Propolis.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



[ https://s23.postimg.org/xg9c6ehgr/Venin.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Phobos, 15 January 2017 - 02:04.


#48
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016

View Posta3ds, on 14 ianuarie 2017 - 22:25, said:


Mierea de salcam e singura pe care n-am vazut-o cristalizata in Oshan Posted Image Din articolul tau.

5.Gradul de cristalizare. Orice miere cristalizează la un moment dat, dacă este o miere naturală. Totuși, la unele produse – mierea de salcâm, spre exemplu, cristalizarea se face după o perioadă mai lungă, acest lucru fiind și un atribut care îi ajută pe stupari să îi pună un preț mai mare. În fapt, nu este relevant acest aspect, întrucât mierea de rapiță cristalizează cel mai repede și, totuși, este la fel de sănătoasă și își păstrează toate proprietățile chiar și în forma…zaharisită.


Cum aduca "e sanatoasa"? Iti dai seaa cit de proaste sint articolele astea dupa timpeniile pe care le spun. Mierea e aproximativ la fel de sanatoasa ca zaharul. Ingrasa, da diabet care e boala secolulului, distruge dintii. Sursa din care provine e irelevanta, cui ii pasa ca zaharul provine din sfecla, trestie, porumb, piersici sau flori? tot aia e.
Da, e adevarat, pe linga zahar si apa mierea mai are si cantitati mici (~1%) de prostioare dupa care se omoara hipiotii. Or fi ele bune (probabil ca nu-s, nu e nimic demonstrat) dar efectul pozitiv e coplestit de zaharul in care sint inecate. De fapt mierea e contraidicata intr-o multime de boli in care sistemul imun e slabit, inclusiv la femei insarcinate. E dea derptul interzisa la bebelusi. Da idiotii propaga mitul cu "sanatatea".

#49
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005

View Postvrajitoruldinoz, on 15 ianuarie 2017 - 02:05, said:

Mierea e aproximativ la fel de sanatoasa ca zaharul. Ingrasa, da diabet care e boala secolulului, distruge dintii. Sursa din care provine e irelevanta, cui ii pasa ca zaharul provine din sfecla, trestie, porumb, piersici sau flori? tot aia e.
Da, e adevarat, pe linga zahar si apa mierea mai are si cantitati mici (~1%) de prostioare dupa care se omoara hipiotii. Or fi ele bune (probabil ca nu-s, nu e nimic demonstrat) dar efectul pozitiv e coplestit de zaharul in care sint inecate. De fapt mierea e contraidicata intr-o multime de boli in care sistemul imun e slabit, inclusiv la femei insarcinate. E dea derptul interzisa la bebelusi. Da idiotii propaga mitul cu "sanatatea".

E drept ca in exces nu e buna (ca nimic altceva, dealtfel), dar ce-ai spus mai sus e cam o prostie. Tu ai vorbit de fapt de mierea falsificata (care practic nici nu e miere).

Edited by Phobos, 15 January 2017 - 02:14.


#50
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016

View Post41ex, on 15 ianuarie 2017 - 01:14, said:

in kaufland in anii trecuti toata cristaliza pe rafturi.

am luat si miere de padure "de pe marginea drumului", ambalata intr-o "fabricuta" locala la munte, era puternica la gust si ceva mai inchisa comparat cu cea de  kaufland(avand paduri din toata europa teoretic Posted Image ).

Aia inchisa la culoare si mai puternica la gust nu e miere de flori, e miere "de padure". E facuta din secretia  paduchilr de plante, niste insecte care sug seva din copac si produc un lichid dulceag, lipicios pe care il maninca albinele, furnicile si alte animale. Sint sigur ca ati vazut pe la vreo planta de ghiveci.
Albinele iau secretia paduchilor si fac miere din ea. E altfel la gust sii ii lipsesc unele substante. E populara prin Germania si pe la altii.

View PostPhobos, on 15 ianuarie 2017 - 02:13, said:

E drept ca in exces nu e buna (ca nimic altceva, dealtfel), dar ce-ai spus mai sus e cam o prostie. Tu ai vorbit de fapt de mierea falsificata (care practic nici nu e miere).

Care parte e prostie?

#51
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005

View Postvrajitoruldinoz, on 15 ianuarie 2017 - 02:15, said:

Care parte e prostie?

View Postvrajitoruldinoz, on 15 ianuarie 2017 - 02:05, said:

Mierea e aproximativ la fel de sanatoasa ca zaharul.

View Postvrajitoruldinoz, on 15 ianuarie 2017 - 02:05, said:

Sursa din care provine e irelevanta, cui ii pasa ca zaharul provine din sfecla, trestie, porumb, piersici sau flori? tot aia e.

Sa-ti dau cateva citate:

"Mierea de albine, reprezintă o soluţie concentrată de zahăr invertit natural, în care se mai află dizolvate o serie de substanţe deosebit de benefice sănătăţii omului."

"Zahărul invertit este un amestec fizic de glucoză şi de fructoză (nu o combinaţie chimică realizată pe seama celor două monoglucide), provenind din zaharoză.
  Pentru a intra în fluxul sanguin în urma procesului de absorbţie, zaharoza trebuie în prealabil să treacă printr-un proces de invertire. Invertirea zaharozei din alimentele pătrunse în tubul digestiv, îndeosebi din zahărul rafinat, are loc cu participarea enzimei numite invertază. Sub acţiunea invertazei intestinale, ozida se rupe în cele două componente ale sale (glucoza şi fructoza), care îndeplinesc funcţii metabolice, după traversarea pereţilor intestinului subţire. Zaharoza dacă nu este invertită, când trece în fluxul sanguin, se dovedeşte a fi un compus inert, eliminându-se ca atare prin urină.  Invertirea endogenă a zahărului se desfăşoară cu consum de calciu, fenomen ce poate conduce în timp, la diverse dereglaje (decalcifieri, tulburări intestinale, tetanie, etc.). Mai  mult, prin epuizarea invertazei, pot avea loc fenomene de intoleranţă alimentară. Se mai ştie că deficitul acestui ferment instalează stări de astenie. Din  toate aceste motive, se consideră că este mai sănătos să se introducă în organism zahăr gata invertit, deşi, dacă nu este natural, nici acesta nu este  benefic sănătăţii.

Diferenţa calorică între zaharoză şi zahărul invertit

  Din punct de vedere caloric, între cele două substanţe luate în stare pură, nu există nicio diferenţă, ambele dezvoltând cca. 4,1 kcal/g.

Zahărul invertit artificial şi zahărul invertit natural


  • Zahărul invertit artificial sau mierea artificială

  Conform normativelor UE, soluţiile de zahăr invertit obţinute din cristale de zahăr (zahăr tos, zahăr pudră), poartă, pe bună dreptate, numele de miere artificială. Această soluţie "de dulce" nu este sănătoasă.
  Zahărul invertit alimentar, dacă nu este natural, aşa cum se găseşte în mierea de flori şi mierea de mană, prin faptul că se absoarbe deosebit de repede (mai repede decât zahărul rafinat), creşte brusc glicemia şi îngraşă. Participarea pancreasului endocrin la metabolizarea acestui amestec de monozaharide este chiar mai mare decât în cazul zahărului rafinat (insulina fixează glucoza, nu zaharoza, ori absorbţia glucozei libere este mai bruscă). De asemenea, compoziţia unilaterală concentrată, ca şi în cazul altor alimente de acest tip (uleiuri rafinate, făina albă, etc.), poate produce dezechilibre metabolice. Soluţiile nenaturale (artificiale) de zahăr invertit sunt utilizate azi, la scară largă în industria alimentară, consecinţele sale negative asupra sănătăţi, nefiind de neglijat. Zahărul invertit, fiind mai dulce ca zahărul (zaharoza) din care provine (soluţia de zahăr invertit are gust mai dulce decât soluţia de zaharoză, prin prezenţa liberă a fructozei, care este 2 ori mai dulce decât zahărul şi decât glucoza), se utilizează la fabricarea siropurilor, îndulcitorilor, înlocuitorilor de miere, îngheţatei, răcoritoarelor, bomboanelor, lichiorurilor, etc.."

• Zahărul invertit natural

  Zahărul invertit natural, în cantitate moderată, este sănătos căci, spre deosebire de zahărul rafinat, nu produce decalcifieri şi, în plus, întotdeauna se asociază cu numeroşi compuşi bio valoroşi pentru organism, inclusiv cu invertaza naturală.  În natură, zahăr invertit se găseşte, în afară de miere, în fructele supracoapte, în pseudobacele unor cupresaceae (ienupăr, tuia, etc.) şi în legumele şi fructele "pişcate de ger". Astfel de surse naturale, prin zahărul invertit din compoziţie, nu dăunează în nici un fel sănătăţii.
  Cea mai accesibilă şi mai valoroasă sursă de zahăr invertit rămâne însă mierea naturală, dar se impun restricţii cantitative şi în legătură cu utilizarea alimentară a acesteia (vezi şi mierea ca aliment).




View Postvrajitoruldinoz, on 15 ianuarie 2017 - 02:05, said:

Da, e adevarat, pe linga zahar si apa mierea mai are si cantitati mici (~1%) de prostioare dupa care se omoara hipiotii. Or fi ele bune (probabil ca nu-s, nu e nimic demonstrat) dar efectul pozitiv e coplestit de zaharul in care sint inecate.

Edited by Phobos, 15 January 2017 - 02:28.


#52
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Deci bullshit de adormit "naturalistii", pseudi stiinta...

Serios, deci singura mare diferenta pe care ai gasit-o e ca daca maninci zahar faci tetanie si tulburari intestinale si daca maninci miere nu?
Si ma rog citi oameni cunisti tu care au spasme de la lipsa de calciu si tulburari intestinale?
Tu intelegi ca principala boala a societatii moderne e excesul de calorii si in primul rind de zahara si carbohidrati care dau boli urite ca obezitatea, diabetil si boli cadriace/circulatorii si ca o evenetuala lipsa de calciu - de care nu sufera mai nimeni, si care e usor de remediat - e irelevanta?



Ma gideam ca ma contrazici mai adinc, punct cu punct, daca tot ai spus ca am zis prostii. Ai dat tot citatul, deci prespun ca fiecare fraza e o prostie.

#53
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005
Ce-ai zis tu mai sus e ceva de genul "ca e apa, ca e apa tare, ca e apa oxigenata, tot un drac e, ca-i tot apa".

#54
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015

View Postvrajitoruldinoz, on 15 ianuarie 2017 - 02:05, said:

Cum aduca "e sanatoasa"? Iti dai seaa cit de proaste sint articolele astea dupa timpeniile pe care le spun. Mierea e aproximativ la fel de sanatoasa ca zaharul. Ingrasa, da diabet care e boala secolulului, distruge dintii. Sursa din care provine e irelevanta, cui ii pasa ca zaharul provine din sfecla, trestie, porumb, piersici sau flori? tot aia e.
Da, e adevarat, pe linga zahar si apa mierea mai are si cantitati mici (~1%) de prostioare dupa care se omoara hipiotii. Or fi ele bune (probabil ca nu-s, nu e nimic demonstrat) dar efectul pozitiv e coplestit de zaharul in care sint inecate. De fapt mierea e contraidicata intr-o multime de boli in care sistemul imun e slabit, inclusiv la femei insarcinate. E dea derptul interzisa la bebelusi. Da idiotii propaga mitul cu "sanatatea".

Dupa tine stupii ar trebui omorati , ce atata munca ? Idioata lumea asta care isi bate capul si care consuma . Bagam in noi zahar ca e tot una .

http://www.sfatulmed...de-albine_10384
http://www.nutrigo.r...mele-din-miere/
https://posturi.word...erea-de-albine/
http://www.paradisul...u-moartea-alba/
http://adevarul.ro/s...33dd/index.html

Sa ai pofta la zahar !

View Postvrajitoruldinoz, on 15 ianuarie 2017 - 02:33, said:

Ma gideam ca ma contrazici mai adinc, punct cu punct, daca tot ai spus ca am zis prostii. Ai dat tot citatul, deci prespun ca fiecare fraza e o prostie.

Germania e number one in topul consumului de miere in Europa . Eu daca ii dau neamtului la achizitie 1 tona de sirop de zahar nu mi-o primeste . Daca mierea = zahar de ce curu mami lui de neamt nu o vrea ? Chiar nu se gasesc in Germania aia de 80 de milioane 100 de idoti care sa cumpere sirop de zahar in loc de miere la un pret mai scazut ? Nici macar refugiatii nu mananca zahar topit nici la pret sub zahar tos ?

Ne luminezi ?

Edited by unucelalalt, 15 January 2017 - 02:56.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate