Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Mancarea nesanatoasa

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#37
catalin29

catalin29

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 15.07.2005
Spunea cineva de manca la Mc. N am aprofundat pe moment ci doar apoi: Am fost in Polus Cj si am luat un meniu de copii. Plecand mi-am dat seama ca angajatul care a luat banii e acelasi cu cel care pune cartofii, sucul si altele in punga... Normele de igiena nu interzic aceasta? Plecand de acolo m-am uitat si la restul firmelor. N angajati la servit mancare unul la platit... Deja vedeam la Mc babutele scuipand pe degete sa numere banii apoi angajatul pregatindu-mi mie meniul!  Mi-am amintit si de spusele cuiva la tv ca firmele straine sunt tinute in brate iar ale noastre cu controale/amenzi pe cap

#38
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008

 catalin29, on 16 ianuarie 2017 - 22:53, said:

Spunea cineva de manca la Mc. N am aprofundat pe moment ci doar apoi: Am fost in Polus Cj si am luat un meniu de copii. Plecand mi-am dat seama ca angajatul care a luat banii e acelasi cu cel care pune cartofii, sucul si altele in punga... Normele de igiena nu interzic aceasta? Plecand de acolo m-am uitat si la restul firmelor. N angajati la servit mancare unul la platit... Deja vedeam la Mc babutele scuipand pe degete sa numere banii apoi angajatul pregatindu-mi mie meniul!  Mi-am amintit si de spusele cuiva la tv ca firmele straine sunt tinute in brate iar ale noastre cu controale/amenzi pe cap
macar de ar fi aia cea mai mare problema a "mancarii" de la mc...si nu zic mai mult ca sa nu primesc injuraturi :)

#39
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

 lulutza, on 14 ianuarie 2017 - 10:24, said:

Crede cineva in toate lucrurile spuse de " cercetatori" despre alimente? Ba e buna cafeaua, ba nu e, carnea rosie e sanatoasa, dar dupa juma' de an nu mai e sanatoasa, lactatele sunt periculoase ca naiba, produsele cu gluten la fel, fructele sunt bombe cu chimicale, legumele la fel, acum asta cu uleiul de palmier, care teoretic e recomandat pentru prajeli. Voi tineti cont de aceste studii? Luati vreo masura cand mai apare o noua gaselnita in domeniul asta?

Nutritionists make money by keeping you uninformed

Essentially, as long as you are uninformed, nutritionists can get paid by you to inform you (or alternatively, they can be paid by Kellogg's to inform you of the value of Coco Pops). However, this then creates a problem; namely, that you are no longer uninformed once you have been informed, and can no longer be charged exorbitantly[6] to have stuff explained to you.
The solution is simply to create as much controversy as possible, in order to make whatever information you have just been informed of obsolete as soon as you hear it. Or before, if that is possible.

A favorite subject for the ceation of controversy is what foods and activities cause cancer.

[ https://i.imgur.com/YWwZSMG.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

The evidence suggests that nutritionists and alternative medicine practitioners are in league with the newspapers to create a cancer scare and frighten the whole population into trying every possible cure for a disease they may have from doing anything that doesn't cure cancer. The fact that most activities or inanimate objects simultaneously cause and cure cancer will only help to spread confusion in this worldwide panic.
The effects of such a panic will be twofold: firstly, anyone who suggests that they know a cure for cancer will become very rich, and secondly, anyone who is not frightened by the scaremongerers (such as you) will get free entertainment.

http://uncyclopedia..../wiki/Nutrition

Merita citit tot articolul. Posted Image

Edited by MrReason, 17 January 2017 - 09:22.


#40
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,259
  • Înscris: 24.01.2008

 FreeThinker, on 14 ianuarie 2017 - 10:43, said:

Dialog intre doua fetite de 9 si 7 ani:
- Fato, nu mananci salam?
- Nu. Tu stii cate chimicale are?

Ptiu drace! Noi cand eram mici nu aveam asemenea probleme...
Si nici salam.


 adisz, on 14 ianuarie 2017 - 11:52, said:

1.  diferite cancere la sistemul digestiv.Indraznesc sa afirm ca nu exista familie in Romania unde sa nu fie o problema mai mare sau mai mica de acest gen.

2. Aud in ultimul timp vorbindu-se tot mai mult despre asa-zisa mancare nesanatoasa.
Astept cu interes si nerabdare ca Parlamentul sa dea o lege in acest sens:adica sa interzica cu desavarsire acest fel de mancare.
1. Ei, uite c-afirmi gresit !

2. Asa... si ce mai vrei sa hotarasca "tatucul" pt tine ?


 rosix, on 14 ianuarie 2017 - 14:31, said:

zahar, sare, ulei de palmier, alte grasimi, coloranti, conservanti...etc, etc, etc, componenti care, daca ti s-ar servi in boluri separate, nici nu te-ai atinge de ei...
De-asta-s "condimente" / "ingrediente".  Am o banuiala ca nici tu nu mananci faina / malai, cu lingurita, dar mananci paine / cozonac / mamaliga.
Nici malt sau drojdie, da' bei o bere.


 catalin29, on 16 ianuarie 2017 - 22:53, said:

Spunea cineva de manca la Mc. N am aprofundat pe moment ci doar apoi: Am fost in Polus Cj si am luat un meniu de copii. Plecand mi-am dat seama ca angajatul care a luat banii e acelasi cu cel care pune cartofii, sucul si altele in punga... Normele de igiena nu interzic aceasta? Plecand de acolo m-am uitat si la restul firmelor. N angajati la servit mancare unul la platit...
Din ce retin eu, cel care-ti ia banii si-ti pune-n punga ia produsul ambalat de pe un raft.
Idem si-n alte parti  -  KFC, de exemplu.

Edited by Barboso, 17 January 2017 - 20:06.


#41
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,585
  • Înscris: 16.08.2010
Noroc ca mai gaseam radacini pe ici pe colo... Mmm!

#42
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

 red46, on 14 ianuarie 2017 - 11:12, said:

Dar inca nu I-ai vazut pe naturisti..
Daca iei produsul nostru MINUNE facut din PLANTE de crocobaur, scapi de cancer in numai 3 zile! MINUNEA SECOLULUI 21!!!!
Eu credeam ca naturistii sunt aia de umbla goi prin casa, la plaja si cam peste tot unde nu primesc amenda sau bataie. Aia cu produsul nostru Minune sunt capitalisti.

#43
TurbulentWind

TurbulentWind

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 04.11.2016
Ipoteza conform căreia moderația ar fi soluția pentru toate este falsă.

Degeaba zice colegul de pe forum că dacă nu există tentația ”fructului interzis” , atunci copilul/adultul nu va abuza de substanța respectivă - ba o va face. Pentru că există alți factori în ecuație.

Există contra-argumente în ambele părți : familii care și-au crescut copiii cu disciplină și nu le arde pentru aia să guste de aici și de acolo - pur și simplu nu le lipsește, pentru că viața pe care o au este echilibrată, satisfăcătoare, deci nu există tentația de a gusta suc sau bomboane, pentru că aceste lucruri oricum nu sunt o necesitate pentru organism.
E o prostie toți care veniți cu ideea că ” trebuie puțin din fiecare ”  - mergeți în Alaska sau Africa și vedeți cât de bine se poate trăi fără 90% din lucrurile cu care sunteți obișnuiți. Sau mergeți în Norvegia, Canada dacă vreți exemple mai puțin extreme, unde oamenii pur și simplu au o cultură a sănătății și prepar mâncarea în moduri diferite și nu sunt limitați la mici, șnițele, cartofi pai, etc.

#44
Bob493

Bob493

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,305
  • Înscris: 12.07.2010

 adisz, on 14 ianuarie 2017 - 15:54, said:



Ce legatura are painea alba cu tema?Asta-i etalonul pentru mancarea sanatoasa?Nu painea alba-i de vina,ci ingredientele din care-i facuta.Ia fa paine alba in casa si vei vedea diferenta.
In final,ca nu voi mai comenta,iti doresc sa traiesti exact asa cum iti sugereaza nutritionistii (inutili de altfel) si Gandul.


Painea alba are un indice glicemic foarte ridicat, fie ea facuta in casa sau in fabrica. Abuzul de alimente cu IG ridicat provoaca hiperglicemie si duce in timp la diabet si alte dereglari metabolice distractive. Dar ai dreptate, chestii de genul asta nu conteaza. Intr-un final oricum murim cu totii. Unii la 90+ de ani, lucizi, activi pana la final, altii la 50-60, diformi, bolnavi, semi-imobilizati in casele lor. Dam vina pe gene (apropo, activitatea genica este influentata si de alimentatie) si bagam in continuare la matz.

#45
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008
am luat acum de curiozitate, ca erau la reducere, castraveti cica bio, ca asa zicea eticheta...jur ca sunt mai naspa decat ailalti nebio, ca sa zic asa. am luat o bucatica din fiecare, dupa care i-am dat si sotului la fel sa guste fara sa ii zic care e care. si el a zis tot de ala nebio ca se apropie mai mult de ce ar trebui.

#46
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,466
  • Înscris: 15.06.2007
Eu am luat banane bio si portocale bio. Pret cel putin dublu fata de ne-bio.
Aroma parca mai placuta, portocalele cu coaja foarte subtire, au data culegerii pe ele, si termen de expirare.
Incerc sa-mi dau un raspuns: care o fi pretul corect la produsele astea? Oare fara agricultura extensiva, asta era pretul portocalelor?  (Peste 7 lei kg) Faptul ca se folosesc pesticide , ingrasaminte etc, a dus la scaderea pretului la sub 3 lei/kg?

 lulutza, on 11 februarie 2017 - 22:53, said:

am luat acum de curiozitate, ca erau la reducere, castraveti cica bio, ca asa zicea eticheta...jur ca sunt mai naspa decat ailalti nebio, ca sa zic asa. am luat o bucatica din fiecare, dupa care i-am dat si sotului la fel sa guste fara sa ii zic care e care. si el a zis tot de ala nebio ca se apropie mai mult de ce ar trebui.


Pai ia si tu proaspete, nu d'alea expirate, si ca sa nu le arunce la gunoi, au pus reducere , dar mare reclama "bio".

Am gasit in supermarket rosii din spania,  care aveau termen de  ambalare  cu 14 zile in avans. De 14 zile stateau saracele rosii in cutie!  Non bio.

Edited by tfmercedez, 06 March 2017 - 12:37.


#47
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006

 Phobos, on 14 ianuarie 2017 - 12:26, said:

Un film care poate da o idee despre cum sunt alimentele pe care le consumam. Merita vizionat!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/koo5OjUWHxY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

 Ploiesteanul2015, on 14 ianuarie 2017 - 13:54, said:

Cum spunea dr. Meninicopschi "Şi noi ce mai mâncăm ?" Posted Image
Oare la Rahova (sau unde o fi priponit) ii dau mancare bio? Sper ca nu, pentru ca pe aia o platim cu totii, iar scursorile societatii merita doar scursori de mancare :ciocan: In plus, am observat pe la (cam) toate emisiunile posibile ca astia care propovaduiesc mancarea "sanatoasa" arata ca moartea in vacanta :scared: Uitati-va numai la Condurateanu, dar sa nu fie trecut de 12 noaptea, ca s-ar putea sa aveti cosmaruri :w00t:

 catalin29, on 16 ianuarie 2017 - 22:53, said:

Spunea cineva de manca la Mc. N am aprofundat pe moment ci doar apoi: Am fost in Polus Cj si am luat un meniu de copii. Plecand mi-am dat seama ca angajatul care a luat banii e acelasi cu cel care pune cartofii, sucul si altele in punga... Normele de igiena nu interzic aceasta? Plecand de acolo m-am uitat si la restul firmelor. N angajati la servit mancare unul la platit... Deja vedeam la Mc babutele scuipand pe degete sa numere banii apoi angajatul pregatindu-mi mie meniul!  Mi-am amintit si de spusele cuiva la tv ca firmele straine sunt tinute in brate iar ale noastre cu controale/amenzi pe cap
Am mai fost si eu pe la fast food-uri si am vazut ca angajatul de la casa mnu pune mana direct pe mancare, ci doar pe mancarea ambalata. Plus ca aia de la KFC iti dau si un servetel umed, sa te stergi pe maini inainte sa mananci :P

On: cred ca chestia asta e un mare baubau. Daca mananci de toate cate putin, nu vei avea probleme pe termen lung. Si, cum zicea cineva mai sus: mai degraba te termina teroarea de ce s-ar putea intampla decat substantele nocive pe care le ingurgitezi.

#48
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,017
  • Înscris: 23.09.2005

 lulutza, on 11 februarie 2017 - 22:53, said:

am luat acum de curiozitate, ca erau la reducere, castraveti cica bio, ca asa zicea eticheta...jur ca sunt mai naspa decat ailalti nebio, ca sa zic asa. am luat o bucatica din fiecare, dupa care i-am dat si sotului la fel sa guste fara sa ii zic care e care. si el a zis tot de ala nebio ca se apropie mai mult de ce ar trebui.

Multi oameni fac greseala sa judece un aliment doar dupa cat de bun gust are. De multe ori chiar acelea sunt cele mai nesanatoase, alea care sunt mai bune la gust.

Batranii stiau o vorba, "cele sanatoase nu sunt cele cu gust bun".

Alimentele acre, amarui, etc (ma refer la hrana naturala, proaspata, care asa are gustul firesc, deci nu cele stricate sau necoapte si nu ma refer nici la hrana procesata, caci aia iese oricum din discutie) sunt cele mai sanatoase, cum sunt fructele de padure, merele padurete, ciresele salbatice (da, alea mici si amare), mugurii de brad (aia din care se face un sirop chiar rau la gust, fara zahar aproape ca nu poti sa-l bei, insa extrem de sanatos) porumbelele (alea care-ti fac gura punga, abia le mananci),  macesele, citrice, migdale, samburi, seminte, etc

 lulutza, on 11 februarie 2017 - 22:53, said:

si el a zis tot de ala nebio ca se apropie mai mult de ce ar trebui.

Acuma scuza-ma ca te intreb, dar daca ne referim strict la valoarea nutritionala a castravetilor, la aportul lor la sanatatea ta, cum "ar trebui" sa fie gustul lor? Sarati? Murati bine? Dulci? Cu putin zahar, da? Sau in otet...? Sau cu toate astea? Posted Image

Care cereale sunt mai sanatoase? Alea dulci, imbibate cu zahar pentru copii, sau alea naturale, fara adaosuri, care de fapt "n-au gust" si sunt mai greu de mancat nefiind preferate mai ales de copii?

 pufonel, on 07 martie 2017 - 01:13, said:

Oare la Rahova (sau unde o fi priponit) ii dau mancare bio? Sper ca nu, pentru ca pe aia o platim cu totii, iar scursorile societatii merita doar scursori de mancare

A fost cumva inchis pentru sfaturi incompetente in ceea ce priveste nutritia? Nu? Atunci legatura pe care incerci s-o faci cu topicul de fata, nu poate veni decat dintr-o naivitate deplorabila.

Uite, ca sa demonstrezi tu cat de prost era Menchinicopschi in ceea ce priveste nutritia, tu sa faci exact invers decat ceea ce spune el, ok?

Edited by Phobos, 08 March 2017 - 11:15.


#49
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008

 tfmercedez, on 06 martie 2017 - 12:37, said:

Eu am luat banane bio si portocale bio. Pret cel putin dublu fata de ne-bio.
Aroma parca mai placuta, portocalele cu coaja foarte subtire, au data culegerii pe ele, si termen de expirare.
Incerc sa-mi dau un raspuns: care o fi pretul corect la produsele astea? Oare fara agricultura extensiva, asta era pretul portocalelor?  (Peste 7 lei kg) Faptul ca se folosesc pesticide , ingrasaminte etc, a dus la scaderea pretului la sub 3 lei/kg?


Pai ia si tu proaspete, nu d'alea expirate, si ca sa nu le arunce la gunoi, au pus reducere , dar mare reclama "bio".

