Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema combina frigorifica

Persoanele care nu se scalda (in ...

Redmi K50 in Reteaua Digi
 Revolut x Vodafone - Obține ...

Cade internetul la platformele St...

Rulouri de aluminiu DIY

Magnolia Urban Residence
 Despre Monitorizarea Sunetului &#...

Șeful bancii centrale a Polo...

Ac adaptor HKA 12150EC 230

Dosarul Revoluției: „g...
 Difuzor pentru smart Tv

Turul Frantei in Bucuresti mergeti?

Player fara casti

Ati fi de acord cu gratuitatea pr...
 

Cuplare directa RJ45 - RJ45

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,562
  • Înscris: 06.10.2015
sal

am o situatie: un cablu mai lung (cca 20 m) de ethernet clasic, s-a intrerupt (stiu si zona unde....e o mobila pe el, ca na - ai mei nu sunt tocmai ITisti) si cablul s-a tasat, s-a zdrobit total.

planul meu e sa tai pana unde e sanatos, neafectat, sa sertizez cu o mufa clasica RJ45 la locul taieturii, si de la taietura inainte, sa atasez un alt cablu cu RJ45 pana la receiverul de IP tv (avem televiziune prin IP).

evident, problema se pune cum fac legatura intre cele 2 parti de cablu ethernet.
nu pot folosi un switch, nu am priza in apropiere de locul problematic, si nici nu ar fi practic sincer, deci cumva, trebuie sa conectez bucatile de cablu RJ45.

LINK--- e bun acest produs? pare sa fie un adaptor direct rj45-rj45...asa e?

Sau ce idei aveti sa conectez dorect bucatile de cablu, dar fara swicth, direct mufele ?

ms

#2
alexx1402

alexx1402

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,229
  • Înscris: 01.01.2007
Alt cablu, cea mai simpla si sigura metoda.
Poti sa-l inadesti si sa-l izolezi, cea mai ieftina metoda.

Edited by alexx1402, 03 January 2017 - 18:27.


#3
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
E bun si ala, dar poti sa lipesti cele 8 fire cu cositor. Pierderile sunt mai mici la o imbinare decat la doua.
Sau... inlocuiesti tot cablul, daca poti ;)

#4
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,382
  • Înscris: 31.03.2012
Este foarte bun conectorul. Poti de asemenea sa folosesti la un capat mufa mama (mai rare) si la celalat capat mufa tata.

Attached File  2PCS-CAT6-font-b-RJ45-b-font-110-Punch-Down-Keystone-Network-Ethernet-font-b-Jack.jpg   32.64K   22 downloads

Edited by pasilla, 03 January 2017 - 18:34.


#5
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Adaptor din ala folosesc si eu si merge. Dar eu am 100 mbit viteza, nu stiu la viteze mai mari.

#6
Razvan125

Razvan125

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 03.02.2016
Poti cumpara linistit. Merge.

Alta varianta :
Cumpara un cablu de 25-30 de metri si pune-l pe langa perete, apoi leaga-l cu ceva. Nu mai stiu cum se numesc chestiile acelea care au ca un cui... :/

Edited by Razvan125, 03 January 2017 - 18:45.


#7
Maryus89

Maryus89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 02.05.2008
E foarte bun adaptorul ala, le-am pus si eu alor mei. Am gasit la un magazin it de coltul blocului.
Nu pierzi viteza deloc. Sau cine stie, cum spunea colegul mai sus, 100mbs am si eu...dar nu cred.

Edited by Maryus89, 03 January 2017 - 18:52.


#8
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,831
  • Înscris: 06.01.2006
Merge si planul tau insa ai nevoie de doua mufe, de adaptor, de cleste de mufat, ceva munca. Am asa ceva si functioneaza bine insa eu folosesc asa adaptor pt. ca cablurile trase prin pereti ceea ce e greu de schimbat.
Un cablu de 20m e 20 de ron, nu merita bataia de cap daca poti sa-l inlocuiesti cu totul si iesi mai ieftin decat doua mufe si adaptorul.
http://www.emag.ro/c...0/pd/D3VSGBBBM/

Edited by Kroghy, 03 January 2017 - 18:52.


#9
Razvan125

Razvan125

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 03.02.2016

View PostMaryus89, on 03 ianuarie 2017 - 18:50, said:

E foarte bun adaptorul ala, le-am pus si eu alor mei. Am gasit la un magazin it de coltul blocului.
Nu pierzi viteza deloc. Sau cine stie, cum spunea colegul mai sus, 100mbs am si eu...dar nu cred.
Cu adaptor din acela mi-au verificat cei de la RDS inernetul. Au legat mufa de la pc-router cu cea de la router-retea bloc.

View PostKroghy, on 03 ianuarie 2017 - 18:51, said:

Merge si planul tau insa ai nevoie de doua mufe, de adaptor, de cleste de mufat, ceva munca. Am asa ceva si functioneaza bine insa eu folosesc asa adaptor pt. ca cablurile trase prin pereti ceea ce e greu de schimbat.
Un cablu de 20m e 20 de ron, nu merita bataia de cap daca poti sa-l inlocuiesti cu totul si iesi mai ieftin decat doua mufe si adaptorul.
http://www.emag.ro/c...0/pd/D3VSGBBBM/
Nu cred ca e in Romania, altfel nu imi pot explica de ce a pus un link din UK.
Oricum nici acolo nu cred ca sunt preturi mari. Peste tot gasesti lucruri noname.

#10
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Clește de mufat numa dacă chiar ai multe mufe de făcut, pentru ce-i trebuie omului e suficientă o brișcă, precizie, câteva minute și niște bandă de izolat, opțional scobitori. Deși asta e soluție de maximă urgență, cel mai simplu iei o mufă mamă, una tată (posibil să găsești mai ușor 2 tată și una mamă-mamă) elimini bucata stricată și îl mufezi așa.

#11
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Tinerete, stai linistit. Se intampla. Mufa aia se chema I pt ca are forma literei I.
Sper ca nu o cumperi din UK si platestei transportul de acolo.. Are dreptate cine zice ca se gaseste la maxim 3 lei..
Daca nu ai cleste de sertizat, brisca, sau cutter, dar atentie la deste.
Si scoti ambele capete atat din router sau ce ai cat si din instalatia in care e bagat.. Ca sa lucrezi relaxat si sa nu te gandesti ca strici ceva..
Nu te grabesti, pui nitel pe fiecare fir, dar nu prea mult. Si incearca taieturi oblice ca  daca tai drept iti iese un guguloi mareee..
BAFTA

#12
Razvan125

Razvan125

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 03.02.2016

View PostPrien, on 03 ianuarie 2017 - 19:18, said:

Sper ca nu o cumperi din UK si platestei transportul de acolo.. Are dreptate cine zice ca se gaseste la maxim 3 lei..

Daca nu gaseste la el in oras, sa comande din romania. Cu toate ca nu este rentabil. Pretu transportului este mai mare decat pretul produsului.

#13
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,144
  • Înscris: 19.08.2005
Cel mai simplu, cositor și izolație. Nu mai zic că însuși "profesioniștii" de la RDS, când au preluat rețeaua existența la mine în oraș, la mutarea pe noua rețea au folosit aceeași metodă, dar fără a le lipi, doar le-au răsucit și izolat. Și merge netul de ceva ani.

#14
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 24.04.2010
Nu stiu cum e cu IP tv dar internetul merge de minune la mine in casa cu "nada romaneasca"   ....
Leaga firele intre ele , izoleaza si gata ...

#15
MasterOfDark

MasterOfDark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,375
  • Înscris: 16.06.2005
am   lucarat  12 ani in  retelistica ,   peste tot  unde am avut  de facut   inadeli  am  folosit legatura  de mana izolata , fara cositror  ,  nu au  fost  probleme , tin sa spun  ca am  avut astfel de nade  si  aerian

Edited by MasterOfDark, 03 January 2017 - 21:25.


#16
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 24.04.2010

View PostMasterOfDark, on 03 ianuarie 2017 - 21:24, said:

am   lucarat  12 ani in  retelistica ,   peste tot  unde am avut  de facut   inadeli  am  folosit legatura  de mana izolata , fara cositror  ,  nu au  fost  probleme , tin sa spun  ca am  avut astfel de nade  si  aerian
Eu cand le-am cositorit nu a vrut sa mearga netu' asa ca le-am lasat necositorite Posted Image

#17
jobist

jobist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,746
  • Înscris: 23.04.2010
aici si aici

#18
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,770
  • Înscris: 07.11.2006

View PostRazvan125, on 03 ianuarie 2017 - 18:42, said:

Nu mai stiu cum se numesc chestiile acelea care au ca un cui... :/
Clips cu cui:
https://www.google.r...KHZCXAlgQsAQIJQ
Eu zic ca cea mai cinstita si ieftina operatie este schimbarea celor 20 de metri.
Fara complicatii inutile si fara investitie mare.Sper ca de acest tip de cablu e nevoie:
http://www.pcgarage....e-utp-20m-grey/

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate