Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Clostridium sau altceva?

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Salut,
As vrea sa cer si eu o opinie. Nu mai locuiesc in Romania asa ca sistemul de aici e un pic diferit (si nu todeauna in bine). Pana la chestie pe care o descriu mai jos trebuie sa zic ca nu am avut probleme gastrice in ultimii ani si nici nu tin regimuri speciale, n-am luat medicamente mai mult puternice decat un paracetamol sau un nurofen, ocazional

La inceputul lui decembrie m-am trezit intr-o noapte cu o durere de burta, mancasem in oras in seara respectiva, iar pe parcursul zile urmatoare m-am simtit rau de tot: durere in tot abdomenul, nu puteam manca, bea, nici macar sa merg la toaleta, frisoane, ameteli. Ajuns acasa, dupa o baie fierbinte am vomat putin iar apoi m-am prabusit in pat. A doua zi m-am dus la un medic generalist care a zis ca am facut o gastro-enterita si mi-a dat vre-o 2 anti diareice(?) pe care nu le-am luat pentru ca oricum nu mai fusesem la baie de 1 zi jumate si niste omeprazol 10 zile pe care l-am luat. Insa aveam si inca mai am problema mari de balonare si digestie, orice as fi mancat ma doare burta, pofta de mancare 0 si senzatia de plin si de apasare in piept, mai mult spre parte superioara, centru. Am fost la un alt medic care mi-a dat analize de sange, urina si scaun. Totul a iesit perfect fara infectie, fara inflamatie, ficatul ok, rinichii ok, urina si scaunul normal. Tot avand perioade din astea in care ma simteam ba mai bine ba mai rau a cerut un raport de flora intestinala, prelevat dintr-o mostra de scaun. Luni l-am primit si aparent flora mea e facuta praf. Scriu mai jos rezultatele iesite prost in comparatie cu limita pe care o depasesc:

Enterobacteriaceae: 1*10^5 > 9*10^4
Enterococcus: 1*10^5 < 1*10^6
Bacteroides spp: 1*10^7 < 1*10^8
Clostridium spp: 2*10^6 >1*10^5
Lactobacillus <1*10^5 < 5*10^5
Hemoglobina fecala: prezenta (un + din maxim 3)
Amidon ++ >0 (maxim 3)
Grasimi ++ >0 (maixm 3)
Immunologie IgAs 2767 microgram/ml > 2040
Calprotectina 76.5 mg/kg >50
Aphpa-1-antitrypsine 492 microgram/ml >270

Mi-a explicat ieri dimineata ca rezultatele proaste legate de sangele prezent si inflamarea stomacului pot fi datorate dezechlilibrului floral, in special de contaminarea cu Clostridium. Mi-a dat reteta cu metronidazol si niste probiotice.
Insa intre timp eu mai sunasem si la spital sa fac o programare la un specialist gastro care a ramas pe 10 ianuarie dar mi-au propus daca ma simt rau si una la un medic internist care s-a potrivit sa fie tot ieri dupa-amiaza.
Ma duc cu toate rezultatele astea convins ca va fi doar o chestie de confirmare de diagnostic. Exact opusul: cica ei nici nu cer vreodata rapoarte din astea (care ei?!) pentru ca nu sunt concludente. Infectia cu Clostridium
nu poate fi dovedita pentru ca sunt nu stiu cate tulpini si doar 2 pot fi grave. In plus eu nu am avut niciodata diaree. Sa nu iau antibioticul pentru ca mai mult imi va afecta flora. Mi-a dat trimitere la o ecografie abdominala
si colonoscopie. Si tratament pentru simptomele de balonare si durere.

Ineresandu-ma pe net despre infectia asta mai mult m-am speriat(stiu ca asta se intampla tot dimpul cand citesti despre orice boala pe internet): diareea este simptomul cel mai frecvent dar exista si cazuri, mai grave chiar, cele fara, unde simptomul este balonarea, ca la mine, si trebuie tratate urgent din cauza dilatarii colonului.
Si cica s-ar mai fi descoperit si o tulpina foarte agresiva care se instaleaza fara a fi luat antibiotice anterior. Eu n-am mai luat antibiotice de cativa ani.

Cum nu pot sa-l sun pe primul medic sa-i spun ca un al doilea a interpretat exact opus rezultatele (asta daca as spune-o intr-un mod diplomatic) am zis sa iau doar probioticele si sa mai astept cu antibioticele pana la intalnirea
la gastro peste o saptamana.

Daca e cineva de specialitate, orice parere e binevenita sunt foarte curios si putin ingrijorat de faptul ca 2 doctori au ajuns la concluzii opuse.
Si multumesc daca ati avut rabdare sa cititi pana sfarsit.

#2
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,917
  • Înscris: 25.06.2007
Asteapta investigatiile, nu te repezi inca cu antibioticul, mai ales fara antibiograma. Din ce scrii, daca inteleg bine, rezulta ca si proteina C reactiva a fost normala.

#3
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007
Internistul are dreptate , insista ecografic pe colecist , nu spui ce varsta ai dar inclin sa cred mai degraba catre o colecistita  care debuteaza brusc  in special dupa o masa copioasa si cu o astfel de simptomatologie.

#4
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Hei, multumesc de raspunsuri. Am 31 de ani. In seara respectiva nu am avut o masa copioasa ci chiar fusesem la un restaurant mai de fite, bio: am mancat salate, tot felul de frunze si seminte, nuci si un suc mare de fructe: portocale, mere morcovi. Insa servirea s-a intarziat mult din cauza aglomeratie, practic imediat dupa masa am ajuns acasa in 10 minute si m-am culcat pentru ca deja era foarte tarziu. Am presimtit ca atatea chestii verzi si cu sucul ala n-o sa-mi cada bine la stomac dar nu mi-am inchipuit ca va fi atat de rau. Sau ca poate fiind toate crude, am luat un microb de pe vre-o leguma sau fruct nespalat.
Nu-mi amintesc ce am mancat la pranz.
Da PCR este bun.
LE: am fust surprins sa vad ca si bilirubina mi-a iesit bine, ma rog fix limita superioara dar in fiecare an cand facusem analizele era marita, anul acesta iesind chiar dublu fata de limita maxima 1.2, am avut 2.1.


Acum 7 ani am patit o chestie asemanatoare, dar dupa o piza enorma mancata ca infometatul. A doua zi nu ma mai puteam tine pe picioare si la fel mi se blocase tot organismul, nimic nu intra, nimic nu iesea. Am vorbit doar prin telefon cu doctora de familie si mi-a zis sa iau colebil sau bilobil. Dupa 2 zile a fost ok. Am fost acum la farmacie sa cer ceva asemanator dar culmea n-au nimic bazat pe bila de bou ci pe concentrat de anghinare si alte cateva plante mai exotice cu efect de detoxifiere. Nu prea par sa aiba efect. Sincer imi lipseste Romania unde poti sa te duci la farmacie si sunt bucurosi sa-ti vanda si un sac de medicamente de care vrei tu plus ca gasesti 10 tipuri de medicament pentru aceeasi boala.

Edited by PhaseZ, 04 January 2017 - 13:52.


#5
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
sigur ai luat ceva de pe vegetale.
daca iti amintesti scandalul de acum cativa ani (din 2011), dadeau vina pe castraveti, ca erau contaminati cu e-coli, dar de vina erau niste germeni produsi in egipt, fusese folosita apa contaminata pentru germinare.

#6
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Continuarea.
Tocmai ce m-am intors de la o vizita la gastro. Mi-a facut si ecografie abdominala. Toate organele in ordine, a zis ca a vazut miscari intestinale mai intense decat normal, daca am inteles eu bine, semn ca intestinele nu sunt chiar in ordine. Analizele bune, unde indicatorii de inflamatie, infectie sunt la minimul posibil ii indica ceva mai putin grav. Se gandeste la 2 variante: dupa episodul respectiv viral sau nu, am ramas fie cu o inflamatie minora locala(care nu ar aparea la analize dar poate provoca simptomele pe care le am) fie o sensibilitate tot locala. Pentru prima sunt tratamente standard, pentru a doua nu prea se intelege mecanismul si ce functioneaza dar sunt tot felul de medicamente si siropuri care ar putea-o trata. Pentru a fi sigur ce anume este si de asemenea de a elimina alte afectiuni mascate mi-a recomandat si el o colonoscopie dar si o endoscopie. Facute in aceeasi zi, cu sau fara pastila de somn, in functie de cat de curajos ma simt.
Ramane sa dau maine telefon la spitale sa vad cand ma pot programa. Dar in 2 saptamani ar trebui sa se gaseasca un loc liber si sa stiu ce s-a intamplat.

Edited by PhaseZ, 05 January 2017 - 21:26.


#7
crank_

crank_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,871
  • Înscris: 23.03.2008
Eu nu cred ca ai niciun Clostridium, ar trebui sa stai destul de mult pe wc daca era asa, cu diaree apopasa. Plus ca afecteaza in special batranii, din cate stiu este deseori asimptomatica la tineri. Incearca sa iei niste Espumisan pt balonare, e posibil sa ai gaze intestinale care iti provoaca dureri si pe care intestinele incearca sa le elimine prin motilitate crescuta.

Edited by crank_, 05 January 2017 - 22:29.


#8
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Am facut-o si pe asta, adica prima colonoscopie din viata. Miercurea trecuta. Desi am baut doar 2 litri de Moviprep, separat chiar, a fost oribil. Nu stiu cum pot sa bea unii 4 litri de Fortrans sau mai stiu eu ce. In fine, ieri a venit si rezultatul biopsiei, sau biopsiilor, ca in raport pare sa scrie ca au luat mai multe, de la diferite "adancimi". Se pare ca exista o mica inflamatie, patologul a spus ca e caracteristica unei post infectii. La cat de rau m-am simtit cred si eu ca a fost o ditamai infectia. Din pacate nu exista tratament unanim acceptat pentru asta, mi s-a recomandat niste picaturi Iberogast, un amalgam de extract de plante, sau un medicament pe baza de mebeverina. Am inceput cu picaturile, mi-am cumparat si niste pro biotice. Acum ca m-am linistit sufleteste parca si simptomele s-au mai atenuat :). Dar am inteles ca in functie de infectia avuta, capacitatea organismului de a se reface, starea fizica si mentala, stres etc poate dura si luni de zile pana se revine la capacitatea normala de digestie fara nici o problema.

#9
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Am patit ceva similar prin noiembrie, adica mergeam f des la toaleta si aveam scaun cu mucus. Mi-au dat antibiotice, asa ca atunci cand am facut analizele de sange nu au putut sa fie siguri de interpretare. Au ajuns la concluzia ca am colon iritabil dupa ce am facut colonoscopie. (Unii medici au spus asta din prima, altii la sfarsit).

Din cate am inteles (nu am tangente cu medicina), clostridiile nu te lasa in pace nici noaptea si apar ceva modicari la analize.

#10
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Mda, am inceput si eu sa ma documentez despre acest colon iritabil, cred ca mai corect ar fi spus iritat. In weekend chiar ma simteam bine, am iesit la biciclit chiar daca era ger afara. Ieri in schimb m-am simtit ca naiba, o stare de rau atat la stomac cat si o durere de cap de parca jucase cineva baseball cu el. La 8 eram deja in pat dar nu puteam adormi din cauza crampelor, a fost o noapte mai mult alba iar azi dorm pe mine la birou; bine macar ca stomacul m-a lasat in pace momentan. Eu cand zic stomac ma refer la tot abdomenul, stomac intestine.
Este foarte ciudat ca in toata perioada asta n-am avut modificari de scaun, consistenta sau regularitate. Ma intreb daca oboseala asta pe care o resimt nu e vre-un semn de proasta absorbtie de nutrienti din hrana.

#11
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009

 PhaseZ, on 25 ianuarie 2017 - 16:03, said:

Mda, am inceput si eu sa ma documentez despre acest colon iritabil, cred ca mai corect ar fi spus iritat. In weekend chiar ma simteam bine, am iesit la biciclit chiar daca era ger afara. Ieri in schimb m-am simtit ca naiba, o stare de rau atat la stomac cat si o durere de cap de parca jucase cineva baseball cu el. La 8 eram deja in pat dar nu puteam adormi din cauza crampelor, a fost o noapte mai mult alba iar azi dorm pe mine la birou; bine macar ca stomacul m-a lasat in pace momentan. Eu cand zic stomac ma refer la tot abdomenul, stomac intestine.
Este foarte ciudat ca in toata perioada asta n-am avut modificari de scaun, consistenta sau regularitate. Ma intreb daca oboseala asta pe care o resimt nu e vre-un semn de proasta absorbtie de nutrienti din hrana.

hm, dureri abdominale+durere de cap sunt prezente si in crizele biliare. oboseala poate fi si din cauza carentei de fier din organism.
in toata perioada asta de la debutul problemelor, ai tinut vreun regim alimentar, din proprie initiativa sau la recomandarea medicului ? ce mananci si bei de obicei intr-o zi ?

#12
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011

 corinadaniela, on 25 ianuarie 2017 - 16:28, said:


hm, dureri abdominale+durere de cap sunt prezente si in crizele biliare. oboseala poate fi si din cauza carentei de fier din organism.
in toata perioada asta de la debutul problemelor, ai tinut vreun regim alimentar, din proprie initiativa sau la recomandarea medicului ? ce mananci si bei de obicei intr-o zi ?

Din proprie initiativa, doctorii nu mi-au recomandat sau interzis ceva, am renuntat la lapte dulce (mancam dimineata echivalentul unui pahar, 300 de ml poate + fulgi de ovaz+banana+miere de albine,fulgi puri fara zahar sau cereale de alea de comert super procesate) precum si la legume greu de digerat: brocolli, conopida, fasole, sfecla rosie. Nu mananc mezeluri sau carne procesata, 80% carne alba gatita la cuptor, micul dejun era cel mai de sus, la pranz un fel principal cu o garnitura de salata si seara 2-3 felii de paine integrala + branza tartinabila sau iaurt. O zi, doua pe saptamana, mai bag cate o piza sau niste paste. Nu stiu ce as putea sa schimb. Stiam ca laptele are efect inflamator si desi niciodata nu mi-a facut probleme am zis sa-l scot just in case. Nici la legume nu am avut vreodata probleme, exceptie facand ceapa care uneori imi da arsuri dar nu tot timpul. Cafea beau rar, alcool 2-3 ori pe saptamana cate o bere, nu fumez, nu McDo sau KFC. Ar trebui sa dudui de sanatate :)
Chiar nu reusesc sa identific ce anume imi face rau sau nu.
De ex, ieri am mancat un pui marinat cu ananas si salata verde, fel de mancare pe care l-am mai mancat si pana acum cel putin o data pe saptamana fara probleme
De ce nu s-au inventat niste teste, ca la alergii, o doza mica din 20 de chestii si afli ce-ti prieste si ce nu?!

#13
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Incearca sa renunti macar o saptamana la legume crude si salata, ca tot de la cruditati au inceput problemele tale. Tot ce papi sa fie preparat termic, mananca de regim cum s-ar spune, pana ti se amelioreaza flora intestinala.  Paine prajita, orez fiert, carne slaba la gratar/cuptor/abur. Nu gasesti in farmacii la liber produse pentru refacerea florei intestinale?

#14
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Ba da. Dar sunt atat de multe tipuri de bacterii si cantitati de la 2 mld la 50 mld/capsula ca nu stiu care sunt mai bune. Fiecare farmacie o sa-mi recomande producatorul/importatul de la care primeste bonus mai mare.

#15
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Atunci cauta pe net impresii si pareri despre aceste suplimente, macar iti faci o imagine. Nu poti sa-l suni pe medicul care ti-a pus diagnosticul sau sa te programezi la o noua consultatie, sa-ti recomande un astfel de produs si eventual un regim alimentar?

#16
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Doar un medic care te consulta si face analize poate spune daca ai colon iritabil. Si ei se mai inseala uneorio insa.

#17
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Ca sa continui aventura, care din pacate nu s-a terminat. Dupa cum ziceam mai sus incepusem sa am niste episoade urate cu dureri de cap. M-am dus la doctorul generalist, m-a trecut pe un inhibitor al pompei de protoni, Pantomed 20 mg ii spune aici, Pantoprazol mi se pare in Romania. Si pe un regim alimentar drastic: orez, paste, banane. M-am simtit bine cateva zile si am zis sa plecam un weekend prelungit undeva. Totul a fost bine, mai putin in ultima noapte cand am avut iar o criza din aia, dar mai usoara Era weekendul 3-5 februarie. Luni mi-am revenit cat de cat si cum era uscat afara, desi frig, am bagat o tura cu bicicleta si chiar eram multumit ca aveam energie. N-a durat mult ca marti s-a dus naibii toata energia, iar noaptea m-am simtit de parca aveam cea mai puertnica gripa vre-odata: transpiram in continuu, in centrul pieptului ma tinea strans de abia puteam respira si cel mai ciudat urinam in contiuu. Nu stiu daca din cauza tensiunii musculare dar ma duceam la buda in fiecare ora si ma miram de unde mai iese atata lichid din mine. De asemenea si intestinele imi dadeau senzatia de plin, parca n-as fi iesit afara de o saptamana. M-am dus iar la doctor, mi-a facut o cardiograma, pulsul 55 tensiunea la fel de mica, 9-10 cu 6 parca. M-a trimis la spital la urgenta: mi-au facut si aia analize urina, sange si computer tomograf abdominal. Doar la sange a iesit o leucopenie usoara, aproape toate tipurile de leucocite scazute. La CT s-a observat o minuscula formatiune de 4mm in segmentul 4 la ficat, dar prea mica ca sa poata fi identificata. Nimic din toate acestea nu ar explica simptomele mele. Cel de la urgente mi-a facut o programare la un gastro din spital. Azi noapte am avut iar o criza si cu o durere de cap si niste ameteli groaznice, azi am fost la ea. Dar cum toate analizele si imagistica au fost bune mi-a spus ca e posibil sa sufar de depresie.

Nu exclud neaparat acest diagnostic, am avut pe cineva apropiat care a suferit de depresie din cauza problemelor financiare. Am mai cautat si eu pe net sa vad exact despre ce este vorba: adictii nu am, ganduri sinucigase nu, la birou cativa prieteni, cativa oameni pe care imi vine sa-i dau cu capul de pereti, culmea e ca eu sunt cel cu dureri de cap si pe ei ii doare in alta parte, nu vreau sa-mi abandonez hobbiurile sau sa devin asa fara vlaga, chiar daca sunt in starea asta de parca as fi gripat incerc sa fac lucruri cat mai utile: mai o carte, un documentar, un Game of Thrones sau un joc pe PlayStation de relaxare, imi face placere sa discut cu prietenii, familia, ma face sa nu ma mai gandesc la starea mea.

Singura chestie pozitiva din toate astea e ca mi-a revenit pofta de mancare. De fapt ma cam pune pe ganduri ca imi tot vine sa mananc dar sport mai rar din cauza lipsei de energie.

Edited by PhaseZ, 16 February 2017 - 12:37.


#18
mofone

mofone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 30.08.2011
Pentru clostridium se recomanda saccharomyces boulardi. Ar trebui sa il gasesti la farmacie sub forma de probiotic. E cam standard in sensul ca 1 pastila are 250 mg, ar trebui sa fie un praf sau o capsula cu praf.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate