Mancarea nesanatoasa
#19
Posted 14 January 2017 - 13:31
gumball3000, on 14 ianuarie 2017 - 10:27, said:
...acum ce facem, renuntam de tot la carne...? takillya, on 14 ianuarie 2017 - 13:11, said: ...te-ai intrebat vreodata de ce segmentul de populatie de peste 50 de ani de la noi din tara e asa de bolnav? iti spun eu de ce: de bine ce au dus-o inainte de 89, cand eram tineri. ca au mancat parizer cu soia sanatos |
#20
Posted 14 January 2017 - 13:35
#21
Posted 14 January 2017 - 13:37
#22
Posted 14 January 2017 - 13:49
100% din oamenii care beau apa mor. Eu zic ca aici e problema.
|
#23
Posted 14 January 2017 - 13:54
Cum spunea dr. Meninicopschi "Şi noi ce mai mâncăm ?"
|
#24
Posted 14 January 2017 - 14:07
mofone, on 14 ianuarie 2017 - 10:56, said: "gaselnita" daca singura ta sursa de informare e gura altuia si esti confuz in legatura cu ce sa bagi in gura nu mai iti bate capul. ai dezlegare la de toate. De ce ai pus cercetatori in ghilimele? Sef-chenko, on 14 ianuarie 2017 - 11:08, said:
lulutza invata sa triezi informatia sau inchide cu totul internetul red46, on 14 ianuarie 2017 - 11:12, said:
Dar inca nu I-ai vazut pe naturisti.. Daca iei produsul nostru MINUNE facut din PLANTE de crocobaur, scapi de cancer in numai 3 zile! MINUNEA SECOLULUI 21!!!! Sau aia care nu recomanda produse anume, ci doar seminte de in care la fel, de scapa de toate draciile. Sau aia cu energia lor electromagnetica care te scapa de toate tumorile posibile doar prin frecarea zonelor bolnave. Apoi te scapa si de banii din buzunar. Si faza e ca sunt oameni ce pun botul la asemenea aberatii, si cumpara toate prostiile recomandate ca sa se faca bine peste noapte. Ei cred ca daca mananca 2 gutui seara scapa de x problema maine. Vorbesc din experienta. Tatal meu asa face. Nu fumeaza, nu bea , dar are probleme cu colonul . A inceput acum 6-7 ani sa bea tot felul de ceaiuri minune, sa manance toate draciile recomandate la TV, sa nu mai manance toate draciile nerecomandate la TV si fix aceeasi problema o are. Eu cand vad cate un mincinos din asta la TV sterg canalul din lista de programe.. |
#25
Posted 14 January 2017 - 14:07
Acum 7 milioane de ani eram inca prin copaci. Mancam frunze, fructe , oazional cate un hoit ( astia puritanii - cu Gizaz - abineti-va sa va pronuntati ca stiti ca-s iute de dej'te si va porcaiesc cu o viteza mai mare decat puteti voi sa cititi ) . No , cand ne-am dat jos din copaci ne-a ajutat si mancatul de proteina animala . Daca nu mancam proteina din carne , nu ni se dezvolta creierul si ramaneam in copaci . Morala ar fi ca proteina animala este buna - adica carnea . Milioane de ani cam asta am facut , cu mici episoade de canibalism ( da , stramosii omului au fost canibali , deovedesc dentitia si apucaturile relativ recente ale unor triburi din toata lumea ) .Smecheria a fost insa alta. Am evoluat aceia care ne-am adaptat la hrana putin ( sau deloc ) procesata . Bucataria are o varsta frageda raportat la varsta omului ca specie definita . Cateva mii de ani , raportat la 7 milioane de ani ...total irelevant . Deci , logica ar zice ca procesarea hranei a inceput sa ne dea organismul peste cap, nu tipul de hrana , care era foarte variat. O alta problema este de natura recenta. Sedentarizarea populatiei humanoide a aparut prin Neoliticul tarziu ( acum 4000-5000 ani ). Aceasta a dat peste cap digestia si metabolismul. Aici este mult de disecat , de reparat , de adoptat .
Care sunteti puturosi si vreti o viata sanatoasa din stat la birou si mancat inteligent ...uitati ! Edited by JurasikMan, 14 January 2017 - 14:12. |
#26
Posted 14 January 2017 - 14:09
#27
Posted 14 January 2017 - 14:13
takillya, on 14 ianuarie 2017 - 13:11, said: eu zic sa nu te intereseze nici parerea electricienilor si sa faci o baie cu toasterul in cada e de preferat sa mananci "bio" fiindca o cultura "bio" nu a fost stropita cu toate pesticidele posibile si imposibile care mai apoi ajung in mod indirect in farfuria ta; culturile absorb parti din substantele cu care au fost stropite iar la culturile "bio" nu se folosesc pesticide chimice. prostia asta cu "eu imi cumpar fructele de la taraba deci sunt sanatoase" ar trebui sa se termine odata. e de 10 de ori mai sigur sa cumperi din supermarket fiindca ai garantia ca produsul respectiv indeplineste anumite norme sanitare; cand cumperi de la taraba habar n-ai ce a folosit ala ca ingrasaminte si pesticide, unde au fost marfurile depozitate, daca au fost contaminate cu ceva la transport, etc dar vorba aia, manipulari capitaliste si vad ca mai e si mitul cu : ca inainte de 89 parizerul cu soia era foarte sanatos. la fel de sanatoasa era si lipsa de medicamente din spitale. te-ai intrebat vreodata de ce segmentul de populatie de peste 50 de ani de la noi din tara e asa de bolnav? iti spun eu de ce: de bine ce au dus-o inainte de 89, cand eram tineri. ca au mancat parizer cu soia sanatos |
#28
Posted 14 January 2017 - 14:24
Jammalan-the-Prophet, on 14 ianuarie 2017 - 12:12, said:
Nu este paradox este dezinformare. [ http://3.bp.blogspot.com/_KYotjuraIvM/TAjh5GHw9tI/AAAAAAAADUI/H7LKdURnR4Q/s1600/2010+06+-+Romania+-+speranta+medie+de+viata+-+03+-+UvRvMvF.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.contributors.ro/wp-content/uploads/2015/03/f1.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] de ce am pierdut 2 milioane? (nu ăia 4 plecaţi) ps permanent caut viermii din fructe... Edited by sarac.lipit, 14 January 2017 - 14:26. |
|
#29
Posted 14 January 2017 - 14:31
lulutza, on 14 ianuarie 2017 - 10:24, said:
Voi tineti cont de aceste studii? Luati vreo masura cand mai apare o noua gaselnita in domeniul asta? Da, tinem cont de aceste studii si ne-am dat seama ca cam 90% din produsele prelucrate din hipermarket sunt facaturi - amestecuri care n-ar trebui introduse in organism pentru ca contin in exces materii prime ieftine: zahar, sare, ulei de palmier, alte grasimi, coloranti, conservanti...etc, etc, etc, componenti care, daca ti s-ar servi in boluri separate, nici nu te-ai atinge de ei... Dar asa, daca sunt ascunsi intr-un produs, ii bagi in fizic fara jena. |
#30
Posted 14 January 2017 - 14:43
takillya, on 14 ianuarie 2017 - 13:11, said:
eu zic sa nu te intereseze nici parerea electricienilor si sa faci o baie cu toasterul in cada e de preferat sa mananci "bio" fiindca o cultura "bio" nu a fost stropita cu toate pesticidele posibile si imposibile care mai apoi ajung in mod indirect in farfuria ta; culturile absorb parti din substantele cu care au fost stropite iar la culturile "bio" nu se folosesc pesticide chimice. prostia asta cu "eu imi cumpar fructele de la taraba deci sunt sanatoase" ar trebui sa se termine odata. e de 10 de ori mai sigur sa cumperi din supermarket fiindca ai garantia ca produsul respectiv indeplineste anumite norme sanitare; cand cumperi de la taraba habar n-ai ce a folosit ala ca ingrasaminte si pesticide, unde au fost marfurile depozitate, daca au fost contaminate cu ceva la transport, etc dar vorba aia, manipulari capitaliste si vad ca mai e si mitul cu : ca inainte de 89 parizerul cu soia era foarte sanatos. la fel de sanatoasa era si lipsa de medicamente din spitale. te-ai intrebat vreodata de ce segmentul de populatie de peste 50 de ani de la noi din tara e asa de bolnav? iti spun eu de ce: de bine ce au dus-o inainte de 89, cand eram tineri. ca au mancat parizer cu soia sanatos Eu am impresia ca tu ai comentat doar de dragul comentariului,ori n-ai inteles nimic din ce am scris eu.Imi atribui afirmatii pe care nu le-am facut si nici macar nu le-am insinuat. Nu am scris niciodata ca fructele de la taraba sunt sanatoase,am scris ca eu le prefer pe alea. Nu am zis niciunde ca inainte de 1989 mancarea a fost sanatoasa,din contra. In schmb ai facut doua afirmatii halucinante: takillya, on 14 ianuarie 2017 - 13:11, said: eu zic sa nu te intereseze nici parerea electricienilor si sa faci o baie cu toasterul in cada te-ai intrebat vreodata de ce segmentul de populatie de peste 50 de ani de la noi din tara e asa de bolnav? Prima nu o comentez,ca te superi dupa aia,iar a doua este un neadevar. In ansamblu,ce tie ti se par aberatii sau prostii,s-ar putea ca multora sa li se para realitatea,asa ca incearca sa fii mai ponderat in comentarii,ca asa-i frumos si civilizat. |
#31
Posted 14 January 2017 - 14:53
#32
Posted 14 January 2017 - 15:00
adisz, on 14 ianuarie 2017 - 14:43, said:
Eu am impresia ca tu ai comentat doar de dragul comentariului,ori n-ai inteles nimic din ce am scris eu.Imi atribui afirmatii pe care nu le-am facut si nici macar nu le-am insinuat. Nu am scris niciodata ca fructele de la taraba sunt sanatoase,am scris ca eu le prefer pe alea. Nu am zis niciunde ca inainte de 1989 mancarea a fost sanatoasa,din contra. In schmb ai facut doua afirmatii halucinante: Prima nu o comentez,ca te superi dupa aia,iar a doua este un neadevar. In ansamblu,ce tie ti se par aberatii sau prostii,s-ar putea ca multora sa li se para realitatea,asa ca incearca sa fii mai ponderat in comentarii,ca asa-i frumos si civilizat. faptul ca marea majoritate a adultilor trecuti de 50 de ani sufera de boli datorate unei proaste alimentatii in tinerete este evident, nu conteaza cum ti se pare tie. http://www.anadolume...olile-de-inima/ romanii nu mananca bine oricum ai invarti-o si asta din cauza proastei educatii in materie de alimentatie. de-asta sunt romanii campioni la consumul de paine alba: http://www.gandul.in...stilor-11187721 Edited by takillya, 14 January 2017 - 15:04. |
#33
Posted 14 January 2017 - 15:54
Eu ti-am spus si mai sus:doresti sa postezi de dragul comentariilor,fara sa ai habar de ce o faci.
takillya, on 14 ianuarie 2017 - 15:00, said: faptul ca marea majoritate a adultilor trecuti de 50 de ani sufera de boli datorate unei proaste alimentatii in tinerete este evident, nu conteaza cum ti se pare tie. http://www.anadolume...olile-de-inima/ In articolul respectiv nu apare nici macar cifra 50,darmite vreo trimitere la cei in varsta de 50 de ani sau peste. takillya, on 14 ianuarie 2017 - 15:00, said: romanii nu mananca bine oricum ai invarti-o si asta din cauza proastei educatii in materie de alimentatie. de-asta sunt romanii campioni la consumul de paine alba: http://www.gandul.in...stilor-11187721 Ce legatura are painea alba cu tema?Asta-i etalonul pentru mancarea sanatoasa?Nu painea alba-i de vina,ci ingredientele din care-i facuta.Ia fa paine alba in casa si vei vedea diferenta. In final,ca nu voi mai comenta,iti doresc sa traiesti exact asa cum iti sugereaza nutritionistii (inutili de altfel) si Gandul. ps. Si daca,asa cum sustii,cei de peste 50 de ani sunt bolnavi azi,ei sunt bolnavi nu pentru ce au mancat in primii 20 de ani,adica inainte de 1989,ci sunt bolnavi pentru ce au mancat in urmatorii 30 de ani,dupa 1989. |
|
#34
Posted 14 January 2017 - 20:16
Poti manca orice, dar variat. Acum, cand am vazut reclama la un parizer ca e 80% carne, restul de 20%, ce este? De ce ai manca asa ceva? Iar problema principala este lipsa unui aer curat, ca de.mancat, mananci de 3 ori pe zi, totul trece prin stomac, acizi, descompunere, etc, iar daca faci si sport, arzi mai tot, iar sansele de a te.imbolnavi din ce mananci scad dramatic. Dar respiram continuu, totul.se.duce.direct.in sange, la.fel.de.direct afecteaza toate organele, iar un organism ce nu respira bine, e predispus la riscuri cu grad crescut/efect imediat.
Asa ca propunerea mea e.sa alocati mai mult.timp miscarii fizice si relaxarii mentale. |
#35
Posted 14 January 2017 - 20:30
FreeThinker, on 14 ianuarie 2017 - 10:43, said: Mie mi se pare ca mai mult rau iti faci daca te gandesti prea mult ca aia nu e buna, ca ailalta contine nu stiu ce, ca cealalta e cancerigena decat daca le-ai manca efectiv (bineinteles, nu in exces). Daca stai sa tii cont de toate astea ajungi sa nu mai mananci nimic. Dialog intre doua fetite de 9 si 7 ani: - Fato, nu mananci salam? - Nu. Tu stii cate chimicale are? Ptiu drace! Noi cand eram mici nu aveam asemenea probleme... Candva salamul se facea cu bun simt, responsabilitate. Asta poate inainte de razboi. Astazi, este o bataie de joc. Si pe "vremea noastra" capitalismul si goana dupa profit din orice rahat, nu era la nivelul de acum. Nici nu se inventasera toate chimicalele care se folosesc in zilele noastre. Am luat banane bio, si banane non bio la jumate de pret. Mi s-a parut doar ca aroma este mai intensa, gustul. La lamai am observat ca cele bio se strica mai repede. Deci diferenta consta in conservanti. Problema este faptul ca in carnea de la magazin, se injecteaza tot felul de substante chimice. |
#36
Posted 15 January 2017 - 13:07
adisz, on 14 ianuarie 2017 - 15:54, said:
Eu ti-am spus si mai sus:doresti sa postezi de dragul comentariilor,fara sa ai habar de ce o faci. In articolul respectiv nu apare nici macar cifra 50,darmite vreo trimitere la cei in varsta de 50 de ani sau peste. Ce legatura are painea alba cu tema?Asta-i etalonul pentru mancarea sanatoasa?Nu painea alba-i de vina,ci ingredientele din care-i facuta.Ia fa paine alba in casa si vei vedea diferenta. In final,ca nu voi mai comenta,iti doresc sa traiesti exact asa cum iti sugereaza nutritionistii (inutili de altfel) si Gandul. ps. Si daca,asa cum sustii,cei de peste 50 de ani sunt bolnavi azi,ei sunt bolnavi nu pentru ce au mancat in primii 20 de ani,adica inainte de 1989,ci sunt bolnavi pentru ce au mancat in urmatorii 30 de ani,dupa 1989. Karogs, on 14 ianuarie 2017 - 20:16, said:
Poti manca orice, dar variat. Acum, cand am vazut reclama la un parizer ca e 80% carne, restul de 20%, ce este? De ce ai manca asa ceva? Iar problema principala este lipsa unui aer curat, ca de.mancat, mananci de 3 ori pe zi, totul trece prin stomac, acizi, descompunere, etc, iar daca faci si sport, arzi mai tot, iar sansele de a te.imbolnavi din ce mananci scad dramatic. Dar respiram continuu, totul.se.duce.direct.in sange, la.fel.de.direct afecteaza toate organele, iar un organism ce nu respira bine, e predispus la riscuri cu grad crescut/efect imediat. Asa ca propunerea mea e.sa alocati mai mult.timp miscarii fizice si relaxarii mentale. unii sunteti irecuperabili |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users