Am gasit in supermarket rosii din spania,  care aveau termen de  ambalare  cu 14 zile in avans. De 14 zile stateau saracele rosii in cutie!  Non bio.

Nu era nimic expirat stai linistit.

 Phobos, on 08 martie 2017 - 11:00, said:

Multi oameni fac greseala sa judece un aliment doar dupa cat de bun gust are. De multe ori chiar acelea sunt cele mai nesanatoase, alea care sunt mai bune la gust.

Batranii stiau o vorba, "cele sanatoase nu sunt cele cu gust bun". - nu stiu ce oi fi mancat tu de la batranii tai de la tara, da legumele de la bunica-mea erau foarte gustoase! Poate ai vrut sa spui ca "nu cele frumoase sunt si sanatoase"....

Alimentele acre, amarui, etc (ma refer la hrana naturala, proaspata, care asa are gustul firesc, deci nu cele stricate sau necoapte si nu ma refer nici la hrana procesata, caci aia iese oricum din discutie) sunt cele mai sanatoase, cum sunt fructele de padure, merele padurete, ciresele salbatice (da, alea mici si amare), mugurii de brad (aia din care se face un sirop chiar rau la gust, fara zahar aproape ca nu poti sa-l bei, insa extrem de sanatos) porumbelele (alea care-ti fac gura punga, abia le mananci),  macesele, citrice, migdale, samburi, seminte, etc



Acuma scuza-ma ca te intreb, dar daca ne referim strict la valoarea nutritionala a castravetilor, la aportul lor la sanatatea ta, cum "ar trebui" sa fie gustul lor? Sarati? Murati bine? Dulci? Cu putin zahar, da? Sau in otet...? Sau cu toate astea? Posted Image

Care cereale sunt mai sanatoase? Alea dulci, imbibate cu zahar pentru copii, sau alea naturale, fara adaosuri, care de fapt "n-au gust" si sunt mai greu de mancat nefiind preferate mai ales de copii?

Repet. nu stiu de unde oi fi mancat tu castraveti cand erai mic, castravetii trebuie sa fie putin dulcegi. sau cu o usoara tenta de amarui daca sunt mai imbatraniti, da, trebuie sa aiba gust! Dupa tine ia zi ar trebui sa fie ca apa asa, sau cum? Si rosiile si alte legume la fel, nu trebuie sa aiba nici un gust ca atunci sunt nesanatoase nu? Pai atunci de ce toti plang dupa legumele noastre de dinainte? Ca aveau gust de aia! Nu zic, depinde si de soi, dar o leguma crescuta in pamant. fara chimicale, trebuie sa aiba gust si inca unul puternic. Stiai ca rosiile iau aroma de exemplu de la busuioc daca e plantat langa ele? Sau te pomenesti ca legumele de la tara or fi fost injectate pe rand de ai' batrani cu arome?

A fost cumva inchis pentru sfaturi incompetente in ceea ce priveste nutritia? Nu? Atunci legatura pe care incerci s-o faci cu topicul de fata, nu poate veni decat dintr-o naivitate deplorabila.

Uite, ca sa demonstrezi tu cat de prost era Menchinicopschi in ceea ce priveste nutritia, tu sa faci exact invers decat ceea ce spune el, ok?


#50
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Am renunțat definitiv la consumul de carne, consum ocazional doar pește, în rest legume și fructe, lactate, ouă, mâncare gătită în special ciorbe de legume și supe cremă. Mă simt de o mie de ori mai bine,am un tonus excelent, mult mai bun decât atunci când mâncam carne și preparate din carne. Pentru mine a fost și o decizie morală pe lângă cea de a mă hrăni mai sănătos, de a nu mai consuma carne cadaverică de la animale cu gâturi tăiate, care te imploră să le lași să trăiască când le ucizi în cele mai crude moduri cu putință. Probabil nu voi trăi mai mult decât alții plini de vicii, dar cu siguranță voi avea de rezolvat mult mai puține probleme de sănătate decât cei care se hrănesc cu carne și grăsimi animale, consumă alcool în cantități mari, fumează etc.Posted Image

#51
ShadowBroker

ShadowBroker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 09.03.2017

 Viorelsolar, on 12 martie 2017 - 22:24, said:

Am renunțat definitiv la consumul de carne, consum ocazional doar pește,

de a nu mai consuma carne cadaverică de la animale cu gâturi tăiate, care te imploră să le lași să trăiască când le ucizi în cele mai crude moduri cu putință.
Pestii aia ii inghiti vii? Sau ti se pare amuzant cum sunt prinsi?

 Viorelsolar, on 12 martie 2017 - 22:24, said:

dar cu siguranță voi avea de rezolvat mult mai puține probleme de sănătate decât cei care se hrănesc cu carne și grăsimi animale, consumă alcool în cantități mari, fumează etc.
De unde siguranta aia?

#52
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010

 ShadowBroker, on 12 martie 2017 - 22:32, said:

Pestii aia ii inghiti vii? Sau ti se pare amuzant cum sunt prinsi?


De unde siguranta aia?
Ai chef să te cerți cu mine sau faci mișto, apropo de înghițit pești ?.Am spus ceea ce cred și ce simt,peștele l-am păstrat în alimentația mea pentru că nu probez aceeași compasiune ca la un mamifer care țipă cu un cuțit în gât !!!.Te rog să-ți pui frâu la limbă, pentru că nu doresc să polemizez cu indivizi care comentează pe forum în dorul lelii doar de 3 zile Posted Image  !!!

#53
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008
si eu as prefera sa nu mai consumam carne de pui (eu si sotul)dar din pacate nu imi permit sa cumpar numai peste, sau mi-as permite dar doar din ala congelat, care naiba stie cat de vechi este...asta cu grasimile animale nu o sustin, pentru ca desi da, nu se mai aplica in totalitate din cauza modului de viata, batranii consumau untura, unt facut in casa etc si erau zdraveni si traiau si mult. dar cum spuneau, ei faceau si multa miscare, spre deosebire de noi. bunicul a fumat ca turcul si a murit anul trecut la 90 si ceva de ani si a si baut zdravan numai tarie :)).

cat despre gatit in casa, eu fac asta de cam 7 ani, de vreo 2 am inceput sa fac inclusiv dulciuri si mai nou si chipsuri de malai si saratele. sotul inainte, cand luam porcarele gen napolitane, le halea imediat. acum, in rarele dati cand cumpar dulciuri, ia cateva si gata, pentru ca s-a obisnuit cu cele facute de mine..azi de o sa incerc sa fac sapun cu ulei de cocos :D sa vad ce o sa iasa. incerc pe cat posibil sa profit de faptul ca lucrez de acasa :).

#54
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Spre deosebire de puii din comerț injectați cu tot felul de medicamente și hormoni de creștere, prefer să cumpăr odată pe săptămână, de regulă sâmbăta sau duminică pește macrou congelat, care mie personal mi se se pare unul dintre cei mai gustoși pești de pe planetă și dacă stăm să ne gândim că este sălbatic capturat de prin oceane, atunci merită să-l apreciem mai mult în hrana noastră de zi cu zi  în comparație cu carnea injectată și toxică din market-uri .Am și o afumătoare frumoasă în curte, astfel nu-mi lipsește macroul afumat cu lemn de fag, chiar am în plan să-mi amenajez un iaz pentru creșterea peștilor, am văzut și idei despre aquaponics cum pot conviețui unele specii de pești împreună cu creșterea culturilor vegetale pe suprafața apei.Chiar dacă bătrânii noștri consumau grăsimi, aceștia munceau foarte mult consumând acel surplus de calorii acumulate în organism, în comparație cu stilul modernist din ziua de azi fără să depunem efort fizic după o masă copioasă. Bătrânii noștri nu mâncau zilnic carne, ci dacă-mi aduc bine aminte din copilăria mea al anilor 70” ,tăiau câte o orătenie pe la sfârșitul săptămânii și nu știu cum reușeau dar făceau câte două,trei feluri de mâncare și toată familia era fericită ca la o adevărată sărbătoare când ne așezam cu mic cu mare la masă. Posted Image

Edited by Viorelsolar, 13 March 2017 - 11:18.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate