Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...
 

Programul Prima Casa 2017

* * * * * 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
16786 replies to this topic

#16741
Maricik80

Maricik80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 16.11.2017
Eu am platit 240 lei contorul de gaze.

#16742
DanGabriel1984

DanGabriel1984

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 01.11.2017
Mie mi-a zis dezv ca voi primi factura pt contor pe numele meu dar nu o platesc. O duc la ei in copie si o platesc ei.

Edited by RealThing, 05 February 2018 - 19:43.
post triplu


#16743
drmusic_19

drmusic_19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 10.05.2008
Neata,
Intreb si eu poate ma ajutati cu un sfat!
Vreau 200 000 lei pe 20 ani prin Prima Casa.
Am ramas la 2 banci, ING si Raiffeisen.
As inclina catre ING ca am cardul de salariu la ei, imi retrag banii direct din cont, etc!
Dar apare o problema, ei imi dau suma pe care o doresc pe 23 ani sau daca tot vreau pe 20 ani imi ofera 189 000 lei, diferenta trebuie sa o achit eu suplimentar catre dezvoltator!
Dna de la ING mi-a zis ca pot merge sa semnez aplicatia si din centrala ii va spune daca totusi imi accepta conditiile care le doresc eu.Raspunsul se primeste in maxim o zi, in caz contrar pot refuza aplicatia.
As putea merge la Raiffeisen sa aplic apoi?Sau raman undeva in evidenta si sunt blocat in a mai aplica la o alta banca?
Daca este cineva in tema, as fi recunoscator!
Multumesc!

Edited by drmusic_19, 06 February 2018 - 08:21.


#16744
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Recomandarea ar fi spre ING. Nu vad de ce te-ar deranja cei 23 de ani. Presupun ca nu te incadrezi in rata din moment ce te-au refuzat (ori 20 de ani, dar cu 11.000 lei mai putin, ori 23 cu suma 200.000). Poti sa accepti cei 23 de ani, depui ca si cum ai avea pe 20 si cand te apropii de termen (cei 20 de ani) faci cerere de plata anticipata si gata. La Prima Casa nu se percepe comision de rambursare anticipata.

#16745
Maricik80

Maricik80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 16.11.2017
Neata! Sigur ca poti sa mergi si la alte banci sa faci simulare sau sa aplici. La ING iti cer semnatura pentru ca altfel nu pot sa ceara la banca centrala evaluarea cererii. Nu ramai blocat sub nicio forma, este optiunea ta daca te razgandesti si vrei sa mergi la alta banca care iti ofera conditiile pe care le pui de la inceput. Atentie insa pentru ca la orice banca vei sti daca sunt acceptate dorintele tale numai dupa evaluarea bancii centrale. Consilierul de la sucursala iti face doar simularea.

Scuze pentru repetarea mesajului!

Edited by nonameshadow, 06 February 2018 - 17:03.


#16746
cerbucristi

cerbucristi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 04.04.2017
Buna ziua. Imi poate spune cineva in cate zile trimite evaluatorul raportul catre banca?

#16747
Maricik80

Maricik80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 16.11.2017
Depinde de fiecare banca in parte. La mine a durat 3 zile lucratoare.

#16748
drmusic_19

drmusic_19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 10.05.2008

View PostPololica, on 06 februarie 2018 - 08:26, said:

Recomandarea ar fi spre ING. Nu vad de ce te-ar deranja cei 23 de ani. Presupun ca nu te incadrezi in rata din moment ce te-au refuzat (ori 20 de ani, dar cu 11.000 lei mai putin, ori 23 cu suma 200.000). Poti sa accepti cei 23 de ani, depui ca si cum ai avea pe 20 si cand te apropii de termen (cei 20 de ani) faci cerere de plata anticipata si gata. La Prima Casa nu se percepe comision de rambursare anticipata.
Nu ma incadrez probabil pt ca avansul perceput de ei e 10% fata de 5% la alte banci si pt ca sotiei i-au luat in considerare salariul minim din 2015 de dinainte de a intra in co crestere copil.
Multumesc pt raspunsuri!

#16749
humancentiped

humancentiped

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 19.02.2018

View PostFNGCIMM, on 01 iunie 2017 - 17:50, said:

Buna seara,

Primele dosare care au avut ca data de trimitere 19.05.2017 au intrat in analiza.

Reamintim si faptul ca am publicat un set de intrebari frecvente legate de Programul Prima Casa:


Intrebari frecvente legate de Programul Prima Casa

1. Care este regula dupa care se iau in analiza dosarele Prima Casa?
Dosarele Prima Casa se iau in analiza in functie de data trimiterii dosarului de la banca la FNGCIMM, acordandu-se atentie si datei de expirare a antecontractelor de vanzare-cumparare. Trebuie subliniat ca numarul solicitarii este generat automat in momentul in care aceasta este incarcata in aplicatia programului de catre Banca (prima salvare), iar acesta NU are absolut nicio legatura cu ordinea in care sunt ele procesate si nici cu momentul trimiterii de la banca.

2. De ce mi s-a invalidat dosarul ?

Cele mai frecvente motive de invalidare sunt : lipsa documente obligatorii, documente expirate sau ilizibile, informatii completate gresit in aplicatie etc. Pentru a afla motivele exacte in cazul dumneavoastra, va rugam sa luati legatura cu consilierul bancar, deoarece invalidarile sunt intodeauna insotite de comentariile analistilor FNGCIMM, in vederea operarii corectiilor solicitate.

3. Ce presupune analiza unui dosar?

Analiza dosarului in vederea acordarii garantiei presupune verificarea acestuia de mai multe directii / departamente (analiza, juridic, economic) si de aceea, stadiul sau poate ramane neschimbat in aplicatia de pe site mai mult timp. In situatia in care dosarul este invalidat de unul dintre departamentele implicate in analiza, acesta este returnat la banca insotit de un comentariu in care sunt specificate corectiile/ completarile ce trebuie aduse dosarului.
Dupa completarea dosarului, banca retrimite dosarul catre Fond prin intermediul aplicatiei si se va relua procesul de analiza. In aceste cazuri, durata de timp necesara aprobarii finale, precum si intreg fluxul de aprobare al celorlalte dosare se extind, deoarece analiza dosarului este reluata integral de catre toate departamentele implicate. Este foarte important ca dosarele sa fie trimise complet si corect intocmite, pentru a evita retrimiterea la banca si apoi reluarea analizei.

4. Dupa completarea dosarului de catre banca, acesta se reintoarce in aplicatie sub un alt numar de solicitare?
Nu, dosarul pastreaza acelasi numar de solicitare, insa analiza se reia integral. Astfel, durata aprobarii dosarului dvs. depinde foarte mult de cat de bine este intocmit dosarul.

5. Cum pot fi informat cu privire la evolutia dosarului meu? Este posibil sa fiu tinut la curent cu fiecare stadiu de analiza si sa fiu notificat cand se aproba?
FNGCIMM a pus la dispozitia beneficiarilor aplicatia “Stare PC” tocmai pentru ca fiecare beneficiar sa poata urmari stadiul propriului dosar. S-au facut si se vor face in continuare eforturi pentru rezolvarea solicitarilor in cel mai scurt timp, insa este imposibil sa transmitem notificari catre fiecare beneficiar de program avand in vedere numarul mare de solicitari de Prima Casa si personalul disponibil.

6. Sunt titularul unui contract de garantare pentru achizitia unei locuinte prin Programul Prima Casa si nu am primit de la FNGCIMM nicio factura pentru plata comisionului. Trebuie sa o primesc?
Nu trebuie sa primiti nicio factura de la FNGCIMM. Asa cum se mentioneaza in Contractul de garantare, Fondul are relatie directa cu Finantatorul.

7. Am nevoie de un duplicat al contractului de garantare si al facturii. Cum se poate obtine ?
Un duplicat al contractului de garantare si al facturii aferente se elibereaza numai la solicitarea scrisa a bancii si numai in cazul pierderii/ deteriorarii documentului initial.

8. Doresc sa renunt la solicitarea de garantare a creditului. Cum se procedeaza ?
Banca dumneavoastra va transmite o cerere de renuntare, insotita de toate exemplarele originale ale contractului de garantare/ promisiunea de garantare in original, copie dupa ordinul de plata a comisionului de gestiune/analiza, care se va inregistra la registratura FNGCIMM.

9. Detin o locuinta achizitionata prin programul Prima Casa, de mai mult de 5 ani, si doresc sa o vand. Imi puteti spune ce trebuie sa fac pentru a o putea vinde ?
In aceasta situatie, trebuie sa adresati o cerere bancii finantatoare si Ministerului Finantelor Publice - Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica, pentru obtinerea acordului de instrainare.
FNGCIMM nu este mandatat de legislatia incidenta programului Prima Casa pentru eliberarea acordurilor de modificare/ instrainare/ inchiriere a unui imobil achizitionat in cadrul Programului.

10. Sunt beneficiarul unui credit Prima Casa si as dori sa vând apartamentul achizitionat, desi nu au trecut 5 ani de la data contractarii creditului, asa cum se specifica in contract. Banca mi-a spus ca s-ar putea vinde, dar numai cu acordul dumneavoastră. Cum sa procedez?
FNGCIMM nu este mandatat sa emita acorduri de instrainare.
Legislatia incidenta programului Prima Casa, prevede posibilitatea instrainarii imobilului inainte de expirarea interdictiei de 5 ani, in urmatoarele cazuri:
- rambursarea integrala, anticipata a creditului sau la termen a creditului, cu acord de radiere emis de FNGCIMM, la solicitarea scrisa a bancii;
- preluarea creditului de catre o persoana eligibila in cadrul Programului, - ulterior, la solicitarea scrisa a bancii, FNGCIMM va emite un act aditional;
- achizitionarea/ construirea unei noi locuinte in cadrul Programului cu acordul de instrainare al Ministerului Finantelor Publice si al bancii finantatoare.
In situatia rambursarii integrale sau a preluarii creditului, trebuie sa va adresati bancii finantatoare, pentru a intreprinde demersurile de radiere a ipotecii si a interdictiilor inscrise asupra imobilului sau pentru a intreprinde demersurile de preluare a creditului de catre persoana fizica eligibila in cadrul Programului. In cazul preluarii contractului de finantare, banca isi da acordul, atat in nume propriu, cat si in numele statului roman pentru preluarea finantarii si a dreptului de proprietate.
Vanzarea imobilului inainte de implinirea termenului de 5 ani in vederea achizionarii / construirii unei noi locuinte in cadrul Programului este conditionata de obtinerea acordului MFP si al bancii finantatoare. In aceasta situatie, este necesar sa va adresati direct bancii finantatoare si Ministerului Finantelor Publice - Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica, pentru obtinerea acordului de instrainare.

11. Doresc sa deschid un sediu de firma in casa achizitionata prin programul Prima Casa. Cum trebuie sa procedez pentru a obtine un acord ?
Acordul se obtine direct de la Ministerul Finantelor Publice - Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica, numai dupa ce finantatorul a emis acordul sau pentru aceeasi solicitare. FNGCIMM nu este mandatat de legislatia incidenta programului Prima Casa pentru eliberarea acordurilor de modificare/ instrainare/ inchiriere a unui imobil achizitionat in cadrul Programului.

12. Sunt proprietarul unui apartament achiziționat prin programul Prima Casa, pe care vreau sa îl închiriez. Cum pot proceda ?
Pentru inchirierea unui imobil achiziționat prin programul Prima Casa trebuie sa obtineti in primul rand acordul bancii finantatoare. Ulterior veti solicita in scris acordul Ministerul Finantelor Publice – Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica, la care veti atasa acordul bancii. Aceste doua acorduri va vor fi solicitate atunci cand veti inregistra contractul de inchiriere la administratia financiara de care apartineti.
FNGCIMM nu este mandatat prin legislatia incidenta programului Prima Casa, pentru eliberarea acordurilor de modificare / instrainare/ inchiriere a unui imobil achizitionat in cadrul Programului.

13. Am achizitionat un apartament prin Programul Prima Casa si ni se solicita un acord, atat din partea bancii cat si din partea FNGCIMM, pentru drept de servitute aerian si subteran, cu titlul gratuit, pentru lucrarile electrice. Cum trebuie sa procedam ?
In aceasta situatie, trebuie sa va adresati direct Ministerului Finantelor Publice – Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica. Potrivit prevederilor art.1, alin.7^5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.60/2009, modificata si completata prin OUG nr.33/2011, “Prin excepţie de la prevederile alin. (7), (7^1) şi (7^2), prevederile legislaţiei în domeniul gazelor naturale şi în domeniul energiei electrice, referitoare la constituirea şi exercitarea drepturilor de uz şi servitute, precum şi a oricăror alte servituţi de interes public, se aplică în mod corespunzător.”

14. Am nevoie de un acord cu privire la modificarea de compartimentare a unui apartament achizitionat prin programul Prima Casa. Cum il pot obtine?
In aceasta situatie, trebuie sa va adresati direct catre Ministerul Finantelor Publice- Directia Generala de Trezorerie si datorie publica. FNGCIMM nu este mandatat de legislatia incidenta programului Prima Casa pentru eliberarea acordurilor de modificare/ instrainare/ inchiriere a unui imobil achizitionat in cadrul Programului.

15. Pot refinanta un credit in cadrul Programului Prima Casa?
Legislatia incidenta Programului Prima Casa nu prevede posibilitatea refinantarii unui credit acordat cu garantia statului

16. Am rambursat integral creditul garantat. Cum pot obtine acordul de radiere?
In aceasta situatie trebuie sa va adresati bancii finantatoare. Banca finantatoare trebuie sa trimita la FNGCIMM urmatoarele documente:
- solicitare de radiere,
- extras de cont de credit,
- declaratia privind identitatea beneficiarului real, in cazul tranzactiilor mai mari de 15.000 Euro,
- copia contractului de garantare, copia extrasului de Carte funciara pentru informare, alte documente (CI pentru beneficiarii casatoriti, divortati, mostenitori etc.), dupa caz.
FNGCIMM va emite acordul de radiere, potrivit Hotararii nr. 80/27.02.2017 si il va transmite bancii intr-un singur exemplar original.

17. Cat dureaza eliberarea acordului FNGCIMM de radiere a ipotecii, dupa rambursarea integrala, anticipata a creditului?
Legislatia aplicabila Programului nu stabileste un termen limita pentru eliberarea acordului de radiere a ipotecii si sarcinilor legale din cartea funciara a imobilului – locuinta; in aceste conditii, eliberarea acordului se face cu respectarea termenului legal pentru solutionarea petitiilor, respectiv acela de 30 de zile de la data inregistrarii solicitarii de eliberare a acordului.

18. Acordul FNGCIMM de radiere pe care il detin este incomplet. Cum pot obtine un acord corect?
Sesizati aceasta problema bancii finantatoare care va solicita FNGCIMM emiterea unui nou acord sau incheierea unui addendum la acordul initial, dupa caz. Pentru eliberarea unui nou acord este necesar ca banca finantatoare sa ne returneze acordul initial in original.

19. Doresc să știu dacă în cazul în care nu reușesc să plătesc ratele pentru Prima Casa, iar plata garanției este efectuata de MFP în contul finanțatorului, în cazul în care sunt executat silit de către ANAF pentru recuperare debit, sunt obligat la plata majorărilor și penalităților de întârziere sau plătesc efectiv valoarea contractului?
Potrivit cap. Obligatiile partilor, din contractul de garantare semnat cu banca si FNGCIMM, beneficiarul se obliga:
- sa restituie Statului Roman prin MFP, suma achitata in contul garantiei acordate prin contractul de garantare ;
- sa plateasca taxe accesorii la suma achitata in contul garantiei de catre Statul Roman, egale cu cele prevazute de Codul de procedura fiscala pentru neplata obligatiilor fiscale.

20. Eu si viitoarea mea sotie dorim sa facem o conventie matrimoniala, astfel incat sa fim amandoi proprietari ai apartamentului pe care tocmai l-am cumparat recent prin Prima Casa. Cum ar trebui sa procedam?
In aceasta situatie va veti adresa bancii finantatoare, care dupa analizarea si aprobarea solicitarii dvs. va transmite letric la FNGCIMM o solicitare de modificare a contractului de garantare, in care va preciza calitatea de beneficiar sau garant a partenerei dvs., dupa caz ( a se vedea definitiile din legislatia Prima Casa mentionate mai jos) insotita de documente justificative (contractul de garantare, documentul de aprobare al bancii, actul aditional la contractul de credit, copia CI conf. cu originalul, certificatul de casatorie, declaratia pe propria raspundere, dupa caz, conventia matrimoniala etc.) Fondul va analiza solicitarea de modificare a bancii si va emite un act aditional la contractul de garantare care va fi transmis bancii pentru semnare de catre toate partile contractante.
Extras din ORDINUL MFP Nr. 2225/994 din 6 iulie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare:
ANEXA 5 la anexa nr. 6 CONTRACT DE GARANTARE pentru achiziţia unei locuinţe sau a unei noi locuinţe, după caz :
“…………………………………….
e) beneficiar - persoana fizică ce îndeplineşte criteriile de eligibilitate prevăzute la art. 1 alin. (2) sau art. 1 alin. (10^4), după caz, din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 368/2009, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi condiţiile din normele de creditare ale Finanţatorului, care solicită şi primeşte finanţare din partea acestuia în cadrul Programului, garantată în proporţie de 50% de FNGCIMM, în numele şi în contul statului;
f) garant - persoană fizică, soţ/soţie al/a beneficiarului, parte semnatară a contractului de garantare, care are calitatea de co/proprietar al locuinţei sau noii locuinţe achiziţionate în cadrul Programului şi îşi asumă toate obligaţiile şi beneficiază de aceleaşi drepturi ca şi beneficiarul;”

Seara placuta si dosare corecte va dorim!

Echipa FNGCIMM

Am achizitionat o casa acum 6 luni, prin programul Prima Casa, dar am descoperit de curand ca locuiesc intr-o casa complet diferita fara de aceea executata in proiectul tehnic si fara sa indeplineasca fazele de executie care apar in plansele DTAC vizate spre neschimbare. BCR nu a solicitat in pachetul de "alte documente specifice" proiectul casei, nu a solicitat cartea tehnica, nu a solicitat receptia finala. Identic a procedat si FNGCIMM. Identic si evaluatorul BCR. Noi acum, la nici 6 luni de la achizitie, avem mari probleme cu casa, deficiente la nivel de rezistenta, vicii ascunse, neconcordanta in acte si suntem si in imposibilitate de a vinde. Cum a fost posibil sa nu verificati nici macar actele alea putine pe care le-ati solicitat si sa acordati cu atat usurinta garantare a unui credit pe ceva ilegal executat? Cum procedam acum, BCR? Cum procedam acum, FNGCIMM? Noi astia, fu***i si cu banii luati pe 30 de ani?

#16750
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,448
  • Înscris: 06.08.2008
Simplu: Iei hartiile si tot ce ai tu de la banca/dezvoltator si actionezi in instanta dezvoltatorul. Banca nu are nici o vina in cazul de fata. Nu e vina bancii ca dupa 6 luni ti-ai dat seama ca magarul dezvoltatorul te-a tepuit...

Daca e asa cum zici, ai sans mari de castig.

#16751
humancentiped

humancentiped

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 19.02.2018

View Postpaso87, on 20 februarie 2018 - 11:40, said:

Simplu: Iei hartiile si tot ce ai tu de la banca/dezvoltator si actionezi in instanta dezvoltatorul. Banca nu are nici o vina in cazul de fata. Nu e vina bancii ca dupa 6 luni ti-ai dat seama ca magarul dezvoltatorul te-a tepuit...

Daca e asa cum zici, ai sans mari de castig.

Si tu spui ca banca nu are absolut nicio responsabilitate? Esti 100% sigur? Evaluatorul este al bancii..., banca ar trebui sa iti reprezente interesele, fondul garanteaza dupa cum este stipulat contractual. Eu daca ma duc la banca si le pun cheile pe masa, nici ei nu o pot vinde datorita discrepantelor in acte...

#16752
cosmin35

cosmin35

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 17.07.2007
A mai luat cineva apartament cu finisaje peste bugetul alocat de dezvoltator? La plata diferentei, dezvoltatorul trebuie sa emita o factura in baza careia sa platesti diferenta sau cum se procedeaza? Merci

#16753
Maricik80

Maricik80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 16.11.2017
Da, noi am luat asa. Am platit 30mil in plus si ne-au dat factura cei de la magazinul cu care lucrau.

#16754
cosmin35

cosmin35

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 17.07.2007

View PostMaricik80, on 25 februarie 2018 - 19:38, said:

Da, noi am luat asa. Am platit 30mil in plus si ne-au dat factura cei de la magazinul cu care lucrau.
Si ati platit in contul dezvoltatorului prin transfer bancar? Mie mi-au spus ca ar trebui sa platesc in contul in care am platit si avansul tot o diferenta de aproximativ 3000ron

#16755
Maricik80

Maricik80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 16.11.2017
Dezvoltatorul nostru a lucrat cu o firma de gen. El ne-a dat un buget si ce a fost peste am platit noi direct la firma aceea.

#16756
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,448
  • Înscris: 06.08.2008

View Posthumancentiped, on 20 februarie 2018 - 12:34, said:


Si tu spui ca banca nu are absolut nicio responsabilitate? Esti 100% sigur? Evaluatorul este al bancii..., banca ar trebui sa iti reprezente interesele, fondul garanteaza dupa cum este stipulat contractual. Eu daca ma duc la banca si le pun cheile pe masa, nici ei nu o pot vinde datorita discrepantelor in acte...

Ar trebui... multe.
Daca vrei sa ma crezi bine, daca nu e treaba ta.
Chiar crezi ca omul ala are habar de ce evalueaza ?
Poate unele banci au evaluatori care sunt ingineri constructori si nu stiu eu. La mine a venit un batranel la vreo 60 de ani cu hartiile in mana. S-a uitat, a evaluat vizual, a pus cateva intrebari si a plecat.
Nu tin minte sa fi intrebat de structura casei, de numarul de stalpi de sustinere sau dimensiunile grinzilor.

Daca tu ai impresia ca banca iti reprezinta tie interesele, te inseli amarnic. Banca isi vrea partea si atat. Nu-i intereseaza pe aia daca tu ai ce manca sau daca ai caldura. AI bani, platesti, n-ai bani te executa. La ei nu merge cu rugaminti.

Eu cred ca voi trebuia sa  verificati mai bine ceea ce cumparati. Ti-am zis si mai sus, singura solutie pe care o vad e sa mergi la un avocat.

#16757
Mirela16

Mirela16

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.06.2017

View Posthumancentiped, on 19 februarie 2018 - 16:07, said:


Am achizitionat o casa acum 6 luni, prin programul Prima Casa, dar am descoperit de curand ca locuiesc intr-o casa complet diferita fara de aceea executata in proiectul tehnic si fara sa indeplineasca fazele de executie care apar in plansele DTAC vizate spre neschimbare. BCR nu a solicitat in pachetul de "alte documente specifice" proiectul casei, nu a solicitat cartea tehnica, nu a solicitat receptia finala. Identic a procedat si FNGCIMM. Identic si evaluatorul BCR. Noi acum, la nici 6 luni de la achizitie, avem mari probleme cu casa, deficiente la nivel de rezistenta, vicii ascunse, neconcordanta in acte si suntem si in imposibilitate de a vinde. Cum a fost posibil sa nu verificati nici macar actele alea putine pe care le-ati solicitat si sa acordati cu atat usurinta garantare a unui credit pe ceva ilegal executat? Cum procedam acum, BCR? Cum procedam acum, FNGCIMM? Noi astia, fu***i si cu banii luati pe 30 de ani?
puteti solicita rezolutiunea contractului in instanta pt vicii ascunse art.1707 cod civil

#16758
alinadulca

alinadulca

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 29.09.2017
Buna ziua!

cat au fost costurile la notar (si pentru ce suma de credit)? la ce sa ma astept ca si costuri la notar? am depus actele la banca (brd) deoarece s-a finalizat constructia blocului si vreau sa stiu la ce sa ma astept ca si cheltuieli. Apartament 3 camere 59000euro.

Multumesc!

Edited by alinadulca, 28 February 2018 - 15:47.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate