miere adevarata
Last Updated: Apr 12 2021 08:18, Started by
Andra_cuty
, Jan 14 2017 21:44
·
0
#1
Posted 14 January 2017 - 21:44
mi-a zis cineva ca mierea din comert nu este autentica. nu am crezut si m-am uitat pe eticheta si intradevar erau trecute la continut - glucoza si alte prostii. si nici nu era ieftina. 25 de lei un borcanel mic.
ce sa inteleg de aici, ca in magazine nu se vinde miere, ci ceva care doar arata ca mierea?? |
#2
Posted 14 January 2017 - 21:51
Bingo!!! S-a strigat Bingo!!!!!!!!!! Am luat si eu candva de la profi. scria ca e naturala, proaspata, chiar si un pic zaharisita. Dar cu gust de glucoza.....
|
#3
Posted 14 January 2017 - 21:52
Au in Oshan! (Auchan ) la raionul de Bio miere adevarata. Nu e f scumpa, 12 lei un borcanel de tei-salcam-poliflora-etc
Daca nici aia bio nu e miere, plm, putem sa ne mutam pe alta planeta. E si in Cora aparent. https://www.cora.ro/...-400g-p-2448484 [ https://www.cora.ro/images/products/2448484/gallery/2448484_hd_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by a3ds, 14 January 2017 - 21:54. |
#4
Posted 14 January 2017 - 21:53
Nu putem generaliza dar deobicei in magazine doar facaturi gasesti. Pentru a putea cunoaste mierea adevarata doar din privit un borcan capsat trebuie sa ai abilitati paranormale , cel mai simplu cumperi din piata de la oameni dupa recomandari de la cineva pentru ca si acolo exista falsuri cu sirop de glucoza si altele .
|
#5
Posted 14 January 2017 - 21:57
Este extrem de greu, daca nu imposibil, sa poti cumpara miere in Romania. Aproape toata este contrafacuta, in proportie mai mare sau mai mica.
Edited by pasilla, 14 January 2017 - 21:58. |
#7
Posted 14 January 2017 - 22:04
#8
Posted 14 January 2017 - 22:05
Tu esti in domeniul falsificarii mierii inteleg?
Sau esti apicultor privat si te enerveaza ca se gaseste miere adevarata si in magazine? Eu cumpar brandul ala de vreun an, give or take. Vara trecuta am fost in Paltinis si am cumparat un borcan de miere de la un nene de pe marginea drumului. Un api mioritic sibian carevasazica, genuine shit cum ar veni. Mierea de la nenea ala mi s-a parut mai proasta decat aia cu care-s obisnuit. Comprende? Si gagica mea a luat un borcan, aceeasi parere, e ok mierea de la nenea sibianu, dar meh. De aia zic ca fagurele auriu e the real deal. Testat. Edited by a3ds, 14 January 2017 - 22:07. |
#9
Posted 14 January 2017 - 22:13
Cand/daca ai sa incerci vreodata miere adevarata o sa ai un soc. Pana atunci, ma opresc aici.
|
#10
Posted 14 January 2017 - 22:13
pasilla, on 14 ianuarie 2017 - 21:57, said:
Aproape toata este contrafacuta, in proportie mai mare sau mai mica. Edited by andreic, 14 January 2017 - 22:14. |
|
#11
Posted 14 January 2017 - 22:17
#12
Posted 14 January 2017 - 22:20
Eu nu am incredere in miere de pe piata de nicio culoare. Toate albinele primesc din greu zahar si nu prea mai au ele chef de umblat dupa polen. Apoi, romanul e dovedit hot in orice domeniu ar lucra. Si argumentul suprem, pentru majoritatea apiculturilor profitul este esential, sa nu uitam. Ahh si sa nu uitam, cele mai nocive legume sunt alea de la tarani de la inceput de sezon. Nu credeti, faceti o vizita printr-un bazin legumicol cunoscut.
|
#13
Posted 14 January 2017 - 22:21
Sunt multe metode la indemana oricui de a testa mierea.
http://agrointel.ro/...gurile-apicole/ Oricum, este unul dintre cele mai falsificate produse alimentare, deoarece inlocuitorii de pe piata sunt ieftini si au caracteristici asemanatoare cu ale mierii. |
#14
Posted 14 January 2017 - 22:21
Cea mai buna miere pe care am consumat-o a fost Lune de Miel. Restul prostii.
Am inteles de la un prieten apicultor ca sunt care dau zahar albinelor ca sa faca miere, nu le duc la flori. |
#16
Posted 14 January 2017 - 22:25
bog4u, on 14 ianuarie 2017 - 22:21, said:
Sunt multe metode la indemana oricui de a testa mierea. http://agrointel.ro/...gurile-apicole/ Oricum, este unul dintre cele mai falsificate produse alimentare, deoarece inlocuitorii de pe piata sunt ieftini si au caracteristici asemanatoare cu ale mierii. Mierea de salcam e singura pe care n-am vazut-o cristalizata in Oshan Din articolul tau. 5.Gradul de cristalizare. Orice miere cristalizează la un moment dat, dacă este o miere naturală. Totuși, la unele produse – mierea de salcâm, spre exemplu, cristalizarea se face după o perioadă mai lungă, acest lucru fiind și un atribut care îi ajută pe stupari să îi pună un preț mai mare. În fapt, nu este relevant acest aspect, întrucât mierea de rapiță cristalizează cel mai repede și, totuși, este la fel de sănătoasă și își păstrează toate proprietățile chiar și în forma…zaharisită. Villefort, on 14 ianuarie 2017 - 22:21, said:
Cea mai buna miere pe care am consumat-o a fost Lune de Miel. Restul prostii. Am inteles de la un prieten apicultor ca sunt care dau zahar albinelor ca sa faca miere, nu le duc la flori. Aici intervine factorul bio-certificarea eco. |
#17
Posted 14 January 2017 - 22:40
Villefort, on 14 ianuarie 2017 - 22:21, said:
Cea mai buna miere pe care am consumat-o a fost Lune de Miel. Restul prostii. Am inteles de la un prieten apicultor ca sunt care dau zahar albinelor ca sa faca miere, nu le duc la flori. Imi amintesc cum in urma cu cativa ani am vandut cateva sute de kg de miere de mana(stejar) unui tip care vindea in piata. A fost foarte uimit de ce are umiditate de doar 15% , era foarte densa . Mi-a marturisit clar ca va adauga in ea sirop pentru a castiga mult mai mult. Cam asa se procedeaza : miere este cumparata pe mai nimic de la apicultori, iar comerciantii scot adevaratul profit. Sa nu mai discutam de mierea din China, India, America de Sud care vine la preturi de sub 1 euro/kg si este amestecata cu mierea de calitate de la noi, fiind apoi vanduta la preturi de 10 ori mai mari . a3ds, on 14 ianuarie 2017 - 22:25, said:
Mierea de salcam e singura pe care n-am vazut-o cristalizata in Oshan Din articolul tau. 5.Gradul de cristalizare. Orice miere cristalizează la un moment dat, dacă este o miere naturală. Totuși, la unele produse – mierea de salcâm, spre exemplu, cristalizarea se face după o perioadă mai lungă, acest lucru fiind și un atribut care îi ajută pe stupari să îi pună un preț mai mare. În fapt, nu este relevant acest aspect, întrucât mierea de rapiță cristalizează cel mai repede și, totuși, este la fel de sănătoasă și își păstrează toate proprietățile chiar și în forma…zaharisită. Aici intervine factorul bio-certificarea eco. 2. Toate sortimentele de miere naturala cristalizeaza la un moment dat. Doar inlocuitorii nu cristalizeaza. 3. Asta cu certificarea bio este un mare fas : putem discuta pe aceasta tema cat doresti . Teoretic, nu exista zone bio-eco in tara asta decat in creierii muntilor, unde oricum nu gasim plante suficiente pentru productie de miere. Baietii smecheri se atesta eco si gata, vand toate produsele ca fiind eco, desi 90% din ele sunt cumparate de la alti apicultori. Am stupi de 15 ani, din pasiune, in afara serviciului de baza si nu am vandut nici un kg de miere contrafacuta, desi au fost ani grei cum a fost si 2016 cand nu am acoperit nici cheltuielile de intretinere a familiilor. Edited by bog4u, 14 January 2017 - 22:40. |
#18
Posted 14 January 2017 - 22:41
in magazine sunt numai rahaturi, nu va luati dupa reclame, marketing sa...
pe de alta parte marea majoritate a "apicultorilor" sunt specialisti in zahar, de ce? simplu: zaharul este mai ieftin decat mierea... dar sunt si cativa apicultori adevarati care respecta niste lucruri... |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users