Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Tesla Model 3: Imaginea de ansamblu

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
5361 replies to this topic

#5275
rhadoo_ds

rhadoo_ds

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 19.02.2007
M-am urcat zilele trecute prima data intr-un M3 LR.
Impresii:
- suuper moi scaunele ... parca pluteam pe un nor (era cu interior alb),
- suuper joasa masina (comparativ cu Kona). Am avut impresia ca cobor mult in ea ..
- ecranul pare mai mic in realitate (cum l-am perceput eu comparativ  cu ce am vazut pe YouTube) .. sau poate afiseaza mai multe informatii de decat sunt eu obisnuit sa vad pe infotainment si imi parea ca trebuie sa ma uit mai atent la el (clar ceva cu care te obsinuiesti)
- posesorul se plangea ca a atins cateva SpeedBumps in parcarea subterana din Palas (Iasi) cu "burta" masinii
Nu am miscat-o deloc .. pt ca era la incarcat ...

Edited by rhadoo_ds, 21 February 2022 - 09:56.


#5276
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016

 MembruAnonim, on 20 februarie 2022 - 17:04, said:

Ieri am condus Model3 Perf al unui prieten de-al meu, si el Seria3, back to back si cateva impresii de-ale mele:
  • acceleratia e incredibila; calcata la podea, masina ma impinge in scaun

Hei, m-am dus la karting cu fii-miu si prietenii lui de ziua lui, acum spre dezamagirea mea toate karturile sint electrice.
M-am dat o cursa, am stat cu acceleratia la fund tot timpul, treceau altii pe linga mine, nu intelegeam ce se intimpla. Si mergea cam incet.
Deodata il vad pe nenea de pe margine ca se uita in ochii mei si apasa niste butoane pe o telecomanda si deodata parca eram pe o masina de F1! Cred ca avea cel putin vreo 3kW, ziceai ca e duci pe luna cind dadeai de pedala. Chiar periculos as zice.
Foarte tare. Electrictatea ma refer. Fara fum (indoors), fara inertie.

Edited by vrajitoruldinoz, 21 February 2022 - 10:27.


#5277
wrc2007

wrc2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,223
  • Înscris: 01.08.2007

 vrajitoruldinoz, on 21 februarie 2022 - 10:26, said:

acum spre dezamagirea mea toate karturile sint electrice.
cat ai mers cu alea pe bezina? du-te la amckart si vei intelege ca unu electric e mult mai fun decat unul 2 timpi. unde este difernta mare de putere intre reglajele lor, unde la iesirea din curba te penalizeaza orice greseala si pana urca in cuplu..pierzi timp enorm..
\

#5278
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,657
  • Înscris: 26.11.2001

 wrc2007, on 21 februarie 2022 - 08:04, said:

astea sunt cele..puse de participantii la grup? sau sunt de la dealer? ca nu apar toate..
acolo vad ca au reusit cativa sa fie inscrisi de ei la AFM FEB2022? pt ca inteleg ca s-au miscat f greu...abia pe 17.02 au apucat sa intre in aplicatie, desi e deschisa de pe 4.02 si pe 18.02 s-au terminat fondurile..

Nu sunt de la dealer, sunt completate de membrii grupului.

AFM Rabla a inceput pe 8 februarie si parca pe 18 s-au terminat fondurile.

Sunt multi care s-au inscris de anul trecut si acum le expira dosarele Rabla Plus -> aparent primesc masinile primii, cand vine stocul de RO.

Exista un zvon beton, ca fara Rabla confirmata, nu se aduce masina in tara, iar clientii asteapta frumos ca Tesla sa ii anunte va le vine masina, se aloca VIN.

Astia (Tesla NL) sunt constienti ca fara Rabla Plus, multi clienti ar renunta la masina si nu se risca. E un cerc vicios.

E o porcarie teribila.

Edited by Courage, 21 February 2022 - 16:51.


#5279
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016

 wrc2007, on 21 februarie 2022 - 12:34, said:


cat ai mers cu alea pe bezina? du-te la amckart si vei intelege ca unu electric e mult mai fun decat unul 2 timpi. unde este difernta mare de putere intre reglajele lor, unde la iesirea din curba te penalizeaza orice greseala si pana urca in cuplu..pierzi timp enorm..
\

Nu-s cine știe ce specialist, am mai fost o data acum niște ani. Atunci erau putine locuri cu karturile electrice. E posibil sa ma duc și la amkart, la vara am treaba prin București și cum nu am ce face…

#5280
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,655
  • Înscris: 15.12.2009

 Courage, on 21 februarie 2022 - 16:46, said:

E un cerc vicios.
E o porcarie teribila.
In Suedia sistemul de eco-bonus e diferit. Cumperi masina platind suma integrala si aplici pentru bonus in primele 6 luni de la achizitie.
Dupa 6 luni de la livrare statul iti varsa in cont eco-bonusul, asta daca mai are buget pe anul ala. Daca nu are, astepti pana la revizuirea bugetara pe anul in curs sau chiar pana la noul buget de anul viitor. Daca in timpul asta masina este vanduta se pierde bonusul (nu iti mai este virat deloc).

Mi se pare mai OK asa caci intr-adevar trebuie sa iti permiti si sa vrei masina respectiva, nedepinzand de un sistem de alocari de buget care pot da peste cap business-urile.

#5281
wrc2007

wrc2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,223
  • Înscris: 01.08.2007

 Courage, on 21 februarie 2022 - 16:46, said:

E o porcarie teribila.
oricat as intelege anumite situatii, ca sunt putini, cererea mare, ca e greu, documentatie multa... deja am pierdut un val.  iar dau banii pe toate certificatele, iar stau cu rabla agatata, ei nu au sursa de rabla, deci tre sa ma descurc singur pt a2a...raspund greu la contact, sunt complet dezamagit.
la alti dealeri a fost mega simplu si rapid.
am comandat din NOV masina si pana acum n-am nicio noutate...
ma oftic ca sunt singurii dealeri de Tesla si nu am optiuni.
deja iau in calcul una SH <1an similara din germania, cu pret similar. gasisem pe mobile, dar am zis ca mai bine stau dupa noua...
daca pun cat pierd lunar pe alergatura, pe acte, pe benzina...pana vine masina, deja imi scoteam si drumul dupa aia din germania.

 vrajitoruldinoz, on 21 februarie 2022 - 16:54, said:

Nu-s cine știe ce specialist, am mai fost o data acum niște ani. Atunci erau putine locuri cu karturile electrice. E posibil sa ma duc și la amkart, la vara am treaba prin București și cum nu am ce face…
m-am dat cam pe toate din zona, si nu doar...si asta de prin 2003 incoace.
la alea de inchiriat sunt diferente majore, reglaje gresit..chiar si la cele puternice de 30 de cai..
nu mai zic ca orice greseala in curba te penalizeaza enorm, ca pana urca in ture, n-ai cuplu..
daca vezi oameni sarind in el..d-aia.

#5282
radu90

radu90

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 07.06.2005
Am obosit de cata miorlaiala citesc aici și pe FB despre "Dealer-ul" Tesla, care e sub orice critica, și miorlau și miorlau, și miorlau...
Unii pur și simplu nu pot pricepe ca sistemul Tesla a fost conceput sa funcționeze complet diferit, și ca nu exista dealeri de Tesla. Vânzarea ar trebui sa fie fără intervenția (sau cu una minimala) a omului.
Din păcate sistemul asta (încă) nu poate funcționa în România, deoarece este singura țară unde subvenția de la stat (foarte generoasa de altfel) se aplica înainte de cumpărarea mașinii. Asta da peste cap tot sistemul. Peste tot se plătește mașina la preț întreg, urmand apoi să-și recupereze fiecare, dacă este eligibil, subvenția de la stat în termen de cca 90 zile.
Din acest motiv, olandezii au încercat sa prevină eventualele derapaje (care s-au produs anul trecut) și au modificat sistemul special pentru vânzările din RO. Dar asta necesita intervetia umană, deci a consultanților.
Pe de alta parte, nici un dealer, la ora actuala, nu mai livrează o mașină sub 8-10 luni (minim). E adevărat, toți te perie, te așteaptă cu covor roșu la intrare, iti fac cafele, te suna sa vadă ce mai faci, așa cum am fost obișnuiți dintotdeauna. Dam un ban, dar ne place sa fim mângâiați și răsfățați.
De odată apare sistemul Tesla, unde nu numai ca nu ne gâdilă nimeni, dar încercăm noi să-i gâdilăm, iar când vedem ca nici asta nu ajuta, tunam și fulgeram, pe Tesla, pe sistem, pe România (țară de kkt), pe AFM și pe tot ce are legătură cu frustrarea noastră.
Da, s-au făcut greșeli de ambele părți, atât de către clienți cât și de consultanții nepregătiți ai Tesla RO, de anul trecut. Recunosc ca am avut și eu momente de frustrare, dar asta pana am înțeles cum funcționează și cum a fost gândit sistemul. O să-mi spuneți ca e inadmisibil faptul ca exista persoane care au aplicat anul trecut în mai și încă nu au VIN. Da, n-au. Unii chiar sunt îndreptățiti sa urle, dar cei mai multi n-au fost gata la timp cu dosarele Rabla. Da, în toamna au fost returnate multe mașini, care puteau ajunge, prin realocare, la unii clienți, dar era lipsit de etica. Au preferat sa le returneze. Pe ce principii poți da doua paie la 4 măgari?

Eu am aplicat în octombrie 2021, am primit VIN în prima săptămână din februarie 2022, apoi factura proforma pe care am achitat-o pe loc și am fost programat s-o ridic pe 7 martie.
Recunosc ca m-am ocupat eu de dosarele Rabla, fiind pe PJ (de fapt am angajat o firma sa facă asta, sa nu mă doară capul), și totul a mers conform planului. Acum mașina e în Koper.

Bottom line: e un sistem total diferit, nu exista dealer, și e gândit sa nu aibă (prea multa) nevoie de intervenție umană. Evident ca trebuie armonizat acest sistem cu subvențiile AFM din RO, iar asta a cerut ceva timp.
De ce pare ca tin partea Tesla RO? Pentru ca în octombrie, când am făcut rezervarea, sistemul mi-a estimat februarie-martie 2022, am fost gata cu toate actele în decembrie 2021, iar în 7 martie voi ridica mașina.
You do the math!

Edited by radu90, 22 February 2022 - 21:05.


#5283
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,655
  • Înscris: 15.12.2009

 radu90, on 22 februarie 2022 - 21:02, said:

[...] iar în 7 martie voi ridica mașina.
Atat ! ... sa fie intr-un ceas bun!

#5284
wrc2007

wrc2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,223
  • Înscris: 01.08.2007

View Postradu90, on 22 februarie 2022 - 21:02, said:

Pentru ca în octombrie, când am făcut rezervarea, sistemul mi-a estimat februarie-martie 2022, am fost gata cu toate actele în decembrie 2021, iar în 7 martie voi ridica mașina.
rezervare facuta la inceput de NOV, spunea livrare IAN2022, e final de FEB si nu am nicio info. seems right?  nimic. nici macar o data..estinativa
model performance, deci destul de rare.
intial ar fi FEB-MAR, dupa care APR-MAI..acum..poate (POATE) IUNIE.


View Postradu90, on 22 februarie 2022 - 21:02, said:

Bottom line: e un sistem total diferit, nu exista dealer, și e gândit sa nu aibă (prea multa) nevoie de intervenție umană. Evident ca trebuie armonizat acest sistem cu subvențiile AFM din RO, iar asta a cerut ceva timp.
de ce nu se explica lucru asta? unde e comunicarea?
ti se pare normal ca eu de pe 4.02 pana pe 14.02 sa ma tot rog de ei sa se informeze de program rabla? sa le dau eu monitorul oficial cu programul publicat, cand ei sustineau si pe 8-9.02 ca programul NU ESTE aprobat?
dupa care sa ma sune dealerul intr-o seara ca nu prea mai sunt fonduri, dar sa alerg maine la prima ora sa trimit documentele..POATE mai prind loc? documente care nu se obtin in aceeasi zi? (certificat anaf dureaza pana la 5 zile).
am alergat, am obtinut documente, dimineata libera de la birou (nu se obtin online), interventie, taxe de urgenta (bani pierduti)..le trimit catre ei la 10.30 dimineata..si primesc raspuns..aww..too late. stam pana in mai.
nu au rabla, nu ii intereseaza, nu ma pot ajuta.
am zis ok, am facut eu rost de una, pierd rabla clasic..dar macar sa prind buget aucm.
nimic...
acum am platit rabla aia (ca omu nu ma asteapta pana in mai cu banii) si astept.. toate documentele perfecte, doar pt ca ei nu au putut sa aplice in sistem timp de 14 zile.

ti se pare normal ca sa ma inscriu la TD in NOV, si abia acum..mi se ofera optiunea unuia? FEB2022.
am fost in alta tara, l-am facut in cateva ore. fara programare intiala.

bottom line:
daca TU ai avut o experienta buna, alte zeci nu.
ce deduci de aici?

daca in iunie nu am masina, ma f*t pe rezervare, ma duc iau una de pe mobile.de la aceeasi bani cu <10k km si gata.
poftim 3 exemple
link  link  link
asta daca mai vreau sa am de-a face cu Tesla, ca in ritmul asta nu vreau sa ma gandesc daca am nevoie de ceva post-buy ce haos va fi.
stii cat efort am depus sa iau un id3? luat ceriticat si..2-3 tranzactii din fotoliu pe telefon catre dealer. ATAT. in rest el s-a ocupat de tot. ma suna, ma tinea la curent. raspundea la email. si aia vand de 5x mai multe masini decat tesla (nu doar EV).
si acum spune-mi mie cum sistemul de vanzare tesla e super bun in RO.

poftim:
alt caz cu comanda  de X, deci nu "ieftineala" de 3/Y.
https://forum.softpe...sla-in-romania/
Comunicarea nu e doar deficitara, ea lipseste cu desavarsire la Tesla Romania.

Edited by wrc2007, 23 February 2022 - 08:06.


#5285
radu90

radu90

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 07.06.2005
Tesla n-o sa-și schimbe sistemul din cauza nemulțumirilor din Romania. Exista variante, așa cum bine zici, de EV-uri foarte bune (Kia, Hyundai, WV, etc). Nu înțeleg de ce va cramponați de Tesla, când alții va oferă mașinile lor din confortul fotoliului de acasă…

Pana când AFM n-o sa schimbe sistemul de acordare a subventiilor, așa cum e peste tot in lume (adică sa beneficiezi de rable după achiziția mașinii), Tesla RO n-o sa meargă așa cum a fost gândit. Și doar n-o sa-și schimbe sistemul informatic, și de lucru, pentru piața, destul de firava, din Romania.
Daca sunteți așa nemulțumiți de Tesla RO, de ce nu va duceți la Autovision? Care funcționează tocmai ca nu-și bate capul cu AFM. Plătești mașina la pret întreg, apoi când se aproba dosarele și ei încasează subvenția, îți returnează diferența. Iar termenele de livrare se respecta.

Cât privește X-urile, sunt probleme cu livrările peste tot in EU. Eu vorbesc strict de astea “ieftine” asa cum zici, pentru plebe…

#5286
wrc2007

wrc2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,223
  • Înscris: 01.08.2007

View Postradu90, on 25 februarie 2022 - 08:38, said:

nemulțumirilor din Romania.
repet..tu ai inteles discutia?
pe scurt..lumea se plange, tu spui ca e totul ok, ti-am adus dovezi..tu spui...pai de ce nu va duceti la altii? legatura fiind? discutia era de Tesla nu de..altii.
schimbam subiectul sau cautam solutii si acceptam realitatea?
Tesla RO isi poate schimba atitudinea si implicarea. nu am pretentia sa functioneze ca in US sau vest, nu. am pretentia sa functioneze. punct.

repet...NOV2021 - MAI2022...nicio veste. ti se pare ca ..totul e ok?

de ce am ales Tesla? pt ca nu am gasit ceva similar acum pe piata. cu siguranta nu e the best car (si am avut si am multe nemultumiri cu masina, de aia in trecut am luat id3 si nu SR) si daca as avea altele, poate le-as alege. dar nu am acum ceva similar cu M3P la banii aia. nu caut suv, dar vreau putere. si I4M50 e cu >10k mai scump si mai greu. plius fiind model nou = 14 luni asteptare.
daca ar fi alte optiuni, iti garantez ca lumea s-ar uita acolo si ar scadea comenzile de Tesla.

View Postradu90, on 25 februarie 2022 - 08:38, said:

Daca sunteți așa nemulțumiți de Tesla RO, de ce nu va duceți la Autovision? Care funcționează tocmai ca nu-și bate capul cu AFM. Plătești mașina la pret întreg, apoi când se aproba dosarele și ei încasează subvenția, îți returnează diferența. Iar termenele de livrare se respecta.
ah, deci sa nu ma duc la dealer..sau iau de la terti. asta e solutia ta? asa ma duc iau una SH cum am zis mai sus si gata.
habar nu aveam de ei, de solutia lor, si nici nu ma intereseaza. eu am comandat din cont masina.

View Postradu90, on 25 februarie 2022 - 08:38, said:

Cât privește X-urile, sunt probleme cu livrările peste tot in EU. Eu vorbesc strict de astea “ieftine” asa cum zici, pentru plebe…
repet pt a 3-4a oara...eu nu vb de delays. eu vb de atitudine.

#5287
raven75

raven75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,176
  • Înscris: 16.05.2012

View Postradu90, on 25 februarie 2022 - 08:38, said:

Daca sunteți așa nemulțumiți de Tesla RO, de ce nu va duceți la Autovision? Care funcționează tocmai ca nu-și bate capul cu AFM. Plătești mașina la pret întreg, apoi când se aproba dosarele și ei încasează subvenția, îți returnează diferența. Iar termenele de livrare se respecta.
Nici eu nu stiam de ei. Am intrat pe site si am vazut niste oferte interesante...mersi.
Mi-a sarit in ochi un detaliu: Garantie Tesla 4 ani sau 80.000 km...WTF? pana si Spring are 100.000 km garantie...sa inteleg ca la a mea cu 5 ani fara limita de km sunt din alta liga?

#5288
radu90

radu90

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 07.06.2005
Ok, got it. Iartă-ma, nu vreau sa te irit. Spuneam doar ca ăștia mici de la noi, TR in speță, nu pot face prea multe. De când și-au luat-o in freză cu comenzi și livrări nejustificate, sunt sub supraveghere constanta și destul de marginalizați. Au făcut multe presiuni pentru mărirea cotei alocate RO și au speranțe ca se va aproba curând.
Stiu ce zici cu faptul ca n-ai găsit ceva sa se apropie de eficiența Tesla. Și eu am căutat și am trecut pe la toți, Kia, Hyundai, Volvo și BMW (i4). Sunt departe de Tesla. In plus le lipsește rețeaua de încărcare, atât autohtonă cât și europeană.

Acum e pionierat, in lunile următoare se va rezolva situația, va deveni istorie. Sunt de acord ca unii consultanți sunt mai lenți (ca sa nu zic batuti in cap). Personal am avut noroc de unul (venit recent) școlit la Mercedes, și care are o viziune total diferită de ceilalți (la vreo 2 de acolo am crezut ca le sparg capul), care caută soluții și se zbate la propriu. Eu apreciez bunăvoința, chiar dacă se izbește de niște cutume.
Atat am avut de zis.

raven75 said:

1645796806[/url]' post='28836018']
Nici eu nu stiam de ei. Am intrat pe site si am vazut niste oferte interesante...mersi.

Am ajuns si eu la ei și eram aproape sa închei un deal, tot speriat ca e posibil sa pierd aprobările AFM (obținute cu truda). Un amic de-al meu chiar s-a dus, și își va ridica curând mașina (la termen).

#5289
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,655
  • Înscris: 15.12.2009

View Postraven75, on 25 februarie 2022 - 15:46, said:

Mi-a sarit in ochi un detaliu: Garantie Tesla 4 ani sau 80.000 km...WTF?
Da, aste e garantia standard la tesla: 4 ani/80K Km pentru masina, 8 ani/192K Km ptr baterie.

#5290
raven75

raven75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,176
  • Înscris: 16.05.2012

View Postro_explorer, on 25 februarie 2022 - 17:12, said:

Da, aste e garantia standard la tesla: 4 ani/80K Km pentru masina, 8 ani/192K Km ptr baterie.
80k km nu e cam putin pentru o masina ce sare de 50k de euro? Sunt masini termice mult mai prapadite (ca brand) ce ofera un 150k de km - decent. Ce se poate strica la o masina electrica ca Tesla? Butoanele sunt eliminate la maxim, nu are supape, EGR, turbine sau alte dracovenii...Pune tati 150k garantie pentru masina ca nu doare...sau e conceputa pentru cei care o iau pe 3 ani si o dau mai departe?

View Postradu90, on 25 februarie 2022 - 15:51, said:

Am ajuns si eu la ei și eram aproape sa închei un deal, tot speriat ca e posibil sa pierd aprobările AFM (obținute cu truda). Un amic de-al meu chiar s-a dus, și își va ridica curând mașina (la termen).
Autovision cum fac cu vanzarea daca o cumpara ei? Stiu ca 1 an de zile nu ai voie sa vinzi. Fac un contract de comodare?

Edited by raven75, 25 February 2022 - 18:59.


#5291
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
N-are nici o treaba pretul cu garantia. Garantie mare tind sa ofere marcile care au o problema de imagine la fiabilitate (coreenii de exemplu).

#5292
raven75

raven75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,176
  • Înscris: 16.05.2012

View Postvrajitoruldinoz, on 25 februarie 2022 - 20:37, said:

N-are nici o treaba pretul cu garantia. Garantie mare tind sa ofere marcile care au o problema de imagine la fiabilitate (coreenii de exemplu).
Aha! deci asa merge treaba: esti fiabil, nu mai trebuie sa dai garantie...ai probleme de fiabilitate - dai garantie mare. :) Merci de info...eram prost si m-ai luminat.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate