Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema sunet boxa fata

Televizoare TCL 7xx,8xx,9xx updat...

Alimentare motoare 'industria...

Dezamagire Pc Gaming
 Pixel alb care apare si dispare

Trebuie sa platesc vigneta daca m...

Oare se poate repara un Switching...

problema fizica
 Unde gasesc cablu nym-j de calita...

Recomandare masina de rindeluit p...

Sa ne pregatim de un nou razboi: ...

Executarea unei hotarari
 Discutie plata impozit anaf

Vreau sa dau la Nutritie si Diete...

Birou credit 4 ani!

Limba romana - limba moarta in vi...

Vanzare produse pe Amazon

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

dan3zu

dan3zu

Junior Member

• Grup: Members
Salut.

Vreau sa imi fac un store pe Amazon UK, prin intermediul caruia sa vand diverse produse aduse din China. Momentan nu am identificat produsele pe care le voi comercializa, urmeaza sa fac cautari sa vad pe ce anume ma voi axa, dar pentru inceput am cateva intrebari in legatura cu achizitionarea produselor din China.

Mai exact:
* Ce taxe sa platesc cand ajung produsele din China?
* Procesul de vamuire a produselor difera daca comand via DHL sau vin prin posta? (Intreb pt ca atunci cand am comandat un telefon prin DHL a fost nevoie de EORI dar am decis sa se ocupe cei de la DHL de aceasta procedura. Dar cand am comandat alte produse si au venit prin posta, a trebuit sa ma duc la un oficiul postal vamal unde am platit tva-ul, mi s-a desfacut coletul si atat).
* Cand este nevoie de EORI (pt persoana fizica, juridica sau firma)?
* Daca as comanda produsele direct la un centru Amazon, ar avea cum sa ajunga direct acolo, si eventual sa platesc TVA + taxe vamale online, sau trebuie sa se duca cineva fizic la punctul vamal ca sa plateasca si sa ridice produsele?

Nero-d

Nero-d

je m'en fiche/pohui

• Grup: Senior Members
tu ce vrei sa fii in ecuatia asta? persoana fizica evazionista sau firma?

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned
El va fi ce vrea muschiul lui. OMUL A PUS PUR SI SIMPLU O INTREBARE...Tu, in schimb, il ajuti cu ceva?

gumball3000

gumball3000

...

Ce-i acela un store?

bladhaund

bladhaund

Guru Member

Stai linistit, ca nu te primeste Amazon la nivelul acesta.

dan3zu

dan3zu

Junior Member

View PostNero-d, on 03 ianuarie 2017 - 13:40, said:

tu ce vrei sa fii in ecuatia asta? persoana fizica evazionista sau firma?

In ecuatia asta vreau sa fiu firma. Mai exact vreau sa fie legal si nu vreau sa evit taxe.
Pentru inceput vreau sa aflu toate detaliile necesare, adica ce taxe trebuiesc platite, care este procedura de vama si ce mai este necesar pentru a nu avea probleme, ca apoi sa pot lua o decizie asupra produselor pe care le aleg pt vanzare.
Si totodata vreau sa vad care e cea mai buna varianta:
* comand produsele la noi in tara, platesc taxe si ce mai este necesar dupa care le trimit la Amazon
* comand produsele direct in warehouse-ul Amazon dar cu conditia ca platirea taxelor sa se poata face online si sa nu fie necesar sa fiu acolo.

@gumball3000: vreau sa ma incerc sa ma inscriu in Fulfillment by Amazon - Benefits - Amazon Services. Mai exact iti faci cont de seller, tu trimiti produsele in depozitele Amazon, dupa care ei se vor ocupa de trimiterea coletelor catre cumparatori.

@bladhaund: imi poti detalia mai mult? de ce nu ma vor primi?

Edited by dan3zu, 03 January 2017 - 13:50.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

• Grup: Moderators

View Postbladhaund, on 03 ianuarie 2017 - 13:44, said:

Stai linistit, ca nu te primeste Amazon la nivelul acesta.

Ba da, te primeste: https://services.ama...er#how-it-works

gumball3000

gumball3000

...

Se plateste VAT + custom taxes
https://www.gov.uk/g...ses-from-abroad
https://www.gov.uk/g...ad/tax-and-duty

Edited by gumball3000, 03 January 2017 - 13:54.

Nero-d

Nero-d

je m'en fiche/pohui

* comand produsele la noi in tara, platesc taxe si ce mai este necesar dupa care le trimit la Amazon
platesti TVA pe care-l recuperezi, si taxe vamale la produsele la care e cazul
dupa care faci export intracomunitar si nu se mai platesc taxe vamale
* comand produsele direct in warehouse-ul Amazon dar cu conditia ca platirea taxelor sa se poata face online si sa nu fie necesar sa fiu acolo.
platesti tva (VAT) si taxe vamale in tara de destinatie (UK)... le poti plati online la un comisionar vamal...
dar e mai greu cu emiterea facturilor... ca factura chinezeasca trebuie sa vina la tine faci NIRuri si tu tre sa emiti invoice pentru fiecare produs in parte

Edited by Nero-d, 03 January 2017 - 14:20.

Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

Guru Member

View Postgumball3000, on 03 ianuarie 2017 - 13:44, said:

Ce-i acela un store?

Un general. Generalul Store.

Platon

Platon

Senior Member

View Post_R_A_D_U, on 03 ianuarie 2017 - 13:43, said:

El va fi ce vrea muschiul lui. OMUL A PUS PUR SI SIMPLU O INTREBARE...Tu, in schimb, il ajuti cu ceva?

Cam asta e problema romaneasca, ne doare prea tare de altii, ne doare prea tare de capra vecinului, frumos punctat !

eiffel

eiffel

BusyWorm

• Grup: Moderators
Cred ca titlul topicului nu prea se potriveste cu continutul primului post.
Vrei sa vinzi pe Amazon, dar ai nelamuriri legate de importul din China. La titlul ala nelamuririle trebuiau sa fie legate doar de Amazon.

La intrebarile din primul post raspunsurile sunt in topicul asta - https://forum.softpe...8-import-china/

business11

business11

Info Austria

posta nu prelucreaza pachete mari, se vor trimite prin DHL sau alte tipuri de curierat. Iti deschizi un pfa, faci cod EORI, vinzi pe factura si platesti taxele la stat.

Gandeste-te la marja de returnari (amazon obliga 30 de zile timp de returnare, 2 ani garantie ue), taxele care le platesti la amazon (taxa lunara + procentaj din vanzari), verifica concurenta.

Per total nu vei castiga multi bani si vei risca ca fiecare al 3 lea produs sa il primesti inapoi din cauza calitatii.

radunic

radunic

Senior Member

View PostNero-d, on 03 ianuarie 2017 - 14:18, said:

dupa care faci export intracomunitar si nu se mai platesc taxe vamale
Funcție de cum se vor petrece negocierile, exportul către UK va păstra condițiile intracomunitare sau poate nu. Dacă nu, vor fi trei sesiuni de taxe vamale: China - RO, RO - UK, UK - UE. Faliment curat...

Edited by radunic, 03 January 2017 - 16:20.

Razvan125

Razvan125

Active Member

Cel mai bine le vinzi pe site-uri gen Olx, etc.
Nu te complici sa le trimiti in strainatate, cu toate ca vei gasi mai multi cumparatori.

View Postdan3zu, on 03 ianuarie 2017 - 13:45, said:

@gumball3000: vreau sa ma incerc sa ma inscriu in Fulfillment by Amazon - Benefits - Amazon Services. Mai exact iti faci cont de seller, tu trimiti produsele in depozitele Amazon, dupa care ei se vor ocupa de trimiterea coletelor catre cumparatori.

Nu am stiut asta. Succes oricum ! :D

Lachitza

Lachitza

Member

Va salut.
Va formulez si eu cateva intrebari / nelamuriri legate de Amazon, poate este cineva aici mai priceput in comertul cu ei.
Problema mare cu aceste marketplace-uri internationale nu cred ca este afilierea sau colaborarea cu ei.
Dupa mai multe formulare completate corect si documente scanate si transmise catre ei, primesti activarea contului pe site-ul UK sa zicem. Insa, cu aceleasi date de contact poti sa te loghezi pe orice Amazom markerplace din EU.
Indiferent de unde provine marfa firmei tale, ca din China, ca o fabrici chiar tu (cazul meu), interesant ese ca Amazon nu se ocupa deloc de facturare ci doar de intermediere, conform contractului semnat cu ei.
Poti sa beneficiezi de sistemul Fullfilment by Amazon, respectiv produsele tale contra unor costuri ok zic eu, sa le trimiti in depozitul lor si de acolo, inclusiv problema returnarilor, sa fie problema lor.
Insa la fiecare vanzare trebuie sa emitem o factura ca sa fie ok totul. UNii spun ca nu, insa treaba sta diferit. O data la 2 saptamani parca Amazon emite facturi de comision. Aceasta factura trebuie achitata din contul firmei. Cum justifici plata respectiva?
Deci automat ca sa fii ok legal tre sa emiti factura. Interesant este ca in moneda fiecarui marketplace in parte. Euro euro, GPB etc. Aici sa zicem ca rezolvi cu un  soft sau plugn avansat de comert online, insa dpdv contabil e dezastru. Nu ese chiar atat de usor.

Intrebarea mea este chiar trebuie sa fie inregistrat ca platitor de tva si sa ai firma in fiecare tara unde vinzi?
Voi cum ati rezolvat piedica asta?
Problema sa emit facturi in euro sau gpb si sa am cont bancar pe firma cu aceste valute nu este o problema.
Stresul este cu contabilitatea.
Cu stima.

business11

business11

Info Austria

In UE nu platesti TVA la "import" (cumpararea produselor din alta tara). Tu esti pe marketplace.de sa zicem, deci totul functioneaza prin platforma nemteasca. Factura ta, o trimiti prin E-Mail cumparatorului ca sa o poti baga in contabilitate. Comisionul Amazon este o plata, care o iei in contabilitate.

odd

odd

New Member

• Grup: Junior Members
ca persoana fizica ce firme de curierat imi recomandati sa trimit in ue? posta romana.. sucks

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate