Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @fiuny!

Ghiocei - nu mai infloresc

Laowa 10mm F/2.8 pentru FF

Daca imi fac casa cu fosa, cat co...
 Navigatie Octavia 3

Cum obtin reducere la Bolt? Sau e...

Garantie reciclabile, monopolizata?

Suport auto biciclete
 A murit Vasile Diba 1954-2024

A postat pe tiktok o varianta cu ...

Sfat curațare TEI

Shell script pentru 3 update-uri ...
 Pareri plita cu inductie cu hota ...

"Incident" in mall

Credit si avans cu plata cash - l...

alternativa pentru artelac night ...
 

Păreri Horizon: Tot ce trebuie să știi!

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
alexutzu3

alexutzu3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 04.02.2012
Pentru că am văzut că nimeni nu a făcut așa ceva, am decis să fiu eu ghidul celor ce vor să treacă de la un Mediabox simplu UPC, la unul Horizon.
Deci să începem.

1. Instalare
În primul rând, puteți folosi și Scart, și HDMI, dar cu Scart textul mic e foarte greu de citit.
Mediaboxul e mult mai mic decât oricare altul de la UPC. Este negru complet, și are trei butoane: sus, jos, și power. Display-ul din față e de un alb dureros noaptea, uneori pun ceva în fața lui să nu mă orbească. Arată ceasul câne închis, nr canalului când e deschis și UPC când ești în vreo aplicațe. Acesta e un minus pentru mine, că la fostul mediabox îmi zicea numele canalului și emisiunii.
Telecomanda e cam urâțică. Un plus față de aia albă veche și un minus față de aia neagră veche.
Nu uita să iei un stick sau hard disk extern mărișor dacă vrei să înregistrezi ceva.
Și cablul ethernet inclus e scurt, deci ai grijă că fără net nu faci nimic cu mediabox-ul.

2. Funcții noi, bonusuri față de cele vechi ( cele cu steluță merg doar cu net)
Funcția Replay, vezi unele canale cu până la 7 zile în urmă*, dacă ai mediabox-ul vei avea funcția și pe Horizon Go
Aplicații noi*:
La momentul actual, aplicațiile* sunt: Vimeo (alternativă youtube, ciudat că nu găsești tot ce găsești pe vimeo.com), Mood Lounge (un fel de ambiental cu tot felul de imagini: pisici, ouă prăjite, dansuri, leagăn, șemineu, etc) și 4 screensavers (acvariu, barcă, răsărit, apus), știri (Euronews, Al Jazeera, Deutsche Welle - toate în engleză), 7 jocuri (Solitaire Classic, Slingo, Chainz 2, A-maze-ing Mac, Space Moodles, World Poker Tour, Pirate Comander), Cinemagia (poți vedea ce filme sunt la tv azi (și canalul și ora), ce filme sunt la cinema (selectezi tu orașul) și poți vedea trailerul și poți cumpăra bilete. Dacă cumperi de aici primești 1 bilet gratis), Google Maps, Virtuaqym, flickr
Cu Horizon, toate aplicațiile (inclusiv jocurile) sunt gratis.
Căutare avansată (nu știu de ce a fost scos din mediaboxurile clasice)
Un meniu mai nou, mai frumușel.

3. Funcții eliminate (față de mediaboxurile vechi)
Recomandări TV (canalul 1)
Recomandări documentare (nu mai știu pe ce canal)
Jocuri cu plată (canalul 12)
Meniu interactiv (canalul 11)
Aplicația Euronews de pe canal (înlocuită în Aplicații)
Toate acestea sunt înlocuite de aplicații
Hard Disk-ul intern pentru DVR (trebuie cumpărat separat un hard disk extern, eu folosesc un stick și merge perfect)

4. De reținut
Treaba cu hard-ul
Merge cu lag, e o durere în fund să joci jocurile, să tastezi. Telecomanda nu are litere, tastatura e pe ecran și selectezi cu săgețile. Apeși o literă și aștepți 2 secunde să îți ia comanda. La schimbat de canale nu e problemă.
Pe Vimeo nu găsești toate video-urile pe care le găsești pe vimeo.com. La unele îți apare că nu se poate reda pe acest dispozitiv.
Necesită net pentru aplicații și replay.

5. Cu alte cuvinte...

PRO:
Replay
Aplicații noi
Dimensiune mică
Interfață frumușică

CONTRA:
Hard disk extern sau stick necesar
Lag mare
Mini ghid mediocru (acela de pe butonul ok, vezi doar ce e acum și ce urmează, la cele vechi vedeai 24 de ore)
Ghid TV slab (doar 2 nivele de transparență, asta e singura problemă, nu se vede bine în spatele lui)

Recomand? Da. Nu e prefect, dar se merită pentru replay, Vimeo și Cinemagia. Păcat că păcală care a venit să mi-l instaleze era bombă, nu știa nimic despre Horizon și orice mi-a zis s-a dovedit a fi greșit după câteva zile.

Edited by alexutzu3, 06 January 2017 - 16:38.


#2
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,719
  • Înscris: 07.07.2009
Avem și topic dedicat https://forum.softpe...-de-posturi-tv/

#3
alexutzu3

alexutzu3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 04.02.2012

 Kalman2007, on 06 ianuarie 2017 - 16:45, said:


Am făcut acest topic tocmai pentru că înainte să mi-l iau, aveam nevoie de mai multe detalii care nu erau nicăieri, nici în acel topic,  și m-am gândit că poate cum am avut eu nevoie, mai au și alții.

#4
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,999
  • Înscris: 08.08.2002
Sa-ti mai adaug si eu 2 la Contra:
Telecomanda nu e universala, ai nevoie si de telecomanda tv-ului .
Ca sa primesti o astfel de "minune" nu poti schimba doar Pace-ul cu Horizon trebuie si abonament nou, care posibil sa fie mai scump decat ce plateai pana acum si bineinteles vei primi bonus o prelungire de contract de 12, 24 luni.
Daca acum te abonezi la UPC si primesti conserva asta e, alta mai buna sau mai proasta cica nu mai au, daca tv-ul n-ar CI+ te descurci si cu Horizon-ul ca n-ai de ales, dar ca si client vechi daca te gandeai la un mediabox cu o interfata si functii mai din deceniu acesta UPC cu al lor Horizon te cam indeamna sa alegi intre a schimba providerul sau a-ti cumpara un smart tv cu CI+

Edited by MD, 06 January 2017 - 19:01.


#5
cristi_71

cristi_71

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 07.07.2008

 alexutzu3, on 06 ianuarie 2017 - 16:32, said:

Pentru că am văzut că nimeni nu a făcut așa ceva, am decis să fiu eu ghidul celor ce vor să treacă de la un Mediabox simplu UPC, la unul Horizon.
Pe ce lume traiesti ma nene? Inca n-ai aflat ca s-au inventat televizoarele "smart"?

#6
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,488
  • Înscris: 21.08.2008
Pe principiul asta s-au inventat si submarinele, elicopterele... tu ai vreunul?

Eu am atat CRT de 10 ani (e adevarat, ceva mai rasarit) si 2 LED FHD ultimul racnet. Ce treaba are sula cu prefectura?

#7
cristi_71

cristi_71

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 07.07.2008
Io nu cunosc pe nimeni care sa aiba CRT si mediabox. Nu stiu cum e pe la Focsani. Un televizor cu CI are in ziua de azi tot saracu', ca gasesti incepand de pe la o mie de lei...

Edited by cristi_71, 06 January 2017 - 22:47.


#8
a_d_y

a_d_y

    Hobby Telecom & Mass Media

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,354
  • Înscris: 05.09.2005
Iar nu merge replay nici pe go nici pe box. Mda, televiziunea viitorului :D

#9
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,488
  • Înscris: 21.08.2008
Daca ai fi avut un Mediabox ai fi vazut ca pe spate conexiunile se preteaza a fi catre un CRT, are mufa Scart si Audio rosu+alb, un port USB si un port Ethernet, restul nu le vad folosite la un digital care are CI+
Eu cred ca acest Mediabox (in forma pe care o am eu) a fost special creat pentru a fi conectat la un CRT. Bine, probabil ca si LEDurile au mufa Scart dar nu prea are sens sa conectezi prin Scart cand exista HDMI.
Apropo, exista CRT si CRT, unele au ecrane mari, plate, frecventa de 100Hz... se integreaza perfect intr-un spatiu in care tin si linia audio/dvd/video si topate accesoriile.

#10
marianeugendinca

marianeugendinca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 05.04.2014
O mica intrebare am si eu,a reusit cineva sa cumpere bilet la film din aplicatie si sa primeasca unul gratis?Eu incerc de o ora si nu reusesc.

#11
use89

use89

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.08.2017
Eu nu pot instala aceasta minune a tehnologiei facuta de expertii de la Horizon.

Dupa ce conectez toate cablurile, imi scrie, citez : ,,Not support". Daca incerc a doua oara, nu imi apare meniul ca in manualul de instalare, ma baga direct pe engleza si nu gaseste niciun program, nimic, nada. Am reverificat toate cablurile daca sunt la locul lor ... totul bine...

Poate stie cineva pe aici ceva ce eu nu stiu.

Colegii de camera folosesc doar internetul, care merge, dar platim tot pachetul de 79 lei/luna... (eu m-am mutat acum 10 zile cu ei si chiar vreau sa profit de ce platesc, desi pe ei nu i-a deranjat sa plateasca de un an pachetul full doar pentru internet).

Aveti vreo idee de ce nu merge?

#12
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,117
  • Înscris: 22.02.2017
Pune o poza cu eroarea... de "Not support" nu am auzit pana acum...

#13
ariciulica

ariciulica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 05.12.2009
Buna ziua,

Poate cineva sa-mi zica cum merge inregistrarea la box-ul asta? E adevarat ca nu pot inregistra decat canalul la care ma uit? Asta ar fi o limitare serioasa!

#14
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,117
  • Înscris: 22.02.2017
Da, poti inregistra doar canalul la care te uiti, are un singur tuner. Limitarea e imensa mai ales pentru utilizatorii de CISCO DVR HD.

#15
dincadan78

dincadan78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,345
  • Înscris: 29.04.2010
Pai ce? La Cisco DVR nu e la fel? Ai schimbat postul, ai intrerupt si inregistrarea.

#16
ariciulica

ariciulica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 05.12.2009
Pai nu! La DVR-ul clasic poti efectua o inregistrare pe un canal si sa te uiti in acelasi timp pe altul! Poti efectua si 2 inregistrari in acelasi timp dar DVR-ul trebuie sa fie in stand-by adica nu poti viziona nimic la el. Cel de la Telekom era ceva mai performant in privinta asta fiindca puteai sa faci 2 inregistrari in acelasi timp si sa vizionezi pe unul din cele doua canale inregistrate!
Drept care am luat totusi Horizon dar pastrez si vechiul DVR :)

#17
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,488
  • Înscris: 21.08.2008
Am incercat eu pe un DVR SD  si nu merge sa inregistrezi doua programe simultan, in programele inregistrate apare doau unul si celalalt cu eroare.
Poti inregistra in standby, in timp ce te uiti la alt canal dar doua simultan nu.

#18
ariciulica

ariciulica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 05.12.2009
Pe DVR HD poti inregistra doua in standby.  Are idee cineva cam cat ocupa un film de o ora sa zicem pe hdd?  I-am pus un stick de 32 gb si am vrut sa inregistrez o emisiune de 2 ore si zicea ca n-are spatiu suficient si sa mai eliberez din spatiu. Evident n-aveam ce, ca stick-ul era gol.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate