Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

Accident cu o masina parcata gresit .

- - - - -
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#37
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,278
  • Înscris: 13.03.2015

View PostDigynykraf, on 28 decembrie 2016 - 17:37, said:


...

Faptul ca nu poti dovedi, nu inseamna ca:



Ci inseamna cati martori strangi. Adica cine are gura mai mare.

La asta se reduce.
4 soferi, niciunul nu respecta regulile.
Dar e vina 100% a unuia.

Ai aflat cum funcționează justiția. :peacefingers:

În justiție nu e vorba de dreptate ci de dovezi, atât. Dreptatea este un concept și, din păcate, foarte greu de înfăptuit. Este idealul în justiție și, ca orice ideal, foarte dificil atins.

#38
softman15

softman15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 15.09.2012
Esti vinovat pentru accident . Asuma-ti faptul ca ai gresit , n-o mai da pe altii . A aparut  moda asta , de fapt e tupeu ,de a ne fofila , de a fi altii vinovati, noi nu .

#39
alin62

alin62

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,452
  • Înscris: 26.02.2012

View PostBogdansv1, on 28 decembrie 2016 - 16:18, said:

Art.54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rând de vehicule stationate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmeaza sa efectueze o întoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.
(2) Semnalizarea schimbarii directiei de mers trebuie sa fie mentinuta pe întreaga durata a manevrei.
Vezi ca ai uitat un lucru, masina parcata neregulamentar care bloca o mica parte din acea alee.

View PostEscapE13, on 28 decembrie 2016 - 16:16, said:

Ai și permis de pui asemenea întrebări stupide? Cum ai reușit performanța să ai permis? Categoric e vina ta, ce treaba are mașină parcată că tu nu le ai cu volanul.
Ce va mai dati toti soferi pe aici...probabil si tu parchezi ca cel din imagine? La cum a parcat merita o cheie imprejuru masinii ca alta data sa nu mai parcheze ca boul.

#40
Digynykraf

Digynykraf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.02.2016

View Postsoftman15, on 28 decembrie 2016 - 17:53, said:

Esti vinovat pentru accident . Asuma-ti faptul ca ai gresit , n-o mai da pe altii . A aparut  moda asta , de fapt e tupeu ,de a ne fofila , de a fi altii vinovati, noi nu .
Cand parchezi neregulamentar, pac te duci si depui in contul trezoreriei contravaloarea amenzii, nu?

#41
iuliean50

iuliean50

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,227
  • Înscris: 04.12.2011
Esti vinovat 100% ! Ieseai intr-un drum principal si erai obligat sa dai prioritate . Doamna care intra avea prioritate . Plateste daunele amiabil ca altfel ai sanse mari sa ramii fara permis o perioada !

#42
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013

View PostwolfydRg, on 28 decembrie 2016 - 16:22, said:

Daca te duci la poliție ramai fara permis.
Treci peste si accepta greseala.
pt ce sa-i ia permisul? daca ii da ciubuc politaiului primeste doar un avertisment.

du-te la politie cu poze multe si nu accepti decat 50-50 la amiabila. ii spui sa te dea in judecata daca nu-i convine asa. prea multi idioti parcati aiurea.

#43
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,278
  • Înscris: 13.03.2015
Am spus clar mai sus: nu aceasta e cauza generatoare de accident. Am pus și raționamentul.

Culmea e că știu o speță asemănătoare în care a fost implicată o cunoștință, care de asemenea a acroșat o mașină parcată neregulamentar. Șoferii nu s-au înțeles, s-a ajuns la Poliție, cel cu parcarea a luat amendă pentru asta, cunoștința pe lângă amendă s-a ales și cu permisul suspendat pentru depășire neregulamentară (a acroșat vehiculul parcat încercând să-l ocolească).

#44
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,803
  • Înscris: 03.02.2007
Cum dovedești că mașina lovită era parcată neregulamentar? Dacă șoferul respectiv nu recunoaște? Ce dovezi ai?
Sau poate chiar era parcată bine!

#45
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,540
  • Înscris: 30.07.2007

View Post41ex, on 28 decembrie 2016 - 18:06, said:

du-te la politie cu poze multe si nu accepti decat 50-50 la amiabila.
Poate completeaza chiar politistul amiabila.

#46
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Treaba e un pic incurcata - depinde cum era parcat ala lovit. Daca era cum e in poza, nu poti spune ca a ocupat intrarea in drumul public, indiferent daca avea voie sa parcheze acolo sau nu - vina in acest caz e a soferului care a provocat accidentul. Daca totusi masina parcata aiurea, era cu fundul in drumul public, blocand practic, partial accesul, in acest caz ar fi trebuit chemata Politia la fata locului sa constate pozitia autoturismului parcat neregulamentar.  Dar nu pentru a disculpa soferul care a produs accidentul ci pentru a stabili o culpa comuna pentru stabilirea despagubirilor pe care ala urmeaza sa le ceara cel care era parcat si care a fost lovit, de la cel vinovat.

Adica ala care a parcat ilegal isi ia amenda de la Politie in acest caz, dar in privinta reparatiei masinii lovite, trebuie stabilit clar daca ea ocupa accesul in drumul public sau era doar parcat neregulamentar, pe colt, dar fara a bloca accesul. E foarte important, pentru ca, in functie de asta se stabileste cine plateste reparatia, in cele din urma in instanta, daca nu se inteleg cei doi.

Sunt situatii in care parcheaza cate o masina mare (duba, camion) in dreptul unui semn de "cedeaza trecerea" pe strazi mai putin circulate, caz in care nu vezi semnul si (daca nu ai alte indicii, ca ar fi drum cu prioritate in fata) intri in intersectie si te lovesti cu unul care circula regulamentar. In acest caz, DA, cel care a parcat ilegal este in culpa si trebuie chemata obligatoriu Politia sa faca constatare.

Edited by rosix, 28 December 2016 - 18:22.


#47
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View Postsintaxa, on 28 decembrie 2016 - 16:22, said:

Strada de pe care iesieam e una ingusta , pentru o singura masina . Daca masina nu era parcata aiurea ieseam linistit . Asa nu prea am avut incotro. Da tu ai permis ? EscapE13? Sau nu te duce consola sa vezi si mai departe de atat ?
Da jos´,, acola langa acceleratie, nu ai si o pedala pe care o apesi tot cu piciorul drept? Cam ce rol crezi ca poate avea aia? Sau la scoala, doar de volan si acceleratie ai invatat?
LE. Daca acolo era un bolovan, asa de vreo 1mc, faceai amiabila cu bolovanul?

Edited by myshyk, 28 December 2016 - 18:33.


#48
dasvik

dasvik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 31.03.2009
Ca legal o fi sau n-o fi el de vina, nu stiu.

Dar ce imi place, e ca pe langa aia care ii spun clar si frumos "esti vinovat" (sau "nu esti 100%") incep s-apara Schumacherii cu ironii si intrebari cretinoide de genul "ai permis?" "pedala aia de langa acceleratie", etc. Daca tot sunteti voi atat de asi intr-ale volanului, stiti ca un accident se produce in 1-2 secunde in cazul bun, si de cele mai multe ori in cateva fractiuni de secunda... si cum nu avem toti cat reflexes, ca voi, Batmanilor, e destul de greu sa-l eviti. Pe de alta parte, e foarte usor sa te uiti la un desen si sa stai sa analizezi la rece situatia, fara sa fi fost acolo si sa stii ce-ai fi facut tu in cazul ala. Da' na, mai era un topic cu un accident pe gheata acum vreo 2-3 saptamani, si multi erau aia care evitau accidentul si la 100 km/h, nu la 30 km/h, cat spunea initiatorul ca avea. Ce mai, scoteau eleroanele la Batmobil si o luau prin aer, ca doar "dupa razboi multi viteji s-arata".

Daca va duce putin capul, uitati-va si voi la ce-a desenat el in poza aia. Linia aia rosie banuiesc ca reprezinta fundul masinii parcate pe care a lovit-o el (aia neagra parcata in momentul pozei n-are nici o treaba cu accidentul). Banuiesc ca dunga neagra din coltul celei rosii reprezinta locul unde a lovit-o, cu lateralul. Si mai e si doamna galbena care intra pe alee. Pai spuneti-mi voi, credeti ca avea timp sa opreasca pe alee, pentru a lasa doamna sa treaca, din moment ce a lovit-o asa? Eu din poza inteleg cam asa: El voia sa iasa de pe alee, trecea pe langa masina parcata, moment in care a aparut doamna - probabil cu vreun mertzan sau ce stii ce masina mai lata decat una obisnuita, ca n-au toti Ford ka, ca petre - si omul, ca sa nu intre duduia in el, a tras de volan pentru a evita impactul (adica el era in dreptul masinii parcate aiurea cand a aparut duduia - cam ce voiati sa mai faca in momentul ala?) Ghinionul a fost ca era ala parcat ca zdrulea, ca altfel nu se intampla nimic. Dar bineinteles, ca Batmanii de pe forum ar fi prevazut faptul ca o sa vina duduia si o sa se bage peste ei, si ar fi oprit inainte de a iesi de pe alee.

Ca fapt divers, nu legal, ci de obraz, de omenie, putea si duduia sa opreasca si sa-l lase sa treaca daca a vazut ca e unu' parcat aiurea acolo, chiar daca ea avea prioritate.

Edited by dasvik, 28 December 2016 - 18:49.


#49
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,619
  • Înscris: 07.02.2003

View Postsintaxa, on 28 decembrie 2016 - 16:04, said:

Buna ziua . Recent ( acum maxim 1 ora ) am facut un accident auto, in care consider ca nu sunt vinovat , si cel putin daca sunt , nu din toata culpa . Ma aflam pe o straduta ingusta si am vrut sa fac dreapta . In timp ce faceam dreapta , o duduie ( care venea din strada principala, stanga mea  ) , pe care nu am vazut-o din cauza ca straduta e inclinata a vrut sa faca si ea dreapta. Incercand sa evit impactul dintre noi , am tras tare dreapta , si am intrat cu lateralul mesinii mele intr-o masina care era parcata cu apoximativ 50 cm cu fundul  in acea mica intersectie .
Pai n-aveai ce impact sa eviti ca doar nu intrai in drumul principal fara sa te asiguri iar cine face dreapta chiar daca e pe principal asteapta sa iesi tu daca e straduta ingusta si nu are loc..., iar tu faceai dreapta in asa fel incat masina ta sa nu loveasca alta masina inclusiv stationata si era oki.. ce te sperii de dudui ? Posted Image Daca te sperii de unu si la o trecere de pietoni sa vezi ce iese...
Esti vinovat 100% insa si cel parcat a comis o ilegalitate insa nu te absolva pe tine de vina producerii accidentului, el are cel mult cauza secundara si poate plati cu puncte pentru ca nu a parcat corect.
Cand conduci ca sa evit cliseul ala cu "esti la volan", in permanenta esti constient de dimenisunile masinii, calea de rulare exacta si distanta de siguranta fata de laterale iar la curbe iei in calcul si raza ca sa o faci in asa fel incat sa nu atingi nimic. Nu faci manevre care sa puna in pericol pe altii cum zice si legea. Distanta de siguranta evident variaza putin cu fiecare sofer si este normal ca atunci cand esti incepator sa le ai mai mari pana memorezi dinamica miscarii masinii.

Edited by andreic, 28 December 2016 - 19:16.


#50
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,824
  • Înscris: 10.12.2006

View Postdasvik, on 28 decembrie 2016 - 18:43, said:

Daca tot sunteti voi atat de asi intr-ale volanului, stiti ca un accident se produce in 1-2 secunde in cazul bun, si de cele mai multe ori in cateva fractiuni de secunda...
Tu cu ce viteze iesi din parcare?

#51
Pekiasan

Pekiasan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,556
  • Înscris: 16.12.2011

View Postdasvik, on 28 decembrie 2016 - 18:43, said:

Ca legal o fi sau n-o fi el de vina, nu stiu.

Dar ce imi place, e ca pe langa aia care ii spun clar si frumos "esti vinovat" (sau "nu esti 100%") incep s-apara Schumacherii cu ironii si intrebari cretinoide de genul "ai permis?" "pedala aia de langa acceleratie", etc. Daca tot sunteti voi atat de asi intr-ale volanului, stiti ca un accident se produce in 1-2 secunde in cazul bun, si de cele mai multe ori in cateva fractiuni de secunda... si cum nu avem toti cat reflexes, ca voi, Batmanilor, e destul de greu sa-l eviti. Pe de alta parte, e foarte usor sa te uiti la un desen si sa stai sa analizezi la rece situatia, fara sa fi fost acolo si sa stii ce-ai fi facut tu in cazul ala. Da' na, mai era un topic cu un accident pe gheata acum vreo 2-3 saptamani, si multi erau aia care evitau accidentul si la 100 km/h, nu la 30 km/h, cat spunea initiatorul ca avea. Ce mai, scoteau eleroanele la Batmobil si o luau prin aer, ca doar "dupa razboi multi viteji s-arata".

Daca va duce putin capul, uitati-va si voi la ce-a desenat el in poza aia. Linia aia rosie banuiesc ca reprezinta fundul masinii parcate pe care a lovit-o el (aia neagra parcata in momentul pozei n-are nici o treaba cu accidentul). Banuiesc ca dunga neagra din coltul celei rosii reprezinta locul unde a lovit-o, cu lateralul. Si mai e si doamna galbena care intra pe alee. Pai spuneti-mi voi, credeti ca avea timp sa opreasca pe alee, pentru a lasa doamna sa treaca, din moment ce a lovit-o asa? Eu din poza inteleg cam asa: El voia sa iasa de pe alee, trecea pe langa masina parcata, moment in care a aparut doamna - probabil cu vreun mertzan sau ce stii ce masina mai lata decat una obisnuita, ca n-au toti Ford ka, ca petre - si omul, ca sa nu intre duduia in el, a tras de volan pentru a evita impactul (adica el era in dreptul masinii parcate aiurea cand a aparut duduia - cam ce voiati sa mai faca in momentul ala?) Ghinionul a fost ca era ala parcat ca zdrulea, ca altfel nu se intampla nimic. Dar bineinteles, ca Batmanii de pe forum ar fi prevazut faptul ca o sa vina duduia si o sa se bage peste ei, si ar fi oprit inainte de a iesi de pe alee.

Ca fapt divers, nu legal, ci de obraz, de omenie, putea si duduia sa opreasca si sa-l lase sa treaca daca a vazut ca e unu' parcat aiurea acolo, chiar daca ea avea prioritate.
Obraz, omenie, duduie, ala parcat, omenie..etc. KAKAT ! . Legea e lege.    Eu am 2-3 acidente la activ. La 2  din ele , cand am lovit din culpa, tot ceva de genul asta, am lasat ciocu'mic si am facut amiabila. La ultimul, desi a fost dauna mare, mi-a taiat fata un autogreder , am fost de acord cu constatare amiabila ca sa nu-i ia bietului om permisul ca-si pierdea serviciul. Suntem oameni pana la urma ......

#52
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 03.02.2007
Eu stiu pe cineva care a luat inchisoare cu suspendare doarece a parcat aiurea blocand trecerea pe trotuar, victima a fost nevoita sa ocoleasca pe carosabil, moment in care a fost lovit grav de un autovehicul. Asa ca nu mai scoateti voi din culpa pe astia care lasa aiurea masinile.

Edited by Chifteluta, 28 December 2016 - 20:20.


#53
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Declara accidentul la politie azi daca nu gasesti propietarul masinii sa faceti amiabila.  Daca nu declara si el, e problema lui. Logic e  vina lu ala ce a parcat aiurea legal e vina ta. In instanta conteaza vinovatul din punct de vedere legal.

#54
sintaxa

sintaxa

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 20.09.2016
Sa va explic exact . Situatia sta fix cum a relatat-o Dasvik #48 .Nu am spus ca ma voi sinucide din cauza acestei greseli. Nu am spus ca nu mi-o asum . Nu am spus nimic de judecata/politie . Doar am intrebat daca stie careva cu exactitate ce prevede legea in asemenea cazuri. Nu stiu de unde multi dintre voi stiti exact viteza care o aveam , sau ca in acel moment nu aveam la mine pedala de frana , si nici pe permis scris exact experienta de sofer. Sincer multi bateti campii fara sa ganditi . Ma asteptam la lucruri logice, argumente pro si contra . Nu cu aruncarea de jigniri. Unii sunteti limitati , si nu ma sfiesc sa spun asta . Dupa ce am acrosat acea masina , am realizat ca o parte din vina este si a mea , si am cautat pagubitul. l-am gasit , am vorbit cu el, i-am adus argumentele mele si ne-am inteles la o amiabila mai ... . Eu imi repar singur daunele , iar el pe ale lui, fiindca amandoi ne-am asumat vina ,fara sa implicam asigurarile . Atata tot . Pagubele au fost minore relativ.. doar ca nu m-am mai intalnit cu problema si nu am stiut cum sta situatia legala .

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate