Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Cum sa NU ceri informatii despre facultate

- - - - -
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#37
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

 Dany_Darke, on 08 ianuarie 2017 - 14:56, said:

lucrez in proiectare, daca eu pe tine te-as lua langa mine sa-ti arat cateva comenzi  de cad, iar peste 1 saptamana te pun sa faci o piesa in acel program, fara exersare extra, tu ai face-o? ma indoiesc.

Si eu lucrez in programare si pot sa iti spun ca la liceu/facultate exemplele erau foarte abstracte. Da, se faceau ore de laborator ca sa iti arate practic, dar se astractiza la maxim. Omul trebuie sa inteleaga prima data lucruile concrete si apoi sa abstractizeze. Si trebuie sa faca ceva interesant, ceva practic, nu exemple didactice care nu se folosesc la nimic: clasa floare si clasa petale de exemplu. Stiu, rolul scolii este de a te introduce in poveste, dar poate face povestea mai interesanta.
Cat despre discutia cu profesorii, ma intreb daca nu ar trebui sa fie invers: profesorii sa discute cu elevii. Ce ai inteles, ce nu ai inteles.
Despre invatamantul romanesc de acum: eu am vorbit si cu cei care au facut scoala inainte de revolutie si nu era pus accentul pe analiza critica a ceea ce invatai: multi invatau formulele pe de rost fara sa inteleaga conceptul.
Si daca tot spui despre elevi am stat de vorba si cu elevii care invata foarte bine. Dar, din pacate, tot pe sistemul memorare de informatie. Sunt foarte putini cei care incearca sa studieze informatia, nu doar sa o retina. Eu cred ca o metoda de predare atractiva, va starni interesul elevului.
Este adevarat ca si elevul trebuie sa isi faca partea, si unii o fac. Dar metoda de predare ramane o problema deschisa.

#38
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,594
  • Înscris: 30.07.2003

 PlatonX, on 08 ianuarie 2017 - 15:15, said:

Dar metoda de predare ramane o problema deschisa.
Cand constata elevul asta (vedem nemultumiti destui care dau vina pe profesor din fel si fel de motive, intemeiate ori nu) ar trebui sa i se aprinda un bec: cine are viitorul in fata, eu sau profesorul? Asta-i sistemul, complicat de schimbat, discutii lungi si politice etc. dar macar fac ce-mi sta in putinta sa trec dincolo de starea asta. Si pot depasi bariera daca vor cu adevarat (chiar intreband aici ceva punctual si nu generic, ceva care sa arate ca intelege un pic mediul inconjurator).

Edited by neagu_laurentiu, 08 January 2017 - 15:26.


#39
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,817
  • Înscris: 07.06.2014
pai asta e, in felul asta revenim si la topic, ca deja s-a scris destul offtopic.

cei ce vin sa intrebe de una sau alta pe forum si nu numai, trebuie sa vina cu ceva concret, intrebarile sa se bazeze fapte, pe certitudini ca au incercat ceva inainte, ca au pus capul la contributie, ca au cercetat inainte de a intreba. din pacate tot mai multi, in sfera asta, vad forumul ca o adunatura de oameni ce sintetizeaza internetul pt ei si le ofera solutiile cele mai banale pt ei. de multe ori, tu sa cauti informatiile pt ei, ei doar sa le citeasca dupa 2-3 zile cand isi aduc aminte, ori dupa un timp rezonabil in care sa se fi adunat informatie destula pt ei si sa nu-si mai bata capul.

iar de aici revenim la ce am scris si mai inainte, nu se mai preia initiativa, nu se mai arata un interes concret. unora aproape ca nu le pasa de viitorul lor. si de ce le-ar pasa, ajutorul social este asigurat.

#40
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,275
  • Înscris: 13.01.2011

 Prien, on 08 ianuarie 2017 - 13:58, said:


Eu sunt ala. Mi-am ales drumul la 13 ani si ceva. Iar daca la 18 nu sti ce vrei, dupa ce ai facut un liceu, care ar trebui sa fie primul pas in cariera TA, sincer, .
Schimbarea metodei de predare. Atat in carte cat si proful arata o schema cu 2 piese legate. Si cand un dobitoc batran cum sunt eu, intreba cum arata o schema cu 3 piese, ce trebuie sa faci? Mda, e complicat..
Deci care e rolul elevului in anii internetului?
Sa isi streseze neuronul si sa gandesca singur plecand de la ce era in carte?
Dne fereste. In niciun caz. Rolul e copy ponta...dottore....
PS. Da, am avut si eu 14 ani si hormoni. Jur ca in noapte nuntii stiam si exersasem toate miscarile. Dar stiam si o alta meserie ..
Presupun ca glumitele mele atat de inocente si transparente nu va supara, nu-i asa?


Excepția de la regula... siiii fixismul adultului, ,,poate te supar cu ceva ..."
Nu sint maniac-o depresiv, dacă sint contrazis :D

Boala ,,noastră ", o auzeam si la batrini, ,,nu mai este ca pe timpul nostru ", îmbătrinim si punem aceeași placa uzata.

Vad diferențele între generatii, dar urăsc fraza aia, adică să mă ridic eu pe un piedestal.
Am memoria de lungă distanță, sint o anomalie, toți știu ce au făcut ieri, ieri au fost geniali, bravo lor.


#41
Corupt

Corupt

    Parazit nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,312
  • Înscris: 03.02.2010

 Mr_Who, on 08 ianuarie 2017 - 10:55, said:

Si atunci ce sa intrebe? Sau sa nu intrebe nimic?

Poate sa puna intrebari al caror raspuns nu il primeste dintr-o sursa oficiala.
Exemplu concret:

Gheorghita vrea sa dea la medicina. Stie programa, stie ce sa invete pentru admitere si a inceput deja, stie in mare ce il asteapta (poate chiar a mers cu cunoscuti pe sectii). Ce nu stie si nu poate afla de pe site/secretariat/decan etc e unde are posibilitatea materiala sa aplice practic cat mai mult din ce invata.

Atunci el vine aici si intreaba.

Ionica, student in anii terminali la o UMF stie cum sta treaba in propria ograda, dar si la altii deoaree dupa primii 3 ani (daca nu esti complet antisocial) mai schimbi informatii cu unul-altul. Ionica ii spune ca la Targu Mures la anatomie au un singur cadavru pe sectie si disectia are voie sa o faca doar asistentul de laborator, la TImisoara au mai multe cadavre si diseca doar studentii interesati, iar la Arad nu mai au cadavre ca au ceva holograme. De la Marioara afla ca la Oradea si Timisoara nu pot face nimic la biochimie deoarece nu au reactivi, dar la Cluj poate lucra si extra. Apoi, pentru cand ajunge in clinica, afla ca la UMF X nu fac stagii pe sectii deoarece nu-i primeste seful (director medical si sef de partid) ca numa incurca, dar la UMF Y nu doar ca au acces la toti pacientii ci sunt lasati sa ramana "in garda" (24 de ore sau cat doresc ei) sau chiar sa participe la raportul de garda. (desi asta nu te mai lasa in niciun spital din cate stiu, doamne fereste sa inveti ceva din experienta lor).

Pe baza acestor informatii, Gheorghita nu o sa intrebe pe urma la ce facultate sa mearga ci ia singur o decizie. My 2 cents.

#42
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,817
  • Înscris: 07.06.2014
si daca ai vazut topicul de acu cateva saptamani aproximativ, unde cineva intreba: la ce umf sa merg? nu imi place chimia, nu prea stiu biologie, trebuie sa dau la bac din astea ca sa pot da la umf? ca nu-mi plac.

aici e problema, cand unii considera ca scoala e distractie, iar viitorul job e doar o plimbare prin parc.

#43
Corupt

Corupt

    Parazit nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,312
  • Înscris: 03.02.2010

 Dany_Darke, on 08 ianuarie 2017 - 15:50, said:

si daca ai vazut topicul de acu cateva saptamani aproximativ, unde cineva intreba: la ce umf sa merg? nu imi place chimia, nu prea stiu biologie, trebuie sa dau la bac din astea ca sa pot da la umf? ca nu-mi plac.
Din cauza abundentei unor astfel de subiecte nu am mai intrat pe aici in ultimul an (sa fie chiar doi). Asta si faptul ca multi din cei care pun astfel de intrebari, desi primesc si raspunsuri seioase + li se atrage usor atentia (pentru binele lor), citesc doar ce le convine si sunt ofticati de restul parerilor. Ca sa fac o comparatie, e ca pe auto unde sunt care vor sa cumpere E46 cu 2000 euro, sub 100k km si se supara cand cineva le zice ca o sa aiba de bagat bani pe urma. De parca unicul scop in viata a unui softpedist e sa iti bage strambe cand incerci sa cumperi o masina.

Imi aduc aminte cand am dat bacul ca era un subiect despre asta deschis pe aici. Eram care discutam cu un an inainte, iar cand au mai ramas doua saptamani pana la bac au aparut cativa cu: "am timp sa invat toate comentariile pana la bac?", "cine are subiectele sa le puna si aici, sa nu le tina doar pentru el" etc. Unii erau foart convinsi ca sunt persoane care au facut rost de subiecte tocmai de la ministrul educatiei; au fost preluati si de Realitatea (aia mai destepti) Posted Image

Edited by Corupt, 08 January 2017 - 16:00.


#44
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,026
  • Înscris: 09.08.2005

 dani.user, on 08 ianuarie 2017 - 10:39, said:

  • Pe angajatorul serios il intereseaza abilitatiile tale, nu ale cladirii in care ai studiat.

Cred că un angajator serios va acorda o atenție suplimentară unuia care și-a format numitele abilități la Harvard față de cel care a studiat la Universitatea București. Nu de alta dar nivelul academic e puțin altul, asta ca să formulez politicos.

#45
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,594
  • Înscris: 30.07.2003
Tot depinde de om. Vezi pe fostul ministru cu master si doctorat la Harvard.

Edited by neagu_laurentiu, 08 January 2017 - 17:52.


#46
jamesbond91

jamesbond91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 27.08.2016
O solutie pentru azi, ca un fel de pansament la situatia actuala, ar fi, examene riguroase de admitere la facultati. Sa se desfiinteze facultatile care nu au studenti, si sa se concentreze fondurile doar asupra facultatilor care dau rezultate. In felul asta, universitatile nu vor mai fi ahtiate dupa studenti, sa bage examene la misto (doar sa se zica ca la ei s-a dat examen), sa nu se mai intre pe dosar.  

In acelasi timp, in licee, eu as modifica bacul, sa nu se mai schimbe nivelul de dificultate, sa fie la fel. Cel putin pentru o perioada de 10 ani, sa putem sa facem si noi o diferenta intre generatii. Cum putem compara pe cineva care a dat bacul lui Funeriu, cu bacul (nu mai stiu cum il cheama:P) celor 100 de variante. Se vede si in statistici (unul a avut sub 50% promovabilitate iar celalalt a avut peste 90% promovabilitate) E corect?? in conditiile in care la facultate se intra pe baza de dosar?

In toate liceele ar trebui sa avem o paza sa tina derbedeii departe, sa purtam toti costum, sa nu mai existe diferente intre elevi  . Profesorii ar trebui sa-si faca treaba, sa vina sa predea, sa scrie la tabla, sa-si dea interesul (in toata cariera mea de elev, cred ca am avut 3 profesori care chiar si-au dat interesul sa ne invete , restul, te picau ca sa te duci la meditatii la ei)

Cand ajungi clasa a 10-a, elevul ar trebui incurajat sa-si aleaga un profil, o decizie importanta. iar la acel profil, se va face strict ce are nevoie elevul sa invete. Esti la mate-info, numai mate, fizica, info, romana, istorie si geografie,,fara prostii cum a fost muzica, religia, logica, biologia etc. materii absolut inutile pentru profilul meu, si culmea, aveam profesori care trageau de noi la astfel de materii:|

Si, as face armata obligatorie, regret ca nu am facut armata:|..

Pentru inceput eu asta as face:)

#47
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
Mie imi vine sa ii iau la misto pe maestrii in de toate si mai ales educatie care uita ca la 18 ani rupeau discotecile si acum se dau responsabili. Baieti...treziti-va tinerii astia de va dati voi mari pe langa ei sunt copiii vostri, ei nu au nici o vina ca i-ati neglijat. Degeaba veniti cu exceptii, ca astea-s ca savantii, 1 la un milion. Norma e jalnica, pregatirea tineretului e pe aifon si la mol. Ca asa a fost comod sa fie crescuti.

#48
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
crisstonne
Iti multumesc ca ma crezi genial. Eu nu m-am crezut niciodata. Si in timpul liecului am jucat fotbal, ca portar, pt ca aveam ochelari si clar era un post nerecomandat. Dar pt ca era nerecomandat si greu si cel mai responsabil, m-am bagat.
La fel si cu scoala. Nu am terminat Electronica cu 10. Dar mi-am spart capul sa gandesc formulele si sa le inteleg. Acuma ca unele se invata si pe dinafara, ce sa zic.
Chiar, de ce nu va plangeti ca la scoala de soferi trebuie sa memorati semnele de circulatie?Alea nu E grele, bre? De ce nu sunt predate mai modern? De ex hai sa punem cercul rosu de interzis intr-un patrat pe care sa il vopsim cu roz bombon.
Suna bine, nu-i asa?
andreim77
Mie imi vine sa ii iau la misto pe maestrii in de toate si mai ales educatie care uita ca la 18 ani rupeau discotecile si acum se dau responsabili. Baieti...treziti-va tinerii astia de va dati voi mari pe langa ei sunt copiii vostri, ei nu au nici o vina ca i-ati neglijat.
Eu nu am rupt discoteca la 18 ani. Spun asta si jur cu mana pe Biblie. Pt ca am fost stalp de discoteca. Adica am facut si pe DJ-ul o perioada la "Casa de cultura Petofi Sandor " de pe str. Zalomit, langa Cismigiu..
Ma implicasem, urmaream topurile si puneam muzica ...Am si pus-o la cateva.
Am facut si diferite montaje pt discoteca, morgi de lumini, lumini dinamice, stroboscoape, etc.
Dar asta era sambata seara, dupa job, in vacanta de dupa sesiune, adica o relaxare..

Copilul meu. Cand era mai mic l-am dus la mai multe activitati. la cercertasi (scout), la radioclub, la cercul de modelism, Dar si la Opera. Sambata care a trecut am vazut cu el si cu sotia Nabucco in transmisie de la MET. Daca o sa sapi o sa gasesti "comentariul".
Dta ai copil? Si cum te ocupi de el/ei, de dai sfaturi? Scuze, nu sunt rau. Doar vreau sa invat..
PlatonX
Cat despre discutia cu profesorii, ma intreb daca nu ar trebui sa fie invers: profesorii sa discute cu elevii. Ce ai inteles, ce nu ai inteles.
Adica proful sa il intrebe pe elevi daca a invatat? Altfel, da asa sunt convins ca elevii discuta si ii asasineaze pe profi cu intrebari....E o coada asa de lunga..dar de grosime ce parere ai?..
Sunt convins ca sti ca am aruncat o problema in 2012. Da, au trecut 5 ani numarati pe degete..
Sti ce coada de dornici sa afle cum se rezolva a fost pe Mesaje Persoanale? Ma gandesc catre degete am la o mana ca sa ii numar..Nu, imi ajunge o mana. Ba si imi ramane..

Edited by Prien, 09 January 2017 - 11:12.


#49
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
Da, am. Si nu am dat nici un sfat, mai uita-te odata la ce am scris.
Discutia e despre intrebarile legate de facultate si prin extensie de viitoarea cariera, intrebari considerate nepotrivite, cu trimitere la indolenta tinerilor, a generatiei 18-20 de ani. Repet, exceptiile sunt f putine. Majoritatea tinerilor nu isi ating potentialul, nici macar nu se apropie, din cauza neglijentei parintilor si a sistemului scolar, social, etc. o discutie complexa cu multiple fatzete, sau cum era citatul. dar sistemul e construit tot de parintii tinerilor. parinti care la 18 ani, in 90+% din cazuri erau fix la fel ca urmasii lor. degeaba arata cu degetul, de fapt se arata pe ei. pt ca uita ca erau la fel, uita ca la 18 ani mentalitatea e simplista, orientata pe termen scurt. nu au grijile, planurile si capacitatea de a fi responsabili asa cum o fac adultii cu loc de munca, necesitatea intretinerii faimiliei, etc.

Edited by andreim77, 09 January 2017 - 11:14.


#50
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,817
  • Înscris: 07.06.2014
arg - acei neglijenti la care faci referire, stii cine sunt? parintii tai, ai mei, ai lui x, y si restul care mai sunt.

asa de neglijenti erau si ei la 18 ani, incat intemeiau o familie, isi construiau o casa (nu faceau credit la una gata construita), puteau sa faca si sa intretina o gospodarie, etc pt cei de la tara. cei de la oras, si ei erau atat de neglijenti de reuseau sa intemeieze o familie, la randul lor cu cate 2,3,4 copii, munceau in fabrici si uzine pt a avea bani pt familie si chiar sa poata lua o locuinta, eventual au facut si ceva cursuri superioare pt a putea munci mai apoi si oferi odraslelor toate conditiile care se puteau oferi la momentul respectiv.

iar odraslele ..... iesi pe strada si vezi ce parere au.  o sa ai o surpriza, nici macar no sa te bage in seama, pt ca sunt mult prea aroganti si a totstiutori. evident, daca reusesti sa le ridici privirea din telefon, ca unii nu vad nici pe unde merg din cauza lui. de asemeni cu riscul de a fi ori plesnit, apostrofat sau scuipat ca iti permiti sa-l deranjezi. astea sunt generatiile noi, astia sunt cei de care spui ca si parintii lor erau la fel.

oare erau la fel?

#51
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
da, daca vrei tu sa repet.
daca vrei iti dau si argumente detaliate,
pe scurt uita-te putin la marasmul social si economic din Ro. iti place? L-au creat tinerii? sau cumva masa de adulti.
in plus argumentul e inutil, cati s-au casatorit responsabil la 18, si-au gasit loc de munca si au facut si copii. toate la 20 de ani? eu cred ca pana pe la 25 majoritatea traiesc tot din ce le ofera parintii.

Edited by andreim77, 09 January 2017 - 16:34.


#52
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,817
  • Înscris: 07.06.2014
mda, iar eu sunt plecata de la 16 ani de acasa, apoi de la 18 mi-am luat zborul efectiv, adica acasa sunt doar musafir. dar poate nu toti sunt ca mine. in fine, ne cam departam de subiect. iar cele descrise de la bunb inceput pe acest topic, sunt reale, cu groaza trebuie sa acceptam ca astia sunt cei ce vin din urma, fara cap pe umeri, manati ca o turma de oi in asteptarea .......... a nu stiu ce naiba pot astepta.

#53
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,228
  • Înscris: 24.02.2007

 andreim77, on 08 ianuarie 2017 - 23:59, said:

Mie imi vine sa ii iau la misto

Eu m-am saturat sa fiu luat la misto. De ce sa mai pierd timpul pe aici?

Adios...

#54
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009
Pe mine ma surprinde cat de mult dau vina adultii pe copii (elevi).
Voi daca ati avea unul care nu vrea sa invete, ce ati face ? L-ati lassa in voia sortii sau ati incerca sa intelegeti cauza problemei ?
V-ati pune in locul lui si v-ati imagina cum ati dori voi sa fie scoala ? Cum ati dori voi sa arate ora de matematica de exemplu ?
Sau, sa punem altfel problema: credeti ca un profesor dedicat poate sa faca ora o placere, nu o plictiseala ?
Stiu, vor spune unii ca si elevii trebuie sa isi dea interesul. Sunt de acord. Dar ce faci cu un elev care nu il intereseaza ? Il lasi in voia sortii, ce faci ca profesor/parinte ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate